Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קצונה - כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקריאה שניה כנראה שאתה צודק, לא היה ברור כלל.

בכל מקרה, אני עדיין רוצה לדעת אילו פירות צופה מהחיילים להניב.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה בבסיסים סגורים חסר חיילים זבל? בכל מקום יש ויש. אני אישית מכיר מספר לא מבוטל של חבר'ה ששירתו איתי כשהייתי ביחידה פתוחה, הם השקיעו מעל ומעבר בתפקידם שהיה משק שלישות ועוד כמה מהסגנון הזה, הם יצאו כל יום ב17 כשכל הבסיס יצא בין 12 ל-15 ולא רק שלא התלוננו על זה, הם גם הרגישו עם זה מעולה. יצא לי לראות ג'ובניקים שהשקיעו את כל הנשמה בתפקיד, חלקם הרבה יותר מרוב הקרביים שראיתי.

כשהייתי מפקד יצא לי לראות חיילים שעתידים להיות ג'ובניקים: חלקם הגדול היה כמו שאתה מתאר חפשנים וכו', וחלקם היו מאוד רציניים, וחבר'ה שאני בטוח שהם עושים מעל ומעבר בתפקידים שלהם בשירות.

פורסם
פירות זאת אומרת שיבצעו את העבודה לשמה גוייסו ולא יעסיקו אותי כל השירות שלהם בפטורים משמירות, סירובי פקודה, נפקדויות.

כנראה שהיית ביחידה שנחשבת בעייתית מלכתחילה כי במהלך רוב* השירות שלי לא נתקלתי בשום דבר מהנ"ל.

*לקראת סוף השירות שלי התחילו להגיע חיילים "טריים" ממחזורי גיוס חדשים שהיו מיץ של זבל לעומת מי שהחליפו (ועוד הם נחשבו "הכי איכותיים" - ליחידה בה שירתתי "זכות ראשונים" על כל חיילי אכ"א). אבל זה שום דבר חדש, סה"כ עוד הוכחה לכך שהמצב של הדור הנוכחי פקקט.

מעבר לכך, מסכים עם מה שSmiro אמר.

פורסם

אני חושב שהרבה אנשים עושים כאן אידיאליזציה של הקצונה. אין לי ספק, מנסיונם של חברים, שבה"ד 1 הוא מקום מבגר שנותן הרבה חומר למחשבה. אבל אותם החברים גם מעידים שההכשרה הזו מיושנת ולא מתאימה לזמנים. למה שקצין ג'ובניק שעסק כל השירות שלו בפיתוח תוכנה צריך לצאת לשבוע ניווטים? כשמדברים על ערכים שצריכים להיות משותפים לכל הקצינים, זה לא מה שאני חושב עליו. יש הכשרות הרבה יותר מתאימות שאפשר וצריך להעביר קצינים.

מעבר לזה, אין לי ספק שהרבה קצינים תורמים המון ושיצאו לקצונה ממניעים אידאולוגיים וכדי לשנות. אבל לצערי בגלל ההתחייבות הנוספת לקבע, במקרים רבים יוצא מצב שחיילים לא ראויים יוצאים לקצונה פשוט כי זה מה שיש, וההתנהלות הזאת נמצאת כבר עמוק ב-DNA של הארגון.

אני לא יוצא לקצונה כי אני יודע מה רמת הקצינים הקיימת בסביבתי, למרות שחלקם הם חברים טובים, אני לא חושב שהם תמיד מתאימים מקצועית או אישיותית. חוץ מזה, אני חושב שזה הרבה יותר מלגיטימי לבקש לדעת לאיזה תפקיד תחזור כקצין. יש קצינים שחוזרים מבה"ד 1 ומהשלמה מתישה והופכים להיות מב"ס של מוצב תקשוב בחור כלשהו. אם הייתי אתה לא הייתי יוצא בלי שאני מקבל הבטחה ברורה וחתומה לאיזה תפקיד אני חוזר.

נקודה אחרונה, ויכול להיות שהיא יחודית ליחידה שלי: אני חושב שגם חפ"שים יכולים לתרום הרבה, אם לא יותר, לפעמים. יום העבודה ה"ג'ובניקי" שלי מורכב מ-12 שעות עבודה ומעלה, יצאתי לפקד על קורס, וכשאני אסיים אני אחזור ליחידה לתפקיד חדש ומאתגר. ולמרות שאני כבר חתום שנה קבע, אני לא שולל בכלל חתימה של קבע נוסף.

בסוף היום, מי שרוצה לתרום, יכול. המערכת מקבלת את זה בברכה.

פורסם

השנה קבע זה לא מה שמפריע לי - בכלל לא אכפת לי מזה. אני לא עושה את זה ב380₪ כמו עכשיו, אלא בשכר מינימום, ובשביל שנה אחת אני מוכן לסבול את זה. (בהנחה שאני בבסיס בלי רמ"פ גבוה, עם רמ"פ א' או א'+ השכר יהיה גבוה יותר)

אכפת לי מזה שאני לא יודע לאן אני מגיע ומה אני אקבל. עכשיו אני יודע טוב מאוד איפה אני, מי האנשים שאיתי, מי המפקדים שלי ומה העבודה וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
חפשן! חפשן! תפסיק להגיד/לרשום ״חבשן״.

http://he.m.wiktionary.org/wiki/חפשן

ולפי איך שזה נשמע קצונה זה לא בשבילך, אתה תסגור פי 10 במסלול ממה שאתה סוגר עכשיו, וכשתסיים אתה יכול להגיע לתפקיד ברמה״ג עם יציאות פעם ב21, לא שזה גרוע ומלא עושים את זה, אבל לא נשמע שאתה רוצה או מוכן לזה.

לפי מיטב הבנתי זה נגזר מראשי התיבות של חפ"ש = חייל פשוט.

לדעתי כמעט כל מסלול פיקודי בצבא יכול לתרום לרוב האנשים בשלב כזה או אחר של החיים. כמה זה תורם ובאיזה שלב - זה כבר תלוי בכל אדם ספציפי ובסיטואציות בהן הוא נתקל בחייו.

למשל: לדעתי כל גיוס לרפא"ל או גוף בטחוני אחר הדורש סיווג בטחוני כמתכנת או משהו דומה יכול לתת לך נתוני פתיחה קצת עדיפים ע"פ מתמודד אחר שאינו קצין.

בתי ספר למפקדים מלמדים עוד המון כישורים שממש לא קל לרכוש באזרחות. הדוגמא הכי טובה שאני משתמש בה המון היא לעמוד מול קהל ולהעביר שיעור (בימינו פרזנטציה), השתלמות אצל BARY KATZ תעלה לך כמה מאות דולרים ולא תוסיף לך הרבה ממה שלמדת כבר בצבא. ללמוד ניהול, סדר, שיטתיות ובעיקר ללמוד מהם היכולות והגבולות האמיתיים שלך כאדם בגיל כל כך מוקדם זה משהו שלדעתי בד"כ לוקח שנים ארוכות באזרחות.

לדעתי היתרונות בטווח הארוך גדולים משמעותית מהחסרונות בטווח הקצר (שנה ביציאה :lol: ), אך כמו שכתבו מעלי יש לזה מחיר.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

טוב. לא קראתי את כל התגובות כי אני עייף, אבל אכניס את נקודת המבט שלי:

כבוגר חיל התקשוב, קצין תקשוב הוא קצין מקצועי נטו.

יתרונות:

1. ידע נרחב מאוד מאוד בכל עולם הקשר, אלקטרוניקה ותקשורת (אתה לומד החל מהמעבדה, דרך המשרדים וכלה בשטח). התפקיד ממצה מאוד.

2. זה פותח לך המון דלתות כשאתה משתחרר סגן/סרן מחיל התקשוב.

3. אתה נושא על הכתפיים המון המון אחריות (אם תהיה בפלוגת הפעלה לדוג', יהיה תחתך הכ"ס - החדר הכי הכי הכי מסווג בבסיס. באירוע אבטחה כ"כ מגיעים קודם כל לאבטחה היקפית על החדר הזה...). אם תהיה במרחב, כל התקשורת של הבסיס עליך. וכן בלוגיס' תקשוב.

4. בחלק מהמקרים אתה נותן את המילה האחרונה בתחום שלך.

חסרונות:

1. שעות לא שעות. אין לך יום אוין לך לילה. אתה לא ישן בלילה ועובד כל היום.

2. אם תהיה בגדוד - יפתחו לך את האחוריים עם תרגילים.

3. דיונים-דיונים-דיונים - כל היום דיונים כקצין. אתה נדרש להרבה החלטות, שבחלקן אם אתה טועה אתה מסכן חיים.

4. ביחידות פתוחות - חיילים de mi culo - חפ"שנים שרק מחפשים מתי ללכת הביתה. בגדודים - חיילים שחשים את עצמם מינימום לוחמים.

5. ההכנה וההשלמה של חי"ק הן הכי ארוכות (אבל משתלמות מאוד בהמשך).

כק. תקשוב, תוכל להיות קמב"צ תקשוב, סמ"פ/מ"פ מרחב, הפעלה, פל"ת. אם תהיה ק. טכנאי, תהיה מפקד מעבדה - תחום מעניין ביותר. ישנם מכשירים מעניינים מאוד, שאני לא יכול לפרט עליהם מעל דפי הפורום.

יש עוד המון דברים, אם תרצה שלח לי ה"פ ונדבר.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

עשיתי קורס קציני חי״ר ולאחר מכן חזרתי לשרת כמפק״צ ביחידה שלי.

חוויה לא קלה. הרבה אחריות אבל יש סיפוק אדיר.

אין לי מושג איך הדברים עובדים ביחידות עורפיות, אך אני חושב שזה אחד הדברים היותר חשובים שעשיתי.

• תוכן חדש...