Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי תוכל להעלות את צילום החשבונית תוך מחיקת כל פרט מזהה ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

עניין הרכב הוא לא רלוונטי . כי את הרכב קניתי כתוצאה מתאונה שעשיתי עם הרכב הקודם וקיבלתי פיצויים .

את הרכב הקודם לשם דוגמא קניתי מכסף שעבדתי בזמנו פלוס עזרה מההורים .

קניתי את הפוקוס מתוך ידיעה שמדובר ברכב ללא המון מחלות ותקלות . בשברולט שלי הקודמת פרט לטיפולים שוטפים שממש זולים שהייתי עושה בעצמי בחלקם כמו החלפת שמן ומצתים ופילטרים . הרכב לא עשה צרות בכלל .

עניין היותי חייל בא כדי להדגים את החוצפה של נסיון המוסך לעקוץ חייל במדים . כמו שציינתי הוחלף לי שלא בידיעה מקדימה אטם מקורי . ככל הנראה העובד עשה את זה על דעת עצמו וכאשר הלכתי לקבלה להחזיר את הכרטיס רכב . המקטים לא היו אותו דבר . והם ניסו לגלגל את הבעיה עלי . כי מנהסתם לא בא ברגל לפתוח שוב מכסה שסתומים ולהחליף לי באותו רגע שהתכוונתי ללכת לבית .

כסף יש לי להחזיק את הרכב . כמובן הוצאות מינוריות ולא גדולות כמו טיימינג במוסך מורשה שכיודע לא מדובר במאות אלא באלפים .

השאלה שלי אולי לא אוסברה נכון אבל עקרונית היא האם המוסך רשאי לדרוש כסף על חלק שהוחלף ללא ידעתי ולבוא בטענות אלי שהחלק הקודם ששמו לי הוא לא טוב כביכול שהוא חליפי . עניין שהאלה בי גם טעייה עצם החלפת הטיימינג החליפי שהם שמו לי.

מצרף תמונה של הקבלה

54d4da09000c5.png

עריכה אחרונה על ידי oorenn

יפני זה הכי אחי

פורסם

בסופו של דבר קיבלת מעל ומעבר, אם כבר אז היית צריך לפתוח שרשור מלא במחמאות על זה שהם באו לקראתו של חייל במדים ועשו לו עבודה חצי-חינם. בכיף יכלו להשאיר אותך עם הרכב במוסך ואיך אומרים? "תשלם או שהאוטו נשאר פה, ותתפוצץ אתה והמדים שלך"

מה פיספסתי? הוא שילם עבור טיפול, בוצע לו טיפול כושל והוא היה צריך לפתוח פה כדי שיבוצע הטיפול הראוי.

איזה טובה הם עשו לו? לפי מה שהוא מתאר רק נזק נעשה שם ואתה מתייחס לזה שהם "הסכימו" לעשות לו את העבודה עליה הם התחייבו כאל טובה?

פורסם

מה הקשר אם המוסך שם לו מקורי, תחליפי או נסיוני? הוא הרכיב חלק? גבה עליו כסף? החלק הזה צריך לעבוד!

איפה בתוך החישוב נכנס הזמן והטרחה של הלקוח? הם צריכים היו צריכים להחליף לו את החלק הפגום ולהרכיב לו חלק עובד (לא מעניין אם זה תחליפי או מקורי), לבקש סליחה! ולשחרר אותו לדרכו.

וזה שמדובר במוסך יבואן לא מעלה ולא מוריד. יש מוסכים טובים ויש גרועים בלי קשר אם הם בבעלות יבואן או בבעלות משפחתית

בשיפוצים

פורסם
עניין הרכב הוא לא רלוונטי . כי את הרכב קניתי כתוצאה מתאונה שעשיתי עם הרכב הקודם וקיבלתי פיצויים .

את הרכב הקודם לשם דוגמא קניתי מכסף שעבדתי בזמנו פלוס עזרה מההורים .

קניתי את הפוקוס מתוך ידיעה שמדובר ברכב ללא המון מחלות ותקלות . בשברולט שלי הקודמת פרט לטיפולים שוטפים שממש זולים שהייתי עושה בעצמי בחלקם כמו החלפת שמן ומצתים ופילטרים . הרכב לא עשה צרות בכלל .

עניין היותי חייל בא כדי להדגים את החוצפה של נסיון המוסך לעקוץ חייל במדים . כמו שציינתי הוחלף לי שלא בידיעה מקדימה אטם מקורי . ככל הנראה העובד עשה את זה על דעת עצמו וכאשר הלכתי לקבלה להחזיר את הכרטיס רכב . המקטים לא היו אותו דבר . והם ניסו לגלגל את הבעיה עלי . כי מנהסתם לא בא ברגל לפתוח שוב מכסה שסתומים ולהחליף לי באותו רגע שהתכוונתי ללכת לבית .

כסף יש לי להחזיק את הרכב . כמובן הוצאות מינוריות ולא גדולות כמו טיימינג במוסך מורשה שכיודע לא מדובר במאות אלא באלפים .

השאלה שלי אולי לא אוסברה נכון אבל עקרונית היא האם המוסך רשאי לדרוש כסף על חלק שהוחלף ללא ידעתי ולבוא בטענות אלי שהחלק הקודם ששמו לי הוא לא טוב כביכול שהוא חליפי . עניין שהאלה בי גם טעייה עצם החלפת הטיימינג החליפי שהם שמו לי.

מצרף תמונה של הקבלה

54d4da09000c5.png

המוסך לא רשאי להחליט דברים על דעת עצמו ואז לבוא אליך עם דרישות. הוא צריך לידע אותך לפני כל פעולה. מה אם היה מחליט להחליף את הגיר כי הוא נראה לו בלוי?

בכל מקרה טוב שעמדת על דעתך, כי זו ממש לא בעיה שלך אם מישהו החליט על דעת עצמו להחליף לחלק אחר ולא ידע אותך על כך.

לגבי הרכב. אני מקווה שלא תחווה תקלות. בכל מקרה להבא כשאתה קונה רכב יד שניה דאג להשאיר סכום כסף בצד לצורך התחזוקה שלו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

אורן,

חד משמעית המוסך התנהג באופן בלתי מקובל!

סגרתם על הצעת מחיר שכללה ביצוע עבודות מסוימות וחלקים מסוימים.

המוסך הציע והסכים לבצע את העבודות הנ"ל עם החלפים הללו והוא מחויב לביצוע ההצעה ולמסור רכב תקין בסוף התהליך!

אם המוסך לא סומך על ח"ח מסוימים שלא יציע ללקוח להשתמש בהם.

לא עניינך למה הורכב מקורי במקום חליפי.זו בעיה של המוסך שבכלל לא אמורה להגיע אליך ובטח שלא לעניין אותך.

במצב הפוך,נניח שהיה מוסכם על מקורי והורכב חליפי, גם היית יכול לדרוש שיפרקו ויתקינו מה שהוסכם עליו.

לדעתי אתה צריך לפנות למחלקת שירות הלקוחות של היבואן.זה מוסך בפיקוח שלהם ומייצג אותם.

וחוזר גם על הנקודה השנייה,לגבי בקשת ההנחה/סירוב לשלם עקב היותך חייל בסדיר - עזוב,לא במקום ולא מכובד.להבא ממליץ להימנע מכך,ולפי תאורך את המוסך הזה כנראה שלא תהיה להם בעיה לעקוץ כל לקוח ללא משוא פנים-חייל,פנסיונר או כל מגזר אחר.

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• ספונסר פורום
פורסם

אני מציע זווית שונה כי אני יכול לראות גם את צד המוסך .

נניח שהמוסך מורגל בהתקנת אטם מקורי שאיכותו כמובן ידוע והיא הטובה ביותר

ומגיע אותו חייל תפרן במדים כפי שהוא תיאר כאן את עצמו ,ומבינים במוסך שאין ביכולתו לשלם

עבור החלק הכי איכותי ,וכדי לחסוך לו מזמינים עבורו אטם חליפי שהמוסך לא נוהג להרכיב ולא מודע לאיכותו

ובסוף כמו שקורה הרבה פעמים עם חלקים חליפיים הם נראים טוב אבל לא עושים את העבודה .

והבחור חוזר כי החלק כשל ומתקינים לו חלק מקורי במקום שעלותו 600 שח יותר .

האם אותו לקוח צריך לשלם את ההפרש ,מה אתם אומרים ?

נניח שרכשתם מוצר ,טלפון סיני למשל ,והטלפון מוציא לכם את הנשמה והרס לכם את כל השבוע

האם שתחזרו לחנות ותרצו לשדרג לטלפון יותר יקר ב 600 שח תצטרכו להוסיף כסף

או שבעל החנות יגיד ייאלה קח גלקסי תהנה .

כמו שאני רואה את הדברים המוסך "בלע צפרדע "ויצא בסדר גמור ואף למעלה מכך

זה מראה שלמוסך הזה יש תודעת שרות.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם (נערך)

מוסך רון אתה טועה , כי בעת ההחלפה לרצועה המקורית לא נאמר לי דבר . אספר כת הסיפור כמוך , אם הייתה בא לחנות הטלפונים עם הטלפון הסיני התקול ולאחר יום היא מתקשרים אליך לקחת אותו ולאחר שהייתה מגיעה היו אומרים לך שהטלפון שקנית לא טוב ולא מומלץ לכן הם נותנים לך עכשיו גלקסי אך תוסיף כסף ?

ארי באת בידיעה לתקן את הקיים ולא לשדרג . קנית מוצר תקול ואתה מצפה לקחת את אותו מוצר רק חדש .

מלכתחילה לא היו אמורים להציע לי את המוצר החליפי אם טיבו לא טוב .

אפרופו , מה לגבי המחיר ששלמתי בחשבונית שהצגתי לכם ?

האם המחיר סביר בהתחשב בזה שזה מוסך מורשה ( ההחלפה לא כללה מחזירי שמן ומשאבת מים )

עריכה אחרונה על ידי oorenn

יפני זה הכי אחי

פורסם

המחירים סבירים ומקובלים. ושאף אחד לא יטעה אותך הצדק איתך! אף אחד לא עשה לך טובה, ואתה לא חייב תודות לאף אחד! אני לא מבין בכלל וזה מרתיח אותי לראות תגובה כמו של ''מוסך רון'' מאיפה הסקת המסקנות הזו שראו חייל ''תפרן'' וכל השטיות האלה? הוא לקוח ששילם על חלק ומן הסתם על עבודה, אף אחד לא אמר לו שהולכים לשים לו חלק באיכות ירודה, אף אחד לא אמר לו ש''אין להם נסיון'' עם חלק באיכות כזו. הוא לקוח שהיה צריך לחזור למוסך עקב כשל של המוסך.

פורסם

רון (מהמוסך)- אני מנסיון יודע שאתה יודע טוב מאוד מה זה אחריות והלוואי שכולם היו כמוך.

אתה בתור בעל מקצוע היית שם רכיב שאתה יודע שהוא לא עובד? תחליפי, מקורי- לא משנה.

אתה שם רכיב ואתה נותן עליו אחריות, אתה לוקח את הסיכון שתהיה בעיה, אז אתה לוקח עובדים שיודעים להתקין נכון ומבקר אותם ואתה בודק את הרכיב לפני ההתקנה לראות שהוא נראה בסדר ואתה קונה מחברה שלא תכניס לך שמן נחשים.

אנחנו מדברים פה עם מוסך מורשה שיש עליו פיקוח של היבואן, הסמכות ותקנים, ורשת שלמה שעובדת עם חלקים תחליפיים שמאושרים ע"י היבואן.

במקרה הזה עשו עבודה (ושוב- לא משנה מה עשו), על העבודה הזו יש אחריות, והמוסך היה צריך לכבד את האחריות הזו. לא שאלו את הבחור אם הוא רוצה לשדרג או לשפר, לא אמור לו שהחליפי לא טוב (ואז- למה הציעו לו אותו בהתחלה). עשו תיקון ואז התחילו לדרוש כסף.

פת"ש- חשבתי לרשום שאתה בושה למערכת החינוך (צורת הכתיבה שלך), אבל אז הגעתי לתובנה שאתה די מייצג את השאיפה לבינוניות של מערכת החינוך והרמה המקובלת אז תשכח מזה.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

המוסך ביזיון וניסה לעקוץ - בעברית יפה.

המוסך הסכים לבצע עבודה, הלקוח שילם עבור העבודה כמוסכם, (על העבודה והחלקים יש אחריות לשבוע)

העבודה לא בוצעה כפי שסוכם, יש נזילת שמן, סוכם כי המוסך יבצע תיקון חוזר בעלות 0 במסגרת האחריות.

המוסך על דעת עצמו החליף אטם חדש ( לכאורה מקורי ) ללא אישור הלקוח, ובסוף מבקש תוספת תשלום.

מה כאן לא ברור, אם המוסך לא סומך על האטם החליפי, שלא יתקין - לא הכריחו את המוסך לבצע את העבודה.

בוצעה עבודה ויש אחריות לחלקים ולעבודה, חובתם לתקן את הבעיה, הם לא עושים טובה.

במהלך התיקון החוזר הם לכאורה החליפו לאטם מקורי לא חליפי - מאין הביטחון, אולי שוב החליפו לחליפי.

ומהיכן החוצפה לדרוש תשלום נוסף, לא הראו ללקוח כי זה אטם מקורי חדש, לא קיבלו אישור להתקנת האטם, לא סיכמו מראש על המחיר,

( ואולי הוציאו את האטם, מרחו קצת דבק שלייק והחזירו את האטם הקודם )

מהיכן החוצפה לבצע ברכב של אחר החלפה לאטם יקר, לכאורה מקורי ללא אישור בעל הרכב, ולבסוף דרישה לתשלום ללא קבלת האישור.

על-אף כי סוכם מראש כי התיקון הוא ללא עלות במסגרת האחריות, ומי ערב לכך אחרי ההתנהלות הנ"ל , כי באמת הותקן אטם מקורי..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אטם מקורי היה עולה לך - 441 ש"ח+מע"מ.

נראה שלא חייבו עבודה נוספת על החלפת האטם כלומר שהחלפתו נעשתה על הדרך לטיימינג ולרצועות.

קיט הטיימינג שהותקן אצלך הוא של Dayco.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

המוסך הסכים לבצע עבודה, הלקוח שילם עבור העבודה כמוסכם,

העבודה לא בוצעה כפי שסוכם, יש נזילת שמן,

.. אם המוסך לא סומך על האטם החליפי, שלא יתקין - לא הכריחו את המוסך לבצע את העבודה.

בוצעה עבודה ויש אחריות לחלקים ולעבודה, חובתם לתקן את הבעיה, הם לא עושים טובה.

אייל .

זהו.

סכמת יפה את העניין.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
אני מציע זווית שונה כי אני יכול לראות גם את צד המוסך .

נניח שהמוסך מורגל בהתקנת אטם מקורי שאיכותו כמובן ידוע והיא הטובה ביותר

ומגיע אותו חייל תפרן במדים כפי שהוא תיאר כאן את עצמו ,ומבינים במוסך שאין ביכולתו לשלם

עבור החלק הכי איכותי ,וכדי לחסוך לו מזמינים עבורו אטם חליפי שהמוסך לא נוהג להרכיב ולא מודע לאיכותו

ובסוף כמו שקורה הרבה פעמים עם חלקים חליפיים הם נראים טוב אבל לא עושים את העבודה .

והבחור חוזר כי החלק כשל ומתקינים לו חלק מקורי במקום שעלותו 600 שח יותר .

האם אותו לקוח צריך לשלם את ההפרש ,מה אתם אומרים ?

נניח שרכשתם מוצר ,טלפון סיני למשל ,והטלפון מוציא לכם את הנשמה והרס לכם את כל השבוע

האם שתחזרו לחנות ותרצו לשדרג לטלפון יותר יקר ב 600 שח תצטרכו להוסיף כסף

או שבעל החנות יגיד ייאלה קח גלקסי תהנה .

כמו שאני רואה את הדברים המוסך "בלע צפרדע "ויצא בסדר גמור ואף למעלה מכך

זה מראה שלמוסך הזה יש תודעת שרות.

מוסך רון היקר,

בהמשך לשרשור היפה שפתחת בפורום טכני על חשיבות רכיבים תחלייפיים איכותיים יש לי תגובה למה שרשמת:

מוסך מורשה יבואן, שאמור להכיר את הרכב הכי טוב ולדעת מה מתאים לרכב גם כשהוא רכיב לא מקורי של היצרן אלא תחליפי, צריך לשים תחליף שעומד בדרישות היצרן, ולא תחליף שאחרי שעה מתקלקל.

התגובה שלך ממש לא מתאימה והמוסך ממש לא נהג כהוגן אלא יצא חאפר. להשתמש בחלק שאחרי שעה מתקלקל זה חאפריות לשמה. במיוחד שבמוסך מודים על כך שזה היה חלק לא מקורי אלא תחליף, הם היו צריכים לדאוג, כמו בשרשור שפתחת, לתחליף איכותי מספיק שלא ייקח לו שעה להתקלקל.

מקווה שהבנת למה התכוונתי.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

• ספונסר פורום
פורסם

ראה בחיים אנשים לפעמים טועים ואכן במקרה הזה המוסך טעה ,הוא השתמש בחלק לא

איכותי והנזילה המשיכה ואף התעצמה ,אבל האם זה אומר שצריך להתעלם מהנזק שנגרם לו עקב טעותו.

אני בדרך כלל לא נכנס לשרשורים מתלהמים על מוסכים אף שלא פעם אני מצליח לראות בכל המלל את זוית המוסך .

אבל כאן פותח השרשור שאל את דעתנו בהודעה הראשונה שלו "מי צודק" וזו הסיבה שהגבתי כאן כי לתומי חשבתי

שהוא אכן מחפש צדק .

אם כך צדק לדעתי לא היה כאן ,כי עכשיו הפוקוס שלו נוסעת עם אטם מקורי שהוא לא שילם עליו במלואו .

אני גם מבין מדוע המוסך לא עידכן אותו במעבר לאטם מקורי ,כי עכשיו הוא כבר יודע שאין לו ברירה אחרת למעט המעבר לאטם מקורי יקר ,הרי את הישן הוא לא יכול להחזיר וחליפי אחר הוא לא יתקין כי הוא כבר מודע לאיכותו .

גם אני נוהג כמו אותו מוסך כשהעיניינים מסתבכים .

כלומר פותר קודם כל את הבעיה ולא חשוב מה המחיר ,וכשהלקוח מגיע אני אומר לו זה המצב ולא היתה ברירה

האם אתה מוכן לשאת בחלק מהנזק ?

אדם הגון מציע איזה שהיא פשרה למשל, נתחלק בעלות הנוספת של החלק .

אדם אחר יכול לנהוג כמו אותו חייל שאומר ,בעיה שלך ,אני באתי לפתור נזילה ,תפתור לי אותה .

כל מה שאני כותב כאן הוא בתנאי שבעל הרכב התבקש לשלם רק את ההפרש בין

חלק חליפי למקורי ,כמו שאמר פותח השרשור

כל דרישה אחרת היא לא ראויה ולא הוגנת.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...