Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

30,000 - גודל בינוני >>>

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את יכולה להנכס לוואלה מפות למשל, לכתוב את הכתובת של הבית והכתובת של העבודה ולחשב מסלול. ככה תדעי את המרחק.

רכב מושלם, שיענה על כל הדרישות ב30K כרגע, בלתי אפשרי למצוא, מה שאת צריכה לעשות זה לבחור את הרכב שהכי מתאים לך.

אם את מרגישה שאם תקני סופר מיני 1400 וזה יבאס אותך, אז תוורתי ולכי על המשפחתית.

ABS-מע' שמונעת נעילת גלגלים. אם את בולמת בלימת חירום יש מצב שהגלגלים ינעלו לך, דבר שיגרום לך לאבד היגוי-ז"א שלא משנה לאן תנסי לסובב את ההגה, האוטו ישמשיך בכיוון הגלגלים הנעולים.

ESP-בקרת יציבות. זאת בקרה שמונעת איבוד אחיזה.

שתי המערכות האלו מאוד חשובות, מערכות שהוכחו כמצילות חיים.

לפני שאת יוצאת לבדוק רכבים, תלמדי גם לקרוא את הרישיון רכב.

יד הרכב זה מה שכתוב בבעלים קודמים+1. ז"א אם ברישיון כתוב בעלים קודמים 02 המוכר הוא יד 3 ולא 2. (אם הרכב יד 1, יהיה כתוב: 00)

תשימי לב שבשנים האחרונות התחילו לכתוב בטסט את הק"מ של הרכב, תשווי עם מה שרשום במד האוץ של הרכב, תראי שהמספרים הגיוניים לעומת תאריך הרישום.

בערך באמצע הדף של הרישיון יש טבלה שרשום בה מה רמת הגימור, מס' כריות אוויר, ואם יש ברכב ABS וESP (במשבצת שמתחת לשם המערכת יהיה כתוב כן. אם המשבצת ריקה ז"א שהמערכת לא קיימת ברכב).

אם בשם הבעלים רשום: תו סוחר, ז"א שהרכב נמצא אצל סוחר, שלא יספרו לך סיפורים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אהלן, יש לי שאלה מעניינת,עם איזה רכב התהפכת?

הרכבים ה"קובייתיים" האלה הרבה יותר בטוחים מאשר משפחתיות בנות 10, ומנוע 1,600 נהייה בדיחה עצובה, בעיקר בגלל שהוא בזבזני מאד כאשר משלבים אותו עם תיבה אוטומטית ולכן לאט לאט הוא נעלם מהעולם.

אם חסכון הוא פרמטר חשוב - הייתי נמנע מהשילוב הזה. (ולשאלתך קיים מנוע בכל נפח, גם 1500, המאזדה 2 בעלת מנוע כזה, גם האימפרזה בחלק מהשנים - שתיהן לא מהטופ של הקטגוריה שלהן וממש לא חסכוניות).

האקסנט שהוצעה לך היא בחירה סולידית, הייתי בודק גם פיג'ו 206, היא מפנקת הרבה יותר מהאקסנט וגם יציבה יותר על הכביש, החיסרון הוא שהיא קצת פחות אמינה.

אם את מוכנה לרדת קצת בשנים, גולף מתחילת שנות האלפיים תהיה אופציה טובה, במיוחד אם תמצאי אחת מאיזו סבתא ייקית שלא נסעה הרבה, המנוע יחסית חסכונית, והיציבות מצויינת, מצד שני קצת יקרה בטיפולים (אגב יש לפולקסווגן מוסך מאד מומלץ כאן בפורום בשם מוסך רון).

גם סיטרואן C4 בתקציב שלך, אפשר אפילו למצוא כאלה שמורות, הרכב יהיה יציב על הכביש, אך לצערי אין לי מספיק ידע בשביל להרחיב על האחזקה של אחת כזאת.

עריכה:

ABS היא מערכת שמונעת נעילת גלגלים בבלימה, וכך משאירה את השליטה אצלך (במקום שהרכב יחליק בקו ישר), ESP היא אבולוציה של המערכת הזו, יש מלא מידע באינטרנט - ואת נשמעת מאד אינטליגנטית ובעלת קליטה טובה, כך שאני בטוח שתצליחי להבין, סרטונים ביוטיוב עדיפים על אלפי מילים.

כלל אצבע שאני אתן לך על כל העיצות שאת הולכת לשמוע - ברגע שבנאדם אומר "צרפתי זה חרא", "שברולט זה כבד" וכל מיני הכללות אחרות, דעי לך - שאין לו שמץ של מושג אמיתי, אלא קיבעון תודעתי. שברולט לצורך העניין מייצרת רכבים גדולים בארה"ב(מאליבו, טנדרים) וגם פחיות קטנות ושבירות בקוריאה (אוויאו, אופטרה), הצרפתים מייצרים מכוניות מתוחכמות, וכאשר לא מתחזקים אותן כראוי יש סיכוי גבוה לתקלות, ואת בטח מבינה מה זה אומר בארץ.. הC4 היא הדגם המשפחתי של שברולט (יש לה מC1 ועד C6), היא המקבילה בגודלה לקורולה, אימפרזה וכו.

מאיפרזה הייתי מתרחק, זה רכב די נחות, כך גם הלאנסר, שהיא פשוט עגלה ובזבזנית דלק. הפוקוס כבדה ויציבה והתנהגות הכביש טובה, אבל המנוע קטן על הרכב וצריכת הדלק בשמיים.

אהלן..

התכפכתי עם רכב - מאזדה 3.. דווקא מאוד אהבתי אותה.. אבל מי שיש לידי והיה בן 19 - נגע לי בהגה באמצע נסיעה על 140 קמ"ש.. ואיבדתי שליטה.

לפי מה שהצלחתי להבין מכם זה, ללכת על מנוע נמוך מ 1600.. ושהמאזדה לא תהייה חסכונית וגם האימפרזה.. אני רוצה רכב שיהיה גם חמוד.. לא רק 4 גלגלים..

* אגב, תודה על המחמאה.. :)

עריכה אחרונה על ידי שרה ש.
פורסם

ניסאן מיקרה?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
הC4 היא הדגם המשפחתי של שברולט (יש לה מC1 ועד C6),

של סיטרואן התכוונת, כמובן. מעבר לכך מסכים עם כל מילה.

את שומעת בעיקר סטיגמות בלתי מבוססות והולכת על המכנה המשותף הרחב ביותר (יפנית 1.6 אוטמטית עם בגאז') כשלמעשה את בכלל לא צריכה את זה ויכולה לקבל תמורה הרבה יותר טובה לכספך במכונית כמו יונדאי אקסנט, דייהטסו שרייד קלאסיק, קאיה סראטו ודומות להן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

וואוווווו... איזה תשובות!!!!

תודה רבה רבה לכם.. אם לא הייתם עונים לי כך בצורה כ"כ ברורה ומוסברת - לא הייתי יודעת שקיים דבר כזה ולבדוק את זה..

וזה בהחלט מאוד מאוד חשוב..

אתם פשוט מקסימים!!

תודה תודה...

אשמח, אף על פי שכבר עניתם כמה פעמים - לקבל בהודעה אחת ומתומצתת - רשימה של כמה חברות חוץ ממה שנרשמו פה - שאפשר לסמוך על הנתונים שרשמתם לעייל..

פורסם

ניסאן מיקרה זה דגם של אוטו חמוד :) ולא רע בכלל.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני מבין למה את נמנעת מרכבי מיני,גם אני לא הייתי רוצה לנהוג באחד כזה מבחינה בטיחותית,ודווקא כן עדיף משפחתית קומפקטית בת 10 מבחיה בטיחותית.

את לא צריכה להינעל על מנוע בנפח 1600,כי זה לא אומר כלום,למרות זאת,זה באמת הנפח הנפוץ ביותר לרכבים קומפקטיים משפחתיים,מה יהיה בעתיד,זה רק המשיח יודע..

ה206 רכב מצויין,בוודאי שלא פחות אמין מאקסנט,ואם תוחזק ברמה סבירה יראה גם אמינות גבוהה יותר.

גם סיטרואן C3 יכול לתת מהנה טוב,ואת יכולה להשיג כזה ממודל חדיש יחסית ומבעלים פרטיים שתחזקו את הרכב בצורה טובה.

בקיצור,לא חסר אופציות,תשתדלי להגיע לרכב מידיים פרטיות,עם היסטוריית טיפולים מסודרת,ובגדול רכב שעבר עליו כמה שפחות.

פורסם

ההגה שלי ב140 ברזל. גם אם אני אמשוך אותו זה לא יגיע למצב של איבוד שליטה.

מעניין מה שונה במזדה.

אבל מי שיש לידי והיה בן 19 - נגע לי בהגה באמצע נסיעה על 140 קמ"ש.. ו

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

גוגי, מי שלא יודע עדיף שלא יכתוב, רוב המשפחתיות בנות ה10, נחותו בטיחותית מרוב הסופרמיני החדישות יותר.

ובקשר לגביבוגי, אתה לא היית שם, וזה גם לא רלוונטי, אז למה?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
גוגי, מי שלא יודע עדיף שלא יכתוב, רוב המשפחתיות בנות ה10, נחותו בטיחותית מרוב הסופרמיני החדישות יותר.

ובקשר לגביבוגי, אתה לא היית שם, וזה גם לא רלוונטי, אז למה?

דאגה.

יש לי חברים עם מזדות 3 אז מעניין אותי למה אצלי במהירות יחסית גבוהה מורגשת יציבות בהגה אבל ברכב הזה תזוזה קלה גרמה לאיבוד שליטה.

אגב אם זה לא במקום מבחינת פותחת השרשור אז אני מתנצל מעומק ליבי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)
ההגה שלי ב140 ברזל. גם אם אני אמשוך אותו זה לא יגיע למצב של איבוד שליטה.

מעניין מה שונה במזדה.

כשהבחור נגע בהגה הרכב סטה מאוד חזק הצידה ונוצר זיגזג ואני ניסיתי לתקן ונוצר זיגזג חד נוסף וכך בשלישית... תוך כדי הגברת מהירות במקום האטה... :( (תגובת לחץ).. וזה היה בכביש הבקעה..

ועכשיו תגיד - "טוב, אופייני לאישה"... נכוןןןןןן????

עריכה אחרונה על ידי שרה ש.
פורסם
אני מבין למה את נמנעת מרכבי מיני,גם אני לא הייתי רוצה לנהוג באחד כזה מבחינה בטיחותית,ודווקא כן עדיף משפחתית קומפקטית בת 10 מבחיה בטיחותית.

את לא צריכה להינעל על מנוע בנפח 1600,כי זה לא אומר כלום,למרות זאת,זה באמת הנפח הנפוץ ביותר לרכבים קומפקטיים משפחתיים,מה יהיה בעתיד,זה רק המשיח יודע..

ה206 רכב מצויין,בוודאי שלא פחות אמין מאקסנט,ואם תוחזק ברמה סבירה יראה גם אמינות גבוהה יותר.

גם סיטרואן C3 יכול לתת מהנה טוב,ואת יכולה להשיג כזה ממודל חדיש יחסית ומבעלים פרטיים שתחזקו את הרכב בצורה טובה.

בקיצור,לא חסר אופציות,תשתדלי להגיע לרכב מידיים פרטיות,עם היסטוריית טיפולים מסודרת,ובגדול רכב שעבר עליו כמה שפחות.

אני לא בטוח שהגיר al4 מוצלח כמו של האקסנט,שהוכח ששורד התעלליות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
דאגה.

יש לי חברים עם מזדות 3 אז מעניין אותי למה אצלי במהירות יחסית גבוהה מורגשת יציבות בהגה אבל ברכב הזה תזוזה קלה גרמה לאיבוד שליטה.

אגב אם זה לא במקום מבחינת פותחת השרשור אז אני מתנצל מעומק ליבי.

זה בסדר גבאיבוגי...

• תוכן חדש...