Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני עומד בפני רכישת רכב מאחת מחברות הליסינג.

הרכב מודל 2011 עם 100K ק"מ וכרגע מחליפים לו מנוע מייבוא (נאמר לי שמדובר במנוע חדש או כמעט חדש).

האם זה אמור להטריד אותי או לגרום להפחתה נוספת במחיר?

אני רוכש את הרכב בכ-17% פחות ממחיר המחירון הרגיל (יצחק לוי) בשל עבר ליסינג.

אני מקבל שנה אחריות על גיר, מנוע ומכלולים נוספים.

מדובר ברכב לא נפוץ במיוחד ולכן אני מתעקש על הרכב הספציפי הזה.

תודה לכל המשיבים

פורסם

עפ"י חוקי הג'ונגל - התשובה חיובית. אמנם יש סיכוי שהמנוע החדש טוב בהרבה מהקודם, אך עדיין מדובר בחתול בשק אשר אין תעוד על החיים שעבר. נכון לדעתי לבקש אפשרות לבטל עיסקה אם תתגלה בעיה שקשורה להחלפת המנוע ולא תוקנה לאחר נסיון ראשון. לחילופין הפחתת מחיר משמעותית.

פורסם

לעניות דעתי, לא כדאי.

*** נמחקו דברי בלע מכלילים ולא מבוססים *** אני מבטיח לך שאתה עושה עסקה מזעזעת. זו דעתי.

ובאמת מעניין לדעת באיזה רכב נדיר מדובר, שעושה אותו כלכך נחשק...

פורסם

החלפת מנוע ברכב בן 4 עם 100 אלף ק"מ זה חשוד.

אני הייתי מחפש רכב אחר. אם בגיל וקילומטראז' כזה מחליפים מנוע, אז שאר המכלולים ברכב חורבנו למצב של המנוע התקול, אם לא יותר גרוע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

Ford Smax 2.0 Titanium

240 כ"ס

כמעט בלתי ניתן למצוא אחד כזה משומש. לסבר את האוזן, ביד 2 אין אפילו רכב אחד כזה משנת 2011 שמפורסם למכירה.

התרשמות קטנה מהאח הפחות מאובזר והמעט יותר חלש:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?433859-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-S-MAX-%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%98-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2-%D7%95-1500-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%9D

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם

לא הייתי פוסל, אבל הייתי מבקש אחריות לשנתיים לפחות (על כל הרכב) בעקרון אין הורדת מחיר "רשמית" על כך, אבל בדיוק בגלל הסיבה שההיצע קטו הם כנראה לא יורידו הרבה בגין ההחלפה - אם בכלל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

תבדוק בציציות: אני משער שזה מנוע מפירוק בחו"ל ולא חדש מהמפעל. אם כן:

הרבה מנועים מייובאים מחו"ל (כי פה שוק יד2 קטן) ובמוסך אומרים "כחדש" שבפועל יש להם נסועה לא קטנה. לפעמים עשרות אלפי ק"מ. אחרי ההשתלה צריך כמובן לעבור בירוקרטיה של רישום במשרד התחבורה על הסיראלי החדש. זה הם צריכים לעשות עבורך.

תדרוש גם את האישור הזה בכתב (שנעשה רישום המנוע ומספרו הסידורי כחוק במסמכי הרכב במשרד התחבורה).

כמובן לאחר ההתקנה יש להגיע למוסך/מכון (משלך) כדי לאשרר נתוני קומפרסייה וכו ובכלל שיבדקו שהכל יושב "היטב" בפנים.חבל לשלם על 240 כ"ס ולקבל 203 .

כמו כן תבקש היסטוריית טיפולים מלאה (חמרות שכפי שקרה בפורום, חברות ליסינג לפעמים נוהגות "להשמיט" דברים מההיסטוריה. אז כדאי ללכת ולהוציא את זה ישירות מהמוסך).

שאלת סקרנות מדוע נדרשה החלפת מנוע ? כשל תזמון כלשהו ? לקוח שכח למלא שמן / מים / הרכב נכנס בעוצמה בעמוד חשמל ?

חוצמזה: אני חושב שזו אחלה עסקה לאחלה רכב. תתחדש.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מכונית מעולה. אבל שלא תאבד את שיקול הדעת. בטח את השקט הנפשי שלך.

גם אם בסוף יתנו לך רק שנה אחריות, תבדוק היטב מה הכוונה באחריות ואיזה מוסך מגבה אותה.

מה שכל החברים כתבו נכון.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה לכל המגיבים. כבר שריינתי את הרכב (ניתן להתחרט).

כרגע הרכב נמצא בניתוח השתלה.

לאחר מכן אקח את הרכב למכון בדיקה מטעמי. אני מניח ששם יבדקו את ביצועי המנוע ואת המספר הסיריאלי - לא?

נאמר לי שמדובר במנוע עם ק"מ נמוך. איך אני יכול לדעת כמה ק"מ עבר המנוע החדש חוץ מאשר האמירה הזו של המוכר?

ממה שנאמר לי בעל פה המנוע התחמם ולכן מוחלף, אך הרכב מסווג כרמה א' (אני סומך על האמירה הזו כי יש לי איש קשר יחסית בכיר בתוך החברה ששידך ביני לבין הרכב הזה). היום אנסה לדלות יותר פרטים.

פורסם

רק כדי להבין כמה המכונית האלה מעורכות - הייתה לי SMAX מליסינג 2009. בסיום תקופת הליסינג ביקשתי לרכוש אותו וחברת הליסינג סרבה. מברור הסתבר שעמדו בתור עובדי ליסינג שחיכו למכוניות טובות לרכוש לעצמם. כתוצאה מכך רכשתי טיטניום 2011 חדשה. עד היום אצלי ואני לא מצליח לחשוב על מחליפה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

אין לך אפשרות אמיתית לדעת קמ של המנוע המיובא. אולי מומחה יוכל לשערך לפי מצב הרינגים וכו אבל זה דורש לפתוח בלוק מנוע. דרך אגב אני בעבר שיריינתי באוויס smax , למרות התשלום הם מכרו אותה למישהו אחר. לקח להם שבועיים להודיע לי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

כמו ש-SAVE ציין, אין לך אפשרות אמיתית לדעת כמה עבר המנוע המיובא מבלי להוריד ראש, ומכאן יש כמה דברים שחשוב להקפיד עליהם בעת ההשתלה:

1.להחליף משאבת מים.

2.רצועות חדשות.

3.לבדוק היטב מצב מותחנים ובמידת הצורך להחליף.

4.לבדוק מצב פולי מנוע (מנסיון מר עם ראש מנוע שהלך שבוע אחרי החלפת מנוע כתוצאה משבר בפולי וקפיצת שיניים בטיימינג).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שוב , תברר למה המנוע רתח . מים לא אמורים להעלם וגם שמן לא. בטח לא במנוע חדש שנמצא בטיפולים ובאחריות. איך תוודא שזה לא יקרה שוב וכו

• תוכן חדש...