Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים . אני לפני חודש רכשתי פורד פוקוס 2008, הרכב נקנה מבנאדם זקן וטופל במוסך מורשה .

כחלק מיישור קו שלי ביצעתי לו טימיינג ועוד מס' טיפולים שבניהם היה אטם מכסה שסתומים . שילמתי כ2000 שקל עבור סט טיימינג חליפי , סט רצועות אביזרים מקורי ואטם מכסה שסתומים חליפי )לא כולל מחזירי שמן ומשאבת מים)

ביום חמישי האחרון הסתכלתי מתחת למכסה המנוע וחשכו עיניי לראות שכל תא המנוע מפוזר שמן כתוצאה מבריחה שמן מהאטם מכסה שסתומים .

לאחר שהלכתי ללמוסךבעקבות הנזילה נאמר לי לבוא למוחורת ויחליפו לי בחינם לאטם אחר על מנת לתקן את הבעיה .

באמת למוחורת הלכתי למוסך .טיפלו והחליפו. וברגע שהחזרתי את הטופס הטיפול למזכירה נאמר לי שאני צריך לשלם 600 שקל עבור החלק . לאחר צעקות שהחלק הוחלף בגלל שהחלק הקודם ששמו נזל . היא הסכימה לעשות לי את העבודה בחינם . ושוב לאחר הסברים שלזה הגיע גם מנהל העבודה שניסה להתנגח בי בטענה שהחלק שפעם שעברה שמו לי היה חליפי ועכשיו הם שמו לי מקורי אז אני צריך לשלם . ושאין ברירה וכנאה אטם חליפי לא טוב עבור האוטו שלי ורק מקורי צריך לשים .

הם דרשו שאשלם . פה כבר התחלתי לצרוח כי אני חייל בסדיר ואין לי כסף לזרוק סתם . אמרתי להם שהם לא אמרו לי שצקיך להוסיף כסף ואף אחד לא שאל אותי מה לשים אם מקורי או חליפי .

לאחר עצבים וצעקות מנהל המוסך התערב וכביכול אמר לי אל תשלם הכל בסדר אתה חייל ..

רציתי לדעת מי צודק בעניין . האם הוא ניסה לעקוץ ממני כסף לשווא בגלל שהפועל כנראה שם רצועה מקורית מתוך בלבול אז הם ניסו להסתיר את הבעיה .

אספר ואומר שמנהל העבודה שם רצה לבוא לקראתי ואמר לי שבסופש הקרוב אסע אם האטם מכסה שסתומים המקורי ואבוא ביום ראשון שהם יחזירו לי לחליפי ..

תודה אגב מדובר במוסך מורשה פורד מזאדה בבאר שבע

יפני זה הכי אחי

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם המוסך התקין לך חלק לא תקין - עליו האחריות.

אין דבר כזה "כנראה תחליפי לא מתאים", זה פוקוס לא לאנצ'יה דלתא, יש מאות אלפי רכבים מהדגם הזה, והמוסך יודע טוב מאד מה עובד ומה לא.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כמה ק"מ הרכב עבר ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

בסוף לא שילמת שקל, הם אולי עשו טעות אבל רצו להתחלק איתך בהפרש של המחיר, בסדר או לא זה כבר עניין אישי שלך, אבל בחייאת כבר עשו לך בחינם, אתה לא רק תתלונן אלה גם תרשום שם שלך מוסך? בסוף יצאו איתך בסדר, אז צעקת קצת, ככה זה עובד במדינת ישראל זה לא שהמוסך שלך המציא את הגלגל.

פורסם
בסוף לא שילמת שקל, הם אולי עשו טעות אבל רצו להתחלק איתך בהפרש של המחיר, בסדר או לא זה כבר עניין אישי שלך, אבל בחייאת כבר עשו לך בחינם, אתה לא רק תתלונן אלה גם תרשום שם שלך מוסך? בסוף יצאו איתך בסדר, אז צעקת קצת, ככה זה עובד במדינת ישראל זה לא שהמוסך שלך המציא את הגלגל.

נכון המוסך לא המציא את הגלגל אבל ממוסך מורשה יבואן אתה מצפה שבמקרה של החלפת אטם מכסה שסתומים- לא תהיה פאדיחה כזו טיפשית מצד המוסך שצריך לדעת הכי טוב החלפה של האטם. ככה שהמוסך יצא לא בסדר בכלל במקרה הזה.

כל הכבוד לפותח השרשור שדרש לא לשלם. פשוט בושה שככה מתנהלים מוסכים וטוב שלאחר ויכוח מיותר פותח השרשור לא שילם כלל.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

השירשור הוא לא עצם אלא המקרה אלא עצם הפדיחה שהם יצרו לי ועוגמת הנפש בלתי תתואר . כמו שציינתי אני חייל סדיר שמרוויחה 390 שקל בלבד . את הטיפול של הטיימינג הקודם עם האטם עשיתי לאחר שלקחתי הלוואה מהבנק .

תאר לך את בושת הפנים שלי לעמוד מול 10 עובדי מוסך שמנסים לתפור אותי ואני אומר להם במילים הכי פשוטות . שלא רק שאני לא צריך לשלם לכם שקל . אין לי שקל בכיז או בחשבון בנק גם לשלם לכם ותתפוצצו ! . עוד יותר עיצבן אותי שמנהל העבודה שם עוד אמק לי תיסע ככה עם המקורי עד סוף השבוע וביום ראשון נשים לך חליפי שוב .

הטעיה היחידה שיש לי עכשיו שתוך כדי השיחה הוא אחפיש את החלקים החליפיים בזה שהם לא איכותיים ומנגד את הטיימינג אשק עשיתי להם גם הוא חלופי . לכן טעיתי האם בקרוב אני אמצא את עצמי בדרך תקוע עם רצועה טיימינג קרועה ונזק של ראש מנוע .. ושוב בגלל חלק חליפי כביכול שהם שמו לי .

מצער אותי לדעת שגם מדובר במוסך מורשה .

ועוד יותר מצער אותי שהם ניסו להשחיל לי סכום שכזה בעת היותי חייל במדים.

בעברי כאשר היה לי שברולט אופטרה . והלך לעולמו האלטרנטור ושמתי במוסך umi חלק משופץ וגם הוא לאחר חודש הלך לעולמו . שם החליפו לי לחלק חדש ללא תוספת כסף אלא מתוך רצון טוב .

יפני זה הכי אחי

פורסם
כמו שציינתי אני חייל סדיר שמרוויחה 390 שקל בלבד . את הטיפול של הטיימינג הקודם עם האטם עשיתי לאחר שלקחתי הלוואה מהבנק .

תאר לך את בושת הפנים שלי לעמוד מול 10 עובדי מוסך שמנסים לתפור אותי ואני אומר להם במילים הכי פשוטות . שלא רק שאני לא צריך לשלם לכם שקל . אין לי שקל בכיז או בחשבון בנק גם לשלם לכם ותתפוצצו !

סליחה אבל מה זה עניינו של המוסך כמה אתה מרוויח ומה המצב הסוציו-אקונומי שלך?

אין לך כסף להחזיק רכב? סע בתחבורה ציבורית.

לחלופין יש מספיק אלטרנטיבות (כמו מוסכים כלליים) שהיו חוסכים לך כסף בטיפול הזה.

אבל לבוא ולהגיד להם "לא משלם, אין לי כסף, תתפוצצו" ממש לא שם אותך באור מחמיא.

במקסימום הם (היו) חייבים להחליף לך את האטם התחליפי שנזל באחד אחר שלא ינזל, כמובן חליפי.

בסופו של דבר קיבלת מעל ומעבר, אם כבר אז היית צריך לפתוח שרשור מלא במחמאות על זה שהם באו לקראתו של חייל במדים ועשו לו עבודה חצי-חינם. בכיף יכלו להשאיר אותך עם הרכב במוסך ואיך אומרים? "תשלם או שהאוטו נשאר פה, ותתפוצץ אתה והמדים שלך"

נקודה למחשבה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
סליחה אבל מה זה עניינו של המוסך כמה אתה מרוויח ומה המצב הסוציו-אקונומי שלך?

אין לך כסף להחזיק רכב? סע בתחבורה ציבורית.

לחלופין יש מספיק אלטרנטיבות (כמו מוסכים כלליים) שהיו חוסכים לך כסף בטיפול הזה.

אבל לבוא ולהגיד להם "לא משלם, אין לי כסף, תתפוצצו" ממש לא שם אותך באור מחמיא.

במקסימום הם (היו) חייבים להחליף לך את האטם התחליפי שנזל באחד אחר שלא ינזל, כמובן חליפי.

בסופו של דבר קיבלת מעל ומעבר, אם כבר אז היית צריך לפתוח שרשור מלא במחמאות על זה שהם באו לקראתו של חייל במדים ועשו לו עבודה חצי-חינם. בכיף יכלו להשאיר אותך עם הרכב במוסך ואיך אומרים? "תשלם או שהאוטו נשאר פה, ותתפוצץ אתה והמדים שלך"

נקודה למחשבה.

נכון שלא עניינו של המוסך מה המצב הסוציו-אקונומי שלו, אך אם המוסך החליף לאטם מקורי על דעת עצמו, בלי להודיע ללקוח שיצטרך לשלם תוספת, אני לא רואה שום התנהלות פסולה של הלקוח. ממוסך כזה אני מצפה לדעת האם האטם התחליפי מתאים לרכב.

פורסם (נערך)

1. הוחלף לך אטם מכסה שסטומים.הוסכם על המחיר.לא צריך לעניין אותך הסיפורים של המוסך אם תחליפי כן טוב לא טוב.המוסך התקין - עניין שלו.ביזיון שבכלל דיברו איתך.היו צריכים להכניס את הרכב,לתקן את העניין בלי לספר לך סיפורים.

2.מצטרף לדעתו של

לא מעניין אף אחד עניין היותך חייל תפרן.פורום בכי זה במקום אחר.לא מכובד לדעתי כל העניין הזה שאתה פונה לעסק ודורש הנחה כי אתה חייל.אם מציעים זה עניין אחר.

ד"א,איך יש לחייל בסדיר כלכך הרבה זמן פנוי להסתובב במוסכים וכסף להחזיק על חשבונו רכב?

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם (נערך)
השירשור הוא לא עצם אלא המקרה אלא עצם הפדיחה שהם יצרו לי ועוגמת הנפש בלתי תתואר . כמו שציינתי אני חייל סדיר שמרוויחה 390 שקל בלבד . את הטיפול של הטיימינג הקודם עם האטם עשיתי לאחר שלקחתי הלוואה מהבנק .

תאר לך את בושת הפנים שלי לעמוד מול 10 עובדי מוסך שמנסים לתפור אותי ואני אומר להם במילים הכי פשוטות . שלא רק שאני לא צריך לשלם לכם שקל . אין לי שקל בכיז או בחשבון בנק גם לשלם לכם ותתפוצצו ! . עוד יותר עיצבן אותי שמנהל העבודה שם עוד אמק לי תיסע ככה עם המקורי עד סוף השבוע וביום ראשון נשים לך חליפי שוב .

הטעיה היחידה שיש לי עכשיו שתוך כדי השיחה הוא אחפיש את החלקים החליפיים בזה שהם לא איכותיים ומנגד את הטיימינג אשק עשיתי להם גם הוא חלופי . לכן טעיתי האם בקרוב אני אמצא את עצמי בדרך תקוע עם רצועה טיימינג קרועה ונזק של ראש מנוע .. ושוב בגלל חלק חליפי כביכול שהם שמו לי .

מצער אותי לדעת שגם מדובר במוסך מורשה .

בעברי כאשר היה לי שברולט אופטרה . והלך לעולמו האלטרנטור ושמתי במוסך umi חלק משופץ וגם הוא לאחר חודש הלך לעולמו . שם החליפו לי לחלק חדש ללא תוספת כסף אלא מתוך רצון טוב .

אני עוזב רגע את המוסך בצד למרות ההתנהלות הבעייתית שלו.

אתה לא צריך להחזיק רכב, בטח לא כזה רכב.

אין לך כסף לטפל ברכב, אתה מרוויח 390 שקל בחודש, וכבר לקחת הלוואה בשביל הרכב הזה. איפה השכל ואיפה ההתנהלות הכלכלית?

באת לפה כדי לקבל עצה. תיפתר מהרכב/תקנה רכב זול ותשאיר כסף בצד לתחזוקה. אדם שמחזיק רכב בלי יכולת כלכלית לתחזק אותו מסכן את עצמו ואחרים.

כל זה נכתב רק על סמך ההודעה שלך שממש לא מציגה אותך באור חיובי. אסור לך להחזיק רכב כזה.

אם ישנן נסיבות מיוחדות/פרטים שהחסרת אני אחזור בי. על פניו התמונה שאתה מתאר לא חיובית כלל וכלל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

יש לי הרגשה שהסיפור עם האטם התחליפי ואז המקורי קצת מצוץ. גם אם באמת זה נכון, אתה אומר שזה מוסך של פורד, מה זה פעם ראשונה שהם מטפלים ברכב מהסוג הזה?! הבעייה עם אטמים שמאוד קל ''לסגור'' עלייהם בצד אחד יותר מדיי חזק, ולפי העין זה נראה בסדר גמור. אבל בפועל זה לא אטום. זה מה שנשמע שקרה לך גם. הם כנראה לא מספיק בטוחים בעצמם כדי לבוא להודות על הטעות. ודלעתי הצדק אתך, נגיד באמת החליפו לחלק מקורי שהוא יקר יותר, הם חייבים להודיע לך ולא להפתיע אותך שאתה רוצה לשחרר את הרכב.

• תוכן חדש...