Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תרשה לי לגלות לך סוד - אף אחד לא יודע במה הוא טוב.

אני בן יותר מ-30. כל חיי הייתי טוב באלקטרוניקה. למדתי אלקטרוניקה בתיכון בציונים גבוהים, 15 יחידות אלקטרוניקה. אחר כך למדתי יג' באלקטרוניקה, ממוצע גבוה יחסית. אחר כך שירתי ביחידה טכנולוגית, הייתי טכנאי אלקטרוניקה טוב, אפילו קיבלתי תעודת טכנאי מצטיין. עבדתי עוד כמה שנים בתעשייה בתור טכנאי אלקטרוניקה, נראה לי שהייתי בסדר כי קידמו אותי יפה. אחר כך הלכתי ללמוד 4 שנים הנדסת אלקטרוניקה, הרי אני טוב בזה, לא?

אז זהו, שלא. יום אחד מצאתי את עצמי מפתח קריירה בתחום אחר לגמרי. בכלל לא קשור לאלקטרוניקה, בכלל לא קשור להנדסה.

אז מה המסקנה? תחשוב במה אתה טוב היום, במה בה לא להתפרנס. תתחיל עם זה, תראה מה צריך כדי להתקדם בתחום. אם צריך ללמוד - תלמד. אם צריך לעבוד כמה שנים כשוליה - תעבוד כשוליה. תתקדם, תתפתח. יהיה טוב? הרווחת. יהיה לא טוב? תעשה הסבת מקצוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לא מצאתי,

דחפו אותי לשם ומה לעשות שהיה נורא נוח להמשיך עם זה.

ולענינך,להשלים בגרויות ופסיכומטרי אתה יכול וזה גם רעיון לא רע.

אבל תואר בשבילך נראה כמו קפיצה עמוקה מידי למים,תתחיל בלהשתפשף בתחום אפילו אם לא באופן מעשי,

לשמוע הרצאות באינטרנט ולקרוא על המקצוע ומה אנשים אומרים.להיכנס לתואר בחשמל רק כי מרוויחים 30 אחרי התואר

לא בטוח יביא אותך לחיים מאושרים.

עריכה אחרונה על ידי Applez

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

קודם כל אם אתה מחציט על לימודים אקדמיים תבדוק שיש לך את היכולת כלכלית לסיים אותו כי אחרת חבל על הזמן ועל הכסף.

שנית, לימודים לא חייבים להיות לתואר. אפשר גם לימודי תעודה.

אישית התלבטתי לא מעט בין רפואה וטרינרית להנדסת מכונות כי תמיד אהבתי בעלי חיים ותמיד אהבתי גם את הצד הטכני מכאני. בגלל ז לפני שהלכתי ללמוד הלכתי לעבוד שנה כדי לקבל החלטה סופית ובסוף הלכתי למכונות כי ב כונות כשאתה טועה זה כסף אבל ברפואה וטרינרית זה סבל ואפילו חיים של בעל חיים שאפילו לא מסוגל להבין מה קרה לו (ואז או שאתה אוכל סרטים בהתמודדות עם הטעות ותוצאותיה או שאתה מאבד את הרגישות שלך ואת שני הדברים העדפתי שלא לעבור).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני נהנה לראות שיש עוד תגובות, ושהנושא מתפתח - ממש תודה לכם!

זה עוזר לי לדעת איך אחרים קיבלו החלטות.

על סמך מה, מה הסיבות, איך הם התמודדו עם אותם לבטים.

אני החלטתי שאני רוצה לימודים.

מהסיבה שאני לא באמת יודע אם אני אוהב ללמוד, או שלא. כי בבית ספר לא באמת למדתי.

הייתי בכיתה של לא הכי מוצלחים.

אני מאמין שכשאתה מתבגר, כשאתה בן 21+ ואתה לומד, זה אחרת מללמוד בגיל 13-14.

הבנתי גם שהרמת לימוד, ושיטת הלימוד אחרת.

הכל אחרת.

אני אף פעם לא שוכח את העניין הכלכלי. אני יודע שזה מאוד יקר.

לכן אני מקווה להצליח למצוא מלגות, אם יאשרו לי.

כמובן שאם אחליט על מקצוע מסוים שאותו אני מתחיל ללמוד, אחסוך גם כסף לפחות לשנת הלימוד הראשונה. לא אתבסס רק על מלגות.

כתבתם פה הנדסת מכונות.

שזה נשמע מעניין. אני גם מבין שזה לא לעבוד הרבה מול המחשב כמו הנדסת תוכנה למשל.

חשבתי גם על משפטים, עריכת דין, למרות שהשוק מוצף כמו שאומרים.

תעשייה וניהול. למרות שגם פה הבנתי שזה יותר תואר שכדאי להוציא כתואר שני, ולא להתבסס עליו בלבד.

כלכלה ומנהל עסקים גם נשמע לי כמשהו מעניין.

הנדסת בניין, אדריכלות.

פיזיותרפיה - אם לא היה כ"כ קשה, הייתי יכול לנסות ולחקור את המקצוע הזה.

לבדוק תנאי קבלה. להשקיע, להתקבל, אולי אפילו להצליח בו.

אבל אני מאמין שזה כ"כ קשה, שזה כאילו שאני אבחר למשל להתחיל רפואה. אני צריך להיות מציאותי עם עצמי.

לפחות לאט לאט יש לי כיוון.

נקווה שמפה אני לא אברח לכיוונים נוספים.

פורסם

רחמים, אני מציע לך להתחיל להתנסות בעבודות שונות, יש לך את כל הזמן שבעולם, אני בטוח שתוכל לנסות לעבוד בעבודות שלא דורשות נסיון מוקדם בדברים שונים כמו עבודה מול אנשים בחנות, עבודה במפעל מסויים כדי להרגיש עבודה עם הידיים, ועוד כל מיני סוגי עבודות מגוונים כדי לתפוס את התחושה של איזו סוג עבודה עושה לך הכי טוב, במקרה הזה אם לא תנסה לא תדע. בנוסף, אולי תמצא כבר מקום שתרצה להשתקע בו לשנים הקרובות ולהמשיך לעלות בסולם התפקידים בו. ההתנסות היחידה שלך עד עכשיו היא לימודים, לכן לדעתי אתה חותר לכיוון הזה למרות שאתה לא יודע עדיין מה בכלל תרצה ללמוד.

ככה לא "תבזבז" זמן (אני מאמין שמציאת הכיוון שלך בחיים וחשיבה קדימה הן אף פעם לא בזבוז זמן), גם תרוויח כסף וגם תתנסה בהרבה דברים ותפתח כיוון מתאים לך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
תרשה לי לגלות לך סוד - אף אחד לא יודע במה הוא טוב.

אני בן יותר מ-30. כל חיי הייתי טוב באלקטרוניקה. למדתי אלקטרוניקה בתיכון בציונים גבוהים, 15 יחידות אלקטרוניקה. אחר כך למדתי יג' באלקטרוניקה, ממוצע גבוה יחסית. אחר כך שירתי ביחידה טכנולוגית, הייתי טכנאי אלקטרוניקה טוב, אפילו קיבלתי תעודת טכנאי מצטיין. עבדתי עוד כמה שנים בתעשייה בתור טכנאי אלקטרוניקה, נראה לי שהייתי בסדר כי קידמו אותי יפה. אחר כך הלכתי ללמוד 4 שנים הנדסת אלקטרוניקה, הרי אני טוב בזה, לא?

אז זהו, שלא. יום אחד מצאתי את עצמי מפתח קריירה בתחום אחר לגמרי. בכלל לא קשור לאלקטרוניקה, בכלל לא קשור להנדסה.

אז מה המסקנה? תחשוב במה אתה טוב היום, במה בה לא להתפרנס. תתחיל עם זה, תראה מה צריך כדי להתקדם בתחום. אם צריך ללמוד - תלמד. אם צריך לעבוד כמה שנים כשוליה - תעבוד כשוליה. תתקדם, תתפתח. יהיה טוב? הרווחת. יהיה לא טוב? תעשה הסבת מקצוע.

מסקרנות - מה התחום שאתה עוסק בו כיום?

פורסם

זו באמת עצה טובה, רק שהיא קצת בעייתית.

אני כבר תקופה שמחפש עבודה, ולא כל כך מוצא.

מי שזוכר פה, לא יכולתי לעבוד, כי היו זקוקים לי הרבה בבית.

כעת כשאני יכול, ופחות זקוקים לי כי ברוך השם הדברים מסתדרים, אני מתקשה למצוא עבודה.

אני גר בדרום, בקריית גת.

ואני לא כל כך מוצא פה עבודה. אני קורא כל שבוע את העיתון העירוני, מדור דרושים.

אך אין שם מודעות שמתאימות לי, רוב הדרישות לבעלי ניסיון / נהגים / אחרי שירות צבאי.

באתרי דרושים כשאני מחפש משרות בקריית גת, אותו הדבר.

או ניסיון כל שהוא / אחרי שירות צבאי / מקצוע כל שהוא (נהג משאית, או מקצוע שאין לי).

מאמין שאם הייתי גר בתל אביב, הייתי יכול למצוא משהו.

אבל אני לא יכול פתאום לעבור. גם אין לי איך כמובן.

לכן לימודים זה הכיוון לדעתי.

לאחר שאדע איזה מקצוע, אתחיל לבדוק אפשרויות מימון, האם אפשר לקבל מלגות.

לאחר מכן כשאדע כמה אני צריך לשלם, כמה עולה השכר לימוד, אוכל לעבוד אפילו בניקיון רק בשביל לחסוך את הכסף ללימודים ולעזוב.

אם אתה מכיר מקומות שאני יכול לעבוד בהם בקריית גת, אתה מוזמן להציע בשמחה חבר!

פורסם

אין חברות כוח אדם שמעסיקות באיזור שלך?

תנסה לחפש עבודה באשקלון, זה לא כל כך רחוק מקריית גת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ראיתי שמישהו כתב פה סיעוד.

לדעתי זה תפור עלייך.העבודה הזאת מתאימה לאנשים עם לב רחב,הרבה סבלנות ורצון לתת.

אחי עבד בזה כ7 שנים ובממוצע המשכורת עמדה על 10 אלף.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

יש לנו מספר חברות כוח אדם, לא רק אחת. שלושה, ארבעה בערך.

הייתי, ושאלתי מה יש להם להציע.

אבל אני לא כל כך אטרקטיבי, אם זו המילה הנכונה.

אני בחור צעיר, בן 22, ללא ניסיון בשום דבר, ללא תעודת בגרות, לא גבוהה חזק וחסון (זה חשוב, לעבודות פיזיות).

אני חושב שזה גם בגלל המקום בו אנחנו גרים.

לא קל למצוא עבודה כשאתה בלי כישורים כל שהם, ניסיון, עזרה כל שהיא. על אחת כמה וכמה כשאתה בעיר, שהרבה מחפשים עבודה, ואין הרבה מה להציע.

לצאת לכיוון אשקלון / קרית מלאכי / באר שבע, אני יכול, אבל השאלה מה אני אחפש או אמצא שם?

אני לא מכיר שם מישהו שמחפש עובדים, או משהו כזה.

גבי, הציעו לי סיעוד, אני לא כל כך רוצה.

כל הכבוד לאחיך שעבד בזה, חסד גדול ומצווה. גם עבודה, וגם מצווה גדולה.

אני מעדיף משהו מהמקצועות שכתבתי למעלה. יותר בכיוון הזה.

מה אתה מתכוון ללמוד? או שאתה עדיין משרת?

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

כתבתם פה הנדסת מכונות.

שזה נשמע מעניין. אני גם מבין שזה לא לעבוד הרבה מול המחשב כמו הנדסת תוכנה למשל.

חשבתי גם על משפטים, עריכת דין, למרות שהשוק מוצף כמו שאומרים.

תעשייה וניהול. למרות שגם פה הבנתי שזה יותר תואר שכדאי להוציא כתואר שני, ולא להתבסס עליו בלבד.

כלכלה ומנהל עסקים גם נשמע לי כמשהו מעניין.

הנדסת בניין, אדריכלות.

פיזיותרפיה - אם לא היה כ"כ קשה, הייתי יכול לנסות ולחקור את המקצוע הזה.

לבדוק תנאי קבלה. להשקיע, להתקבל, אולי אפילו להצליח בו.

אבל אני מאמין שזה כ"כ קשה, שזה כאילו שאני אבחר למשל להתחיל רפואה. אני צריך להיות מציאותי עם עצמי.

לפחות לאט לאט יש לי כיוון.

נקווה שמפה אני לא אברח לכיוונים נוספים.

אתה קצת מתפזר. הצעת כמעט כל כיוון אפשרי.

מכונות עשוי להתאים לך. גם דרישות הקבלה לא היסטריות אם זכור לי נכון.

משפטים לא יתאים - דרישות הקבלה גבוהות, יש תחרות אדירה בשוק ויאכלו אותך בלי מלח (לא כי אתה לא מסוגל - כי אתה נחמד מדי).

תעשיה וניהול - לא תואר קשה אבל נסה לחשוב אם התפקידים האלו מתאימים לך. אני מעריך שלא.

כלכלה ומנהל עסקים - בערך אותו הדבר.

הנדסת בניין או אדריכלות - אם יש לך ראש לזה, אולי עשוי להיות מעניין.

ועם כל זה, גם אני ממליץ לך לא להכנס להרפתקה של לימודים לפני שאתה מגלה קצת יותר מה מעניין אותך. את זה עושים ע"י התנסות. הבעיה העיקרית שאני רואה כאן היא שבקרית גת יהיה לך קשה למצוא משהו מעניין...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הנדסת מכונות זה תואר מבוקש עם סף כניסה די גבוה. ברוב המקומות שמלמדים סף הכניסה נמוך משל מדעי המחשב/הנדסת חשמל וכדומה, אבל גבוה משל הנדסת תעשיה וניהול/הנדסה אזרחית. בכללי זה תואר כבד יחסית בפיזיקה ממספר סוגים.

• תוכן חדש...