Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי יונדאי H1 2007 ויש לה בעיה אופינית של עיוות צלחות ברקס קדמיות כתוצאה משימוש אנטנסיבי.

אולי נראה הזוי אבל בדקתי זאת לאחר שהתעוות בדקתי אצל חרט וזאת היתה התשובה שהעוות נגרם כתוצאה מחום בדקתי עם עוד אנשים עם מודל כזה ולהרבה יש את הבעיה הזו.

השאלה שלי האם ניתן לבטל או לכוון את משווה הלחצים האחורי כך שהגלגלים מאחור יעבדו תמיד בעצירה ללא כל קשר לעומס משקל אחורי(זאת כדי להוריד עומס מהגלגלים הקדמיים).

או שזה בעיה /הרפתקאה?

תודה

אופיר

פורסם

אפשר בהחלט - פשוט תוציא את המחלק ותשים במקומו מפצל פשוט.

אבל לא כדאי, כי הדבר יגרום לנעילת גלגלים אחוריים שיכולה לגרום להחלקה וסבסוב של הרכב.

אם הבלמים הקדמיים חלשים, אולי אפשר לשים גדולים יותר.

דני

פורסם

תבדוק אם יש לו אפשרות כיוון.

בד"כ ווסת עוצמת הבלימה מורכב על הסרן, ממנו יוצא מוט מתכוונן שמחובר למרכב.

רענן

פורסם
תבדוק אם יש לו אפשרות כיוון.

בד"כ ווסת עוצמת הבלימה מורכב על הסרן, ממנו יוצא מוט מתכוונן שמחובר למרכב.

רענן

אתה צודק הוא נמצא על הסרן ואפשר לכוונו אבל כיצד אדע מה קיבלתי.

יש לי ספר רכב ובו כתוב את המרחק המנוף של המשווה לחצים מגוף הרכב (ערך קבוע לא תחום) אבל האם יש שיטה לבדוק האם המשווה עובד ותקין?

אולי בכלל יש בעיה תפקודית של המשווה?

משהו מכיר שיטה לבדיקת משווה לחצים (עדיף ללא פירוק)?

ודני - כיצד ניתן לשים בלמים אחרים האם התקוונת לרפידות, בוכנה צלחות?

פורסם

התכוונתי שיש לשפר את הקדמיים, לא האחוריים. ממילא 80% מהבלימה (בערך) היא בגלגלים הקדמיים, ולכן אתה רואה שם את הבעיה.

והתשובה היא בדרך כלל להחליף לצלחות גדולות יותר, שיכולות להפיג יותר חום. לפעמים יש דגמים שונים עם בלמים קטנים או גדולים יותר, ואפשר פשוט להחליף - אולי צריך להחליף גם את התושבת של הבוכנה (מפירוק).

דני

פורסם
אתה צודק הוא נמצא על הסרן ואפשר לכוונו אבל כיצד אדע מה קיבלתי.

יש לי ספר רכב ובו כתוב את המרחק המנוף של המשווה לחצים מגוף הרכב (ערך קבוע לא תחום) אבל האם יש שיטה לבדוק האם המשווה עובד ותקין?

אולי בכלל יש בעיה תפקודית של המשווה?

משהו מכיר שיטה לבדיקת משווה לחצים (עדיף ללא פירוק)?

ודני - כיצד ניתן לשים בלמים אחרים האם התקוונת לרפידות, בוכנה צלחות?

תנסה בסוף יום במכון טסטים. תבקש לשלם עבור בדיקת בלמים .

פחית קולה, מנה שאורמה ואולי הבוחן ייתן לך לכוון ולעבור שוב עד שתגיע לתחום הקצה העליון בבלימה (גלגלים אחוריים).

רענן

פורסם

דני שלום.

א. כיצד אוכל לבדוק תאימות של צלחות גדולות יותר?

ב. בתחילת השרשור כתבת שהברקס האחורי יכול להנעל ולגרום להחלקה - מדוע? יש ABS - אולי הפתרון הוא פשוט לבטל את המשווה וזהו?

אנא עזרו לי

תודה

פורסם

לפני שמתחילים לתקן, צריך להבין מה התקלה.

הגישה של ביטול מנגנונים ברכב היא שיטה גרועה, מפני שכל מנגנון הותקן בגלל שהוא מועיל ולא בגלל שהוא מזיק.

ראשית יש לגלות, מה התקלה בבלמים: אולי הם תפוסים? אולי המחלק אינו תקין? אולי הבלמים קטנים מדי למשקל שאתה מעמיס על הרכב?

אני מציע לך לבדוק קודם ולתקן אחר כך, ולא לבטל את המחלק.

באופן כללי אחיזת הכביש של צמיג נעול היא פחותה משל צמיג לא נעול, ולכן אם האחוריים נעולים בבלימה חזקה הרכב יכול להסתובב על צירו.

מערכת ABS אינה משפרת כוח בלימה, ולפי התיאור שלך מערכת הבלימה חלשה. אני מציע לך קודם כל לבדוק אם יש תקלה, ורק אחר כך לחשוב מה לשנות.

דני

פורסם

דני שלום ותודה על התגובות, לגבי גישת ביטול מנגנונים - אני איתך - יותר מזה - אני טוען שעם כל התקנים המחמירים (ארופאי/אמריקאי)אין סיכוי שהרכב סוחב איתו בעיה כזו של צלחות רגישות לעוות.

אבל עובדה שלא צינתי פה שאני מכיר עוד שני רכבים כאילו באותו מודל עם אותה בעיה בדיוק.

אם יש לך רעיונות בשבילי מה ואך לבדוק אשמח.

לגבי ABS - לפי הבנתי הוא מונע נעילת גלגלים כיצד יתכן מה שתיארת - "ולכן אם האחוריים נעולים בבלימה חזקה הרכב יכול להסתובב על צירו.

"

פורסם

כל עיוות בצלחות נגרם מחום יתר.

אולי תשקול לשנות את סיגנון הנהיגה שלך? (אם אפשרי בכלל)

עוד אופציה זה להשקיע בצלחות ורפידות מקוריות ולא תחליפיות.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
עוד אופציה זה להשקיע בצלחות ורפידות מקוריות ולא תחליפיות.

בדיוק, או תחליפיות איכותיות של חברות מוכרות (כמו ATE למשל).

גם צלחות קטנות לא אמורות להתעוות בחום - הרי הן אמורות לעבוד בחום, אז מה זה חום יתר ?

בבדיקות במפעל מריצים אותן בחום בלי סוף - אז למה הבדיקות האלה אם בסופו של דבר הן מתעוותות ?

כנראה שהתקינו לך צלחות סיניות.

פורסם

תודה על התגובות - אבל כל החלקים מקוריים לגמרי ואני יודע לעצור (תמיד בפמפום) במיוחד בירידות, פה מדובר על בעיה אמיתית. כנראה אחד ממשתני המשווה השתנה (משווה לחצים,ברק אחרוי\קידמי).

אני מנסה לחפש עזרה מנסיון של אנשים פה האם ניתן לבודד את הבעיה לפני שאני נכנס למוסך והוא אוטומטית מחליף 4 ברקסים. יש לי נסיון של שנים כעובד מוסך פשוט ולצערי אני יודע כיצד לפעמים(לא תמיד) העניינים עובדים.

התייעצתי כבר עם מכונאים וקבלתי תשובה שאני לא אהבתי - ככה זה המודל הזה ואני לא קונה את זה - לא יתכן שככה יצא אוטו חדש מהחברה,

משהו עדיין יכול לעזור כיצד לבדוק האם הבעיה סביב משווה לחצים או גלגלים אחוריים?

פורסם
משהו עדיין יכול לעזור כיצד לבדוק האם הבעיה סביב משווה לחצים או גלגלים אחוריים?

אם עברת טסט אז אני מאמין שהם נותנים את ה-30 אחוז בלימה כלומר המצב מאחור תקין.

של איזו חברה התקינו לך ?

לפעמים גם במוסכים מורשים מתקינים תחליפי (אם כי קשה לי להאמין שזה יהיה תחליפי סיני).

פורסם

אני יודע לעצור (תמיד בפמפום) במיוחד בירידות

קודם כל אני מציע לך להמנע מהשיטה הלא מוצלחת של פימפום, ובמיוחד בירידות. זה רק מזיק ויכול להיות שזו הסיבה לבעיה שאתה רואה.

עדיף לבלום בצורה אחידה, כלומר לחץ בלימה קבוע.

התייעצתי כבר עם מכונאים וקבלתי תשובה שאני לא אהבתי - ככה זה המודל הזה ואני לא קונה את זה - לא יתכן שככה יצא אוטו חדש מהחברה

יתכן בהחלט. היצרנים עושים כל מיני דברים כדי להוזיל עלויות, בין השאר חוסכים גם בבלמים. יכולת הבלימה של רכב משפחתי ממוצע היא פשוט עלובה לעומת דגמים מפוארים יותר (שלא בהכרח מיובאים לארץ כלל). פשוט ללא השוואה.

האם אתה יכול להגיד לנו: א. עם כמה משקל אתה נוסע בדרך כלל, ב. מה גודל הצלחות הקדמיות ברכב (קוטר, עובי, האם מאוורר או לא), ג. כמה ירידות ארוכות יש לך באופן קבוע?

דני

• תוכן חדש...