Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קצונה - כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מופנה למי שמנוסה בדברים הללו ורלוונטי עבור אלו מכם ששירתו בחיל התקשוב או מה שהיה קרוי בעבר חיל הקשר.

כרגע אני משרת בתור טכנאי תקשוב, קרוב לשנה בתפקיד, קצת יותר משנה בצבא.

שקלתי קצונה מההתחלה כבר, אבל יש לי תנאים מאוד טובים בבסיס שלי ואני לא יודע מה לעשות.

התנאים שלי עכשיו: שבת פעם בחודשיים בערך, אין אבט"שים, יומיות, קרוב יחסית לבית (50 ק"מ), מפקדים סבבה.

הוצע לי לצאת לקצונה. מומלץ? לא מומלץ?

לנוכח התנאים שלי שהם טובים למדי עבור חייל סדיר - לוותר על התנאים ולצאת לקצונה ואולי לקבל תנאים הרבה יותר גרועים? (תנאים הרבה יותר גרועים זה אומר פתאום שבת ל3, לעשות אבט"שים, לא יומיות ורחוק מהבית. אין לי בעיה "לרדת" לשבת פעם בחודש וחצי ולהיות יותר רחוק ולהמשיך לעשות יומיות או משהו) או אולי עדיף להשאר איפה שאני כרגע, לסיים את ה3 שנים שלי ולצאת לאזרחות?

כן, אני יודע שבאזרחות מסתכלים יותר טוב על קצינים מאשר על סתם סדיר שהשתחרר.

עדיין - האם שווה?

לא מצליח להגיע להחלטה, אולי מישהו פה יצליח לשפוך לי קצת יותר מידע או משהו שיכוון אותי להחלטה הסופית.

נ.ב. - לא יודע באיזה מסלול בקצונה מדובר. אני מכוון למסלול המערכתי ולא לקשר"גים או קשר"חים מפאת בעיות רפואיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האם אתה מחויב לצאת רק אחרי 18 חודשי שירות?

כמה אתה חותם אח"כ?

לא. בהנחה שאני אצא במחזור אוקטובר, ואני מסיים את כל המסלול כולל ההשלמה בבה"ד 7, את הסג"ם אקבל בסביבות שנתיים בצבא.

שנה עד כמה שזכור לי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

שמע, אם טוב לך, אל תשנה כלום.

לקצונה יוצאים, לפחות אמורים לצאת, אלו שמתכננים קריירה צבאית ארוכה, אלו שלא מרוצים מהתפקיד או מהמערכת ורוצים לשנות.

חבל שתוותר עכשיו הכל כי ״באזרחות זה נחשב יותר״.

פורסם
שמע, אם טוב לך, אל תשנה כלום.

לקצונה יוצאים, לפחות אמורים לצאת, אלו שמתכננים קריירה צבאית ארוכה, אלו שלא מרוצים מהתפקיד או מהמערכת ורוצים לשנות.

חבל שתוותר עכשיו הכל כי ״באזרחות זה נחשב יותר״.

התפקיד שלי לא הכי מרצה אותי, זה לא שאני לא עושה כלום. אבל אני מאמין שיש תפקידים שיותר מתאימים לי. (למרות שאני לומד דברים שלא קשורים למקצוע הצבאי שלי ומעשיר את הידע).

מצד שני אף אחד לא מבטיח לי תפקיד טוב יותר.

מהמערכת אני לא מרוצה, אבל מה כבר אני אשנה בתור איזה קצין זוטר?! היו עוד הרבה לפניי ויהיו הרבה אחריי.

קריירה צבאית ארוכה? כנראה שלא.

פורסם

ממרחק של 25 שנים מהסדיר, בתור טכנאי קשר עם תנאים קצת פחות נוחים משלך (הרבה יותר קרוב הביתה, אבל כמות היציאות הייתה שונה בתכלית, כמו גם שבתות/כונניות וכו').

אני הייתי חתום מראש שנה קבע (עקב דחיית שירות) ובכל זאת - כיוון ששנאתי את המסגרת הצבאית וכל הכרוך בה - סירבתי ללכת לקצונה.

בדיעבד (תמיד מקבלים קצת שכל בגיל מאוחר), אני חושב שבראייה קדימה לחיים, היה שווה לצאת לקצונה, למרות שלפחות אז השלמה חילית של קשר נחשבה לאחת המחורבנות שיש (ארוכה, קשה ושחורה, בלי קונוטציות מיניות...).

מאוחר יותר עברתי קורסים פיקודיים (מפקד צוות קשר, מקביל למ"כ חי"ר) ולמדתי לא מעט על היכולת האנושית למתוח עוד ועוד את הקצה, להתמודד עם אנשים שאותם צריך להוביל ולגרום להם לעשות דברים שלא פעם הם בניגוד לרצונם, להחליט החלטות שמשפיעות גם על אחרים.

היום, אחרי שקצת הזדקנתי ועברתי עוד כמה דברים בחיים, אני מבין שבתי הספר של הצבא (לא עברתי בה"ד 1, אבל עבדתי מול מספיק קצינים ועוד כל מיני הכשרות) נותנים לך כלים להתמודד מול דברים שבתור ילד (גיל צבא סדיר הוא עדיין ילד, ברוב המקרים) אתה לא מכיר. לא סתם בחורים ישראלים אחרי צבא מרגישים בוגרים בד"כ מול בני גילם מחו"ל. לצבא יש הרבה חסרונות, אבל בגרות נפשית היא לא אחד החסרונות הללו...

כמובן שגם במקומות רבים באזרחות מסתכלים עליך בצורה שונה וגם לאורך המילואים (אל תזלזל, 20 שנה הם המון זמן) זה אחרת להיות חפ"ש או קצין.

בצד השלילי - אם אתה לא אוהב את הצבא - קצונה היא די סיוט. אתה גם מוותר לפחות על שנה באזרחות.

עשה את השיקול שלך בהתאם.

פורסם

לא ציינת מה מסלול הקוצונה המוצע ומה הפרופיל שלך - האם היציאה לקצונה עשויה להיות כרוכה בהצבה ביחידות שדה (יש יחידות בדרג השני שבהן ניתן להציב גם בעלי פרופיל 64) וכו', ואם קיימת אפשרות לקבוע מראש מסלול מוגדר או שרק בסיום הקורס תדע היכן תוצב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם השיקול שלך הוא תנאים, אינך עשוי מחומר לקצינים.

חשוב לציין שזה לא הופך אותך לאדם פחות טוב, זה פשוט יהפוך אותך לקצין מעפן ותאמין לי שיש כבר מספיק בצבא.

מה לעשות שקצין טוב צריך להיות "פראייר", לישון פחות, לצאת פחות, לאכול יותר חרא ולהיות אחראי על המון דברים בשביל משכורת של מלצר עם טיפים.

כשיצאתי לקצינים וויתרתי על יציאות ותפקיד של מלך, לא הצטערתי על רגע ובדיעבד אחרי 9 שנים אני יכול להגיד שזאת הייתה אחת החוויות המשמעותיות בחיי, הייתי חוזר על זה בין רגע.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בתור עתודאי וסרן בצבא, ועוד בתור אחד שעבר לא מעט תהפוכות ומשברים בדרך,

אני יכול להגיד שהצבא בכלל וקצונה בפרט - הם הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים (והכי גרוע מבחינת ת"ש).

ולא - אני ממש לא מחובבי המדים או מחפש להצדיע לדגל מגיל 15 - בערך ההיפך הוא הנכון (לפחות עד לפני כמה שנים).

גם לא גדלתי בבית עם מסורת צבאית מפוארת או משהו כזה.

בערך - האנטי תזה לקצין הטיפוסי.

פשוט - כמו ששמר אמר, השפשוף והחיכוך עם אנשים שונים מאוד, והתמודדות עם מצבי קיצון שונים, הפיקוד על אנשים, מגדלים אותך להיות הרבה יותר בוגר. אתה מתחיל להסתכל על הדברים בפרופורציה אחרת.

כרגע סט השיקולים שלך בכלל לא רלוונטי מבחינת ההחלטה לצאת לקצונה.

נכון - זה אומנם מה שכל חייל סדיר ממוצע לוקח בחשבון (כמה יוצאים, מה השעות וכמה אפשר להתחפשן ביום),

בתאכלס - אם תצא לקצונה יש סיכוי טוב שתקרע את התחת הרבה יותר ממה שאתה עושה היום, וגם תיסע למרחקים ארוכים יותר.

אבל אחרי כמה שנים - תעיף מבט אחורה ותגלה שעברת הרבה יותר דברים ממה שרוב החברים בגילך עברו,

וקיבלת פרופורציות אחרות לגמרי לחיים.

בסוף גם צריך להסתכל על עלות תועלת.

ההסתכלות על היותך קצין במסגרות אזרחיות היא דיי שולית (לפחות ממה ששמעתי מחברים שהשתחררו).

היתרון הוא רק אם היית בתפקידים מקצועיים מאוד (כמו תוכניתן או מתחזק שרתים או עוד תפקידים דומים).

היתרון המרכזי הוא בפיתוח היכולות שלך להתמודד עם אתגרים שונים.

בברכה!

יונתן.

פורסם
לא ציינת מה מסלול הקוצונה המוצע ומה הפרופיל שלך - האם היציאה לקצונה עשויה להיות כרוכה בהצבה ביחידות שדה (יש יחידות בדרג השני שבהן ניתן להציב גם בעלי פרופיל 64) וכו', ואם קיימת אפשרות לקבוע מראש מסלול מוגדר או שרק בסיום הקורס תדע היכן תוצב.

72 עם סעיפים שפוסלים קרבי.

כרגע לא אמרו לי איזה מסלול, אבל סביר להניח שקשר"גים או קשר"חים לא מתאימים לי בגלל הסעיפים בפרופיל.

אם מדובר על מסלול של קצונה מערכתית (תומכי לחימה) אז השיבוצים הם חטיבה ומעלה. (עם תקווה לאוגדה או לפיקוד)

מסלול מוגדר - כנראה שכן.

רק בסוף הקורס אני אדע את השיבוץ והבסיס שאני אגיע אליו מן הסתם. זה תמיד ככה.

חשוב לציין שזה לא הופך אותך לאדם פחות טוב, זה פשוט יהפוך אותך לקצין מעפן ותאמין לי שיש כבר מספיק בצבא.

מה לעשות שקצין טוב צריך להיות "פראייר", לישון פחות, לצאת פחות, לאכול יותר חרא ולהיות אחראי על המון דברים בשביל משכורת של מלצר עם טיפים.

כשיצאתי לקצינים וויתרתי על יציאות ותפקיד של מלך, לא הצטערתי על רגע ובדיעבד אחרי 9 שנים אני יכול להגיד שזאת הייתה אחת החוויות המשמעותיות בחיי, הייתי חוזר על זה בין רגע.

תשמע, כשזה עוד שנתיים מהשירות שלי - יש חשיבות לתנאים, אין מה לעשות.

אין מצב שעכשיו אני אשן בתוך נגמ"ש או משהו בסגנון הזה. (אפילו בעמוד ענן ישנתי במקום נורמלי, אבל בעמוד ענן אם היו אומרים לי לישון בנגמ"ש לא הייתי אומר לא, כי זה מצב חירום. אבל בשגרה לא מוכן)

אין לי בעיה לישון פחות, וקצת לוותר על יציאות ולעבוד יותר קשה. אבל צריך גם איזה תנאים בתמורה. לא מצפה לבית מלון 5 כוכבים עכשיו שיהיה ברור.

פורסם

אם תנאים זה מה שמעניין אותך, אתה לא במקצוע הנכון.

אחרי שיצאתי לקצונה(מתנאים של יומיות), ראיתי את הבית רק בתמונות.

11-3 אם אין בלת"מים , בהר חריף(אין תחבורה ציבורית).

אם אתה מוכן לוותר ולעשות עם עצמך משהו מאתגר (והשלמה של חיל הקשר היא מאוד קשה וארוכה ביחס לתומ"כ) ובה"ד 1 עושים במגת להב (חי"ר).

** לפי התגובות שלך, אל תצא לקורס קצינים.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
אם תנאים זה מה שמעניין אותך, אתה לא במקצוע הנכון.

אחרי שיצאתי לקצונה(מתנאים של יומיות), ראיתי את הבית רק בתמונות.

11-3 בהר חריף(אין תחבורה ציבורית).

זה לא התנאים, אבל יש קשר ליציאות.

כי לרדת עכשיו, מיומיות ושבת לחודשיים לחצאים, זה על הפנים. אין מצב שבעולם.

(כן, אני יודע שבבה"ד 1 ו7 אני גם אסגור 21).

מעבר לכך אתה מדבר על השלמת קשר"גים/קשר"חים שלא רלוונטים עבורי ואינני כלל מעוניין בה גם אם יציעו לי אותה.

פורסם
רד מהנושא. לא בשבילך.

כי אני מחפש תנאים? :roll:

פורסם

בתור חייל חובה שנשאר לו עוד שנה:

למה לך?

למה להשאר במערכת המגיעלה הזאת שניה יותר ממה שאתה צריך?

למה ללכת לחודשים לקורס קצינים, שבו רק יהרגו לך את הנשמה?

אני בתפקיד שלי כתוכניתן עם תנאים כמו שלך למדתי הרבה בתחום המקצועי. למדתי מהחברים שאיתי הרבה דברים לחיים.

מהקצינים למדתי:

איך זה להיות חתיכת חרא, שרואה רק את טובת עצמו, בצורה שזה יראה כאילו זה טובת המערכת.

איך להגיע לבזבוז משאבים אדיר, בלי שום סיבה

איך לבזבז שעות על גבי שעות בשביל דיונים שאפשר לסכם בדקה

איך לעבור שטיפת מוח שמביאה אותך לתת לחיילים משימות הזויות רק בגלל שאמרו לך

איך להיות פרזיט שלא עושה כלום חוץ מלהעביר משימות האלה

תשאר חייל רגיל, תתקדם בתחום שלך כמה שיותר למקרה ותעבוד בו אחרכך, ותעוף מהמסגרת הגעילה הזאת כמה שיותר מהר.

יש חיים באזרחות, עבודה שבה יש לך זכות דיבור, שבה אתה לא שם בה מדים שמ"צ בן 18 בודק לך בשער של הבסיס, שבה אם הכל נראה לך רע וחסר סיכוי לשינוי, אז אתה יכול פשוט לקום וללכת, לא כמו הכלא שנקרא "צהל", וכמובן עם משכורת שהיא בין פי 2 לפי 4 פחות או יותר...

(הכל דיעה שלי, וכמובן שיש את הקצינים הנדירים שהם אנשים טובים)

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...