Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סופר מן, אני מבין את עניין הכספי, במידה ולא עשית שירות צבאי העסק יעלה משהו בסדר גודל של 1,300 שקל.

אבל - אני בהחלט ממליץ, שווה את המאמץ ואת הכסף, אתה תחשף לכל כך הרבה דברים שלא ידעת על עצם קיומם, יתנו לך הערכה למה אתה מתאים ואתה תפתיע את עצמך.

כמובן שהיא יכלה להגיד שאני מתאים להיות אסטרונאוט, וכל מני דברים אסטרונומים אחרים... אבל המליצה לי על הנדסה, אחת בראש ובראשונה שתיים כהמלצה משנית ובגלל שאני חסר בגרות מלאה אמרה לי לשקול הנדסאי במקום מהנדס, נותנת לך לשבת מול המערכת שלהם שמתארת במדויק כל מקצוע ומקצוע וכך תדע אם מתאים לך או לא מתאים לך, חוות דעת מאנשים שבאמת עוסקים בזה ולא סתם מאמר, דרישות קבלה לכל מוסד.

יחד עם זאת שלא תטעה, זה לא בהכרח רק ללימודים אקדמאיים, במידה ויתאים לך להיות זגג או מוסכניק, היא תגיד לך, הם יודעים לנתח אותך ברמה של להוציא ממך את הדבר שהכי יאפיין אותך, על פי המבחנים (מדובר ביום שלם וקשה), על פי הראיונות עם הפסיכולוגית, ואם תלך על זה מבלי השובר אתה גם תעבור סימולציה עם קבוצה לראות איזה טיפוס אתה (לוקח פיקוד/מנהיג, מבצע משימות היטב וכו').

Seat Mii 3Doors

פורסם (נערך)

רחמים, בקשר להכוונה בתשלום או כל דבר אחר בתשלום, אני מסכים אתך. בגלל מצבך הכלכלי הייתי בודק קודם כל אפשרויות שלא יעלו לך או שלא יעלו הרבה ואם זה לא יעזור, אז אפשר לעבור לדברים היקרים יותר. בכל מקרה, נראה שההכוונה היא לא הדבר הבוער לך כרגע אלא הבגרות.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
רחמים, בקשר להכוונה בתשלום או כל דבר אחר בתשלום, אני מסכים אתך. בגלל מצבך הכלכלי הייתי בודק קודם כל אפשרויות שלא יעלו לך או שלא יעלו הרבה ואם זה לא יעזור, אז אפשר לעבור לדברים היקרים יותר. בכל מקרה, נראה שההכוונה היא לא הדבר הבוער לך כרגע אלא הבגרות.

עלמנת לשפר בגרות אתה צריך להסגר קודם מה אתה רוצה.

מה תדע לשפר ואיך לשפר בהתאם אם אתה לא יודע מה לעשות?

מזכיר לי לא מעט חברים ששיפרו מקצועות/עשו פסיכומטרי ובסופו של דבר נכנסו למוסד שלא דרש דרישות כאלה, כמו ציון מסוים בבגרות, כמו פסיכומטרי וכו'.

הוא לא יידע אם הוא צריך לשפר 3 או 4 יח' מתמטיקה אם הוא לא ידע מה הכיוון שלו, ואם הוא לא יודע מה הכיוון שלו הוא לא יודע לאיזה מוסד הוא רוצה להתקבל, אם הוא לא יודע לאיזה מוסד הוא רוצה להתקבל אז אין טעם בלשפר כל עוד הוא יידע.

אני בעד להסגר על כיוון מסוים, אם אפשר ספיציפי ככל האפשר - ולהתאים את עצמך אליו.

Seat Mii 3Doors

פורסם

בא נתחיל מזה - אין לו בגרות.

נמשיך בזה שמבחינת מוסד הוא מכוון לבאר שבע - איפה שצריך פסיכומטרי והציוני קבלה לא נמוכים.

מעכשיו עד שהוא יסיים בכלל להשלים בגרות (לא לשפר , להשלים!) הוא עוד יעבור תהפוכות , יפגוש אנשים , יעבוד ... לנסות להיסגר מראש למה מכוונים כשהוא עוד לא התחיל ממש את חייו בתור אדם בוגר עצמאי (לא בקטע של אישיות ואחריות - אלא בתור אדם שעובד ולומד ב״סביבה של גדולים״) זה נאיבי למדי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ערב טוב חברים,

זה ברור שאני עוד לא סגור על כיון ספציפי, או איך שאומרים "נעול" על משהו.

לא על מקצוע ב 100%, לא באיזה מוסד אני רוצה ללמוד, ולא במה אני רוצה לעסוק.

אני גם מאמין שלא זאת הייתה המטרה של הנושא.

גם כי בלתי אפשרי ביום יומיים לדעתי לדעת מה הכיוון שלך, ברמה שלך 100%.

אבל מה שכן אפשרי, וזה כן נעשה, זה לתת לי פחות או יותר כמה כיוונים לבדיקה.

יש לי מסקנות ותובנות מכל מה שקראתי כאן, מכל העצות, ושיתופי ניסיונכם בחיים כשהייתם באותה התלבטות.

מה שהכי חשוב כרגע, עוד לפני הבגרויות, לימודים, השכלה גבוה והכל, זו העבודה.

גם כי יצא לי קצת לחשוב על זה.

שזה נראה מוזר שבן אדם שלא כלכל את עצמו, ולא עבד, פתאום יתחיל ללמוד לימודים גבוהים. מקצוע.

זה כאילו לקפוץ ישירות אל המים העמוקים, עוד לפני שאתה יודע לשחות.

מה גם שבעבודה הכל יכול להשתנות.

למשל מישהו כתב לי, אולי פתאום בעבודה תראה שברמן מדליק אותך, ותרצה להיות ברמן? (אני לא כ"כ חושב, אבל לצורך הדוגמה).

יש פה חבר שגר בקריית גת, שהציע לי עזרה עם העבודה.

כתבתי שקשה לי לעבור חנות חנות ולשאול אם צריכים עובדים. אני גם מודע שזה לא משהו טבעי הקושי הזה שלי.

הוצע לי לעבוד בארומה על ידי החבר אלי, והציעו לי לנסות לעבוד במפעלים בעיר.

במפעלים אני לא כ"כ יודע, בגלל החלק הפיזי. אני עדיין צריך לשמור על הגב שלי כי אני מרים את אחי, מקלח, ועושה את כל מה שעשיתי לפני כן.

המליצו לי לנסות לחפש עבודות בשירות לקוחות או עבודות שבדר"כ עובדים בהם סטודנטים.

למרות שאולי העבודה שהציע אלי טובה יותר, אבל מישהו אמר לי שבשירות לקוחות יש סביבה סטודנטיאלית וזה יכול להועיל לי.

אני בקיצור אבדוק את כל העניין הזה.

כל מה שנרשם פה בנושא אלו דברים שאני אבצע בפריסה של מספר שנים כמובן. לא בפעם אחת. ככה זה גם אמור להיות.

הנושא מאוד עזר לי מהבחינה של קבלת עצות וטיפים מאנשים מנוסים.

הדבר שאני מאוד אתבאס על עצמי, וארגיש כישלון, זה אם 4-5 שנים מהיום, אני עדיין אהיה באותה נקודה.

או אתקדם בקצת, ולא אבצע למשל 80% ממה שכתוב פה. לכן אני מקווה שאני כן אצליח.

פורסם

אני מכיר באופן אישי מישהו שלא היתה לו בגרות. בתיכון הוא כמעט לא למד ואפילו לא נכח, ציונים על הפנים. גם בצבא לא שירת הרבה זמן.

אבל מה - אחרי הצבא החליט להשלים ולהתאפס על עצמו. עשה מכינה ובגרויות וגילה שהוא מצליח הרבה יותר ממה שחשב. הוציא ציונים טובים והתקבל לאוניברסיטה.

היום הוא משהו רציני בהיי טק.

מה שאני רוצה לומר הוא שהגיל עושה את שלו גם לטובה, ומה שהשגת בלימודים לפני הצבא לא אומר כלום על הפוטנציאל שלך. הרבה אנשים מגלים את המוטיבציה ומצליחים דווקא כשזה בא מיוזמתם, בדיוק כפי שאתה עושה עכשיו.

פורסם
...

המליצו לי לנסות לחפש עבודות בשירות לקוחות או עבודות שבדר"כ עובדים בהם סטודנטים.

למרות שאולי העבודה שהציע אלי טובה יותר, אבל מישהו אמר לי שבשירות לקוחות יש סביבה סטודנטיאלית וזה יכול להועיל לי.

אתה יודע שבשרות לקוחות (כמעט) כל הזמן צועקים, אתה בקו החזית מול הלקוח, הלקוח לא יכול לצעוק על המנכ"ל אז אתה הכתובת, כמו בסיפור עם המוסר השכל על השרת שבעט בכלב.

אולי אני טועה אך ממה שאתה כותב כאן בפורום, אתה מצטייר בעיני כאחד שחזק מנטלית ויודע לפעול ולהשיג מטרות, אך רגיש ובשיחה מול לקוחות צריך לגדל עור של פיל.

כמעט תמיד למרכזי שרות יש מבחני מיון שבהם לא קשור אם אתה באמת טוב אלה עד כמה אתה יודע טוב "למכור" לבוחנים את מה שהם מצפים לראות מאיש שרות. יש קורסים וספרים שמלמדים איך לעשות זאת.

פורסם

היי טרונצ'ו,

תודה על הנקודה החשובה. נכון מה שאתה אומר.

ברגע שאתה עובד בתור נציג שירות, או נציג תמיכה טכנית, אתה הוא זה שהלקוח מתקשר איתו. אתה מייצג את החברה.

לכן אם ללקוח יש טענות, או בסופו של דבר עדיין מרגיש שקיבל שירות לא טוב, אתה הוא בקו החזית ואליך הוא יפנה ולפעמים בצורה לא יפה.

אני בינתיים מברר לי.

יש לי את ההצעה שחבר הפורום אלי הציע לי בארומה.

ניסחתי לי קורות חיים בזמני החופשי. לא משהו מרשים במיוחד. לא הזכרתי את הצבא.

כתבתי כמה פרטים עלי, כתובת, יצירת קשר, 12 שנות לימוד, שפות שאני יודע וכמה כישורים במחשב.

דיברתי עם העמותה למען הזקן. שבוע הבא ניפגש. אתנדב שם פעם פעמיים בשבוע.

שבוע הבא אלך גם לבית הספר שבו למדתי. אבקש את גיליון הציונים שלי שיהיה לי.

במקביל למה שאני עושה, אם יהיו ימים פתוחים במוסדות לימוד הקרובים אלי, אלך להתעניין ולהתרשם.

אני שואף לאוניברסיטה, ספציפית לבן גוריון. למרות שיש מכללות קרובות אלינו, אבל השכר שם יקר פי 3 ממה שהבנתי.

אנחנו עכשיו נכנסים לתקופה של אחרי חגים, פחות או יותר. יש את חנוכה.

לכן יש לי את כל הזמן שבעולם לפעול. בלי תירוצים כמובן. בזה אני מבסוט מעצמי.

כי אם אני רוצה משהו, ובאמת יש לי תוכנית בראש ואת הכלים לעשות, אני מבצע.

• תוכן חדש...