Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכל החברים היקרים,

אשמח אם יתפתח כאן דיון, שיהיה אפשר ללמוד ממנו, מניסיון חייהם של אחרים.

אני מבקש אם תוכלו לחזור לגיל השחרור שלכם מהצבא.

כשאתם אחרי הטיול שאחרי צבא, וכעת אתם אמורים לבחור את הדרך שלכם בחיים.

הדרך של לאן אני פוסע עכשיו.

להישאר בבית כל היום, לא להתקדם - לא בא בחשבון. לא תורם דבר. מבזבז את הזמן היקר שלנו.

לזרום עם החיים, לחכות למה שיהיה יהיה - לא כדאי. לפעמים אפשר להמתין יותר מדי, ושום דבר לא יקרה.

לבצע בחירה - אני מאמין שזו הדרך הנכונה.

לימודים.

עבודה.

משפחה.

יש כאלה שמיד ילכו ללמוד.

הם יודעים כבר מגיל קטן מה הם רוצים ללמוד. יש כאלה שהוריהם הם מושא הערצתם, והם הולכים בדרכם.

אך ישנם כאלה שהוריהם לא למדו. מנסיבות החיים.

מגיל קטן הם לא חשבו על מה הם יעשו כשהם יגדלו. לא היו להם חלומות.

וכעת כשהם בגיל שצריך לבחור לאן הם מתקדמים - הם לא יודעים. הם תקועים במקום.

אני נמצא במקום הזה, ואני פשוט לא יודע איזו בחירה לעשות.

אני יודע שאני צריך לבחור בלימודים. גם אם לא הייתי התלמיד המצטיין, התלמיד הכי טוב בבית הספר.

כי בזכות הלימודים הסיכויים שלי להצליח גדלים. אני מאמין שזה גם מעצב את האדם.

אולי גם להנחיל לילדיי את הערכים הללו. לדחוף אותם שגם הם ילמדו.

אך קודם כל, חשוב לי ללמוד. להיות בעל השכלה כל שהיא, שאוכל לעשות איתה משהו בחיים.

בגלל שאין לי במי להיעזר, להתייעץ, אני אשמח להיעזר בכם, ולהתייעץ אתכם

אשמח מאוד אם תספרו לי את סיפור הבחירה שלכם - איך בחרתם מה לעשות בחיים? איך בחרתם במקצוע אותו אתם לומדים / עוסקים בו?

האם ללכת למכוני ייעוץ שמייעצים איך למצוא את הכיוון שלך בחיים?

כמה עולים מכונים כאלה? אני מאמין שכמה אלפי שקלים, שזה יקר מאוד?

יש טיפים שיכולים לעזור לי, לכוון אותי לבצע את ההחלטה הזאת בחיים?

אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד.

אני יודע שזה יקר מאוד ללמוד, אך קודם כל אני צריך לדעת מה אני רוצה ללמוד.

לאחר מכן אוכל לחפש מלגות ואפשרויות מימון.

תודה לכם!

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני אגלה לך משהו, אני עוד לא השתחררתי וכבר יש לי כיוון מבחינת לימודים ואני יודע מה אני רוצה ללמוד ואיפה.

איך החלטתי? תחום שמעניין אותי. מדובר בהנדסת תוכנה או מדעי המחשב, לא סגור לאן אני אלך, אבל הכיוון הוא תחום התכנות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני שמח בשבילך דור.

כיף לי לקרוא דברים כאלה.

שמח כי אין לך את ההתלבטות, את הבזבוז זמן היקר, ושאתה כבר סגור על עצמך.

כיף. מאחל לך המון הצלחה מכל הלב, מאמין שתצליח. הכי חשוב שאתה תאמין בעצמך :wink:

תרצה לספר איך החלטת שאתה רוצה תכנות?

אני שומע שהרבה הולכים לתחום התכנות / מחשבים בשנים האחרונות.

הסיבה המרכזית היא כמובן הפרנסה. הכסף הגדול (אין לי מושג, אני מתבסס על שמועות).

אומרים שבהייטק מרווחים טוב. אפשר להגיע למשכורות של 5 ספרות (שזה המון לדעתי).

העתיד מתקדם לכמה שיותר ממוחשב, מחשבים, הכל טכנולוגי, לכן להמר על תחום המחשבים - הימור מוצלח.

למרות כל היתרונות שכתבתי פה, ואני יודע שאפשר להתפרנס יפה מאוד בתחום הזה - זה לא מושך אותי. לצערי.

אני מנסה לדמיין את עצמי יושב מול המחשב, מעל ל 6 שעות (שזה המון).

ואפילו שבסוף החודש תכנס משכורת גדולה, ואפשר לעשות איתה המון בלשפר את איכות החיים. אבל זה לא מושך אותי העבודה.

האם המקצוע שלך בצבא קשור למחשבים דור?

פורסם

לא ממש, אבל את האמת שהתמיינתי בעבר לקורס מאוד איכותי בחמ"ן (חיל מודיעין) ושם נדרש ידע קודם בתכנות ומחשוב ועברתי את כל המבחנים, למה אני לא שם זה סיפור אחר, אבל מבחינת ידע הצלחתי לעבור הכל.

למען האמת השאיפה שלי הייתה להגיע לתפקיד בתחום התכנות בצבא, אבל זה לא יצא, במקום זה אני מתעסק גם במחשוב וברשתות אבל לא בתכנות. גם בתיכון למדתי 10 יחידות מדעי המחשב ומאוד אהבתי את התחום.

מה שמושך כאן זה לא רק הכסף אלא גם העובדה שהתחום מעניין אותך.

(אני גם מתעסק ועבדתי לפני הצבא בטכנאות PC, כלומר תיקוני מחשבים, ככה שהתחום די קרוב אליי)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תודה ששיתפת, נראה שאתה מאוד אוהב את התחום הזה.

אהבתי לקרוא שאתה לא הולך בגלל הכסף, אלא בגלל האהבה שלך לתחום הזה.

שזה הסוד לדעתי.

ציינתי את עניין הפרנסה, כי כששאלתי מה כ"כ מושך בתחום הזה? אמרו לי הכסף. הפרנסה הגדולה.

אבל למרות הכל, לי אין משיכה לתחום הזה, אז זה לא באמת רלוונטי כמה מרוויחים שם.

המון בהצלחה חבר.

פורסם

תחשוב מה מעניין אותך. לא חייב להיות תואר אוניברסיטאי.

פורסם

רחמים - למדת 12 שנים. יש לך תחושה במה אתה טוב: מתמטיקה, ספרות, היסטוריה, פיזיקה.

יש גם תחומי עניין: איזה ערכים מענינים אותך בויקיפדיה? איזה ספרים אתה קורא?

בשלב ראשון - נסה לחשוב על שני אלה. כך תקבל כיוון רשוני.

דבר נוסף חשוב מאד: האם אתה מעוניין בעבודה מול מחשב? מול אנשים? בידיים? יש מי שיהיה מאושר מתיקון צנרת כשרברב, יש מי שדווקא יעדיף תיקון צנרת אנושית (כלומר מנתח), וכמובן יש מי שיעדיף להיות פקיד במס הכנסה. כולם יכולים להיות מאושרים מעבודתם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זו עצה טובה לחשוב מה מעניין אותי, לאו דווקא תואר אוניברסיטאי.

רק שאני פשוט עשיתי עם עצמי חושבים בראש, והגעתי למסקנה שכדאי לי להתעקש על לימודים אקדמיים.

לא לוותר על זה, גם אם זה יהיה לי מאוד קשה.

יש לי תעודת 12 שנות לימוד, אך אין לי תעודת בגרות.

לא הייתי מצטיין בלימודים, בבית הספר היו מספר כיתות לפי רמת הלימודים, אני הייתי ברמה הנמוכה ביותר.

אין לי תחושה במה אני טוב.

במתמטיקה אני ממש גרוע. אנגלית אני לא יודע טוב. פיזיקה לא למדתי.

למרות שזה נראה כמו תיאור של אדם לא מוצלח מי יודע מה, אני לא רוצה לוותר לעצמי.

אני יודע שהדרך שלי תהיה קשה יותר, הבעיה היא שאני לא יודע לאן להתחיל את הדרך.

מה מושך אותי? מה אני רוצה ללמוד? במה אני ארצה להתעסק? איזה תחום מעניין אותי?

אין לי בעיה לעבוד עם אנשים, רק שזה לא ניסיתי אף פעם.

אין לי בטחון עצמי גבוהה, אבל אני אני מאוד אוהב אנשים, וחושב שבזה אין לי בעיה.

עבודה עם הידיים אני בלי ניסיון בזה בכלל. אבל אני מאמין שאני לא כל כך מוצלח. למרות שאני משתדל לתקן דברים בבית לבד, בשביל לחסוך.

לעבוד מול המחשב אני לא כל כך רוצה. זה לא שיש לי אנטי, אבל למשל תכנות אני לא רוצה נגיד, אני לא רואה את עצמי מעל ל6 שעות מול מחשב וקודים.

עריכה: קראתי את התגובה שלי, כאילו שמישהו אחר כתב אותה.

וחשבתי על רעיון. אני רק צריך דעה חיצונית, אם אפשר את דעתכם בבקשה:

אולי להתחיל קודם כל להשקיע בפסיכומטרי, ואז אוכל לדעת באיזה מקצוע/תחום לבחור?

אוכל לסנן את המקצועות/תחומים לפי הציון שאוציא בפסיכומטרי. כי כרגע אני כאילו יורה לכל הכיוונים.

או שזה רעיון לא כ"כ טוב?

כי ככה אגביל את עצמי לפי הציון שלי.

כי אם אני רוצה מקצוע מסוים, אולי עדיף להתעקש ולהילחם למענו? גם אם זה אומר לעשות מספר פעמים פסיכומטרי.

כמו שאתם רואים. אני ממש מבולבל.

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

רחמים, דעתי היא שאם אתה לא מרגיש משיכה לתחום מסויים שמחייב לימודים אקדמאיים, אל תבזבז את הזמן שלך. עקב העובדה שיש אינפלצית תארים וכל אחד אוחז היום בתואר אקדמי, תואר לא מבטיח פרנסה מכובדת.

ההצעה שלי אליך היא לבחור במקצוע טכני עם ביקוש, וכזה שצריך להפעיל בו את הראש בצורה מסויימת. חשמלאי, שרברב, חרט, מסגר, רתך וכו'. כולם מקצועות שמקצוענים מתפרנסים בהם היטב, ותוכל להיכנס אליהם מבלי צורך לעבור את המשוכה של לימודים אקדמאיים. ישנם קורסים של משרד העבודה והרווחה, ויתכן שתוכל לקבל הטבות בגלל המצב של משפחתך (לא בטוח).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ויש אנשים כמוני שאוהבים ללכת על בטוח ולומדים דרך הצבא.

תמיד אהבתי להתעסק בחשמל,לפרק רכיבים ולנסות להבין מה הלוח הענקי בתוכם עושה אז החלטתי ללמוד הנדסאי אלקטרוניקה דרך הצבא וככה אני יודע שאולי אני אסתפק בזה גם אחרי הצבא.

אבל חלק ממני (בעיקר הלב) רוצה לעסוק במה שההורים עוסקים-תיירות. קבוצות,הדרכות,אוטובוסים,אחריות,קשרים ולחץ זה הכל זורם אצלי כבר בדם בגלל ההורים שלי שעוסקים בזה עוד מעט 25 שנה. אז אולי אחרי הצבא אני בכלל אשכח מההנדסאי שלי ואלך ללמוד מלונאות וגם הוראת דרך.

אבל מי יודע מה יהיה.

אתה צריך להתחיל לאט,לאט. קודם כל מכינה להשלמת בגרויות ואחרי זה תזרום הלאה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

פיזיקה לא למדתי.

עבודה עם הידיים אני בלי ניסיון בזה בכלל

חבר יקר, הכול פה זה ציטוטים שלך.

אנחנו יכולים לייעץ הרבה דברים, אבל רק אתה יכול להכיר את עצמך ואת הכישורים שלך. אבל כול עוד אתה לא מנסה כלום, אתה בחיים לא תוכל לדעת.

תנסה דברים, זאת העיצה הכי טובה שאני יכול להגיד לך. אולי אפילו תגלה על עצמך דברים שאתה לא יודע.

פורסם

מסכים בהחלט.

זה גם אחד הדברים שאמרתי לעצמי.

אני לא רוצה שהנושא הזה יהיה נושא עם המון עצות וטיפים שימושים, ושבסופו של דבר לא אעשה דבר.

אני רוצה להקשיב, ללמוד, להחכים, ולפעול.

אני רק לא יודע איך לפעול.

למשל, איך אדע אם אני טוב עם אנשים לדוגמה? הבנתי שאתה אומר לי לבדוק את עצמי חבר.

או למשל איך אדע אם אני עם ידיים טובות? איך הרי מבחנים בשביל לדעת דבר כזה.

מה שכן, אני יכול להעיד על פי ההרגשה, והניסיון חיים הדי מועט שלי (22), שאני בסדר.

אין לי ידיי זהב, אבל אני מאמין שאני אצליח לעבוד עם הידיים, ומדי פעם אני אפילו מפתיע את עצמי.

משתדל לתקן דברים לבד בבית, כמו שכתבתי, בשביל לחסוך קריאות של בעלי מקצוע. נעזר ביו טיוב.

אוהב מאוד אנשים, ויודע להתיידד, לדבר, שמח לעזור, להקשיב, לסייע כשיכול ומתאפשר לי בשמחה.

בחכמה אני לא יכול להעיד על עצמי. כי מתמטיקה, אני גרוע. אנגלית, ככה ככה. פיזיקה - לא למדתי.

אני לא יכול להעיד אם אני אדם חכם או לא.

אבל אני כן יכול להעיד, שאם אני אהיה 'נעול' על כיוון מסוים בחיים. אם אני אמצא את המקצוע שלי, מה שמושך אותי - אני בטוח שאתן הכל,

אפילו שאני לא תלמיד מצטיין, דווקא בגלל זה אני מאמין שאתן הכל, בשביל להוכיח לעצמי שכשאני רוצה - אני יכול. ובשביל להצליח ולא להיכשל.

אני חושב שאם הייתי עושה בצבא, או היה לי דוגמה קרובה מהחיים האישיים, הייתי יכול ללכת בעקבותיה.

או ממשיך את שעסקתי בו בצבא, אבל לא הייתי, לכן זה קצת קשה לי הבחירה.

כי אין לי תחומי עניין כ"כ, אין לי חלומות, או שאיפות.

אבל אני כן רוצה ללמוד לימודים אקדמיים ולהצליח, ולהתפרנס בצורה יפה.

רק לא יודע איך להתחיל

פורסם

ציטוט שלך:

אין לי בטחון עצמי גבוהה, אבל אני אני מאוד אוהב אנשים, וחושב שבזה אין לי בעיה.

עבודה עם הידיים אני בלי ניסיון בזה בכלל. אבל אני מאמין שאני לא כל כך מוצלח. למרות שאני משתדל לתקן דברים בבית לבד, בשביל לחסוך.

לעבוד מול המחשב אני לא כל כך רוצה. זה לא שיש לי אנטי, אבל למשל תכנות אני לא רוצה נגיד, אני לא רואה את עצמי מעל ל6 שעות מול מחשב וקודים.

אולי תלמד להיות מדריך טיולים או סוכן נסיעות?

פורסם

אני מתעקש על לימודים אקדמאים חבר.

מרגיש לי פשוט פספס אם אני לא אנסה. במיוחד כשבבית הספר לא הייתי תלמיד טוב כ"כ.

אני גם רוצה לא לפספס את השנים האלה, שאני עוד צעיר, ועדיין יכול להתחיל לימודים אקדמאים, ואז לפרוש אם לא יתאים לי.

מה שאני מקווה שלא אעשה, כי זו תהיה תחושת פספוס ואכזבה בשבילי.

אבל בגיל צעיר זה קל יותר.

אולי בסופו של דבר אני באמת אעשה פסיכומטרי, וככה אסנן את המקצועות.

קצת חבל, כי ככה יוצא שאני 'מוותר' על מקצועות מסוימים, אבל אם לא בשיטה הזאת, נראה שאף פעם לא אתחיל ללמוד.

מקסימום תמיד אפשר להחליף לימודים באמצע, ככה הבנתי לפחות.

החיים הם לא שחור ולבן.

אני בכל מקרה אשמח לעוד תגובות, שיתופים מהחיים, זה כיף לקרוא ורק יכול לעזור וללמד.

פורסם

קח בחשבון שללימודים אקדמאיים במוסד אקדמי איכותי אתה צריך בגרות טובה.

אני לא יודע מה הציונים שלך, אבל בשביל להתקבל למגמת הנדסה או מגמה מדעית יש צורך בציונים גבוהים במתמטיקה ורצוי גם מקצוע מדעי בבגרות, ממוצע בגרויות גבוהה וציון גבוה בפסיכומטרי.

• תוכן חדש...