Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעיון טיול יחיד באירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בודפשט, וינה, זלצבורג, ברלין, אמסטרדם, ברצלונה, מדריד, אתונה, נאפה, בורגס - אני הכי אהבתי את ברלין.

התחלה טובה, יש לי הרגשה שתהנה לא פחות (ובחצי מהתקציב) במזרח אירופה.

הישנו שיר באנגלית-הייתי בפריס היתי כאן ושם אך עדיין לא מצאתי את.. עצמי[אם מישו מכיר שם השיר שיציין בבקשה]

I've been to Nice and the isle of Greece

אבל דווקא לפריס היא טרם הגיעה, לפחות נכון ל-1977. :-)

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יפה, דריש. תודה ע ל התיקון ועל הקישור לתספורת פארה פוסט שלא ראיתי מזמן[שווה שרשור]

יש עוד שיר של מריאן פייתפול שבגיל 37 מבינה שלעולם לא תיסע בחוצות פריז במכונית עם גג נפתח.

ועוד אחד נחמד לא יודע של מי, רק יודע שמדבר על עושר טיול ובין יהתר למקומלייאני בדרום צרפת[אולי טועה בשם]juan la pins.

לא יודע אם זה קשור לשרשורשי או יותר לזה של ערן.

שי, בשבוע אולי עדיף עיר אחת אם כי עבורך אולי גם הנסיעות[ הכרוכות ב"בזבוז" זמן הן חלק מן החוויה.

אופס, לא מאמין שמצאתי, השיר שציינתי קודם ודריש מצא הזכיר לי גם את זה:

נ.ב דריש, התספורת של הזמר שלי לוקחת את התספורת של הזמרת שלך בהליכה.

נ.ב 2 אין כמו שבת גשומה להסבת פורום מכוניות לפורום נשים בודדות.

פורסם

זמרת נפלאה מגי ריילי, מניין מוכרת לך והאם הכרת את השיר שמצאת. לא האמנתי שאמצא את השיר שמצאתי והתכוננתי לתסכול ארוך

של חיפוש אבוד עד הלילה:http://www.youtube.com/watch?v=e80qhyovOnA

אולי פריז, אך קצת בזבוז פריז בלי חברה.

עריכה: קומנדר, לא שלחתי אותו לשם, סתם נסחפתי ודריש עזר לי[רק בגלל הרוח]

שמע קומנדר, אחוז היטב במוט האוהל כי גם אותי סופה נודדת סחפה.[חשוב לקחת מוסיקה לנסיעה]

פורסם

כאשר כתבתי ברלין התיחסתי במידה רבה לנושא העלויות: מחיר הלינה סביר מאד, התחבורה הציבורית מעולה וזולה מאד (כרטיס יומי עולה 6.5 אירו ומקיף את מרבית ברלין, חצי אירו נוסף מכסה גם את שדה התעופה ואת פוטסדאם), המזון זול ויש מספיק אתרים כדי למלא שבוע גם אם מזג האויר גרוע.

הרעיון של הולנד בכלל לא רע - למעשה מרבית המדינה נמצאת ברדיוס נסיעה ברכבת (1-2 שעות) מהערים הראשיות וגם קפיצה לבריסל או לברוג' או לגנט בבלגיה לא רחוקה מדי. רשת הרכבות טובה מאוד (אם כי הדרדרה בהשואה לשנות ה-80 של המאה הקודמת) אבל הנסיעה ברכבת הרבה יותר יקרה מאשר בטיול עירוני כמו בברלין.

את מדריד וברצלונה הזכרתי כיון שיש להן אזורי תיירות די קומפקטיים כך שאפשר ללכת הרבה ברגל, וגם הנסיעות לערים סמוכות לא רחוקות מדי (איני יודע מה המחיר, אבל ברכבות שאינן מהירות הוא סביר).

למעשה כל בירה אירופית תוכל לספק עניין, אבל רק הערים הגדולות ימלאו שבוע. עיר כמו וינה עשויה להיות מענינת, אבל חלק גדול מהאטרקציות שלה הם מוזיאונים, ואם אינך חובב אמנות ספק אם תוכל למלא בה שבוע. מצד שני - היא במרחק נסיעה לא ארוך מבודפשט מכיוון חד או מזלצבורג מכיוון אחר, כך שאפשר לשלב שני מוקדים, במחיר נסיעה (שעלולה להיות לא זולה) של כמה שעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את וינה-בודפשט כבר הצעתי, והנסיעה ברכבת לא צריכה לעלות יותר מעשרות בודדות של יורו.

אני מסכים בנוגע לברלין - אחלה עיר ובאמת זולה יחסית לגרמניה.

מדריד אני מיציתי (את המרכז) בפחות מ-3 ימים, אבל אם משלבים את טולדו זה נחמד (אם כי מור אוף דה סיים).

גם אמסטרדם, עם כל הכבוד, לא צריכה לספק יותר מכמה ימים (אלא רק אם אתה הולך בעיקר לחיי הלילה).

תודה רבה לכולם. let the preparations begin.

יש סיכוי שהתקציב יגדל מעט מעל 1000 יורו אם באמת מדובר בבעיה למרות שלא כל כך נראה לי שזה tight budjet.

מישהו היה בטיול יחיד? יכולים לספר חוויות, המלצות, הארות והערות לטיול כזה?

אפשר להנות ולנצל ימים שלמים גם כשאתה אוכל במקדולנדס לבד, נוסע ברכבת לבד, מבלה בעיר לבד? אני lone wolf כמו שאמרתי, באפשרותי להסתדר לבד אבל השאלה אם זה באמת שווה את זה. ואם זה באמת מנקה את הראש כמו שנראה לי עכשיו.

1000 יורו ללא הטיסה זה ממש לא בעיה, כאמור, והמלצה שלי - אל תתכלב עם המגורים והאוכל. זה טיול שאמור להיות משמעותי עבורך, אתה לא רוצה לזכור שחסכת 20 יורו ללילה על הוסטל במקום מלון נורמלי. מצד שני, בהוסטלים יש בחורות...

אותו דבר בנוגע לאוכל - אל תעיז לאכול במקדונלדס. לך לאכול אוכל מקומי נורמלי. לרוב זה לא יקר באופן משמעותי.

בילוי לבד - נורא תלוי בבנאדם. אני תמיד צריך אנשים לחוות איתם את החוויות. אם אתה לא, לא תהיה לך בעיה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זמרת נפלאה מגי ריילי, מניין מוכרת לך והאם הכרת את השיר שמצאת. לא האמנתי שאמצא את השיר שמצאתי והתכוננתי לתסכול ארוך

של חיפוש אבוד עד הלילה:http://www.youtube.com/watch?v=e80qhyovOnA

אולי פריז, אך קצת בזבוז פריז בלי חברה.

עריכה: קומנדר, לא שלחתי אותו לשם, סתם נסחפתי ודריש עזר לי[רק בגלל הרוח]

שמע קומנדר, אחוז היטב במוט האוהל כי גם אותי סופה נודדת סחפה.[חשוב לקחת מוסיקה לנסיעה]

אם כבר מייק אולדפילד, אני מעדיף את Get to france

אני שייך לדור של בלדות רוק מוקדמות יותר:

http://www.youtube.com/watch?v=mTjU71sdFqI

פורסם

אם בטיולי נופים עסקינן, אני וזוגתי עשינו בקיץ שעבר טיול של שבוע בסלובקיה (עם גיחה של יום אחד לוינה) ברכב, עלה לנו פחות מ-1000 יורו לזוג. הנופים שם מדהימים, המון ירוק ואחלה של מסלולים אתגריים יחסית במזרח המדינה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

לקחנו רכב מברטיסלבה לכפר קטנטן שנקרא Dedinky, שנמצא ליד שמורת טבע שנקראת גן העדן הסלובקי (Slovensky Raj). עשינו שני מסלולים של טיפה יותר מ10 ק"מ בשמורה, ולאחר מכן נסענו לStary Smokovec ול-Tatranska Lomnica - שתי עיירות בהרי הטטרה העליונים, ועשינו מסלולים קצרים יותר בהרים. משם נסענו להרי הטטרה התחתונים כדי לעשות טיול במערת נטיפים ובמערת קרח, ולאחר מכן חזרנו לברטיסלבה. ביום האחרון הטיסה הייתה בשעה מאוחרת (ואפילו התעכבה טיפה), אז לקחנו רכבת לוינה :-)

סלובקיה, על אף שהיא עברה לשימוש ביורו, מאוד זולה - לינה עולה בדר"כ בין 20-30 יורו בצימר ל-50 יורו במלון ארבעה כוכבים, האוכל זול גם הוא, ואנחנו אכלנו בעיקר במסעדות.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

עציררה שלי, תודה. אם למישו עוד מידע על היעד המענין הזה, בשמחה.

קומנדר, לא ידעתי שאתה חובב בלדות רוק ישנות, הנה משהו מרגיע וקשור לנושא השרשור- חופשה.[מה עשיתי בחופשה בניו אורליאנס]

הנאה מובטחת בווליום גבוה בלבד.

פורסם

mystopp - התאור שלך מגרה, רשמתי לפני יעד (ואם אין טיסות לברטיסלבה הרי אפשר לטוס לוינה, מרחק פחות משעה נסיעה).

באותה מידה הייתי מציע את סלובניה (עם גיחה לאוסטריה או לצפון איטליה או לקרואטיה המוכות, כדי למלא שבוע) - אבל אם פות"ש אינו מעוניין להתבודד ביערות הרי שהמסלול שהצעת מתאים לזוג או משפחה, לא למטייל בגפו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפותח השרשור (שי) - הגדרת את חצי אירופה בהגדרה שלך.

עשיתי כמה טיולים בודדים כאלה באירופה, כלומר יצאתי לבד - אבל טיילתי עם תיירים אחרים שפגשתי תוך כדי הטיול ולדעתי תישן באכסניות (הוסטלים), פשוט מהסיבה שתפגוש שם תיירים אחרים מכל העולם שתוכל להסתובב איתם.

אם אתה בעניין של הליכה, מה דעתך על לחצות את האלפים בין אוסטריה לגרמניה? הנופים בהחלט שווים את זה, וגם המון אוסטרים גרמנים ותיירים אחרים עושים את זה.

יש גם קבוצות של חובבים שיוצאות לטפס על המון בלאן למשל, וגם על הגרוסגלוקנר - אם אתה בכושר לא רע. הנופים משם לא פחות ממהממים. זה אומר אבל שלא תעשה כמעט כלום חוץ מההכנות לטיפוס והטיפוס עצמו.

לגבי ערים, לדעתי הולנד, ברלין, ברצלונה, מדריד ולונדון יהיו נוחות במיוחד.

בשביל שבוע הייתי מוסיף גם את אירלנד ואדינבורו לרשימה.

אבל אלה הערים החביבות עלי. מצד שני בסלובקיה עדיין לא הייתי, וגם בטאלין לא, אז אולי אני מפספס משהו.

יש עוד רעיון אחד, בספרד יש שביל שנקרא אל-קאמינו, שעובר דרך המון כפרים קטנים וחמודים, הלינה בקמפינג או באכסניות ולמרות שהשביל המלא לוקח בערך חודש - גם חלקים ממנו שווים במיוחד.

לא הייתי שם, אבל חברים שהיו חזרו עם המון התלהבות. (כולל גם מהיין וגם מהבחורות)

איפה היית כבר ומה אהבת?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...