Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קצונה - כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור אחד שהיה לו תנאים יותר טובים משל פותח השרשור וביום בהיר אחד הכל השתנה.

המפקד (אל"מ) התחלף והחליט שאני, מרל"ש מסריח שיוצא ב14:00 הביתה

יתחיל לעשות בסיס סגור ישתתף בתרגילים של החטיבת מילואים המגבילה שלו וגם יהיה הנהג שלו.

בהתחלה התלהבתי קצת, אמרתי נראה נופים, נריח קצת אדמה ונשתתף בתרגילים.

בדיעבד כל לילה ישנתי פחות מ4 שעות, הלחץ היה אדיר לפני תרגילים, לסגור משימות אלוף פעם אחר פעם בין האלף משימות שיש.

לכתוב תחקירים (מי שזוכר, קצין צה"ל נפצע באורח בינוני מירי כוחותינו בשומרון) כל השירות קיללתי את אותו מפקד.

אז שני דברים יש לי להגיד לך פותח השרשור.

אם יש לך אחלה תנאים, אתה תקלל את עצמך איך הסכמת לעשות את השינוי הזה.

מצד שני התפקיד עיצב אותי ואני יכול להגיד בוודאות שבתור אזרח אני עובד טוב יותר מהמון אנשים שעשו סתם שירות ללא לחצים והתמודדות עם מצבים מסוימים.

אם אתה לא עשוי מסוכר ממליץ בחום לצאת.

תמיר.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מתיימר לשפוט אותך, אבל מכל מה שקראתי עד עכשיו - קצונה זה לא בשבילך.

אם מה שמאפיין את השירות שלך (ומכאן את מה שחשוב לך, כי ככה בחרת לתאר את זה) זה התנאים- יציאות, אבט"שים וכו' אז

מה הטעם בלצאת לקצונה ?

יציאה לקצונה, בתפיסתי, זה מהלך עם חשיבה קצת יותר "אסטרטגית"- זה קידום לכיוון של מסלול בחיים, חיכוך בדרג בכיר יותר ולימוד ממנו, ניסיון בפיקוד וניהול, אחריות, אידיולוגיה, תרומה.

הת"ש שלך לא צריך להיות השיקול המרכזי, ואם הוא כן, וזה לגיטימי, חסוך מעצמך את העוול.

הקורס דרך אגב, הוא לא מה שישנה אותך לטובה או לרעה. הוא סה"כ סט של כלים וניואנסים שיאפשרו לך לקבל ארון על הכתף,

כמו שאמרו קודמים לי, מי שיש לו תכונות של קצין, זה לא קשור לדרגה ולא למתא"ם. ראיתי טוראים עם יוזמה ואחריות וראיתי סרנים חפשנים. זה עניין של אופי.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

פשוט מאוד: לא.

גם אני עמדתי בפני שאלה דומה בחיל התקשוב לפני מספר שנים ובראיה לאחור אני מאוד מרוצה שבסופו של דבר ביטלתי את היציאה לקצונה.

אם אתה יודע למנף את מה שלמדת בצבא, תוכל למצוא משרת מתחיל באיזה הלפדסק או סיסטם (תלוי מה אתה עושה כרגע) ולהפיק מהשנה ומשהו האלה הרבה יותר.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

בתור אחד שהשתחרר לא מזמן, ממליץ בחום לוותר על קצונה.

במהלך השירות (הג'ובניקי חשוב לציין) שלי ראיתי לא מעט קצינים (סביב ה100 במספר), ועל מעטים מהם (אולי 5 בלחץ) אני יכול להגיד דברים טובים ו\או להגיד שלקחתי\למדתי מהם משהו להמשך החיים.

לעומת זאת, החפ"שים שהיו סביבי היו מהאיכותיים ביותר, ומהרבה מהם למדתי ולקחתי דברים להמשך החיים. כולם היו מתאימים לקצונה וכולם וויתרו עליה. היה אפילו אחד, מהאנשים האיכותיים ביותר שפגשתי (בנה מערכות שכל הצבא משתמש בהן כיום) שיצא, נפל, ואחר כך הודה לאלוהים שהוא נפל ולא הבין איך בכלל חשב על לצאת לקצונה. בקיצור, לדעתי, A big NO NO. גם כך במקום השנת קבע הזאת תוכל לעבוד ולצבור נסיון (וגם יותר כסף למען האמת) שיתרמו לך הרבה יותר מאשר שורה של "קצין בצהל" בקורות חיים (אלא אם כן כמו שכבר נאמר מדובר על יחידה מובחרת כלשהי, אבל נראה שלא כך הדבר).

דבר נוסף, אני לגמרי לא מסכים עם כל הדברים שנאמרו פה על כמה "הקצונה תורמת". יכולות ניהול? עמידה בלחצים? אחריות? אלו דברים שאו שיש לך או שאין לך ושום קורס כזה או אחר לא יוציא מים מן הסלע. מה גם שאני לא רואה שום יכולות ניהול בלהעביר את המשימות שלך הלאה לחיילים שלך בעוד אתה יושב רגל על רגל (מה שמנסיוני האישי שחלק גדול מהקצינים עושה).

פורסם

תשמע יש ויש. אני אישית ראיתי לא מעט קצינים שמתזזים ומקיעים דם בשביל התפקיד שלהם. וכן, הם רכשו הרבה מיומנויות בצבא בזכות התפקיד. אישית לא כל כך יצא לי לראות קצינים שיושבים רגל על רגל. אז שוב, זה משתנה.

פורסם

אמרת שהיית מ"כ ומש"ק שק"ם נכון (אני מניח שבאותו מקום?)? אם כך אז המצב שונה, בגלל זה ציינתי שהשירות שלי היה ג'ובניקי. קצינים קרביים\תומכי לחימה זה נושא אחר, בגלל שלהם אשכרה יש מטלות כמו מסדרים, תכנונים כאלה ואחרים וכו', קצת קשה להסביר אבל אני בטוח שהכוונה ברורה.

מה העבודה של קצין ג'ובניק? 99% מיילים, שאותם כמובן אפשר להעביר הלאה למש"ק, שעושה את העבודה ומחזיר לקצין, שהאחרון מעביר הלאה. אישית ראיתי המון קצינים שעובדים ככה. ואני עוד הייתי ביחידה שנחשבת הכי איכותית באכ"א, כן? אני לא רוצה לדעת מה מצב הקצינים בשאר היחידות באכ"א, אבל אני בטוח שלא יותר טוב. זה אמנם מיוחס רק לקצינים ג'ובניקים, אבל אלה מהווים את הרוב של הקצינים בצה"ל (במשרד אחד בקריה ניתן לעתים למצוא יותר קצינים מאשר בגדוד שלם :shock:).

כאמור אצל קצינים קרביים\תומכי לחימה המצב שונה כי העבודה יותר "פיזית" אם אפשר לקרוא לזה ככה.

אני חושב שהתפיסה של קצונה קצת השתנתה ב(הרבה)שנים האחרונות, אני יכול להעיד שגם ההורים שלי לחצו עלי מאוד שאצא לקצונה אבל בהסתכלות על התמונה הכוללת, המסקנה האישית שלי לפחות היתה לא חד משמעי. אני מניח שאצל מבוגרים התפיסה של קצונה שונה ומבוססת יותר על התפקוד של הצבא בתקופה שלהם, וזה לגיטימי. אני אומר את זה כי 95% מהאנשים בגילי שפגשתי בשירות\סביבה קרובה שהיו יכולים לצאת לא יצאו, ומי שכן יוצא הוא לרוב מורעל צבא\רוצה להוכיח לעצמו משהו\משוכנע שהקצונה תתרום לו מבחינה אישית (לא רואה איך ואשמח אם מישהו יאיר את עיניי).

פורסם

בקיצור קצונה במקום שהוא לא ג'וב - אין לי מושג מה הולך שמה.

איפה שזה כן ג'ובניקים ביומיות - קצינים הם בעיקר חבורת אוכלי חינם שכמות הקללות שהם מקבלים ביום כל כך גדולה שהקללות חייבות להתקיים מתישהו, או שהם חפשנים נורא וכל הזמן מקבלים על הראש מהמפקדים (ופשוט לא אכפת להם כי הם בני אדם שלא יפגעו בחיילי חובה רק כי הם יכולים) אבל רוב הקצינים הג'ובניקים בוחרים את הדרך המגעילה של לפגוע בכל מי שבדרגה נמוכה מהם, המפקד האישי שלי כרגע בריבים עם נגדים שמשרתים 20 שנה בצבא באותה יחידה בגלל דיונים וענייני צבא.

(ושוב הכל דיעה שלי לפי מה שאני רואה במציאות כל יום)

אם הקצונה עוד כוללת שנה נוספת בצבא, אין בכלל על מה לדבר, ואני אפנה אותך לסרטון שפורסם פה מעל.

אצלי במחלקה חתומים על ר' ( == קבע אם המפקדים ירצו), אז השיחה שבסרטון הנ"ל מאוד ידועה לנו ומשחזרים אותה כמה פעמים ביום בנינו..

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

חשבתי הרבה זמן אם להגיב כאן או לאואני שם לב למגמה מסויימת שעולה מהשרשור:

החבר'ה שמשרתים כרגע או השתחררו לא מזמן אומרים לא ללכת לקצונה בצורה הכי נחרצת שיש.

כל שאר האנשים, כאלה שהשתחררו לפני כמה שנים ומעלה (בלי לנקוב במספרים לטובת זקני השבט) אומרים שקצונה זה רעיון טוב אבל רק אם זה מגיע ממך באמת, מרצון להשפיע, להועיל ואולי אפילו לשנות קצת מבלי להסתכל על "מה ייצא לי מזה". זאת המשמעות של קצונה, ואם המשמעות הזאת לא מדברת אלייך, אז תן את המקסימום שאתה יכול ותסיים את השירות בתור חייל. שנתיים מהיום שתשתחרר כבר לא יעניין אף אחד מה הייתה הדרגה שלך, מעטים יתעניינו במה עשית, אם זה רלוונטי למשרה ספציפית, הרוב גם מזה יתעלמו.

עכשיו לדעתי האישית, אבל נתחיל בדיסקליימר: אני לא הייתי קצין ולא הייתה לי כוונה לצאת לקורס קצינים. מה שכן עשיתי היה לצאת לקורס מ"כים כדי לתפוס פיקוד על הצוות (צלפים) שבו שירתתי במקום מפקד סמרטוט שהביאו לנו. לא הייתי מוכן שהוא ישאר לפקד עליינו לכן דרשתי מהמ"פ שלי לצאת לקורס מ"כים כדי להחליף את אותו מפקד. את האמת, אם במשך שלושה עמודים הנקודה המרכזית שאתה מנסה להעביר היא למה התכוונת ב"מפחד שתהייה ירידה משמעותית בתנאים" אני חושב שאתה מתעסק בסט שיקולים שלא אמור להיות רלוונטי להחלטה הזאת בכלל ואתה הפכת אותו למרכז הדיון.

אני זוכר שחברים שלי מהמסלול שהחליטו לצאת לקצונה ידעו שהם יוצאים לקצונה, הם לא התלבטו, הם לא שאלו מה אנחנו חושבים. זה משהו שיושב אצלך תמיד, לפעמים חזק יותר, לפעמים חלש יותר, לפעמים דעות משתנות לכאן או לכאן אבל ההחלטה תמיד הייתה של אותו אדם עצמו. אף אחד אצלנו לא שכנע מישהו אחר לצאת או לא לצאת לקצונה.

אני לא מאמין במשפט "לא חומר של קצינים", אבל אני כן חושב שזה פשוט לא בשבילך, לא כי אתה לא מתאים לקצונה, אלא כי קצונה לא מתאימה לך. מתאים לך להיות חייל שנותן את כל כולו בתפקיד שלו ומצליח במה שהוא עושה.

יש אנשים טכניים ויש אנשים ניהוליים, אף אחד לא טוב יותר מהשני, אבל האיש הטכני יהיה טוב יותר מהאיש הניהולי בתחום הטכני וליהפך, המנהל יהיה איש טכני נוראי אבל מנהל מעולה. אתה צריך למצוא את הנישה שלך, והיא כנראה לא קצונה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
הסיבה ל"קצינים בלאי" ביחידות פתוחות, מסתכם בכך, שבדר"כ הקיצינים הטובים יגיעו לגדודים ולא לקריה-בשונה מהרמטכ"ל:lol:

זה פשוט לא נכון, זה כמו להגיד שחיילים בגדודים בהכרח יהיו חיילים "טובים יותר" מג'ובניקים ביחידות פתוחות :?

החבר'ה שמשרתים כרגע או השתחררו לא מזמן אומרים לא ללכת לקצונה בצורה הכי נחרצת שיש.

כל שאר האנשים, כאלה שהשתחררו לפני כמה שנים ומעלה (בלי לנקוב במספרים לטובת זקני השבט) אומרים שקצונה זה רעיון טוב אבל רק אם זה מגיע ממך באמת, מרצון להשפיע, להועיל ואולי אפילו לשנות קצת מבלי להסתכל על "מה ייצא לי מזה".

זה בדיוק מה שאמרתי, רק שאת החלק המודגש אפשר לרוב לסכם במילה "מורעל" :wink:

פורסם
זה פשוט לא נכון, זה כמו להגיד שחיילים בגדודים בהכרח יהיו חיילים "טובים יותר" מג'ובניקים ביחידות פתוחות :?

זה בידיוק כך.

כשהייתי בגדוד, היו לי חיילים הנדסאים וחיילים שיכולים להחליף נגדים במקצוע.

כשהייתי בעזה, היו לי חיילים תותחים אחד אחד, לאחר מכן הגעתי ליחידה פתוחה, מלבד לעשות ביקורי בית ולטפל בבעיות ת"ש של החיילים, לא ראיתי מהם פירות.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לא לשכוח ששירות ביח' פתוחה הופך את העניין ל-דומה למקום עבודה. מעטים הם האנשים איתם תמשיך להיות בקשר ביום בו תעזוב את אותו מקום.

בבסיס סגור - זה הופך כמעט למשפחה ובאמת משם הגיע המושג "אח שלי", כי לא פעם מתפתחים שם יחסי קרבה הקרובים למשפחה.

"חומר של קצינים" הוא לא רק עניין של קב"א ונתונים אחרים, אלא גם (אולי אף בעיקר) של מבנה אישיות ברמה כזו או אחרת של בגרות.

לא כל אחד הוא בעל אישיות עצמאית דיה בגיל 18-19 בכדי להחליט להיות מוביל (מקצין מצופה להוביל אחרים, בלי קשר לתפקידו בפועל) והרבה פעמים עיצוב אותה אישיות לוקח עוד כמה וכמה שנים. אין בזה שום דבר רע, אבל הרבה אנשים שבתיאוריה מתאימים לתפקידי קצונה לא עושים זאת בפועל רק בגלל בשלות נפשית ולא שום גורם אחר.

פורסם

זה בידיוק כך.

כשהייתי בגדוד, היו לי חיילים הנדסאים וחיילים שיכולים להחליף נגדים במקצוע.

כשהייתי בעזה, היו לי חיילים תותחים אחד אחד, לאחר מכן הגעתי ליחידה פתוחה, מלבד לעשות ביקורי בית ולטפל בבעיות ת"ש של החיילים, לא ראיתי מהם פירות.

איך אתה מגדיר "תותחים"? ואיזה פירות בדיוק ציפית לראות מהם, נשמע שזאת בדיוק היתה עבודתם :roll:

• תוכן חדש...