Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי חודשים רבים של התלבטות (וכמה שרשראות כאן בפורום), נראה שסוף סוף נסגרתי על הרכב הבא שלנו.

התקציב כ-100k, מה שמאפשר לרכוש ייטי (1200, גיר רובוטי) משנתון 2011 ומעלה.

ועכשיו לשאלות:

1. יש זמינות גבוהה יותר לדגמי 2010 ואפשר למצוא כאלה עם ק״מ סביר ובמחירים טובים יחסית. האם קיימים הבדלים בין 2010, 2011, 2012? (השאיפה היא לרכוש רמת גימור אקספיריינס).

2. יש חרושת שמועות על תקלות בגיר ה-DSG ועל כך שהיבואן הגדיל את האחריות משנתיים ל-5 שנים על הגיר. במידה וארכוש רכב משומש, האם אותה הגדלת אחריות ״של רצון טוב״ תהיה תקפה? האם היה איזה שינוי בגיר בין השנתונים השונים?

3. האם למישהו יש ניסיון (חיובי או שלילי) עם אוטו-דיל (הטרייד-אין של צ׳מפיון)? אני שוקל לרכוש מהם (נותנים אחריות), אך עם זאת חושש ממגרשים (מסיבות מובנות).

4. אפשרות נוספת היא לקחת קצת מימון ולרכוש חדשה. היבואן די ״בונקר״ מבחינת מחירים, אך נראה שאפשר לרכוש בהנחה של כ-8-10% דרך חברות ליסינג (0 ק״מ). האם הנחה כזו מצדיקה את ירידת הערך עקב אובדן היד והרישום ״ליסינג״ ברשיון?

5. מישהו במקרה מוכר? :)

תודה מראש.

פורסם

ממה שאני יודע דיברו על תקלות בגיר עד שנתון 2011 ומ-2012 כבר פחות או יותר עברו מחלות ילדות.

למותר לציין שלא עבר מספיק זמן כדי לדעת מה אורך החיים של הגיר הנ"ל..

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

תודה.

עוד אפשרות שכעת עלתה היא רכישה של יטי ידני. אני לא חובב מושבע של גיר ידני, אבל קשה לחלוק על היתרונות (עלות רכישה נמוכה יותר, זמינות גבוהה יותר של רכבים משומשים, עלות אחזקה נמוכה יותר, צריכת דלק?). אחרי תקופות ממושכות באנגליה (שם רוב הרכבים עם גיר ידני), החלטתי שאם הם יכולים אז אולי גם אני יכול... :). רוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות, ואני נוסע בד״כ בשעות בהן כמעט ואין פקקים.

בכל אופן, עוד כמה שאלות לגבי הידני:

1. צריכת דלק - האם גם במקרה של היטי (ידני מול DSG) אוכל לצפות לצריכת דלק טובה יותר?

2. סחירות - מספר אנשים הפחידו אותי שקשה עד ״בלתי אפשרי״ למכור רכב ידני משומש. האם כך הדבר? גם בסגמנט הזה?

3. האם יש בעיות ידועות לדגמים עם הגיר הידני? אם כן, אילו?

4. האם ניתן להשיג את הגיר הידני עם רמת גימור יותר גבוהה מ-Ambition ?

רוב תודות לעונים.

פורסם

לגבי חדשה דרך ליסינג:

הרישום כליסינג משפיע אבל ההשפעה שלו נשחקת ככל שתחזיק את הרכב יותר זמן.

אם הכוונתך להחזיק 5-6 שנים אז זה רווח נטו לרכוש בהנחה דרך חברת ליסינג.

ובאופן כללי גם מהיבואן רכישה של רכב חדש כדאית יותר ככל שתחזיק את הרכב יותר שנים.

ידני זול לרכישה ואמין יותר. על זה אין מחלוקת. לגבי צריכת דלק מול תיבות רובוטיות כמו dsg צריכת הדלק בידני וברובוטי מאוד דומה. על הנייר ה DSG עדיף במעט מאוד.

סחירות:

אין בעיה למכור ידני. ההיפך, זה לעיתים קל יותר מאוטומטי.

מי שפהחיד אותך כנראה לא מכר רכב ידני מימיו. ואם כן אז אני מעריך שהקושי בו נתקל לא התמקד בהילוכים הידניים.

למה אין בעיה? אמת שהביקוש נמוך בהשוואה לאוטומט אבל ההיצע נמוך בהרבה. כמו כן, ככל שהרכב ישן יותר יש יותר ויותר העדפה לידני האמין יותר.

היו לי רק רכבים ידניים (קליאו, איביזה, פוקוס). לא היתה שום בעיה למכור אותם. מי שמגיע ומתקשר למודעה של רכב יד2 ידני מגיע בגלל הגיר הידני, ולא אף על פי שהוא ידני.

לא קורה שמישהו מגיע ואומר "חבל שהוא לא אוטומטי", אלא לא מתעניינים בכלל. יש ביקוש אצל חובבי ידני שמסתובבבים מתוסכלים מהיעדר המצאי.

התדמית הבעייתית של ה DSG רק יכולה לעזור.

פורסם (נערך)

תודה רבה על התגובה המפורטת.

רק לעדכון: למרות שהידני מאוד קסם לי, אשתי הצליחה לשכנע ללכת על אוטומט (למרות שאני אהיה המשתמש העיקרי, גם לה יצא לנהוג עליו).

מצאתי רכב 2011 עם 44k ק״מ מליסינג. למרות שאני לא חובב קניה של רכבי ליסינג, הקילומטראז׳ הנמוך (לא אופייני לרכבי ליסינג), המצב הקוסמטי הטוב, הבדיקה הנקיה שלהם והמחיר הטוב (יחסית) שהצלחתי להשיג שכנעו אותי להתקדם. מה גם שזה לא רכב ליסינג טיפוסי, מה ש(אולי) מעיד על הבעלים(?). היסטוריית הטיפולים הראתה טיפול בנושא ה-DSG במוסך מורשה במסגרת הריקול האופציונאלי (עדכון תוכנה והחלפת קלאצ׳ים).

בכל אופן שמתי מקדמה, הבוקר לקחתי את הרכב לבדיקה במכון מטעמי, ודווקא יצא זהה פרט לכמה ליקויים קטנים (רפידות בלמים, פרונט).

ממתין כרגע לתיקון הליקויים, להוצאת אישור ליסינג נהג יחיד (לביטוח) ועוד כמה פיצ׳פקעס שהבנתי שכדאי לסגור לפני התשלום...

מקווה שבטווח הארוך הקנייה תתברר כטובה (נראה מה יגיד המוסך בטיפול הראשון) - אבל כך או כך, עזרתם לי מאוד. לא רק בשרשרת הזו.

רוב-תודות. :)

עריכה אחרונה על ידי jonessy
פורסם

בדוק אם הרכב עבר תיקון של מנגנון התזמון - המנועים שיוצרו עד שנת 2012 סבלו מכשל תכנוני אשר גרם לשרשרת להחליק.ראה כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?459719-כשל-במנגנון-שרשרת-התזמון-במנועי-1-2-TSI-(שיוצרו-ב-2010)&highlight=TSI)היא

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

דעתי לגיב תיבה ידנית. לעיתים קל יותר למכור אך דווקא ברכבים משפחתיים אתה מקטין את קהל היעד שלך בצורה משמועותית. אז או שתצטרך יותר סבלנות או שתצטרך להוריד במחיר.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...