Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך להמנע מדאבל קלאצ'?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני לא רוצה לרהחיב יותר מידי אז מי שלא מבין על מה אני מדבר כנראה לא יוכל לעזור לי יותר מידי

בגלל שהרכב יחסית חלש שחרור מהיר של המצערת גורם להאטה מאוד משמעותית. כשאני מוריד הילוך אני משחרר בד"כ את הקלאצ' לאט כדי שהסל"ד יתאזן ולא ישרוף לי את ה... קלאץ'.

דרך אחת לפתור את זה זה דאבל קלאצ'- אבל אני לא רוצה לעשות את זה כי זה סתם לא יעזור לי להוריד את ההילוך מהר יותר מבחינת המשחק עם הרגליים (אני יכול להוריד הילוך מהר אבל אם אני זורק את הקלאצ' מרגישים ממש מכה שדופקת את הקלאצ')

יש דרך אחרת לעשות את זה?

אפשר להעלות את הסל"ד כשהרכב עדין בהילוך הגבוה (ברגע שאני מכניס קלאצ') תוך כדי שאני מכניס את הנמוך (בלי להתעקב בניוטראל. לוקח חצי שניה) ואז לשחרר את הקלאצ'- כשאני כבר בהלוך הרצוי? או שזה סתם יעשה לי בעיות?

תודה לעוזרים!

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שלא בנהיגה עדינה

לפעמים אני רוצה לנהוג פחות עדין וההאטה כשאני זורק את הגז להורדת הילוך לפני פניה או בעליה ארוכה מעצבנת אותי קצת. ואני גם לא אוהב את המכה שיש כשזורקים קלאצ׳.

מתוסבך :)

פורסם

לא נוח בכל רכב אבל אם תסדר עם זה, גז ביניים יפתור את הבעיה. זה נקרא באנגלית Heel and toe, אתה יכול לחפש דוגמאות ביוטוב. לא חושב אגב שבדאבל קלאץ' הזריקת קלאץ' בניוטרל פוגעת במשהו. אבל בכל מקרה זה רק יחמיר לך את הבעיה, זה עוזר במקרה שהידית עצמה קשה להזזה בהורדת הילוך, במקרה הזה אתה רק תבזבז עוד זמן שבו הסל"ד יפול יותר מהר.

אם יש לך קורדינציה טובה אתה יכול בלי גז ביניים למזער את התופעה, אם תכניס קלאץ, תזיז את הידית ותשחרר חצי קלאץ' במהירות (הסל"ד לא יספיק ליפול כל כך). רק שקל ככה לשלב שילוב "חלקי" אז תשלב בכוח כדי להמנע מזה.

פורסם

אני אחפש את העקב- אגודל

והשאלה לא לגבי הזריקת קלאצ׳ בניוטראל- אני שואל אם אני יכול לוותר על הפעולה הזו בDC

תודה על העזרה!

פורסם

אם אתה עושה דאבל קלאץ' (גז ביניים) נכון, זה יותר מהיר (כי לא צריך לשחרר קלאץ' לאט) ולא אמורה להיות דפיקה מהקלאץ' בשחרור.

Heel-Toe (עקב-בוהן, לא אגודל) זה דאבל קלאץ' + בלימה, בו"ז.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בוהן, נכון (שכחתי את המילה)

לצערי הקואורדינציה שלי כנראה לא מספיק טובה בשביל דאבל קלאצ׳ כהלכתו בגלל זה אני שואל אם אני יכול לוותר על הפעולה של שחרור הקלאצ׳ בניוטראל כדי לתת גז, ולתת את הגז בזמן לחיצה על הקלאצ׳ בחצי שניה של העברת ההילוך

או שזה ידפוק לי משהו ברכב

ועם איזה רגל אתה לוחץ על הבלם? אחת מתעסקת עם קלאצ׳ השניה מחזיקה גז... האמצעית לא מגיעה לפדל

פורסם

אתה לא אמור לעשות בכלל דאבל קלאץ' בHEEL&TOE . ואתה לא אמור לעשות דאבל קלאץ' בשום תיבת הילוכים מודרנית .

אם הרגל האמצעית לא מגיעה לדוושה, אתה צריך לשאול את מרק מהפורום איך הוא פתר את הבעיה לגבי הגודל שלה ...8)

וברצינות אתה אמור ללחוץ על הבלם עם הצד השמאלי העלין של הכף רגל ועל הגז עם הצד הימין בערך באמצע הכף רגל (זה לא באמת עקב אגודל אבל השם רומז איך זה עובד). פשוט תראה סרטונים, אבל זה לא ממש נוח בכל רכב.

פורסם

OK, בעזרתו של דר' יוטוב הבנתי קצת מה זה הHEEL&TOE וזה נראה לי עונה על השאלה שלי, כי מה שהתכוונתי זה שבהרבה מקרים אצלי אני לא צריך את הלחיצה על הבלם כי הרכב בולם מספיק מעצמו, אז בשורה התחתונה קצת גז תוך כדי ההחלפה (ולחיצה על הקלאצ') זה אפשרי

עכשו אני רק צריך להגדיל טיפה את הגלגלים ולשים צמיגים דביקים יותר כדי לא לעוף בסיבובים חדים והכול יהייה טוב :)

תודה על ההסברים

פורסם
אתה לא אמור לעשות בכלל דאבל קלאץ' בHEEL&TOE . ואתה לא אמור לעשות דאבל קלאץ' בשום תיבת הילוכים מודרנית .

אתה בהחלט אמור, אם יש לך את הבעיה שפותח השרשור הביא.

OK, כי מה שהתכוונתי זה שבהרבה מקרים אצלי אני לא צריך את הלחיצה על הבלם כי הרכב בולם מספיק מעצמו

הוא לא בולם "מעצמו", הוא בולם כתוצאה מהורדת ההילוך בטורים גבוהים.

זה לא בריא לגיר, ומפספס את כל הפואנטה.

הסיבה שעושים עקב-בוהן היא להעביר את הרכב להילוך נמוך תוך כדי האטה, בלי שתהיה בלימת מנוע משמעותית, על מנת להשיג שלוש מטרות:

1. בלימה עקבית ורציפה (ניתן להשיג רק עם דוושת הבלמים, היות וקשה לשלוט בעוצמת בלימת המנוע).

2. שמירה על רכיבי ההנעה תוך כדי ביצוע התמרון.

3. להיות בתוך הסיבוב בהילוך נמוך/טורים גבוהים.

[דרך אגב, זה אכן פחות קריטי במנועים גמישים].

אחת הטעויות הנפוצות היא הניסיון לשלב את ההילוך הנמוך יותר בתחילת הבלימה, כאשר יש לעשות זאת בסופה, אחרי שהמהירות הרכב ירדה מספיק, כמו גם הכוחות שפועלים על הנהג. עדיין, זה תמרון די קשה אם אתה לא רתום כהלכה לכסא (כי שתי הרגליים 'באוויר' ואין לך רגל שמאל תומכת).

גם לא בכל המכוניות ניתן לעשות כן. זה תלוי במרחק הדוושות (גם גובה) וגודל האיבר (כף הרגל, כן?!).

לסחוט את כל מה שניתן ממנוע קטן במכונית קטנה - זה כיף.

וואלה, אני מתגעגע למכונית ידנית...

פורסם

falou אתה מתבלבל, לדאבל קלאץ וHEEL&TOE אין קשר, הראשון נועד לתאם מהירויות בציר כניסה של התיבת הילוכים כדי שיהיה אפשר להזיז את הידית בקלות בתיבות הילוכים ישנות מאוד, השני נועד למנוע מכה בשחרור קלאץ' מהיר.

פורסם

אני חושב שאתה מבולבל.

תביא לי סרטון שמדגים אחד ואחר שמדגים את השני.

Heel-Toe זה ביצוע של דאבל קלאץ' תוך כדי בלימה.

יש כאלו שמבצעים את 'הבליפ' בלי דאבל קלאץ' (הקלאץ' לחוץ, לאחר ההעברה לניוטראל), אבל אותי למדו אחרת. בכל מקרה Heel-Toe זה ביצוע הבליפ תוך כדי בלימה (בוהן על הבלם, עקב נותו בליפ).

פורסם

בגלל שהרכב יחסית חלש שחרור מהיר של המצערת גורם להאטה מאוד משמעותית. כשאני מוריד הילוך אני משחרר בד"כ את הקלאצ' לאט כדי שהסל"ד יתאזן ולא ישרוף לי את ה... קלאץ'.

דרך אחת לפתור את זה זה דאבל קלאצ'- אבל אני לא רוצה לעשות את זה כי זה סתם לא יעזור לי להוריד את ההילוך מהר יותר מבחינת המשחק עם הרגליים (אני יכול להוריד הילוך מהר אבל אם אני זורק את הקלאצ' מרגישים ממש מכה שדופקת את הקלאצ')

יש דרך אחרת לעשות את זה?

אפשר להעלות את הסל"ד כשהרכב עדין בהילוך הגבוה (ברגע שאני מכניס קלאצ') תוך כדי שאני מכניס את הנמוך (בלי להתעקב בניוטראל. לוקח חצי שניה) ואז לשחרר את הקלאצ'- כשאני כבר בהלוך הרצוי? או שזה סתם יעשה לי בעיות?

תודה לעוזרים!

לא צריך שום דאבל קלאץ' בנהיגה יומיומית רגילה, גם אם היא לא הכי רגועה. ואין הרבה קשר להספק או מומנט של המנוע. דווקא מנוע קטן וקל פחות בולם את הרכב לאחר שילוב לא מדוייק להילוך נמוך.

כנראה אתה לא מיומן מספק, לא רגיל עדיין לרכב הזה או שתתחלת לנהוג על ידני לא מזמן.

הדרך הנכונה היא לעלות סל"ד במקביל לשחרור קלאץ', לאחר שכבר שילבת להילוך נמוך.

עם הזמן לונדים לבצע התאמה מדוייקת בין סל"ד מנוע לסל"ד גלגלים/גיר, מה שמאפשר לשחרר קלאץ' יחסית מהר (אבל עדיין ברגש) וללא שום האטה של הרכב.

ועוד דבר - לא צריך לזרוק גז לפני הורדת הילוך, אלא לעזוב במקביל להפרדת מצמד, כך לא תרגיש האטה.

פורסם

הסיבה שעושים עקב-בוהן היא להעביר את הרכב להילוך נמוך תוך כדי האטה, בלי שתהיה בלימת מנוע משמעותית, על מנת להשיג שלוש מטרות:

1. בלימה עקבית ורציפה (ניתן להשיג רק עם דוושת הבלמים, היות וקשה לשלוט בעוצמת בלימת המנוע).

אחת הטעויות הנפוצות היא הניסיון לשלב את ההילוך הנמוך יותר בתחילת הבלימה, כאשר יש לעשות זאת בסופה, אחרי שהמהירות הרכב ירדה מספיק, כמו גם הכוחות שפועלים על הנהג. עדיין, זה תמרון די קשה אם אתה לא רתום כהלכה לכסא (כי שתי הרגליים 'באוויר' ואין לך רגל שמאל תומכת).

גם לא בכל המכוניות ניתן לעשות כן. זה תלוי במרחק הדוושות (גם גובה) וגודל האיבר (כף הרגל, כן?!).

התכוונתי שהרכב בולם בזמן שאני לוחץ על הקלאץ׳ עוד לפני השילוב

בוקי- עברתי 20k ק״מ ב9 החודשים האחרונים עם הרכב הזה. אני לא אוהב לתת גז תוך כדי שחאור הקלאץ׳ כי זה שוחק יחסית הרבה את הקלאץ׳ ממה שהבנתי.

אני אנסה לתרגל את מה שכתבתם ומקווה שיעבוד משהו.

פורסם

התכוונתי שהרכב בולם בזמן שאני לוחץ על הקלאץ׳ עוד לפני השילוב

בוקי- עברתי 20k ק״מ ב9 החודשים האחרונים עם הרכב הזה. אני לא אוהב לתת גז תוך כדי שחאור הקלאץ׳ כי זה שוחק יחסית הרבה את הקלאץ׳ ממה שהבנתי.

אני אנסה לתרגל את מה שכתבתם ומקווה שיעבוד משהו.

• תוכן חדש...