Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

30,000 - גודל בינוני >>>

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי מושג ברכבים..

אשמח לקבל המלצות של חברות של מכוניות שכדאי ללכת עליהם.. כגון: טיוטה, הונדה וכו' שלא בולעים דלק, חזקים ואמינים, ובאופן כללי - מה אני צריכה לבדוק לפני שאני קונה רכב והאם אני יכולה לסמוך על ההודעות שביד 2 ?

תודה רבה רבה...

שרה.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל תספרי מה הצרכים שלך.

מרחקים מתוכננים לנסיעה, עירוני\בין עירוני, לבד או עם עוד אנשים? ילדים?

לא, אי אפשר לסמוך על כל מה שכותבים ביד 2.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

כמו כן אי אפשר לקבל גם חזק,גם חיסכוני,לאיזו צריכה אתה מצפה להגיע?

רכב בינוני את מכוונת למשפחתיות כמו הונדה סיוויק,טיוטה קורולה או סופר מיני כמו טיוטה יאריס או דייהטסו סריון?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

רשמתי.. התקציב שלי הוא בערך 30,000 ש"ח.. ומעוניינת ברכב אוטומט.. נסיעות בעיקר עירוניות (לפעמים גם בין עירוני)

אני מאוד מאוד מתלבטת עם איזה גודל של רכב אני אסתדר יותר: גודל כמו מאזדה 2 או גודל כמו הונדה סיוויק (כך רושמים?)

נוסעת יחידה באוטו - בד"כ.. הנסיעות הן לעבודה וחזרה, וקצת יציאות.. טיפוס שומר מאוד.. אבל עברתי תאונת דרכים לפני כמה שנים - התהפכתי עם רכב וקצת איבדתי אמון ביציבות של רכבים.. אשמח לרעיון של משהו שיהיה יציב על הכביש.. אבל גם לא זולל דלק.

עריכה אחרונה על ידי שרה ש.
פורסם
רשמתי.. התקציב שלי הוא בערך 30,000 ש"ח.. ומעוניינת ברכב אוטומט.. נסיעות בעיקר עירוניות (לפעמים גם בין עירוני)

את צריכה גם להגיד לנו איזה סוג רכב את צריכה : סופר מיני , מיני , משפחתית וכו...

פורסם (נערך)

אני חדשה כאן כך שסליחה אם ההודעות הן כפולות.. אני צריכה ללמוד את המערכת הזו..

התגובה מעל ^ עונה על השאלה הזו..

פורסם

לדרישות שלך אפשר לקנות סופר מיני ולא משפחתית:

1-יונדאי גטס,נסי לחפש רמת איבזור GLS/GLI,רכב אמין,לא נחשב בין הכי חסכונים בקטגוריה אבל גם זריז יחסית.

2-יונדאי אקסנט,נחשב בין סופר מיני למשפחתית,הוא בטיחותי יותר,תא מטען גדול יותר,מאוד אמין,אם תוכלי למצוא כזה רכב עם מנוע 1.6 עדיף מאשר ה1.4 שרובם נמכרים.

3-דייהטסו סריון,מאט יותר חסכונית מהגטס,גם כן מאוד אמינה,חפשי את הדגם החדש החל משנת 2006.

4-פיאט גרנדה פונטו,מאוד בטיחותית,תהיה הכי חסכונית,החיסרון שיש גיר רובוטי,בעיר זה פחות חלק,אבל חיסכוני,כדאי לבצע נסיעה כדאי לראות האם זה מתאים לך.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה על התגובה המלאה...

הרכבים האלה, מלבד היונדאי אקסנט - מאוד קטנים - כמו קוביה.. אני לא כ"כ אוהבת רכבים כאלו..

מה אתה אומר על סובארו אימפרזה? מאזדה, טיוטה, קאיה, והונדה??

מה מבינהם או בעצם אם אתה יכל לרשום לי שמות של רכבים נוספים שאני אוכל לבדוק עליהם ביד 2..

וכן, מה אני צריכה לבדוק לפני שאני קונה רכב?

אגב, אני מעדיפה מנוע 1600 ולא פחות מזה.. (יש מנוע 1500??)

אגב, הרכב שבתמונה שלך מאוד יפה.. איזה רכב זה?

פורסם

איני מבין בתחום הרכבים המשפחתיים,לכן מציע לחכות לחברים שיותר מבינים בתחום.

פורסם
תודה רבה על התגובה המלאה...

הרכבים האלה, מלבד היונדאי אקסנט - מאוד קטנים - כמו קוביה.. אני לא כ"כ אוהבת רכבים כאלו..

מה אתה אומר על סובארו אימפרזה? מאזדה, טיוטה, קאיה, והונדה??

מה מבינהם או בעצם אם אתה יכל לרשום לי שמות של רכבים נוספים שאני אוכל לבדוק עליהם ביד 2..

וכן, מה אני צריכה לבדוק לפני שאני קונה רכב?

אגב, אני מעדיפה מנוע 1600 ולא פחות מזה.. (יש מנוע 1500??)

אגב, הרכב שבתמונה שלך מאוד יפה.. איזה רכב זה?

זאת פיאט פנדה , קטנה וחמודה חחח :-)

פורסם

נסיעות לעבודה ובחזרה זה 10 ק"מ ביום או 50 ק"מ ביום?

אם הנסועה לא רבה אז צריכת דלק לא צריכה להטריד אותך, ההפרש יהיה נמוך מאוד.

בקשר לרכבים שהמליצו לך, רכבים מעולים שיענו על הצרכים שלך. אני לא יודעת למה את קוראת לרכב "קוביה" אבל עדיף לקנות רכב סופר מיני (קטגוריה שהמליצו לך) מנשתון מתקדם יותר, ככה הרכב יהיה חדיש יותר.

אם הנסועה באמת רבה, תקחי בחשבון שמנוע 1600 ברכב משפחתי יהיה זללן יותר בדלק.

אי אפשר תמיד לנצח וצריך לוותר על משהו.

אם את מתעקשת על רכב משפחתי, את יכולה לנסות לחפש מאזדה 3, סובארו אימפרזה, טויטה קורולה, מיצובישי לנסר קלאסיק, פורד פוקוס. השוק מוצף ברכבים מהסוג הזה, לא צריכה להיות בעיה למצוא אקזמפלר שמור.

תמיד כדאי לשאוף ליד נמוכה יותר וק"מ נמוך יותר, עם היסטוריית טיפולים מתועדת.

לפני שאת מתחילה לחפש, תעשי שיעורי בית לגבי כל אחד מהדגמים, תלמדי את רמות האבזור וההבדלים בינהן. אותו רכב יכול להגיע בשתי רמות אבזור כשיש הבדל עצום בינהן מבחינת איבזור בטיחותי.

תשאפי לרכב עם לפחות 4 כריות אוויר, ABS, ואם אפשר ESP (בקרת יציבות).

שניה לפני שאת יוצאת לפגוש מוכרים שנשמעים מאוד מאוד נחמדים ואמינים בטלפון, כדאי שתקראי את כל השרשורים הדביקים (בראש העמוד של הפורום) יעזור לך מאוד להמנע מנוכלים. אם יש לך אפשרות שמישהו יבוא איתך, רצוי גבר, גם אם הוא לא מבין חצי דבר בתחום, זה יעזור לך מאוד.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)
נסיעות לעבודה ובחזרה זה 10 ק"מ ביום או 50 ק"מ ביום?

אם הנסועה לא רבה אז צריכת דלק לא צריכה להטריד אותך, ההפרש יהיה נמוך מאוד.

בקשר לרכבים שהמליצו לך, רכבים מעולים שיענו על הצרכים שלך. אני לא יודעת למה את קוראת לרכב "קוביה" אבל עדיף לקנות רכב סופר מיני (קטגוריה שהמליצו לך) מנשתון מתקדם יותר, ככה הרכב יהיה חדיש יותר.

אם הנסועה באמת רבה, תקחי בחשבון שמנוע 1600 ברכב משפחתי יהיה זללן יותר בדלק.

אי אפשר תמיד לנצח וצריך לוותר על משהו.

אם את מתעקשת על רכב משפחתי, את יכולה לנסות לחפש מאזדה 3, סובארו אימפרזה, טויטה קורולה, מיצובישי לנסר קלאסיק, פורד פוקוס. השוק מוצף ברכבים מהסוג הזה, לא צריכה להיות בעיה למצוא אקזמפלר שמור.

תמיד כדאי לשאוף ליד נמוכה יותר וק"מ נמוך יותר, עם היסטוריית טיפולים מתועדת.

לפני שאת מתחילה לחפש, תעשי שיעורי בית לגבי כל אחד מהדגמים, תלמדי את רמות האבזור וההבדלים בינהן. אותו רכב יכול להגיע בשתי רמות אבזור כשיש הבדל עצום בינהן מבחינת איבזור בטיחותי.

תשאפי לרכב עם לפחות 4 כריות אוויר, ABS, ואם אפשר ESP (בקרת יציבות).

שניה לפני שאת יוצאת לפגוש מוכרים שנשמעים מאוד מאוד נחמדים ואמינים בטלפון, כדאי שתקראי את כל השרשורים הדביקים (בראש העמוד של הפורום) יעזור לך מאוד להמנע מנוכלים. אם יש לך אפשרות שמישהו יבוא איתך, רצוי גבר, גם אם הוא לא מבין חצי דבר בתחום, זה יעזור לך מאוד.

תודה על התשובה...

מה זה ABS ?

אני לא יודעת לאבחן את זה בק"מ את הנסיעה.. כי לא יצא לי לנהוג הרבה..

אבל אני משערת שזה בערך 15-20 דקות נסיעה - ללא פקקים - כל צד..

ממה שאני מבינה ממך - עדיך לא ללכת על מנוע 1600??

* אמרו לי שרכבים כמו שברולט שאני לא יעיז לקנות כי הם סופר בולעים דלק.. ומאוד כבדים..

מה אגב את אומרת על סיטרואן C4 (הדגם הקטן יותר) אומרים שהוא עדין מאוד - רכב צרפתי.. זה נכון?

--

לגביי ה"לנצח מול הוויתור"

אני קצת פרפקציוניסטית - ואני יודעת שזה תוקע אותי לפעמים..

אבל דרך התשובות שלכם אני יכולה לדעת על מה כן להקפיד בקניית הרכב ועל מה אפשר לוותר..

תודההה.... :)

פורסם (נערך)

אהלן, יש לי שאלה מעניינת,עם איזה רכב התהפכת?

הרכבים ה"קובייתיים" האלה הרבה יותר בטוחים מאשר משפחתיות בנות 10, ומנוע 1,600 נהייה בדיחה עצובה, בעיקר בגלל שהוא בזבזני מאד כאשר משלבים אותו עם תיבה אוטומטית ולכן לאט לאט הוא נעלם מהעולם.

אם חסכון הוא פרמטר חשוב - הייתי נמנע מהשילוב הזה. (ולשאלתך קיים מנוע בכל נפח, גם 1500, המאזדה 2 בעלת מנוע כזה, גם האימפרזה בחלק מהשנים - שתיהן לא מהטופ של הקטגוריה שלהן וממש לא חסכוניות).

האקסנט שהוצעה לך היא בחירה סולידית, הייתי בודק גם פיג'ו 206, היא מפנקת הרבה יותר מהאקסנט וגם יציבה יותר על הכביש, החיסרון הוא שהיא קצת פחות אמינה.

אם את מוכנה לרדת קצת בשנים, גולף מתחילת שנות האלפיים תהיה אופציה טובה, במיוחד אם תמצאי אחת מאיזו סבתא ייקית שלא נסעה הרבה, המנוע יחסית חסכונית, והיציבות מצויינת, מצד שני קצת יקרה בטיפולים (אגב יש לפולקסווגן מוסך מאד מומלץ כאן בפורום בשם מוסך רון).

גם סיטרואן C4 בתקציב שלך, אפשר אפילו למצוא כאלה שמורות, הרכב יהיה יציב על הכביש, אך לצערי אין לי מספיק ידע בשביל להרחיב על האחזקה של אחת כזאת.

עריכה:

ABS היא מערכת שמונעת נעילת גלגלים בבלימה, וכך משאירה את השליטה אצלך (במקום שהרכב יחליק בקו ישר), ESP היא אבולוציה של המערכת הזו, יש מלא מידע באינטרנט - ואת נשמעת מאד אינטליגנטית ובעלת קליטה טובה, כך שאני בטוח שתצליחי להבין, סרטונים ביוטיוב עדיפים על אלפי מילים.

כלל אצבע שאני אתן לך על כל העיצות שאת הולכת לשמוע - ברגע שבנאדם אומר "צרפתי זה חרא", "שברולט זה כבד" וכל מיני הכללות אחרות, דעי לך - שאין לו שמץ של מושג אמיתי, אלא קיבעון תודעתי. שברולט לצורך העניין מייצרת רכבים גדולים בארה"ב(מאליבו, טנדרים) וגם פחיות קטנות ושבירות בקוריאה (אוויאו, אופטרה), הצרפתים מייצרים מכוניות מתוחכמות, וכאשר לא מתחזקים אותן כראוי יש סיכוי גבוה לתקלות, ואת בטח מבינה מה זה אומר בארץ.. הC4 היא הדגם המשפחתי של שברולט (יש לה מC1 ועד C6), היא המקבילה בגודלה לקורולה, אימפרזה וכו.

מאיפרזה הייתי מתרחק, זה רכב די נחות, כך גם הלאנסר, שהיא פשוט עגלה ובזבזנית דלק. הפוקוס כבדה ויציבה והתנהגות הכביש טובה, אבל המנוע קטן על הרכב וצריכת הדלק בשמיים.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...