Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המטרה של רכב זה לא רק להגיע מנקודה אחת לשנייה. לא סתם מאז המצאת הרכב השתמשו בו גם כדי להתחרות ולא סתם נולדו המירוצי מכוניות. אחד השימושים של רכב זה להגיע מנקודה לנקודה, ואחד השימושים זה ספורט. בדיוק כמו שאפשר לצרוך מזון לצורך הישרדות בלבד ואפשר לאכול ארוחות גורמה. אתה אוהב אוכל טעים, לא? אז אתה מוזר?

כמו שהיו משתמשים בסוסים לצורך ניידות ממקום למקום וגם היו מירוצי סוסים מצד שני.

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קשה לקרוא לישראלי הממוצע, זה שקונה ג'יפ מגודל מכפי צרכיו ואז כשהוא מגלה שצריכת הדלק לא כפי שהובטח זוחל באיילון כמו צב, זה שחייב מכונית "מנהלים" ונוסע עם בגאז' ענקי ריק (או סתם מלא בשטויות מהמילואים שלא באמת צריכות להיות שם) ואז מחפש שעה חנייה לדחוף לתוכה את הג'מבו שלו, ההוא שחייב רכב "כמו של השכן" ואז מתפלא שחותכים אותו במחירון כי כולם מוכרים את אותה המאזדה באותו זמן - רציונלי. ובכל מקרה אני בהחלט לא חושב שהדרישות הן אמינות וחסכון. הדרישה הראשונה במעלה היא "סחירות". אכן הרבה גם רוצים "בטיחות" אבל בדגש על פסיבית. וכמובן אחד הדברים המצחיקים - הרבה צעירים שרוצים רכב זול עם פוזה, אבל כשהם מגיעים למצב שיכולים לקנות רכב יוקרתי הם מבקשים "שלא יתבלט".

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
לדעתי יונדאי בהחלט עלו לשורה הראשונה, קיה עדיין לא אבל מתקרבים לכך.

דני

על סמך מה אתה אומר את זה? חוץ מ-I10 לעומת הפיקאטו, לדעתי כל קיה עדיפה על מקבילתה מבית יונדאי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

היי

אני חושב שמדובר בכמה אלמטים שאת רובם הזכרתם.

נתחיל מזה שהנהג הממוצע מחפש כלי תחבורה בסיסי כדי להגיע ממקום למקום, בדרכ בפקקים ומ/לעבודה. אם אפשר להוסיף לזה אלמנטים כמו אמינות, סחירות, וגם אבזור במחיר תחרותי אז מבחינתו הסיכוי לנפילה נמוך. ברכב יפני/קוריאני. בסופו של דבר, למרות מחירי שוק שנופלים מהר, לנהג הפרטי אלו הפרמטרים החשובים.

צריך לזכור שהיום היפנים והקוריאנים לא עושים מכוניות גרועות. אני באמת מאמין שגם מכוניות עממיות כמו יונדאי וקיה נותנות תמורה מצוינת למחיר ולא נופלות בכלל מהתוצרת היפנית ואפילו האירופאית למשל באבזור, ביצועים או תמורה לכסף. אם לוקחים בחשבון שהן הרבה יותר אמינות מהתוצרת האירופאית אז מה הפלא?

עד יותר בולטת העובדה שרואים היום יותר ויותר מכוניות כאלה מככבות בציונים גבוהים במבחני דרכים, כמו הסיד של קיה וזה רק מחזק את הבטחון בקניה כזו.

מדוע רואים יותר מכוניות אירופאיות באירופה? הסיבה נעוצה לדעתי מהקרבה לשוק של היצרנים, ממחירים אטרקטיביים וכן, גם מלויאליות מקומית ולאו דווקא כי התוצרת יותר טובה.

בארץ פרמטרים אלה לא משחקים תפקיד.

ואחרון חביב, שוק הליסינג. הוא מונע ממחירים שמקבלים חברות הליסינג מהיבואנים וכן מהלקוחות שמבחינתם פרמטר האמינות חשוב הרבה פחות. שם לדעתי נמצא הרבה יותר תוצרת אירופאית עממית מהשוק הפרטי, כמו רנו.

לסיכום, אפשר להבין בהחלט את הלקוח הישראלי ואי אפשר להאשים אותו כאשר מבינים את היחס שמקבלים מכמה יבואנים כאשר מתגלה בעיה בגיר או המנוע. אז מדוע לקוח פרטי יכניס ראש בריא למיטה חולה?

פעם כשהייתי צעיר גם אני רציתי אלפא, סיטרואן או רנו.

היום, כשאני מתבגר ומבין שאין ממש ביתרון האירופאי, כנראה שגם הרכב הבא שלי יהיה יםני/קוריאני. וכן, אני אוהב מכוניות.

פורסם

לדעתי קיה מציעה שילוב מצויין של טכנולוגיה, התנהגות, אמינות ומראה סביר, במחיר הגיוני. אם בעבר מכוניות קוריאניות סבלו בכל הסעיפים הנ"ל ולעתים נראו עגלות ממש, הרי שהדבר תוקן בצורה מרשימה. היום קיה אינה מתביישת להתמודד ראש בראש מול האירופאיות במגרשן הביתי.

הייתי מוסיף עוד מילה בנושא האמינות: בתור אדם ממוצע, מוטב לי רכב שאינו נראה מושלם ואינו מסובב ראשים (אך נראה טוב מאוד) אבל מתניע כל בוקר ואינו תוקע אותי במוסך כל שני וחמישי מאשר רכב ממותג יוקרה שיכול לא להתניע ללא התראה ושהנורות העיקריות הפעילות שלו הן נורות "כשל במנוע". עם כל הכבוד לוואגיות למיניהן, ויש כבוד, פרשות התקלות החמורות החוזרות ונשנות הן במנועים והן בתיבות ההילוכים, אשר לא נענו בקריאת תיקון כוללת אלא הצריכו המון צרכנים לכתת רגליהם למוסכי היבואן ולנהל מו"מ מתיש שבסופו רובם שילמו אלפי שקלים, הן פרשות שבפירוש תרמו לחיזוק מותגים קוריאניים.

פורסם
על סמך מה אתה אומר את זה? חוץ מ-I10 לעומת הפיקאטו, לדעתי כל קיה עדיפה על מקבילתה מבית יונדאי.

זה הרושם שלי אחרי בחינה של כמה דגמים חדשים וישנים של שני המותגים.

אני מתייחס בעיקר לרמת ההנדסה, אבל גם לנוחות ולעיצוב.

ריו (קיה), למשל, עושה רושם של "כמעט רכב מודרני טוב". כמעט.

קשה לי להגדיר בדיוק למה; זה מין רושם שכזה, שהחלקים טובים אבל לא בדיוק מתאימים זה לזה.

זאת דעתי.

דני

פורסם

הישראלי הממוצע לא בוחר רכב, בוחרים בשבילו - כי מה שהכי חשוב זה שמאן-דהו לא יקרא לך פראייר...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הצרכן הממוצע (שלא קיים) רואה מה יש סביבו ולפי זה מתנהל בבחירת רכב לקנייה. כרגע המצב בכבישים (בלי להיכנס לסיבות) הוא שיש המון תוצרת קוריאנית ויפנית בכל מקום, אז טבעי שהבחירות שלו יהיו מאותה תוצרת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
המטרה של רכב זה לא רק להגיע מנקודה אחת לשנייה. לא סתם מאז המצאת הרכב השתמשו בו גם כדי להתחרות ולא סתם נולדו המירוצי מכוניות. אחד השימושים של רכב זה להגיע מנקודה לנקודה, ואחד השימושים זה ספורט. בדיוק כמו שאפשר לצרוך מזון לצורך הישרדות בלבד ואפשר לאכול ארוחות גורמה. אתה אוהב אוכל טעים, לא? אז אתה מוזר?

כמו שהיו משתמשים בסוסים לצורך ניידות ממקום למקום וגם היו מירוצי סוסים מצד שני.

המטרה של הרכב היא להגיע מנקודה לנקודה. ספורט מוטורי זה תחביב שאנשים החלו לפתח ומיישמים באמצעות רכבים. להגיע מנקודה לנקודה צריכים כולם. למדוד זמנים זה למעטים.

המטרה של מזון היא להזין את הגוף שלך ולהבטיח הישרדות בשביל שתוכל להעמיד צאצאים. מאכלי גורמה ובישול הם תחביב שפיתח האדם שחיפש הנאה ממזון. לא תראה צ'יטה עושה טרטר אייילה ופטריות שמפיניון, תוך כדי לגימת יין.

שים לב להבדל בין הכרח, צורך לבין תחביבים או רדיפת תענוגות אנושיים.

כמו שאמרתי, חובבי המוטוריקה, ואני בתוכם, הם המיעוט. בגלל זה אין מה לזלז ב"ישראלי הממוצע" שמחפש רכב שיביא אותו מ-A ל-B, כי הוא זה שמקבל את ההחלטה הרציונלית. אנחנו פועלים מהלב, ובגלל זה קשה לנו להבין. אנחנו מתבוננים דרך פריזמת חובב הרכב ולא מנקודת מבט של מישהו שלא מעניין אותו להינות מנהיגה כלל וכלל. מעניין אותו לבזבז כמה שפחות כסף על ניידות.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ישראלים מאוד יצירתיים כשהם מנסים למכור לך משהו. הם מאוד שמרנים כשהם באים לקנות. זה לא רק במכוניות, זה בכל דבר אחר, משעונים ועד נעליים. יש לזה כמה סיבות, חלקן קשורות באמת ביוקר המחייה שמצמצם את האפשרות לרכישה בקטע של "יאללה ננסה, לא טוב נחליף", חלק קשורות בחשש האדיר להתבלט (ישראלים מאוד אגרסיבים האחד כלפי השני ולא ממש סובלניים למי ששונה מהם. עיין ערך ימנים/שמאלנים בפייסבוק ערב הבחירות).

יש גם לדעתי עניין פסיכולוגי מורכב שרובנו עבדים נרצעים שחונכו ורוצים להיות כאלה - פחות ישראלים מקימים עסקים קטנים שמצליחים ולכן אין פה תרבות של "יוזמה אישית" ואינדיבידואליזם כמו למשל בארה"ב, אין אצלנו גם הערכה לנישה כמו בארה"ב, הרוב מעדיפים להיות אחד מאלפיים שעובדים בבנק או באינטל או במשרד ממשלתי ולא אחד מ-3 בעסק קטן, ולכן אנחנו אוהבים לקנות מוצר שמרגיש שאנחנו חלק מ"צבא". כשאדם נוסע ביונדאי או קיה סטנדרטית, בין אם קיבל בליסינג או רכש לעצמו, הוא מרגיש חלק מהצבא הזה. נחסך ממנו הצורך לחשוב ולהיות עצמאי.

חוץ מזה שקיה ממש, אבל ממש הלכו קדימה בעשור האחרון ואין שום סיבה להעדיף מכונית גרמנית, למשל, על פני קיה חדשה.

תגובה נכונה ואינטליגנטית. שאפו!

פורסם
לדעתי קיה מציעה שילוב מצויין של טכנולוגיה, התנהגות, אמינות ומראה סביר, במחיר הגיוני. אם בעבר מכוניות קוריאניות סבלו בכל הסעיפים הנ"ל ולעתים נראו עגלות ממש, הרי שהדבר תוקן בצורה מרשימה. היום קיה אינה מתביישת להתמודד ראש בראש מול האירופאיות במגרשן הביתי.

הייתי מוסיף עוד מילה בנושא האמינות: בתור אדם ממוצע, מוטב לי רכב שאינו נראה מושלם ואינו מסובב ראשים (אך נראה טוב מאוד) אבל מתניע כל בוקר ואינו תוקע אותי במוסך כל שני וחמישי מאשר רכב ממותג יוקרה שיכול לא להתניע ללא התראה ושהנורות העיקריות הפעילות שלו הן נורות "כשל במנוע". עם כל הכבוד לוואגיות למיניהן, ויש כבוד, פרשות התקלות החמורות החוזרות ונשנות הן במנועים והן בתיבות ההילוכים, אשר לא נענו בקריאת תיקון כוללת אלא הצריכו המון צרכנים לכתת רגליהם למוסכי היבואן ולנהל מו"מ מתיש שבסופו רובם שילמו אלפי שקלים, הן פרשות שבפירוש תרמו לחיזוק מותגים קוריאניים.

מסכים איתך לגמרי

בסוף, אחרי כל החפירות וההתפלספויות, אלו רכבים שמשרתים צרכים של ציבור גדול שלא רוצה לעבוד כל החיים בשביל רכב ומבין מה מטרתו המקורית

פורסם

נו באמת...

אפילו אני שנהנה מהתגרזנות מדי פעם נוהג על רכב פשוט שמשמש רק לנסיעה מנקודה לנקודה על 90-110 קמ"ש.

כמה באמת משתמשים ברכב למירוצים או אפילו לנסיעה ספורטיבית?

לרוב האנשים מה שנחוץ זה רכב שלוקח אותם מא' לב' והם לא רואים את זה מעבר לזה.

פורסם

כי הם איכותיים מהבחינת האיכות המכאנית האמינה, איכות תא נוסעים גבוהה לא כמו שהיה בעבר,אחזקה נוחה, שמירת הערך, מוניטין.

פחנועים אירופאים נדחים בארץ בצורה מוצדקת, חוסר אמינות וריבוי תקלות בגלל מכאניקה די עלובה עם בלאי גבוהה מאד, אחזקה יקרה, נפילת שמירך הערך, תמורה גרועה לכסף(מחירים יקרים).

הישראלים חכמים והם יודעים בידיוק מה הם קונים ומה הם עושים, אין כאן שום עדר, הולכים לפי האיכות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

על איזה איכות בדיוק אתה מדבר?

חלק גדול ממכוניות המיינסטרים על הכביש הן ברמות גימור הכי מסריחות שיש, 4 טאסות וחלונות אחוריים ידניים. למה? כי זה מה שיש בליסינג.

לקנות אלטו חדשה כי לכולם יש ולמכור אותה אחרי חצי שנה כי הבנת שהרכב בכלל לא מתאים לך זו התנהלות חכמה?

אנשים תמיד יעשו מה שהשכנים עושים ובטח שיש עדר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

הישראלים חכמים ויודעים מה לקנות? הולכים לפי האיכות? יונדאי וקאיה לא משתוות לאיכות לגרמניות. לא באיכות ולא במנועים.

תרבות העדר זה בדיוק מה שהולך כאן.

פחנועים אירופים? אתה צוחק נכון? ישבת מתישהו ברכב אירופאי מהשנים האחרונות? כי אני ישבתי גם האירופאי וגם ביםני וקוריאני. מגוחך פשוט.

עריכה אחרונה על ידי Smiro

• תוכן חדש...