Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה, עוד סיבוב בעזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיין יש סחר ביטחוני עם טורקיה, אם לא ישירות (ויש ישירות, יש להם צי מזל"טים ומל"טים שצריכים תחזוקה ולא נדבר על כלים אחרים) עם חוזים להרבה שנים כל עוד יש יחסים דיפלומטיים והכל לפי פרסומים רשמיים.

רכש חדש אין ישירות, אבל יש סחר ביטחוני עם נאט"ו, לטורקיה חלק מנאט"ו.

ארדואן יכול לתקוף את ישראל תחת כל מיקרופון פנוי בזמן שהוא משתמש במל"טים ישראלים נגד הכורדים.

וכמובן כמו שאמר ניטשה יש סחר אזרחי נרחב, וגם ארדואן יודע היטב, כדי לא לקבל עוד הפגנות בכיכר טקסים הוא צריך אויב מבחוץ שמאחד את השורות, אז לתקופה זה היה אסד, ועכשיו יש לו ישראל, מחר זו תהיה יוון על רקע קפריסין הטורקית וכו'.

יבגני, אילו היו רוצים להכריז על מדינה יכלו, הם לא באמת צריכים את כל הגדה המערבית כדי להכריז על מדינה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 1.6 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
תושבי עזה בחרו בחמאס בין השאר כי שלטון הפתאח היה ונשאר מאוד מושחת, ושלטון החמאס פחות מושחת.

,,,לדעתי אין באמת אזרחים תמימים, לא בעזה ולא בישראל (אולי חוץ מתינוקות).,,,היום יש מאמר של העתונאית המעולה סמדר פרי, על אשה ערביה אקדמאית בעזה. בין השאר האשה מסבירה שנתניהו שגה בהסכמתו המידית להפסקת אש, כי לפי המנטליות שלהם הוא היה צריך להסס ולהתיעץ לפני ההסכמה, כי אחרת זה נחשב אצלם שהכל מזימה לרעתם. דוגמא נוספת- ישראלי שגדל והתבגר בארץ ערבית, אמר לי כי בבואו לארץ התפלא על כמות הרעש שעושים פה כשנהרג מישהו, כי זה לא היה נחשב כל כך בארץ הערבית.

אולי כדאי לא להתיחס לשאלות של מי צודק, מי גרם למה ובמקום זה להתרכז בצד המעשי, ,,,,

האמריקאים הפציצו את גרמניה במלחמת העולם ה2 והרגו הרבה אזרחים, והנה מיד לאחר המלחמה הגרמנים לא שנאו את האמריקאים. לדעתי הגורמים העיקרים לשנאה הם הרגשת הערבים שהצדק איתם ונעשה להם עוול (ללא קשר האם נכון) והמצב הכלכלי הגרוע. היטלר עלה לשלטון בצורה דמוקרטית בעיקר בגלל המצב הכלכלי שהיה על הפנים. כאשר למשך הרבה שנים אי אפשר למצוא עבודה, אנשים רבים נמשכים לדיעות קיצוניות. ,,,,

מכיון שאין סיכוי שלכמעט 2 מיליון ערבים בעזה תהיה עבודה, לדעתי לא יהיה שלום איתם אף פעם. אולי רק אם חלק מתכניות ההגירה שהיו בועידת קמפ-דוויד בשנת 2000 יתממשו.

,,,

מצד שני אנו חיבים לתחזק את ההרתעה, שהחמאס והאזרחים שם יבינו שאנו חזקים ולא כדאי להתחיל איתנו.

הקונפליקט הזה לא חדש. לאחר החלטת החלוקה של האו"ם ב 1947 , הערבים בארץ החלו מיד לתקוף אותנו ולהרוג בנו. האינטרס שלנו היה יציבות וסדר, כדי שהאו"ם לא יסוג מההחלטה להקים מדינה יהודית בתוך מספר חודשים כחלק מתכנית החלוקה (והאו"ם באמת נסוג, כמעט).

הקונפליקט של בן גוריון היה איך להגיב בצורה מספיק חזקה שהמהומות וההתקפות יחלשו, אבל גם בצורה מספיק חלשה כדי לא לערער את הסדר

ושהמהומות לא יתפשטו לאיזורים שעדיין רגועים. גם כיום, תגובות חזקות שלנו מתסיסות את הערבים (כולל באירופה)

אבל תגובות חלשות מדי יערערו את ההרתעה. לדעתי די קשה למצוא את הפשרה הנכונה, ואולי אפילו בלתי אפשרי.

לגבי החלטות נתניהו בהרחבת ההתנחלויות- בעבר הרחוק התנגדתי להרחבה כזו. אבל כשהבנתי שהמכשול הענק לשלום (מנק' מבט ישראלית) היא זכות השיבה, ושהערבים רצינים בענין הזה, התברר לי שאנו צריכים מנוף שאולי ישנה את דעת הערבים ויאפשר שלום. זה אולי קצת ציני, אבל הגידול בהתנחלויות מכאיב להם,

ואולי יגרום להם להבין שכדאי להם לותר במה שפחות חיוני להם. נכון שזה מלבה את השנאה הערבית לישראל, אבל אני מקווה שאם יושג שלום, זה יהיה שווה.

נכון מאוד.

ניתוח יפה של הבעיה - אבל מה הפיתרון ..

הגרמנים השלימו ולא שונאים את המנצחים שלהם משתי סיבות .

א - התוכנית הכלכלית שהשקיעו המדינות המנצחות/הכובשות בשיקום ובניית עתיד לגרמניה .

ב - מדיני משפטי - המדינות המנצחות , הוציאו להורג את המנהיגים של גרמניה אשר גררו אותם למלחמה להרס ולרצח .

המדינות אשר כבשו את גרמניה , לא עשו הפרדה בין הזרוע המדינית - היטלר , גרינג וכו'

לבין הזרוע הצבאית - הגנרלים וה ס,ס .

כולם נאשמו , בהנהגת גרמניה וביצוע המלחמה והפשעים .

אין הפרדה מלאכותית בין דרג מדיני לצבאי - כולם מנהיגים וכולם אשמים , וכולם יוענשו - זו הרתעה ,,

תמיד יהיו מושחתים באזור השילטון ,, גם אצלנו - מה ההרתעה והעונש לדוגמה שאפשר להשית עלייהם .

ואולי עדיף ניהול בינלאומי בחסות מעצמות גדולות - כך ננטר את הבעיה הבסיסית של המאבק הפנימי בין החמולות וזרמי הדת שם .

את ההצעה הזאת יש ליישם ביחד עם חבילת סיוע רצינית מאוד - ושיחרור הלחץ ע"י פתיחת מעברים חכמה -

להכריז על אזור רצועת עזה כאזור מפורז מנשק .

לאפשר מעבר חופשי של אנשים ( לא סחורות ) באופן חופשי , ללימודים , עבודה , ביקורים וטיולים לכל העולם .

יש נמל ימי , ונמל-תעופה בין לאומי גדול באל-עריש כ 80 ק"מ מרצועת עזה - ואפשר לשדרג אותם יותר בצורה טובה .

ב 5 שנים הראשונות הכניסה לישראל תוגבל - ( מחשש הכנסת מפגעים ומטעני חבלה )

את הסחורות יעבירו לרצועה במשך 5 שנים דרך מעברים עם בדיקה רצינית .

במידה ואחרי 5 שנים הארץ תרגע והם לא יפגעו בישראל - מעבר חופשי כמו מכל מדינה נורמלית גם לישראל .

אחרי בניית תוכנית לשיקום הכלכלה והעתיד - והחופש לטייל ללמוד -

מה דעתך האם הם יסכימו לכך .

אייל .

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שימוש נוסף למצלמת הרכב :)

אתמול בנס ציונה בשעה 21:15. רואים יציאות של כיפת ברזל ובסוף רואים יירוט נוסף באופק.

הטילים שרואים בהתחלה עפו ממש מעל הראש, וברגע היירוט מעל הראש בדיוק זה בדיוק הרגע בו הזוג ממול קולט את זה ועוברים להתחבא בצד השני של האוטו.

רגע מפחיד מאוד!

פורסם
נא לא להפיץ שמועות שווא לא מאומתות, מספיק המצב רגיש.

נראה לך שהייתי כותב דבר כזה ללא ביסוס? בקרוב תראה בחדשות, אני יודע כבר את שמו של החייל ומקום מגוריו, חבר שלי למד איתו בשכבה.

פורסם

2 הרוגים נוספים במבצע "צוק איתן":

סמל ברסנו אדר, בן 20 מנהריה, ורב-סרן (מיל') גרינברג אמוץ, בן 45 מהוד השרון.

יהי זכרם ברוך :cry:

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

יש פה תקלה מבצעית חמורה ביותר של הכח.

כשכח צה"ל נתקל ב 9 מחבלים, שום דבר לא מתקבל בהבנה חוץ מאשר 8-9 גופות של מחבלים.

במקרה הזה, חרף חילופי אש כבדים, שמונה מחבלים חזרו לעזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגדול אתה צודק , אבל לא היינו שם ואין לנו ידע כיצד התפתח הקרב .

הם הפעילו מרחוק טיל נ"ט לג'יפ ומכאן הנפגעים , ואח"כ הם ברחו חזרה - כך שאפשר כי לא נוצר מגע מיידי .

הם השאירו אחרייהם הרוג והרבה כלי נשק - כדי לנוע מהר .

דווח כי בהמשך פגע בהם כלי טייס של חיל האויר .

יש מצבים שונים בהיתקלות - ותמיד היתרון הוא לראשון הפותח באש - כך שאין לנו נתונים לקבוע טוב , או לא ,,

אני סומך על צה"ל שטיפל בהם בהמשך .

וכואב על שני החיילים שנהרגו בהגנה על ישראל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
נראה לך שהייתי כותב דבר כזה ללא ביסוס? בקרוב תראה בחדשות, אני יודע כבר את שמו של החייל ומקום מגוריו, חבר שלי למד איתו בשכבה.

אתה מדבר על אירוע שונה מהאירוע הקשה של היום בבוקר? כי אם כן, קשה לי להאמין שיש לנו עוד הרוג מאתמול ועד עכשיו עדיין לא הודיעו על כך...

פורסם

לצערי אני יכול לאשר שיש, עברתי כרגע ליד בית המשפחה המדוברת וחצי מהישוב על הרגליים שם, הייתה לי היכרות קלה עם הבחור עצמו, למד עם אחותי.

פורסם

כן. אני מניח שזה ידווח בחדשות בשעות הקרובות והשם ישוחרר מתישהו מחר.

האמת, נשארים קצת מנותקים עד שזה ממש מכה ליד הבית.

פורסם
יש פה תקלה מבצעית חמורה ביותר של הכח.

כשכח צה"ל נתקל ב 9 מחבלים, שום דבר לא מתקבל בהבנה חוץ מאשר 8-9 גופות של מחבלים.

במקרה הזה, חרף חילופי אש כבדים, שמונה מחבלים חזרו לעזה.

פורסם בערוץ 10 שהמחבלים לבשו מדים של צה"ל,כנראה מה שתרם לבלאגן גם אחרי שהם החלו לפתוח באש...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...