Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לך בחלון התחתון מימין "החלף קורס"

בהצלחה!

(ניסוי וטעיה יביא אותך לזה כמו שהביא אותי).

תודה, יש שם קורסים ממש יפים, גם סתם למישהו שרוצה ללמוד דברים חדשים.

חבל שהמערכת לא כל כך ידידותית, אם כי איכות ההסברים מפצה על כך אלף מונים.

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תודה, יש שם קורסים ממש יפים, גם סתם למישהו שרוצה ללמוד דברים חדשים.

חבל שהמערכת לא כל כך ידידותית, אם כי איכות ההסברים מפצה על כך אלף מונים.

זה פרויקט שהופסק באמצע,

יש מורים שהשתתפו ולא קיבלו תשלום לפי מה שהבנתי.

בכל מקרה מה שיש ייצא לא רע בכלל.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
א.מי ייקח אותו לאינטל?

ב.להתקבל לאינטל זה 5 מדורי גיהנום.

א. מי שלוקח כל אחד אחר.

ב. הגיהינום לא יהרוג אותו. רק תועלת יכולה לצמוח לו מזה.

פורסם (נערך)

תודה על האתר, אני אחפש עוד אתרים כאלה.

במצבי, שאין לי יחידה בודדת במתמטיקה, אני בטוח שאצטרך לעבוד הרבה בבית.

בינתיים החלטתי להשקיע את כל כולי בשיפור בגרויות.

להשלים בגרויות אומר להיות תלמיד במשרה מלאה אם אינני טועה. זה לא יהיה קל וזה יכול לקחת שנה וחצי +/-

כמובן שבראש ובראשונה אני צריך להוציא גיליון ציונים כמו שכתבתי. בכדי לדעת מה חסר לי, כמה, מה להשלים.

האם מישהו הוציא ויכול לכתוב לי אם פשוט באים לבית הספר, וזה שמור אצלם? או עלי לפנות למשרד החינוך?

אם אני זוכר נכון, יש לי בגרויות במקצועות ספרות (2), תנ"ך (2), היסטוריה (2), אנגלית (3), אזרחות (2), מקצוע בחירה מוגבר (5) אם אני זוכר נכון.

מה שאומר שיש לי בסה"כ 16 יחידות. בתנאי שאני זוכר נכון ובאמת יש לי מוגבר 5 יחידות.

שזה היה סתם מקצוע רגיל ופשוט כמו היסטוריה של פעם.

אני לא זכאי לתעודת בגרות בגלל שלא ניגשתי למתמטיקה, לשון והבעה.

מקווה שלשון והבעה ילך לי בקלות, ואני אצליח במקצוע הזה. מתמטיקה יהיה צורך להשקיע הרבה. אנגלית לשפר ל 5.

החכמה היא גם שבכל המקצועות שכתבתי שניגשתי שהציונים יהיו גבוהים.

כי אם עברתי את כולם בציון 60 עובר, זו לא חכמה. כי הממוצע יהיה נמוך.

איציק, תודה על השיתוף, היו עוד חברים שהגיבו בסגנון, והמשותף לכולם הוא שלא חייב להתקבע על תואר.

אפשר גם לבחור קורס מקצועי, ופשוט להיות טוב בו, להצליח, להתפרנס בצורה יפה ולאהוב מה שאתה עושה.

אני כמובן מבין זאת,

אבל אני ממש רוצה לנסות את ההזדמנות הזאת בחיים, שנקראת לימודים אקדמאים. במיוחד שאני עדיין צעיר יחסית (22).

אני יודע שעד שאסיים עם הבגרויות + פסיכומטרי, אני רק אתחיל ללמוד בגיל 25 נגיד, ואסיים לימודים בגיל 29.

אבל אני חושב שכדאי לי לנסות.

יוסי, מסכים איתך חבר, גם אותי מרגשת מאוד העזרה ההדדית פה, והרצון לעזור והצלחת האחר.

זו הסיבה שאני מאוד אוהב את הפורום הזה, ואת האנשים שבו. ככה אני חושב שכולנו צריכים להיות. כל הכבוד!

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

לשון והבעה אתה צריך לעבור זה לא מה שישפיע לך על הממוצע אבל כדאי 80+

ממה שזכור לי לשון ב יותר קשה.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

לצערי אפילו לא ראיתי את הטופס, או חומר הלימוד במקצוע הזה.

מלבד פעם אחת, שאני זוכר דברים כמו: שווא נע, שווא נח, פעל, פיעל, התפעל.

אבל אני לא מבין מה משמעות של המילים האלה. רק זוכר שיש נושאים כאלה בחומר הלימוד.

לנקד אני לא יודע, לקרוא ניקוד, כל מה שקשור ללשון והבעה.

מאז לא נתקלתי יותר בחומר הזה, ולא כלום.

לכן מיותר גם לציין שלא נבחנתי במקצוע הזה בבחינת הבגרות.

אני מקווה שזה מקצוע לא כ"כ קשה. אין לי בעיה להשקיע, לקרוא, בכדי לקבל ציון גבוה. עשיתי את זה כבר בהיסטוריה ואזרחות.

מה שנראה לי כן קשה זה מתמטיקה. כשהרצון והשאיפה שלי היא להתחיל 3 יחידות, להתקדם ל 5.

אנגלית אשמח מאוד להגיע לרמה של 5 יחידות.

כל השאר אני לא יודע אם יש טעם לשפר ל 5 (ספרות, אזרחות, תנך, היסטוריה). מה שכן, לבדוק איך להגדיל את מוצע הבגרויות.

אבל אני שוב רץ מהר מדי. קודם שאני אדאג להיות זכאי לתעודת בגרות מלאה, לאחר מכן נעבור לשלב השיפורים והרחבות.

פורסם

אם אתה שואף באמת לפתוח דלתות - מאתגר מאוד אבל פיסיקה 5 יחידות זה המקצוע שנותן הכי הרבה בונוסי קבלה לממוצע.

עדיף 75 בפיסיקה 5 יחידות מ100 במקצוע מוגבר אחר כמעט בכל אוניברסיטה בארץ

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה על הטיפ.

בגלל שלא למדתי פיזיקה, אני לא באמת יודע אם אתחבר, או איך ילך לי.

לכן אני מגיע בראש פתוח.

כי חבל להגיע מלכתחילה באנטי, או בגישה שזה לא בשבילי. למרות שאני יודע שזה לא קל.

אבל אין לדעת, כל עוד אני לא אנסה - אולי אני מאוד אתחבר למקצוע הזה ואצליח בו.

כמו שמתמטיקה לא למדתי, ואין לי יחידה אחת. אבל אולי אם אלמד, אתחבר למקצוע, ואראה שאני דווקא אוהב את המקצוע הזה.

יש לי לא מעט דברים לעשות בימים הקרובים, בכלל, בזמן הקרוב.

לכן שיהיה בהצלחה, לי ולכל האחרים שכרגע באותה הדרך.

הכי חשוב זה התודה לכל החברים שפה!

פורסם

אני מבקש אם תוכלו לחזור לגיל השחרור שלכם מהצבא.

כשאתם אחרי הטיול שאחרי צבא, וכעת אתם אמורים לבחור את הדרך שלכם בחיים.

הדרך של לאן אני פוסע עכשיו.

הצבא די קבע עבורי את הכיוון שלי מאז ועד היום, לצערי. בצבא הייתי מחסנאי, וכשחיפשתי עבודה אחרי הצבא, הניסיון של מחסנאי זרק אותי לתוך התחום הזה שוב, ושוב, ושוב... היום (אחרי עסק עצמאי שנכשל) אני שוב בתחום, עם טוויסט קטן- מנהל מחסן.

להישאר בבית כל היום, לא להתקדם - לא בא בחשבון. לא תורם דבר. מבזבז את הזמן היקר שלנו.

לזרום עם החיים, לחכות למה שיהיה יהיה - לא כדאי. לפעמים אפשר להמתין יותר מדי, ושום דבר לא יקרה.

חד משמעית נכון. ההמתנה, האשליה של יש זמן, היא אחד הדברים הגרועים ביותר.

לבצע בחירה - אני מאמין שזו הדרך הנכונה.

אני נמצא במקום הזה, ואני פשוט לא יודע איזו בחירה לעשות.

אני יודע שאני צריך לבחור בלימודים. כי בזכות הלימודים הסיכויים שלי להצליח גדלים. אני מאמין שזה גם מעצב את האדם.

אולי גם להנחיל לילדיי את הערכים הללו. לדחוף אותם שגם הם ילמדו.

אך קודם כל, חשוב לי ללמוד. להיות בעל השכלה כל שהיא, שאוכל לעשות איתה משהו בחיים.

בגלל שאין לי במי להיעזר, להתייעץ, אני אשמח להיעזר בכם, ולהתייעץ אתכם

אשמח מאוד אם תספרו לי את סיפור הבחירה שלכם - איך בחרתם מה לעשות בחיים? איך בחרתם במקצוע אותו אתם לומדים / עוסקים בו?

לא בחרתי. נבחרתי, ומאז נתקעתי. לא למדתי כלום עדיין (ניסיתי. לא הצלחתי לעבוד וללמוד יחד. זה היה מאד לא פשוט).

האם ללכת למכוני ייעוץ שמייעצים איך למצוא את הכיוון שלך בחיים?

כמה עולים מכונים כאלה? אני מאמין שכמה אלפי שקלים, שזה יקר מאוד?

אני לא מאמין במכונים שכאלו, רק במקרים קיצוניים. אדם יכול למצוא את עצמו בלי עזרה בתשלום מגורמים אינטרסנטיים.

יש טיפים שיכולים לעזור לי, לכוון אותי לבצע את ההחלטה הזאת בחיים?

אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד.

אני יודע שזה יקר מאוד ללמוד, אך קודם כל אני צריך לדעת מה אני רוצה ללמוד.

לאחר מכן אוכל לחפש מלגות ואפשרויות מימון.

תודה לכם!

בטוח שיש לך תחומי עניין. תחביבים, או אפילו תחומים שהתעסקת בהם מחוסר ברירה והיית חייב ללמוד ולהבין אותם לעומק.

אחד מתחביביי הוא איסוף סכינים, וכחלק מהתחביב הזה אני שואף ללמוד איך לעבד מתכת. מה שנקרא, עיבוד שבבי. זה ידע מקצועי שיוכל לקדם אותי גם בעבודה (עבודה טכנית, שאני מעדיף על פני עבודת מחסנאי האמת) וגם במישור האישי (אולי לעשות משהו עם זה). תחביב אחר שלי הוא נגרות, ואם היו לי את הכלים הנכונים, הייתי מייצר דברים בזמני החופשי ומוציא אותם למכירה- ואולי מפתח מזה עסק גם כן... הנקודה היא, שאני אוהב לעבוד עם הידיים, ובמיוחד היכן שצריך יצירתיות.

מבחינת לימודים, למדתי בתיכון מקצועי במגמת כימיה. ניסיתי ללמוד את התחום הלאה (סמסטר אחד בפתוחה, בשנת 2008 ), אבל לא הצלחתי להתרכז ולהגיע לציונים טובים. זנחתי את הלימודים מאז. בגדול, יש לי בעייה רצינית עם מתמטיקה- אנחנו לא מסתדרים, היא מביאה לי את הסעיף כל פעם שהיא רוצה שאני אעזור לה למצוא את ה-X שלה. שתמצא אותו לבד הנבלה. טוב, אני כבר גולש מהנושא...

לכן, כמעט כל מה שמעניין אותי אישית, ירד מהפרק- וכנראה שלא אלמד את זה: אלקטרוניקה, הנדסת מכונות, רובוטיקה, הנדסת מחשבים, כימיה, פיזיקה ועוד כמה ששכחתי לציין.

הסיבה המרכזית היא כמובן הפרנסה. הכסף הגדול (אין לי מושג, אני מתבסס על שמועות).

אומרים שבהייטק מרווחים טוב. אפשר להגיע למשכורות של 5 ספרות (שזה המון לדעתי).

העתיד מתקדם לכמה שיותר ממוחשב, מחשבים, הכל טכנולוגי, לכן להמר על תחום המחשבים - הימור מוצלח.

למרות כל היתרונות שכתבתי פה, ואני יודע שאפשר להתפרנס יפה מאוד בתחום הזה - זה לא מושך אותי. לצערי.

אני מנסה לדמיין את עצמי יושב מול המחשב, מעל ל 6 שעות (שזה המון).

ואפילו שבסוף החודש תכנס משכורת גדולה, ואפשר לעשות איתה המון בלשפר את איכות החיים. אבל זה לא מושך אותי העבודה.

האם המקצוע שלך בצבא קשור למחשבים דור?

אל תשכח את הצד השני של ההי-טק: סביב גיל 40 תגיד יפה שלום להכל, כי אתה כבר לא רלוונטי. קשה מאד להישאר בהייטק אחרי הגיל הזה, כי היום הכל צעיר. הדורות של היום מחוברים לעולם המחשבים יותר מהדורות של אתמול (כמוני למשל).

זו באמת עצה טובה, רק שהיא קצת בעייתית.

אני כבר תקופה שמחפש עבודה, ולא כל כך מוצא.

מי שזוכר פה, לא יכולתי לעבוד, כי היו זקוקים לי הרבה בבית.

כעת כשאני יכול, ופחות זקוקים לי כי ברוך השם הדברים מסתדרים, אני מתקשה למצוא עבודה.

אני גר בדרום, בקריית גת.

ואני לא כל כך מוצא פה עבודה. אני קורא כל שבוע את העיתון העירוני, מדור דרושים.

אך אין שם מודעות שמתאימות לי, רוב הדרישות לבעלי ניסיון / נהגים / אחרי שירות צבאי.

באתרי דרושים כשאני מחפש משרות בקריית גת, אותו הדבר.

או ניסיון כל שהוא / אחרי שירות צבאי / מקצוע כל שהוא (נהג משאית, או מקצוע שאין לי).

מאמין שאם הייתי גר בתל אביב, הייתי יכול למצוא משהו.

אבל אני לא יכול פתאום לעבור. גם אין לי איך כמובן.

לכן לימודים זה הכיוון לדעתי.

לאחר שאדע איזה מקצוע, אתחיל לבדוק אפשרויות מימון, האם אפשר לקבל מלגות.

לאחר מכן כשאדע כמה אני צריך לשלם, כמה עולה השכר לימוד, אוכל לעבוד אפילו בניקיון רק בשביל לחסוך את הכסף ללימודים ולעזוב.

אם אתה מכיר מקומות שאני יכול לעבוד בהם בקריית גת, אתה מוזמן להציע בשמחה חבר!

אתה לא חייב לחפש רק משרות שלא מצריכות לימודים\ניסיון, אתה יודע. יש מספיק מעסיקים שיקחו גם עובד בלי ניסיון אבל עם הרבה רצון טוב. שלח את הקו"ח שלך לכל הכיוונים, בלי להתבייש. משהו בסוף ייצא לך מזה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אם אתה שואף באמת לפתוח דלתות - מאתגר מאוד אבל פיסיקה 5 יחידות זה המקצוע שנותן הכי הרבה בונוסי קבלה לממוצע.

עדיף 75 בפיסיקה 5 יחידות מ100 במקצוע מוגבר אחר כמעט בכל אוניברסיטה בארץ

לא בדיוק. פתיחת דלתות לעולם האקדמיה היא שיפור ממוצע הבגרות. פיסיקה היא מקצוע בחירה, ולכן תהווה שיפור מהותי רק אם אין לו מקצוע בחירה. למשל, אם אני במצבי אגש לבגרות בפיסיקה 5 יחידות ואקבל 92, ממוצע הבגרויות שלי יירד [כי הציון יתחלק ביותר יחידות]. הצורך במקצועות בחירה הוא מאוד פרטני. מה שבוודאות יעלה לך את הבגרות ובהרבה הוא שיפור מקצועות החובה והגדלתם ל-5 יח'. בראש ובראשונה מתמטיקה ואנגלית. 5 יח' וציון גבוה בשניהם יסדר אותך מצוין. השלב הבא שייתן לך קפיצה בממוצע היא לגשת לבחינת הבגרות בתנך, היסטוריה וספרות 5 יח' [כן כן, 5]. בשבילי היסטוריה הכי קל. לרוב זה תנך. לכולם ספרות הכי קשה. לא קראתי את כל השרשור, אז אני לא יודע מה מצבך כרגע, אבל באופן כללי הדרך הטובה ביותר לשפר ממוצע בדרות היא שיפור הקיים ולא הוספת מקצועות חדשים, אלא אם יש לך מעט יחידות [פחות מ-20] ובמקרה כזה בגרות 5 יח' בפיסיקה כן תועיל, אבל רק עם ציון גבוה [וזו בגרות קשה].

בנוסף, לרוב מכוני שיפור הבגרויות יש פגישות ייעוץ חינם עם יועצות לימודים. אני יודע שביואל גבע סניף הרצליה יש אחלה של יועצת [לא מאלו שמנסות לדחוף לך קורסים], אבל המחיר של ללמוד שם יקר מאוד [כ-5K שקלים לקורס בודד]. כמובן שהתמורה מצוינת, אבל שוב, אינני בקיא במצבך.

בכל מקרה, אם אתה צריך עזרה בכל מקצוע שהוא, תרגיש חופשי. אני גם עושה שיעורים פרטיים [היום כבר פחות כי יש לי עבודה קבועה] וגם שיפרתי חצי תעודת בגרות [מ-98 ל-110 בערך]. חומרים גם יש לי אם תרצה לאסוף.

נ.ב. - אני תמיד שנאתי מתמטיקה. תמיד הייתי יותר בקטע של הומניים. היום אני יכול להגיד שמתמטיקה, כשמבינים אותה, מאוד מעניינת. מאוד. אשכרה נהניתי ממנה. פיסיקה גם. כמובן שיש חרא, אך באופן כללי, כשאתה מבין את התמונה הגדולה - זה מרתק.

בהצלחה.

נ.ב.2 - אם תצטרך עזרה. אל תהסס לשלוח הודעה פרטית. בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו זה פשוט לא נכון כי יש נקודות בונוס שתלויות מקצוע.

על 5 יחידות ספרות אתה לא תקבל אף נקודת בונוס בחישוב הממוצע המשוכלל, ב5 נקודות פיסיקה אתה מקבל בין 25 ל30 נקודות בונוס על זה

זאת אומרת 90 בפיסיקה באוניברסיטת תל אביב מחושב כמו 115 לממוצע משוכלל ב5 יחידות וזה יעלה לכל אחד את הממוצע יופי.

יש הבדל גדול מאוד בשיטות החישוב כתלות במקצוע. אני לא מנחש, אני מדבר מניסיון והיכרות עם שית החישוב של רוב האוניברסיטאות בארץ.

דרך אגב , יותר חשוב מזה , במקצועות הנדסה בחלק מהמקומות (כמו באר שבע בזמנו לפחות) יש דבר שנקרא סכם הנדסה - שמאפשר לך לחשב ממוצע משוכלל לפי פסיכומטרי ו3 מקצועות עיקריים (מתמטיקה , פיסיקה , אנגלית) כשהשאר או לא מחושב או בקושי משפיע.

בקיצר אין דין פיסיקה כדין אף מקצוע 5 יחידות אחר נקודה.

זה עדיף גם בהרבה מקרים מ5 יחידות מחשבים בציון גבוהה.

Then dying is forgetting

פורסם

ברווז, בא נעשה עיסקה - אני לא אשחק אותה מבין בסכינים ובפילטרים ואתה לא בהקשר להייטק כן? :)

מי שנפלט בגיל 40 (וזה נכון לכל מקצוע את בארץ - תבדוק קצת מספרים) זה אנשים בינוניים ומנהלים בדרגי ביניים שיש יותר מדי.

מפתחים טובים - נשארים יופי עד הפנסיה.

אל תשכח גם שזה מקצוע דיי חדש ואין כל כך הרבה בני חמישים בו (התעשיה הזו נולדה בארץ בסוף שנות ה80 מדברים כמו הכפיר...) כמו במקצועות אחרים.

בפן האישי - אני מכיר מבוגרים שעובדים בתעשיה הזו יופי (בני 50, 60 בכל הרמות מבודקים , מפתחים ועד מנכלים) ומצד שני אני מכיר צעירים שנפלטו או אפילו לא הצליחו להיכנס לתעשיה למרות שהם מנסים שנים.

זה שוק קשה שצריך אנשים חזקים - אבל האימרה שבגיל 40 סוגרים את הבסטה זו אימרה בעיקר של בינוניים שהלכו לשם בשביל הכסף ולא ממש אהבו את העשיה (שהיא קשה ואינטנסיבית מנטאלית)

בשבוע הבא נשבור את מיתוס השעות האינסופיות של ״עבדי ההייטק״...

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

היי ברווז,

אכן יצא לי לראות דברים שפירסמת פה, ואני זוכר שהתברכת בזוג ידיים מוכשרות מאוד.

אני מאחל לך להתקדם בעבודה, ובסופו של דבר להגיע לעסוק בתחום שקרוב ללבך, מאוד רואים שאתה רוצה את זה.

חבל שאין לי איך לעזור ולסייע לכך שזה יקרה, אבל אני מאמין שגם אתה יכול אם תרצה.

אולי אפילו תפתיע ותפתח פה נושא שאכן עשית שינוי תעסוקתי, שאתה לומד עיבוד שבבי. מאחל לך את זה מכל הלב.

בקשר לפסקה האחרונה שלך,

אני לא יודע מה להגיד לך, כשרואים בחור כמוני, שהוא לא אטרקטיבי בשוק העבודה,

כמעט ואין סיבה לקחת אותו. יש פה אנשים טובים שהציעו לעזור לי לעבוד בארומה, מקדונלדס,

מה שאומר שבלי להכיר את הפורום הזה והאנשים שבו, לא הייתי יכול להגיע לזה לבד. וזה הכי הרבה שהצלחתי להגיע מבחינת הצעות עבודה.

הלוואי שאתקל במשרה בה יעסיקו אדם עם מוטיבציה ורצון טוב, זה יהיה נפלא.

אני אכן החלטתי לכתוב מיום שישי קורות חיים, כבר סיימתי למען האמת. לא כ"כ מרשים, כי מה אכתוב שם.

צבא, אין. השכלה מיוחדת כל שהיא, אין. ניסיון תעסוקתי, אין.

אבל סתם עשיתי את זה שיהיה לי בצד. זה תמיד טוב.

לאור כל הכתוב פה, ובכל הנושא

השורה התחתונה, והמסקנה העיקרית היא שלא משנה כמה קשה, לא משנה כמה אתה לא מוצלח,

כמה אין לך, יש לך, כולם או לפחות הרוב נולדים עם אותם נתוני פתיחה שווה. כולם יכולים להצליח.

המשותף בין המצליחים לבין הלא מצליחים, או האלה שמחפשים את הדרך להצלחה, שהמצליחים עשו עם עצמם משהו. קמו, ועשו מעשה.

הם לא חיכו שהעבודה תיפול משמיים, שהבגרויות ישלימו את עצמם, והתואר ינחת להם על שולחן העבודה.

עריכה: לא ראיתי שנוספו עוד תגובות, אני כמובן מיד אקרא ואגיב. תודה לכל אחד על ההתייחסות חברים.

ניקו, עודדת אותי מאוד עם התגובה שלך.

כי אני אישית לא יודע איך אני עם מתמטיקה, וזה מעודד לראות מישהו שאומר שהוא לא הכי אהב מתמטיקה,

אבל בסופו של דבר הוא הצליח, ואפילו נהנה מהמקצוע הזה.

אין לדעת, אולי גם אני אצליח להיות כזה.

אתה אומר לשפר את כל המקצועות ל 5, או לפחות לשם לשאוף.

באחת ההודעות שלי פה פרסמתי את היחידות שיש לי, אם אני זוכר נכון כמובן. #79

אני אזכור שהשאיפה היא לשפר הכל ל 5 יחידות.

ברור לי שהנייר (הפורום) סובל הכל, ואפשר לכתוב הכל בצורה קלילה ונחמדה. אבל בפועל זה קשה.

אבל אני רואה שיש לי מוטיבציה, יש לי רצון. אני מאוד מקווה שאני אצליח.

כתבת שאתה עושה שיעורים פרטים, וששיפרת את תעודת הבגרות שלך. כל הכבוד לך!

אני לא כל כך יודע עד כמה אנחנו קרובים, אני אוכל לנחש עוד לפני שתענה שלא כל כך. אני מקריית גת.

לכן אני לא יודע כמה תוכל לעזור לי, אבל מחמם את הלב לראות עוד בן אדם שמציע עזרה. תודה חבר.

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם (נערך)

היי ליביור,

אתה מבטל בביטול מוחלט את מה שאמרתי למרות שננתתי לך דוגמה מובהקת מחיי האישיים בהווה. אם מחר אעשה בגרות בפיסיקה ואקבל 92, ממוצע הבגרות שלי יירד. נכון, שהבונוס לפיסיקה גבוה בטכניון ובבן גוריון, אבל במצבים מסוימים זה יהיה מיותר. כל מקצוע 5 יח' מקנה בונוס. כשאתה משפר מקצוע קיים, זה מוסיף הרבה לסכום, ומחלק אותו רק ב-3 יח' נוספות. כשאתה מוסיף מקצוע חדש, כל הציון שלך מתחלק ב-5 יח' נוספות. אני באמת לא יודע איך להסביר את זה בצורה ברורה יותר. לפי שיטתך כל מה שהוא צריך זה לעשות 5 יח' בגיאוגרפיה, סוציולוגיה, כלכלה ותלמוד [קלי קלות, בכולם יקבל 100, דהיינו 120 עם בונוס - יותר טוב מ-95 בפיסיקה] ויתקבל ללמוד רפואה בלי פסיכומטרי. אבל שוב, זה לא המצב, כי הציון שלו יתחלק ב20 נק' נוספות. בגלל זה ריבוי יחידות לא טוב. עדיף לשפר את הקיים במקום להוסיף מקצוע חדש, אלא אם יש מעט יחידות.

סכם הנדסה זה למי שרוצה ללמוד הנדסה, סגור על זה ורוצה ללמוד רק בבן-גוריון, כי רק שם זה קיים. לא משהו שהייתי קורא לו "פתיחת דלתות" - מה שפות"ש רוצה.

אני שוב אומר, אפשר להתדיין עד מחר, אך זה לא ישנה את העובדה שלא תמיד בגרות 5 יח' בפיסיקה תשפר את ממוצע הבגרות. שיפור הקיים לעומת זאת, תמיד ובוודאות ישפר את ממוצע הבגרות. אלו שתי עובדות. אני לא אומר שלא ייבחן בפיסיקה. ייתכן מאוד שפיסיקה תשפר לו מאוד - הרבה יותר מכל מה שציינתי - רק שיבדוק את זה לפני שהוא מתחיל, זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

חסכת לי תגובה, באמת נמאס מהמנטרות המונפצות בתשקורת.

יאללה, רחמים, מספיק לדבר, צא לעבוד ותמשיך להתקדם תוך כדי תנועה.

לעבוד זה משהו שעושים גם תוך כדי לימודים בכל מקרה.

אל תפחד להתחיל עם משהו פשוט אך מבוקש כגון ניקיונות,

מימנתי ככה סמסטר שלם.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...