Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמורה הטובה ביותר ב-34K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפש רכב (רכב שני במשפחה) שישרת אותי נאמנה בשנים הקרובות.

התקציב הוא כ -34 אלף, פלוס מינוס, ושהרכב יהיה לפי סדר החשיבות הבא:

• רמת בטיחות טובה+
  • אמין
  • עלות אחזקה סבירה
  • ירידת ערך נמוכה
  • צריכת דלק טובה
  • תא מטען שיהיה בינוני ומעלה
  • שלא יהיה מכוער 8)

חשבתי על קורולה 2006/7 או מאזדה 3 באותם השנים.

אבל מכיוון שאני לא רוצה להינעל רק על 2 רכבים אלו אני פונה אליכם בשאלה, האם עפ"י מה שכתבתי, יש רכבים עדיפים/נוספים שכדאי לי לחפש ושיתנו את המענה הטוב ביותר לדרישות שלי במסגרת התקציב?

אני פתוח גם להצעות לרכבים בגדול קצת יותר קטן, כל עוד התא מטען לא קטן בהרבה משל הקורולה או המאזדה 3.

תודה רבה

אילן

פורסם

ירידת ערך- פנה למגדת עתידות/קוראת בקלפים וכו'.

מכוער- זה תלוי מה אתה אוהב, בעיקר עניין של טעם.

המאזדה 3 לא תהיה חסכונית בדלק, להיפך.

אני חושב שכדאי לך להתאמץ קצת ולקנות יונדאי I30, תקבל רכב בטיחותי, מאובזר ומודרני.

אם אתה לא נוסע הרבה ק"מ בשנה - מאזדה 3 בהחלט יכולה להיות אופציה טובה.

אתה יכול להוסיף לרשימה גם פורד פוקוס, אמנם היא קצת יותר איטית אבל מבחינת שאר הפרמטרים אתה מקבל תמורה גבוהה למחיר שאתה משלם.

פורסם

לא היית פוסל את המגאן 2 למרות שזה כנראה מיותר להמליץ למישהו שמחפש קורולה או מאזדה 3.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוקיי - אז אני מצמצם את הרשימה ל:

• קורולה
  • מאזדה 3
  • I30

האם גם סקודה אוקטביה או פולקסווגן גטה גם רלוונטיות?

תודה!

פורסם (נערך)

כבעלים מרוצה של מאזדה 3, 2008, קומפורט, אני יכול לומר לך שהרכב הזה יתאים מאוד לצרכים שרשמת.

אולי למעט סעיף צריכת הדלק, אבל זה כבר תלוי מה ההגדרה שלך לצריכת דלק טובה :)

אם אתה מגיע מגולף V5, אז כמובן שהצריכה תהיה לך מצוינת.

ולהיפך אם אתה מגיע מרכב חסכוני יותר. הכל יחסי.

אצלי הצריכה הממוצעת עומדת על כליטר אחד על כל 11 ק"מ לערך.

בנסיעה משולבת, בעיר ומחוץ לעיר.

אם אני במצב נהיגה מהיר יותר, לוחץ יותר ודורש יותר- אגיע גם ל 1 ל- 9.

ואם אני הכי רגוע שיש בחלק מהפעמים- אגיע גם ל 1 ל- 12.5 לערך.

עדיין, לרוב אני נהג די נמרץ, והממוצע הוא 1 ל- 11 כמו שאמרתי.

מכל שאר הבחינות הוא תואם את שרשמת. אנסה להתייחס לפי הנקודות שרשמת.

בטיחותי? הרכב די בטיחותי, נדמה לי 4 כוכבים. אך שים לב טוב לשנת הדגם ולמספר כריות האויר.

נדמה לי שדגם האקטיב הגיע בשנים האלו עם פחות כריות אויר מאשר הקומפורט. יש ביטול כרית אויר לנוסע. יש איזופיקס.

אמין? כמובן שמומלץ למצוא רכב שמור שלא עבר התעללות, ושטופל טוב, אך בכללי הרכב נחשב אמין.

לרכב אין "מחלות" חריגות כלשהן. במיוחד ברכב שמור. מאוד חשוב כשקונים רכב בן כ 8-9 שנים- שיהיה שמור ובמצב טוב.

הדבר היחיד שידוע לי הוא תושבות מנוע בחלק מהשנים הראשונות של הדגם, אבל ברכב שמור, כנראה שהבעיה טופלה.

עלות אחזקה? קבוצת רישוי לא חריגה (נדמה לי 3... אולי 4?). בכל מקרה, רישוי עולה כ- 1400 ש"ח.

ביטוחים- כל מקרה לגופו (היעדר תביעות, שלילות וכו').אצלי הביטוח מאוד מאוד זול באופן יחסי. פשוט תנסה לקבל הצעה לביטוח מכמה מקומות.

חלפים- יש המון בשוק, ועל כן המחירים לא חריגים. טיפולים- כל מוסך אמין וטוב יידע לטפל בו, שכן הוא לא רכב מיוחד או נדיר. מחירי טיפול סבירים בהחלט.

ירידת ערך? תלוי בהמון דברים ואי אפשר לנבא מה יהיה.

מה שכן אוכל להגיד, זה שאתה קונה רכב בסכום כספי לא גבוה מידי. כמה כבר המחירון יירד בעתיד??? זה די זניח בסכומים האלה.

את ירידת הערך הכבדה, רכב סופג בשנים הראשונות שלו. ברכבים בני כמעט 10, העיקר הוא מצב הרכב :)

תא מטען? אנחנו זוג עם ילדה בת שנה וגרגר אפונה :)

הוא מספק בהחלט, מעולם לא נתקלתי במצב שהיה חסר לי מקום בתא המטען.

שלא יהיה מכוער- על טעם וריח.......

דבר שלא התייחסת אליו ועל כן אני לא יודע עד כמה הוא חשוב, אם בכלל, אבל ביחס לקטגוריה- מדובר ברכב מאוד מהנה לנהיגה.

אחיזת כביש די טובה. הגה נהדר בעיניי. מתקשר מאוד ובעל משקל די טוב.

ועוד דבר חשוב מאוד! (שאני לא יודע אם הינך מודע אליו, אז אני מעלה אותו על הכתוב)

לדעתי בשנתונים שאתה מדבר עליהם, הקורולה היא בעלת גיר רובוטי. למען הכנות, לא נהגתי על הרכב הזה, בעל הגיר הספציפי הזה.

אבל! לפי מה שהמון אנשים אומרים, והמון דעות ששמעתי, זהו גיר מאוד לא מוצלח. (אולי אני טועה בשנתון או שניים. תבדוק).

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי תומרובין
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה על התשובה - נסעתי על המאזדה 3 ולא ממש התלהבתי מהנוחות ישיבה של הנהג.

וגם הבטיחות היא ברמה של 4 כוכבים והעלות יותר יקרה ברמה של שנתון מ2 הרכבים מטה:

ממה שקראתי בפורום, אני כרגע מתלבט בין

לאנסר החדשה 2009/10 1.5 ליטר מליסניג

או

פוקוס 2009/10 1.6 מליסינג

**הסיבה לליסניג זה שיכנס לי בתקציב עד כמה שאפשר.

מה מומלץ בין השתיים?

מה שהכי חשוב לי לפי סדר חשיבות זה: בטיחות, אמינות, נוחות, עלות אחזקה.

תודה!

פורסם

מבין השתיים, לפי מה שאתה אומר ולפי הדרישות, אני חושב שהפוקוס תתאים לך יותר.

יש לציין שזה רכב שאני בודאי לא הייתי רוכש לעצמי.

אבל לדרישותיך נראה לי שהוא יתאים. בטיחותית ודי אמינה, עלות אחזקה לא יקרה (כמובן שביטוחים תבדוק לפי הפרטים שלך).

הדבר היחידי שכדאי שתבדוק זה עניין הנוחות.

סע על אחת מהשנתון שאתה מתכוון לרכוש, כדי שתקבל תמונה אם היא נוחה לך או לא.

בהצלחה.

פורסם

שברולט קרוז 09 10' מומלץ יותר מנוע1.8 אבל חפש אחת שמורה, מאוד מאובזרת כבר בגרסת בסיס, נראת יוקרתית, נוחה, תא מטען עצום גם כן מורווחת במושב האחורי, מצטיינת בבטיחות, רכב עם תמורה גדולה לכסף.

במחשבה שנייה , אמליץ על הלאנסר 1.5 צורה חדשה.

• תוכן חדש...