Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!,

ברשותי פיג'ו 106 נפח 1.4 ידנית דור ראשון קרבורטור

אני מרגיש מאוד שהצריכת דלק שלה גבוהה

נעשה טיפול 10 אלף אבל עדיין היא שותה לי דלק

נסיעות עירוניות יותר כ50 ק''מ ביום ואני שם 100 שקל שמספיק לשלושה ימים עד שנדלקת נורה..

רציתי לדעת מה יכולה להיות הבעיה ?

האם זה אפשרי לסדר להנמיך את הצריכת דלק ?

היא לא משופרת ולא כלום .. מקורית לחלוטין

פורסם

עשיתי חישוב קטן, יצא 10.3 זה מעולה לצריכה עירונית.

אני מבין שאתה חייל או צעיר ללא הכנסה עם מזומן בכיס מדי פעם. אתה חושב שאתה חוסך כסף בכך שאתה מתדלק רק ב100 ש"ח, ולא ב- 250 מכל מלא. אבל אלא אם אתה חולק את הרכב עם עוד אנשים והמטרה היא להעביר את הרכב עם כמה שפחות דלק, לא חוסכים ככה דלק, להיפך (בכל תדלוק אתה נוסע במיוחד לתחנה, מדומם מנוע וכו', מבזבז דלק!).

כדי שאתה ואנחנו נדע מה צריכת הדלק האמיתית, בצע חיפוש בפורום ותראה איך באמת מודדים צריכת דלק. (זה כולל למלא מכל מלא, לאפס מד ק"מ, לנסוע מעל חצי מכל, למלא שוב ולחלק ק"מ בליטר ולאפס שוב) חזור עם התוצאה ונתייחס. בנתיים לפי החישוב (האמיתי) שביצעתי לפי הנתונים (הקלושים) שסיפקת, הצריכה מעולה. סע לשלום!

נ.ב. טיפ לחיים: החזקת רכב כרוכה בהמון הוצאות. תמיד!

פורסם

נניח שאתה צודק ואת זה נדע רק לאחר חישוב נכון, ניתן לבדוק את הדברים הבאים:

מנוע שמגיע לטמפרטורת עבודה - טרמוסטט תקין ולא פתוח - החשיבות שלו קריטית במיוחד בחורף אך גם בקיץ.

קרבורטור מכוון ולבדוק היטב שהצוק' (אני מניח אוטומטי) תקין ולא נשאר פתוח מה שיוצר תערובת עשירה.

כמובן שהרכב צריך להחיות מטופל במסננים איכותיים ונוזלים איכותיים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לאיליי, את הרכב אני לא חולק עם אף אדם אחר - רכב פרטי שלי, אין לי שום עיניין של קמצנות פה בתדלוק זה פשוט מה שיוצא לי בממוצע לעשות (שליח- מתדלק עם הטיפים)

שאלתי את המוסך האם זה אפשרי לכוון תערובת הוא אמר שלא כי הקרבורטור ממוחשב (?) והכיוון מגיע מהמחשב מנוע ..

לגבי חום מנוע הרכב עומד על בין חצי לרבע (כן כן .. גם אני הייתי בהלם)

למיכאל, הרכב עם שמן wolf 10-40 מצתים של דנסו שני אלקטרודות ..

פורסם (נערך)
עשיתי חישוב קטן, יצא 10.3 זה מעולה לצריכה עירונית.

אני מבין שאתה חייל או צעיר ללא הכנסה עם מזומן בכיס מדי פעם. אתה חושב שאתה חוסך כסף בכך שאתה מתדלק רק ב100 ש"ח, ולא ב- 250 מכל מלא. אבל אלא אם אתה חולק את הרכב עם עוד אנשים והמטרה היא להעביר את הרכב עם כמה שפחות דלק, לא חוסכים ככה דלק, להיפך (בכל תדלוק אתה נוסע במיוחד לתחנה, מדומם מנוע וכו', מבזבז דלק!).

כדי שאתה ואנחנו נדע מה צריכת הדלק האמיתית, בצע חיפוש בפורום ותראה איך באמת מודדים צריכת דלק. (זה כולל למלא מכל מלא, לאפס מד ק"מ, לנסוע מעל חצי מכל, למלא שוב ולחלק ק"מ בליטר ולאפס שוב) חזור עם התוצאה ונתייחס. בנתיים לפי החישוב (האמיתי) שביצעתי לפי הנתונים (הקלושים) שסיפקת, הצריכה מעולה. סע לשלום!

נ.ב. טיפ לחיים: החזקת רכב כרוכה בהמון הוצאות. תמיד![/QUOTE]

בנוגע לתגובתו של אילי, כל מילה נוספת מיותרת !

נניח שאתה צודק ואת זה נדע רק לאחר חישוב נכון, ניתן לבדוק את הדברים הבאים:

מנוע שמגיע לטמפרטורת עבודה - טרמוסטט תקין ולא פתוח - החשיבות שלו קריטית במיוחד בחורף אך גם בקיץ.

קרבורטור מכוון ולבדוק היטב שהצוק' (אני מניח אוטומטי) תקין ולא נשאר פתוח מה שיוצר תערובת עשירה.

כמובן שהרכב צריך להחיות מטופל במסננים איכותיים ונוזלים איכותיים.

מיכאל כרמי ידידי שלום רב !

ברכב זה הקרבורטור בעל צוק ידני , ולא אוטומטי !

בנוגע לתגובתו של אילי, אני אוסיף שרכב זה כחסכוני, הקרבורטור פשוט ולא בעייתי, אך מחייב טיפול מקצועי, יד מלטפת חמה, והתוצאה בהתאם.

ההמלצה לא לבדוק תצרוכת דלק בעזרת מלוי ב100 שקל , נכונה בהחלט.

לפותח השרשור השתמש בהמלצה של אילי, ובדוק תצרוכת דלק, לפי ההסבר הנכון והמחייב של אילי, וחזור לפורום, לעדכון, אני כמעט בטוח, שתופתע מהתוצאות לטובה.

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה בעבור החיזוקים!

לאיליי, את הרכב אני לא חולק עם אף אדם אחר - רכב פרטי שלי, אין לי שום עיניין של קמצנות פה בתדלוק זה פשוט מה שיוצא לי בממוצע לעשות (שליח- מתדלק עם הטיפים)

שאלתי את המוסך האם זה אפשרי לכוון תערובת הוא אמר שלא כי הקרבורטור ממוחשב (?) והכיוון מגיע מהמחשב מנוע ..

לגבי חום מנוע הרכב עומד על בין חצי לרבע (כן כן .. גם אני הייתי בהלם)

למיכאל, הרכב עם שמן wolf 10-40 מצתים של דנסו שני אלקטרודות ..

מה שרשמתי זה טיפים לחיים, ולא מתוך ביקורת או לגלוג. רבים נכנסים לפורום לשאול על צריכת דלק לפני שמדדו כפי שצריך את צריכת הדלק. יש לי ידידה עם השכלה - הלוואי עלי, שגם נוהגת בשיטה של לתדלק מעט כל פעם.

בסך הכל מה שצריך לעשות זה לגייס סכום חד-פעמי של 200-300 ש"ח, סכום לא גדול ביחס להוצאות על הרכב, למלא מכל מלא פעם אחת, ואז כל פעם למלא מכל מלא. לא כל שלושה ימים, אלא מתי שהמכל מתרוקן. ואחרי שלושה ימים, שמור את הכסף של הטיפים כי עוד כמה ימים תצטרך למלא שוב מכל מלא.

ככה תבזבז פחות דלק בנסיעה אל תחנת הדלק ובחזרה.

פורסם
החום מנוע נשמע לי נמוך,

יכול להיות שצריך לבדוק את הטרמוסטט.

שלום רב !

חום מנוע לא צריך להשמע, הוא צריך להראות !

ממליץ שתצלם את לוח השעונים ותתמקד, בסקאלה של השעון חום, לאחר נסיעה ארוכה, שבה המחוג יתיצב על החום המקסימלי, לאחר שהמנוע הגיע לטמפרטורת עבודה.

לא מהנמנע ולא אתפלא, באם יתברר שהתרמוסטט בוטל ברכב בעבר.

בדוק בנוסף האם המאוור החשמלי לא עובד קבוע.

ובדוק את החימום בתא הנוסעים , בעיקר בנסיעה ארוכה בערב, ובדוק האם החום שיוצא מפתחי האוררור , קר, פושר, חמים או חם, וזה יתן לך אינדיקציה חלקית ומשוערת, על תפקוד התרמוסטט.

בנוסף אמץ בחום את המלצותיו של אילי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...