Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע כמה פלצנות יש או אין בתחום היין, אבל אל תשכח שנושא הטעם בתחום הזה קצת יותר מסובך ממה שהאדם-מן-הישוב רגיל. זה לא כמו מסטיק מנטה שאתה לועס ואומר לעצמך "הא! מנטה!".

ברגע שאתה מתחיל לשתות (כמו בנאדם, כן?) אתה מתחיל לשים לב לטעמים. זה לא מגיע בכוס הראשונה, אבל זה מגיע.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה שאתה מעריך זה מיץ ענבים לילדים.

קודם תאהב לשתות יין, אחרי זה תתעניין בתחום...

למה? זה חובה? המשפט הזה מתמצת יופי את הפלצנות של אוהבי היין. אני מודה ומתוודה שאני לא מבין ביין בשיט וגם לא אוהב יין עד כדי כך. זה עושה אותי פחות טוב?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני לא יודע כמה פלצנות יש או אין בתחום היין, אבל אל תשכח שנושא הטעם בתחום הזה קצת יותר מסובך ממה שהאדם-מן-הישוב רגיל. זה לא כמו מסטיק מנטה שאתה לועס ואומר לעצמך "הא! מנטה!".

ברגע שאתה מתחיל לשתות (כמו בנאדם, כן?) אתה מתחיל לשים לב לטעמים. זה לא מגיע בכוס הראשונה, אבל זה מגיע.

לגבי טעמים, מה אכפת לי אם יש ניחוח חרא של עיזים שאכלו עשב טיבטי או עפיצות של ענבים שהושקו המים מינרליים ממעיין שנמצא במערה ביבשת אטלנטיס? אם הוא טעים לי אני אשתה ואם לא אז לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

באותה מידה, את90% מהעולם לא מעניין שפורשה הצליחה לקזז 20 מאיות שניה בהקפת הרינג, זאת לאחר שניסן חטפה לא את הכתר.

אם אתה חובב רכב אתה נהנה מהמידע הזה ואם התמזל מזלך לשקול לרכוש אחת, זה נותן לך כלים מסוימים להבנה על המוצר המוגמר.

קח את סבתא שלך וספר לה את המידע הזה והיא לא תבין מה אתה רוצה מחייה.

אם אתה אוהב לשתות יין ונהנה מזה, מהר מאוד אתה מתחיל לשים לב לניואנסים השונים בכל סוג עינב, בכל יקב, בכל ארץ, עולם חדש, עולם ישן וכו'.

אפשר בכיף ללכת לקורס קצר שיתן לך כלים בסיסיים לטעימת יין ולמושגי יסוד.

את עולם המושגים הפלצני באמת שאין שום צורך ללמוד או להשתמש בו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זכור לי מפעם שטעמתי יין לבן מתוק למדי ושמצא חן בעיניי, ושמגיע בבקבוק קטן יחסית (בביקור באחד היקבים שבגולן, שכחתי את שמו). מה שאני כן זוכר, שזהו יין שבעיקרון מופק מגפנים שגדלו בשלג ושהענבים קפאו ויש איזה תהליך ששכחתי את שמו לגבי הפקתו. כמובן שבארצנו עושים זאת בצורה מלאכותית אך זה היה יין שנכנס לי לזיכרון. ואני אחד שלא אוהב מתוק (גם בשאר המאכלים, קפה אני שותה בלי סוכר, זה עושה לי תחושת שריר תפוס בפה).

יין קרח

פורסם
אני חושב שאני יודע!

זה בגלל שהשקע הזה מרוב שהוא גדול יכול להכיל חצי כוס יין. במקום זה אנחנו מקבלים אויר. יותר זול ליצרן.

הבקבוק נראה גדול ומרשים אבל בתאכלס מכיל רק 700-750 מ"ל. ראיתי גם בקבוק עם שקע גדול במיוחד והוא הכיל 650 מ"ל

למרות שחיצונית הבקבוק היה באותו גודל כמו ה-750 מ"ל. אותו עקרון באריזת צ'יפס. אריזה שחצי ממנה מלאה ב...אוויר!

אז... שלא יעבדו עליכם :lol:

מבחינת עלות לייצרן, עדיף לו להראות לך בקבוק קטן ויזואלית מאשר לעשות את השקע הזה.

בשביל ליצור את השקע יש צורך בתבנית משלושה חלקים בשביל ניפוח הבקבוק. בניגוד לשני חלקים בהם היו משתמשים בשביל תחתית שטוחה.

החלק השלישי עולה כסף ויש לו מספר מחזורים מוגבל, כך שפעם בכמה זמן מחליפים אותו. כשמדובר בהרבה בקבוקים, מדובר גם בתוספת של הרבה כסף.

הסיבה שנראית לי הכי הגיונית היא הפחתה של מעוותים בעת ההתמצקות כמו שנהג לילה אמר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

בכל מקרה התבנית תהיה משלושה חלקים כי אחרת התחתית תהיה קמורה (צריך זויות חליצה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למה שלושה ? שני חצאים לאורך ומנפחים לתוך החלל ״מבחנה״ מזכוכית עד שהיא מגיעה לדפנות, נפתחת התבנית וחולצים את צוואר הבקבוק הצידה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
למה מי אתה? מי אתה שמתיימר להבין ביינות? אה?? אתה בכלל יודע לזהות את מקור העפיצות של היין או לחלופין איזה צמח גדל במרחק של 493.54 ק"מ מהגפן שממנו נקטף הענב המחמד שבבקבוק שבידך? ולאיזה סיומת מגיעה טיפת היין שבחיך הערב שלך?

מי אני? אני אני ואתה אתה. אני התיימרתי להבין ביינות? תלמד הבנת הנקרא ותחזור לכאן, אולי תצליח להבין מה שכתבתי. אני שותה יין סלקטד, הוא טעים לי ולא מעניין אותי מה אחרים יגידו. בטח לא אתה. ומעניין לי את החלק האמצעי באחורי הגוף מאיפה מגיעה ה"עפיצות" שאתה מדבר עליה. באמת...

מי עוד שותה סלקטד כאן? סלקטד יבש הולך אחלה עם בשר טוב..

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

צודק :oops:

גם עם זווית חליצה קטנה הבקבוק ירקוד על השולחן.

הסיכוי היחיד לשני חלקים זה הבקבוק של וודקה טראמפ, כאשר הפארטינג ליין עובר בחלק הרחב ביותר של הבקבוק.

trump_g.jpg

למרות שזכור לי שפעם ראיתי סרטון ביוטיוב בו משתמשים בשתי תבניות לייצור ג'ריקן.

החומר הגיע אל התבניות מאקטרוזיה, בצורת צינור.

או שלא ראיתי טוב, או שאני לא זוכר טוב. או שבאמת היו שם שתי תבניות, מה מהאפשרויות נכונה?

גם יש לי בראש תמונות מעומעמות של ג'ריקנים עם פרטינג ליין בתחתית.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

בגלל התשובות הלכתי לראות את הבקבוקים הריקים שכן אהבתי. מתברר שאלו בכלל בעיקר יינות יבשים :shock:

זה כבר עושה יותר שכל.

זכור לי מפעם שטעמתי יין לבן מתוק למדי ושמצא חן בעיניי, ושמגיע בבקבוק קטן יחסית

זה יין קינוח. חיה אחרת.

אני גם לא מבין ביין. בשביל זה יש לי חברים ומשפחה שמבינים, ואני רק קוטף את הבקבוקים הנבחרים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יין או שהוא טעים לך או שלא, זו דעתי.

אם הוא טעים לך או שתבחר לשים לב לניואנסים או שלא

או שתדע להשתמש במילים בהתחום או שלא

אבל הכלל הבסיסי הוא או שהוא טעים לך או שלא ושילכו לחפש כל האחרים

אני לא אוהב בורגונדי (פינו נואר), מה תעשו לי?

זה יכול להחשב היין הכי טוב בעולם ובורדו יכול להחשב הכי פושט (הוא לא אבל נגיד)

זכותי לשתות מה שטעים לי

וזכותו של מי שרוצה לנסות לתפוס עלי תחת לנסות, לגבי להצליח אני לא מבטיח שזה לא יצליח לו :-P

על טעם ועל ריח אין להתווכח וזה תופס גם ביין :-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אחד הלקוחות שלי הוא אחד היצרנים הגדולים בארץ (ולא אזכיר את שם משפחתו כי זה שם המותג)

לפני שנתיים במקרה שאלתי אותו את השאלה הזו

תשובתו: זה בעיקר עוזר ליציבות הבקבוק כשהוא עומד, הן על השולחן והן בפס היצור

התחתית היא גם עברה יותר וקמורה כדי שיהיה עוד יותר משקל זכוכית בתחתית הבקבוק

אם תסתכל על בקבוקים שמנים ונמוכים לא תראה שקיעה גדולה כלפי פנים ופחות יחס לעובי הזכוכית

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם אתה לא אוהב ברגונדי, אל תשתה, אבל עצם העובדה שאתה בכלל ער למושג מראה שאתה לא בור בסגנון של "טעים לי או שלא טעים לי" אלא מבין קצת יותר.

אם שתית יין ואהבת אותו, אתה יכול להתחיל לבדוק בקבוקים אחרים מאותו יקב, אותו עינב, אותו טרואר, אותו חבל ארץ אבל בלי הבנה בסיסית, לא תוכל לעשות את זה.

בקיצור, אם זה נחמד לך, אפשר בשני שעורים קצרים להתחיל להבין ברמה בסיסית ביין, אפשר להתחיל בטעימה נכונה, לזהות טעמים, להבין קצת מושגים בסיסיים, זה מאפשר לך להעריך את החוויה של שתיית יין בצורה טובה יותר.

בערך כמו קורס נהיגה מתקדמת לפני שאתה עולה עם הפרארי לנורדבורגרינג :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מתנצל מראש שהתגובה הבאה אינה קשורה לנושא השרשור:

זה כבר עושה יותר שכל.

אני מניח שכשכתבת את הביטוי המודגש, עמד לנגד עיניך הביטוי Makes sense, אלא של-Makes sense יש מקבילה בעברית: "הגיוני".

להחליף את המילה "הגיוני" ב"עושה שכל" משול בעיניי ללגימת יין אדום חצי-יבש תוך הצהרה על כך שהנך אוטוריטה בענייני יינות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...