Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעיון טיול יחיד באירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי השנה ויתרתי על נסיעות - אפילו שהיתה לי אפשרות לנסוע לדנבר על חשבון הברון. אני מתכונן לשיפוץ ומעבר דירה, גוזל זמן ומשאבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/45/Dedinky.JPG

הצימר שלנו היה בין שני המיני-הרים שרואים בתמונה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

חברים, תודה רבה לכולם. התחלתי לחפש משהו לכיוון היער השחור אולי עם גיחות לשטוטגרט ולמינכן. השאלה אם יש מה לעשות שם במשך שבוע. (מלבד המוזיאונים של מרצדס ובמוו :D)

מה שכן, כיוון אחר בכלל

בשביל שבוע הייתי מוסיף גם את אירלנד ואדינבורו לרשימה.

נדלקתי מאד על הרעיון של אדינברו, גם אירלנד נשמעת טוב. אפשר בבקשה פירוט? מה יש לעשות שם, מחירים (של טיסות ומחייה), והאם שווה לטוס לשם לטיול לבד?

תודה שוב לכולם! היענות גדולה :)

פורסם

שי, מלבד מרצדס ובמוו ישנה..פורשה ואיפשהו[לא זוכר] מוזיאון רוסו ביאנקו למכוניות נכונות אבל, להבנתי סרוניס צודק באשר ליער השחור.בתחבורה צבורית מאבדים זמן אם כי יש שנהנים מהנוף לכן עדיפה עיר גדולה או אזור לא גדול מדי עם תחבורה צבורית מצטינת.

באשר לאדינברו- עיר חביבה מאוד בעיקר בתקופת הטאטו[ מצעדים והופעות במצודה, טירה] אך אז היא גם עמוסה תיירים.אין בה מספיק בשר לשבוע ויש בזבוז זמן בהגעה אליה. סקוטלנד יפה אך התחבורה? אם כבר- לונדון.

אירלנד- ערן ואחרים יודעים אבל, הטיסות בד"כ יקרות ומעבר לדבלין שמסופקני אם שווה שבוע, הארץ משוועת לטיול ברכב.

פורסם

היער השחור מדהים - לטיול משפחות. המרחק אינו "קפיצה" ממינכן - מדובר בנהיגה של למעלה מ-400 ק"מ (אפילו 500 ק"מ, אם מדובר בדרום היער השחור). המרחקים ביער השחור גדולים מאד - שטח גוש ההרים + הסביבה שבה תטייל, למשל לעמק הריין - דומה לשטח מדינת ישראל, והכבישים הם כבישי הרים יפים אולם מפותלים, והאזור אינו מתאים להתניידות בתחבורה ציבורית.

אם אתה רוצה את דרום גרמניה התבסס במינכן שבהחלט תספק לך עניין (ה-Deutches Museum לבד יכול להעסיק אותך יומיים וב.מ.וו בתוספת הכפר האלימפי ואצטדיון אליאנץ יום נוסף - הנה כבר סגרת חצי טיול). ואם אתה מוצא עניין צא ממנה לאתרים ברדיוס יותר קטן, נניח סביב 100-150 ק"מ, אפילו בטיולים מאורגנים. אופציה טובה היא לשלב את מינכן עם זלצבורג - מדובר במרחק כ-200 ק"מ שאין בעיה לנסוע ברכבת ולשהות בה לילה או שניים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בקיצור, לחזור לאירופה הקלאסית.

האם שווה לי להתבסס בעיר אחת? נגיד מינכן כמו שהוצע? אני לא רואה את עצמי מבלה במוזיאונים יותר מדי (מלבד כאלו של מכוניות). אני אצטרך עוד "אטרקציות"- כאלו שמתאימים לי ולא למשפחות. למשל- נופים (אבל כאלו שקל להגיע אליהם), אולי כדורגל וכו'. למרות שאני דיי רוצה לבלות לי בcountry side ולהתפנפן לי על הר עם נוף יפה אבל זה פחות ריאלי בלי אוטו.

אולי בכלל לדחות את כל התכנונים למרץ ולנסוע לתערוכה בז'נבה?

ולשלב את זה עם ז'נבה עצמה? למרות שחוויתי אותה כבר.

אבל זה עוד שנה :shock: אלוהים יודע אם אני אוכל לחכות.

זה גם פחות ייתן לי את החוויה של לבלות בחו"ל אני חושב.

(אגב חברים: אני לא בעניין של טיולי הרים ואופניים, אולי אופניים בעיר אבל לא מעבר. אני בטטת כורסא :D, אבל תודה בכל מקרה על ההצעות היפות שהיו רלוונטיות במידה והייתי בכושר)

פורסם

לדעתי - שתי אופציות:

1. עיר גדולה (ברלין, פריס, לונדון) - היתרון הוא התרכזות בשטח קטן ונוחיות בשינוי תוכניות במקרה של מזג אויר מזופת. חסכוני מבחינת תחבורה ומבחינת בזבוז זמן בדרכים. מבין הערים הגדולות הייתי מ עדיף את ברלין כיון שהיא הקרובה ביותר וכנראה הזולה ביותר, וגם יחסית קומפקטית למרות שיש לה פרפיריה מדהימה.

2. עיר בינונית (אמסטרדם, רומא מדריד, ברצלונה, מינכן) - כמה ימים בעיר ואז יציאה לאזורים שכנים. החסרון בהשואה לעיר גדולה הוא עלויות תחבורה יותר גבוהות ו"בזבוז" זמן בדרכים, אם כי אפשר להנות מהנופים.

בנסיעת בדד לא הייתי יוצא לטיולים באזורים כפריים, תשתעמם עד מוות.

פורסם

אדינבורו עצמה באמת לא ממלאת שבוע לבד, אבל גלזגו קרובה, וגם אינברנס נגישה, ובעצם כל הערים שנמצאות על קווי הרכבת.

לונדון לבדה יכולה למלא הרבה יותר משבוע אחד וגם ברלין. שאר הערים שהציעו פה לדעתי האישית לא.

אתה יכול להתחיל בלונדון וחוץ מלהיות בעיר ללכת גם לסטונהנג', לבאת', לקארדיף, להמפטון קורט, לקיימברידג', אוקספורד, סטרטפורד אפון איבון והסביבה, ואפילו להגיע עד יורק זאת לא בעיה ואפשר להמשיך בלי סוף.

לא ממש קשור, אבל ביורק יש בין היתר את מוזיאון הרכבות המגניב ביותר שהייתי בו. אני קצת ילד בפנים אז ביליתי בו כמעט חצי יום :)

עלות המחיה בלונדון יקרה מבברלין למשל, אבל לא יקרה ביחס לישראל. אם תאכל אוכל רחוב וסנדביצ'ים בעיקר אז 100 ש"ח יספיקו לך ליום למאכל. בקשר ללינה תיאלץ לישון באכסניות.

לגבי דאבלין, טיסה מלונדון לדאבלין עולה בד"כ כמה עשרות פאונדים הלוך ושוב. בדאבלין עצמה צריך בערך 3-4 ימים בשביל להסתובב נטו, ואז יש המון טיולים קצרים שאפשר להצטרף אליהם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

שנים רבות מאז ביקורי האחרון בלונדון, אבל לפני כשנה שיחקתי עם הרעיון לנסוע לשם (off season), נרתעתי לאחר שהתבררה לי עלות הלינה.

מבחינת עושר באתרים אין ללונדון מתחרה באירופה, להערכתי גם אחרי חודש תחוש שלא מיצית. הבאות אחריה הן ברלין ופריז. כל אחת מהן תמלא לך שבוע וגם שבועיים בקלות רבה. לברלין יתרון העלות הזולה ביותר. האחרות שהוצעו ימלאו 3-4 ימים, אבל יש אתרים רבים ברדיוס לא גדול סביבן והתחבורה הציבורית טובה, כך שהן בהחלט מתאימות לביקור של שבוע. ד"א - לדעתי גם במינכן, וינה וברצלונה לא יקשה למלא שבוע אם כי בפחות אינטנסיביות מאשר בבירות הגדולות. חשוב תכנון בהתאם למזג האויר (יום גשום - מוזיאונים, יום יפה - פארקים ושאר אתרים שתחת כיפת השמים).

פורסם
לדעתי - שתי אופציות:

1. עיר גדולה (ברלין, פריס, לונדון) - היתרון הוא התרכזות בשטח קטן ונוחיות בשינוי תוכניות במקרה של מזג אויר מזופת. חסכוני מבחינת תחבורה ומבחינת בזבוז זמן בדרכים. מבין הערים הגדולות הייתי מ עדיף את ברלין כיון שהיא הקרובה ביותר וכנראה הזולה ביותר, וגם יחסית קומפקטית למרות שיש לה פרפיריה מדהימה.

2. עיר בינונית (אמסטרדם, רומא מדריד, ברצלונה, מינכן) - כמה ימים בעיר ואז יציאה לאזורים שכנים. החסרון בהשואה לעיר גדולה הוא עלויות תחבורה יותר גבוהות ו"בזבוז" זמן בדרכים, אם כי אפשר להנות מהנופים.

בנסיעת בדד לא הייתי יוצא לטיולים באזורים כפריים, תשתעמם עד מוות.

מדריד ממש לא בינונית - גדולה לפחות כמו ברלין. גם רומא. בכל מקרה, לכן הצעתי לקחת שתי ערים סמוכות יחסית. אני עדיין מאמין ששילוב כמו וינה ובודפשט יהיה הכי טוב. לצאת מחוץ לערים כשאתה לבד ובלי רכב זה בזבוז זמן כשיש לך רק שבוע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא מדבר על גודל פיזי, אלא על מגוון האתרים. אהבתי מאוד את מדריד וסביבתה ואשמח לשוב לאיזור, וגם רומא שווה ביקור נוסף. אבל לפחות מביקור אחד בכל אחת מהערים התרשמותי היא שברלין היא העשירה ביותר.

ואני מסכים אתך לגמרי לגבי השילוב של וינה ובודפשט, כאשר לדעתי הדגש צריך להיות על וינה. כנ"ל מינכן וזלצבורג, עם דגש על מינכן.

פורסם
שנים רבות מאז ביקורי האחרון בלונדון, אבל לפני כשנה שיחקתי עם הרעיון לנסוע לשם (off season), נרתעתי לאחר שהתבררה לי עלות הלינה.

מבחינת עושר באתרים אין ללונדון מתחרה באירופה, להערכתי גם אחרי חודש תחוש שלא מיצית. הבאות אחריה הן ברלין ופריז. כל אחת מהן תמלא לך שבוע וגם שבועיים בקלות רבה. לברלין יתרון העלות הזולה ביותר. האחרות שהוצעו ימלאו 3-4 ימים, אבל יש אתרים רבים ברדיוס לא גדול סביבן והתחבורה הציבורית טובה, כך שהן בהחלט מתאימות לביקור של שבוע. ד"א - לדעתי גם במינכן, וינה וברצלונה לא יקשה למלא שבוע אם כי בפחות אינטנסיביות מאשר בבירות הגדולות. חשוב תכנון בהתאם למזג האויר (יום גשום - מוזיאונים, יום יפה - פארקים ושאר אתרים שתחת כיפת השמים).

לבחור צעיר שמוכן לישון בחדר עם עוד אנשים באכסניה הלינה באוגוסט (שנחשב חלק מהעונה העמוסה) במרכז לונדון יעלה 100 - 200 ש"ח ללילה.

לינה בטרבלודג' יעלה באותה התקופה 47 - 90 פאונד ללילה.

אבל לדעתי אין ספק שמכל הערים באירופה, היא העשירה והמענינת מכולן.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני זקן - הבן הצעיר שלי כמעט בגילו של פות"ש. אני בדקתי אפשרות ללינה במלונות 2-3 כוכבים בדצמבר. בתחילה המחירים נראו לי סבירים - עד שהתחלתי לקרוא ביקורות ב-tripadvisor. וכיון שיש גבול למה שאני מוכן לסבול הבנתי שעם כל הכבוד כנראה שהסטנדרטים בלונדון נמוכים מאלה שביבשת (או, יותר נכון, צריך לשלם הרבה יותר כדי לקבל תמורה סבירה) ואני צריך לבחור במלון של 4 כוכבים לפחות, וזה היה מעבר לתקציב שלי לאותה נסיעה. ד"א - בסופו של דבר נסעתי ל-5 ימים לוינה ונהניתי מאוד. המלון שבו לנתי היה של 4 כוכבים, ממוקם במקום מרכזי ביותר עם חדר נוח וארוחת בוקר משביעה.

• תוכן חדש...