Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי מרצדס C220 דיזל מודל 97

אני רוצה להחליף שמן מנוע ושמן גיר בדגש על גיר (יותר חשוב לי)

רציתי לדעת איזה סמיכות (מספר) מתאים לרכב שלי ואיזה הכי טוב לרכב שעבר 620 אלף

ואיך הכי טוב להחליף שמן מנוע?

והאם כדי להוסיף תוסף אם החלפת שמן הגיר ואם כן איזה תוסף

פורסם

אני צריך להחליף שמן גיר עבר המון זמן לשקט הנפשי רוצה להחליף אבל לאיזה ואיזה הכי טוב?

והאם יש גם פילטר לשמן גיר ברכב שלי?

אם כן מה הדגם שיזמין

פורסם

לגבי סוג השמן כדאי שתברר מול המורשה.

+1

בנוסף- לפי קטלוג mann קיים פילטר שמן גיר לרכבך.

אם היית מפרט לגבי דגם מנוע היית מקבל יותר פרטים.

פורסם

ומה בקשר לסוגי השמנים למנוע ולגיר איזה הכי טובים ואיזה צמיגות וגם בנוגע לשאר הפילטרים אויר ,שמן,גיר

פורסם

דין, השילדה היא W202, לא המנוע.

לא בדיוק הבנתי את מה ששאלת. סוגי השמנים למנוע ולגיר רשומים בספר הרכב, שים לב כי ישנם שני פרמטרים: טווח צמיגות ותקן. אני מעדיף צמיגות נמוכה יותר (כדי לחסוך בדלק) כי אני לא מאמץ את המנוע. בדוק כי השמן אותו את רוכש עומד בתקן מרצדס הנדרש.

בפעם האחרונה שהחלפתי שמן תה"ל (אני מחליף כל 60K כנדרש) השתמשתי בנוזל המקורי של מרצדס שנרכש מכלמוביל, העלות לא בשמים (60 ש"ח/ליטר) ואין טעם לחסוך שם. בכל מקרה כאשר תחליף שמן תה"ל בדוק אם ניתן לבצע אצלך החלפה מלאה ע"י ניקוז ממיר המומנט ובדוק את מצב המגנט בתה"ל (אם יש בו שבבים)

אני משתמש בפילטרים של MAN (נרכשים ב"דקר" אאל"ט) שהם OEM של מרצדס.

פורסם

דגם מנוע אני לא יודע איך יכול לברר כי רוצה לקנות את כל החלקים שלא יודע מהם ואת צמיגות השמן ואיכותי כמה שיותר ולעשות לבד

פורסם

את דגמי הפילטרים יש לך בקישור שצירפתי, ורבאק- אם אין לך ספר רכב טלפן לשירות לקוחות של מרצדס ושאל לגבי השמנים- כל כך קשה?

פורסם

המנוע שלך הוא (כנראה) OM601, חפש ברשת את ספר הרכב ו/או Service manual כדי לברר את סוגי הנוזלים הנדרשים וטיפולים נוספים (מתי החלפת שמן דיפרנציאל בפעם האחרונה?)

פילטר אוויר ושמן מנוע תוכל להחליף לבד, פילטר שמן דורש סגירה במומנט מסוים כך שלא מומלץ לעשות זאת ללא ניסיון וציוד. לא סביר כי תוכל לטפל בתה"ל לבדך כך שאם תאמר מהיכן אתה יהיה ניתן להמליץ על מוסך.

פורסם

בקצרה,

סוג שמן- או השמן המקורי של מרצדס או המותגים המובילים (קסטרול, מוטול, מוביל 1 וכדומה).

צמיגות- על פי המומלץ בספר הרכב שאותו אתה אמור למצוא ברכב או באינטרנט או על פי המידע שתקבל מהיבואן. לחילופין- גוגל.

יש לך רכב הנעה אחורית וככזה יש לך דיפרנציאל שממוקם על הסרן האחורי (הדרייבשפט מתחבר אליו), הדיפרנציאל בנוי מכמה גלגלי שיניים ולכן ממולא בשמן וגם שם יש מעיין פילטר קטן ובחלק מהדגמים ישנו גם איזשהו קונקטור חשמלי שנהוג להחליף את הכל ביחד (שמן+פילטר+קונקטור).

מאחר ומדובר ברכב שאינו חדש אני הייתי נמנע משימוש בתוספי שמן ודומיהם שפוטנציאל הנזק שלהם עלול להיות גבוה מפוטנציאל התועלת (לעיתים ברכב ישן השימוש בתוספים שונים עלול לגרום לנזילות מהאטמים השונים במנוע).

"מנהג" שלי בעת החלפת שמן מנוע- מרוקן מהמנוע את השמן הקיים ומשאיר את פקק הניקוז פתוח עד ליציאת הטיפות שמן האחרונות, אז אני מרוקן אל פתח המילוי 1-2 ליטר שמן מנוע חדש ונותן לו להתנקז החוצה, אחרי שאותם 1-2 ליטר נוקזו במלואם החוצה- רק אז אני סוגר את פתח הניקוז (בורג ואטם חדשים) וממלא מחדש שמן מנוע.

אותה "שטיפה" שאני עושה עם ה-1-2 ליטר בעצם מוציאה החוצה כל מיני משקעים שנותרו מהשמן הקודם ותמיד השמן הזה מתנקז עם כל מיני לכלוכים ושאריות של השמן הישן.

לצורך השטיפה הזאת אני משתמש בשמן מנוע פשוט וזול שכן הוא לא הולך להיות בשימוש על מנוע עובד כך שלא מדובר באיזה הליך יקר במיוחד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...