Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו או פנדה ב-20K ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש רכב שני בתקציב בין 15-20k.

הדרישות הן - חסכוני בדלק (עם המחירים של היום זה פרמטר חשוב לי), אמין ותחזוקה זולה.

מסקירה של רכבים כאלו ואחרים הגעתי למסקנה שהפיאט יענו לי על הדרישות. ההתלבטות היא בין שני דגמים:

1. פיאט פונטו ספייס - שנתונים 05-06.

2. פיאט פנדה - שנתונים 04-06.

דבר ראשון, ראיתי בפורום הרבה התייחסויות למנוע הבעייתי של פיאט שמאוד רגיש למי ברז, ושמעתי על לא מעט מקרים של מנועים שהלכו בגלל זה. יש לי כמה שאלות בנושא זה:

1. למי שמכיר, עד כמה זה נכון? כלומר, באחוזים כמה רכבים כאלו סבלו ממנוע שהלך בגלל מים?

2. זו בעיה שנפוצה רק בספייס או גם בפנדה? אני אישית ראיתי יותר אזכורים בספייס ופחות בפנדה.

3. איך אני יכול לבדוק כשאני קונה רכב, שראש המנוע בסדר? אני לא רוצה לגלות את זה כמה חודשים אחרי הקנייה...

4. מה עלות תיקון של כזה דבר?

5. מה זה בדיוק שיפוץ מנוע? מה זה שונה מהחלפת מנוע? (האם הבעיה תוקנה במאת האחוזים כאילו זה מנוע חדש או שזה מועד לחזור שוב?).

6. מה עלות מיכל מים פארפלו (המים המיוחדים של פיאט)?

דבר שני, בין שני הדגמים שצויינו לעיל:

1. איזה מהם עדיף מבחינת הדרישות שציינתי?

2. כמה כוח סוס יש לכל אחת מהם? אני גר באזור מעט הררי (שומרון) ואני לא רוצה שהרכב בקושי יסחב לי.

3. האם הפנדה בשנתונים האלו (לפני 06) באמת אמינה ובעלת צריכת דלק טובה?

4. איך התיבות האוטומטיות של שני הרכבים האלו בשנתונים שציינתי? אמינים או שעדיף ללכת על ידני (אם כי אני פחות נוטה לידני עקב פקקים נוראים).

5. מה צריכת הדלק הממוצעת של כל אחד מהרכבים? בכבישים פתוחים? בפקקים?

דבר שלישי ואחרון, האם יש רכבים/דגמים אחרים שהייתם ממליצים עליהם (שעונים כמובן על הדרישות לעיל :))

אני יודע ששאלתי הרבה מאוד שאלות, אבל זה מאוד חשוב לי לדעת את כל הפרטים האלו לפני הקנייה. אני כבר מחפש הרבה מאוד זמן ורוצה כבר לקנות רכב :).

אודה לכל מי שיכול לעזור אפילו במעט.

תודה רבה וחג שמח,

ליאב

פורסם

שני הרכבים אמינים וחסכוניים מכל הבחינות.

לגבי עניין החששות תחפש רכב שמור וקח אותו לבדיקה .

ובקשר לגיר האוטומטי לפנדה יש גיר רובוטי וצריך לדעת איך לתפעל אותו , ולספייס ELX יש גיר רציף וגם המנוע טיפה יותר חזק (16 שסתומים) , מבחינת הספקים לפנדה 60כ"ס ולספייס 80 כ"ס.

הפנדה עושה בממוצע סביבות 1/16 בנסיעה משולבת.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

1-זה לא מחייב ששימוש במים יגרום לראש,אבל זה מגביר את הסיכוים.

2-המנועים בספייס ופנדה זהים למעט ה elx.

3-ראשית תבדוק את מיכל העיבוי אם זה מים או לא,דבר שני הרכב לא צריך להתחמם,בבדיקה של הקניה יעשו בדיקת לחצים.

6- בקבוק של ליטר עולה בין 30-40,אתה יכול לקנות במורשה פיאט,יש כאלה שמגיעים מוכנים ויש כאלה שצריך לדלל עם מים מזוקקים.

1-הפנדה יותר חסכונית.

2-לפנדה 60,לספפיס גם,רק בגירסת elx יש 80.

3-כן הפנדה רכב מאוד פשוט,המנוע וותיק ואמין.

4-עדיף על ידני.

5-אני על הפנדה עושה בערך 1/17.5 בקיץ, בחורף אני מאמין אפשר יהיה להגיע לצ1/18.5-19.

6-

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

3-ראשית תבדוק את מיכל העיבוי אם זה מים או לא,דבר שני הרכב לא צריך להתחמם,בבדיקה של הקניה יעשו בדיקת לחצים.

6- בקבוק של ליטר עולה בין 30-40,אתה יכול לקנות במורשה פיאט,יש כאלה שמגיעים מוכנים ויש כאלה שצריך לדלל עם מים מזוקקים.

1-הפנדה יותר חסכונית.

4-עדיף על ידני.

5-אני על הפנדה עושה בערך 1/17.5 בקיץ, בחורף אני מאמין אפשר יהיה להגיע לצ1/18.5-19.

6-

אילו נסיעות אתה עושה שהצריכה כל כך נמוכה?

או שהפנדה שלך 60 כ"ס ולכן הצריכה טובה יותר?

פורסם

אצלי זה מודל 2001 עם 69 כ"ס.

אני נוסע מעלות נהריה,כן יש קצת עליות וגם כשנסעתי ממעלות לעפולה שהיו שם הרבה עליות אז הצריכה הייתה בערך 1/17.

זה לא שאני נוסע 90 בכביש 60 בשביל כזאת צריכה,זה פשוט הרכב מאוד חסכוני.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אצלי זה מודל 2001 עם 69 כ"ס.

אני נוסע מעלות נהריה,כן יש קצת עליות וגם כשנסעתי ממעלות לעפולה שהיו שם הרבה עליות אז הצריכה הייתה בערך 1/17.

זה לא שאני נוסע 90 בכביש 60 בשביל כזאת צריכה,זה פשוט הרכב מאוד חסכוני.

אצלי אותה פנדה 2013 בנסיעה מטבעון לחוף הכרמל (לא דרך המנהרות) עושה עם מזגן 1/14.5-15

אבל האוטו עשה בנתיים רק 4500 ק"מ יכול להיות שהצריכה עוד תשתפר?

הצריכה שאתה אומר עם מזגן?

פורסם

סליחה אצלי זה מודל 2011.

אצלך זה הדור החדש? הוא קצת יותר כבד מהקודם.

אצלי זה 50% מזגן בערך,יכול להיות שאתה מושך את ההילוכים בעליות?הדוושה לחוצה עד הסוף?

פורסם
אצלי אותה פנדה 2013 בנסיעה מטבעון לחוף הכרמל (לא דרך המנהרות) עושה עם מזגן 1/14.5-15

אבל האוטו עשה בנתיים רק 4500 ק"מ יכול להיות שהצריכה עוד תשתפר?

הצריכה שאתה אומר עם מזגן?

זה לא בדיוק נטו בין עירוני.

בנסיעה לבאר שבע מחיפה דרך כביש 6 הוצאתי 1:19.5, בלי בעיה בכלל. ברגע שאתה נכנס לתוך העיר אתה יכול לשכוח מתוצאה כזו.

אני גר בהדר וסובל גם מפקקים וגם מעליות קיצוניות וגם מפקקים בעליות קיצוניות, התוצאה היא סביבות 1:13 עם מזגן וקצת יותר טוב מזה בלי מזגן.

פורסם
סליחה אצלי זה מודל 2011.

אצלך זה הדור החדש? הוא קצת יותר כבד מהקודם.

אצלי זה 50% מזגן בערך,יכול להיות שאתה מושך את ההילוכים בעליות?הדוושה לחוצה עד הסוף?

לא דור חדש

ולא הדוושה ממש לא נלחצת עד הסוף מהירות סבירה לגמרי.

פורסם

ב4500 המנוע כבר צריך היה להיפתח,איני מכיר את הכביש יכול להיות שהוא יותר קשה ממה שאני נוסע,כיוון שהיו פה כמה פעמים שאנשים לא בודקים נכון צריכה,תתאר לי איך אתה מחשב אותה.

פורסם
ב4500 המנוע כבר צריך היה להיפתח,איני מכיר את הכביש יכול להיות שהוא יותר קשה ממה שאני נוסע,כיוון שהיו פה כמה פעמים שאנשים לא בודקים נכון צריכה,תתאר לי איך אתה מחשב אותה.

בודק כמה נסעתי וכמה נכנס ומחלק את הק"מ בליטרים.

למרות שראיתי שהמחשב מדייק.

פורסם

1-הפנדה יותר חסכונית.

4-עדיף על ידני.

6-

דבר ראשון, תודה!

כמה דברים שקצת חסרים לי:

1- מה בערך עלות שיפוץ מנוע? מה זה בכלל אומר?

2- ה- 60 כ"ס של הפנדה יסחוב לי באזור מעט הררי?

3- כמה בערך המהירות של הפנדה בכביש פתוח (בלי רעידות)?

4- הצריכה שציינת זה עם אוטומט או ידני?

5- לא הבנתי מה הכוונה שהרכב לא צריך להתחמם? איך בדיוק בדיקת הלחצים יכולה לבדוק את הבעיה של המנוע (אם הוא דורש שיפוץ או לא?).

6- כמה הצריכה של הספייס? גם של ה- ELX וגם הגרסא הרגילה.

7- הספייס 60 כ"ס יסחוב לי בעליות או שמכיוון שהוא כבד יותר מהפנדה הוא לא יותר מדי יסחב?

שוב, תודה רבה לכל העונים!

פורסם

1-איני יודע.

2-תלוי כמה אתה מצפה לנסוע,לרוב עליות קשות אני נוסע כ 70-80.

3-אני נסעתי עליה כ 160 ולא היו רעידות,זאת גם המהירות המירבית שלה בגירסת ה69 כ"ס.

4-יש לי גיר ידני.

5-אם יש מעבר של נוזל קירור למנוע אתה תירשם כשתיפתח את מכסה השמן כמו טחינה כזאת,לכן צריך ראש מנוע.

6-הספייס מאט פחות טובה משל הפנדה אנשים פה מדווחים על 1/16 בערך.

גם אם הוא יסחב פחות אם בכלל זה יהיה זניח.

• תוכן חדש...