Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מעוניין לרכוש רכב בתקציב עד 40K, אלה הפרמטרים שאני לוקח בחשבון:

- הרכב צפוי לעשות בערך 500 ק"מ בחודש, רוב הזמן ימתין בחניה עד הסופ"ש. כנראה שבגלל זה אני מוכן להתפשר על קילומטרז' ממוצע/מעל הממוצע.

- הרכב צריך להיות נוח לנהג גבוה (1.90).

- הרכב צריך להיות בטיחותי ומרווח להסעה של תינוק (ואולי אפילו שניים) במושב האחורי, עם תא מטען סטנדרטי.

- באידיאל הייתי מעוניין ברכב שמגיב טוב וסה"כ כיף לנהוג בו, אני מגיע מרכב די מהנה כרגע. מוכן להתפשר על חסכון בדלק לטובת חווית נהיגה, כאמור לא הולך לעשות עם הרכב מרחקים.

- כמו כולם גם אני מעוניין ברכב אמין, אין לי צורך בכל מיני שדרוגים/מסכים/מגנזיום וכו'.

- לא מתכוון להחליף רכב בחמש שנים שלאחר הרכישה, ככה ששמירת ערך גם היא פחות קריטית.

אני מתלבט כרגע בין סוויפט 2007 (חווית נהיגה אבל קטנה יותר), RunX 2007 (אמינות) ויונדאי I30 2008 (מרחב). אשמח לשמוע המלצות או רעיונות אחרים.

תודה!

פורסם

לדעתי יהיה לך משתלם לשכור רכב קטן לכל סופש בכ150 ש"ח, ידני קטן. מאשר לספוג ירידת ערך, לשלם ביטוח, טסט, טיפולים, וכ'ו בשביל רכב שיעבור כ6000 קילומטרים בשנה.

פורסם

150 ש"ח לסופ"ש זה מחיר של רכב ידני, קטן, בעונת השפל. בקיץ הביקוש עולה ואיתו המחירים (להוציא את הקיץ שעבר, שהייתה מלחמה). ומה עם הטרחה של ללכת להביא את הרכב מהסניף ולהחזיר?

לסוויפט 2007 יש תא מטען פצפון ומושב אחורי מאוד צפוף, היא לא תתאים לכן. יונדאי i30 וטויוטה אוריס כן. ה-i30 בטיחותית יותר ולכן תתאים לדרישותך טוב יותר.

בדוק גם את ניסאן נוט/ניסאן טידה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תנסה לראות מה יש בחברות הליסינג וההשכרה. יש להם כל מיני רכבים שעברו קילומטראז' רצחני, נמכרים בגרושים יחסית לשנתון שלהם.

סתם דוגמא, אולי תצליח למצוא יונדאי I20 עם 130 אלף ק"מ, בת 3. ברור שהרכב עשה עבורם כסף גדול, והם יהיו מוכנים להתפשר משמעותית על המחיר בשבילך, יכול להיות שבמקום 50 אלף ש"ח לרכב עם ק"מ נמוך, תוכל לקנות אחת כזו ב-40K.

ככה גם יהיה לך רכב בן 3 ולא משנתון 2007, ובתכל'ס בעוד 5 שנים, כשהוא יהיה רכב בן 8 עם ק"מ של 160 אלף, הוא גם ייחשב לרכב שעבר ק"מ ממוצע...אז בהחלט דיל משתלם מבחינתך.

פורסם

תודה על התגובות - החשש מליסינג נובע לא רק מקילומטרז גבוה לשנה אלא גם מנהיגה חסרת אחריות. אני אתמקד ביונדאי והטיוטה.

פורסם

חפש יונדאי I30 או את הקיאה סיד המקבילה שצריכה להיות זולה במקצת.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
תודה על התגובות - החשש מליסינג נובע לא רק מקילומטרז גבוה לשנה אלא גם מנהיגה חסרת אחריות. אני אתמקד ביונדאי והטיוטה.

אין לך ממה לחשוש מכיוון שגם ברכב פרטי אין לך מושג איך נהגו. במקרה של רכב ישן יותר, לאותו חשש גם מצטרף בלאי כתוצאה מזמן - ופחות נעים לבלות בעוד 4 שנים עם רכב בן 10 מאשר עם רכב בן 7.

פורסם
150 ש"ח לסופ"ש זה מחיר של רכב ידני, קטן, בעונת השפל. בקיץ הביקוש עולה ואיתו המחירים (להוציא את הקיץ שעבר, שהייתה מלחמה). ומה עם הטרחה של ללכת להביא את הרכב מהסניף ולהחזיר?

גם נראה לי שהשכרה זה כיוון הגיוני כאן.

אולי 150 זה אופטימי. אבל גם אם זה 250 זה עדיין סביר. 250 כפול 52 זה 13,000 (נניח שסופי שבוע בלי רכב מתקזזים עם כמה ימים באמצע השבוע). וזה כולל ביטוח, ירידת ערך, תיקנים, כאבי ראש, ניקיון לרכב וכו.

אני מניח שמי שמתכנן כזו התקשרות יכול לעשות סקר שוק ולהשיג מחיר יותר אטרקטיבי. וגם בטח יש סופי שבוע בהם רכב קטן יספיק.

מבחינתי שיקול משמעותי זה הנוחות. כי זה רלוונטי רק אם גרים בסמיכות סבירה לסוכנות להשכרה.

וסתם רעיון, אולי יש לך חבר או קרוב משפחה שצריך רכב דוקא לימי השבוע? אם אתם מסתדרים מבחינת היחסים של בעלות משותפת אז זה רעיון טוב.

פורסם (נערך)

כמו שאומרים הזול הוא היקר

אל תקח רכב עם ק"מ גבוהה שעשה יותר מ15 אלף ק"מ בשנה ואל תקח רכב מליסנג אתה לא יודע מה עבר עליו ואיך התעללו בו - שווה להוסיף עוד כמה אלפים או אפילו לרדת 3-4 שנים אחרונה, בשביל לקבל רכב מפרטי, מטופל עם ק"מ נמוך ועדיף מאדם מבוגר ! ולא חסר רכבים כאלה.

יש לי חברים שיש להם רכבים מליסינג ואני רואה איזה התעללות הרכבים האלה עוברים !

וI30 זה רכב שממליץ למי שאני ממש שונא, אמא ודוד שלי קנו בזמנו ביחד I30 מודל 2009 מליסינג אמא קנתה עם ק"מ נמוך ודוד עם ק"מ מעט גבוהה, שניהם אכלו הרבה חצץ מהרכב הזה שלא נדבר על הנחות של הרכב הזה ובטח שלא חסכוני

ומאז אמא שלי לא נוגעת יותר לא ברכבים מליסינג ולא בקוריאניות.

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

לא צריך להסחף. יש רכבי ליסינג שעברו נהגים סבירים בהחלט.

גם אם הטיפולים בליסינג פחות קפדניים מפרטי (וגם זה לא תמיד) סך הכל מדובר ברכב, זה לא לב חלופי.

לקחת למכון/מוסך ולבדוק בזהירות. זה הכל.

יש יתרון לפרטי אבל העצה לרדת 3-4 שנים אחורה נראית לי מופרזת בהחלט. גם צריך לזכור שרכב מליסינג מתומחר בהתאם.

פורסם
לא צריך להסחף. יש רכבי ליסינג שעברו נהגים סבירים בהחלט.

גם אם הטיפולים בליסינג פחות קפדניים מפרטי (וגם זה לא תמיד) סך הכל מדובר ברכב, זה לא לב חלופי.

לקחת למכון/מוסך ולבדוק בזהירות. זה הכל.

יש יתרון לפרטי אבל העצה לרדת 3-4 שנים אחורה נראית לי מופרזת בהחלט. גם צריך לזכור שרכב מליסינג מתומחר בהתאם.

אני הייתי מעדיף לרדת בשנתון

עדיף לקנות באותו מחיר לקחת רכב 2007 שעשה 80 אלף,מטופל פיקס בחברה ושהיה יד 1 אצל מבוגר

מאשר לקנות רכב 2011 שעשה 120 אלף ק"מ שהיה אצל משפחה מרובת נהגים שחרשו עליו ועשו איתו שטויות, לרוב מי שמקבל רכב מליסינג ולא אכפת לו מהאוטו - חונה בכל חור ועל מרכות, נוהג בפרעות, אוכל ומעשן באוטו, מזניח טיפולים וכו'

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אם הוא רק לסופשים ורוב הזמן בחניה, לדעתי אתה יכול להתפשר על השנתון ולקנות משפחתית שתתאים לגודל שלך, 1.90 זה לא מעט וצריך לקחת את זה בחשבון.

• תוכן חדש...