Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעיון טיול יחיד באירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחבריי רואי העולם,

קסם בעיניי הרעיון של להיעלם לשבוע מכל זייני השכל במדינה הזאת ולעשות טיול יחיד של שבוע, איפשהו באירופה, אני סוג של Lone wolf ומעוניין לנקות את הראש בשבוע לבד איפשהו באירופה.

אני לא יודע מה אני מחפש. אני כן יכול להגיד, שאני מחפש אירופה. אני ממש לא רוצה לעשות בטן גב זה מפגר לגמרי לטעמי, אני חושב איפשהו על תמהיל בין נופים, עיירות קטנות בהרים ואולי גם לקפוץ לערים הגדולות. אני "ילד" גדול (מתכנן לעשות את זה כטיול לפני צבא), לא דחוף שופינג ולא דחוף חיי לילה (אני לא רואה את עצמי קופץ לפאב), אולם יהיה מגניב בהחלט לבקר בעיר שוקקת בלילה. טיולי נהיגה לא באים בחשבון בגלל המחיר הגבוה של השכרת רכב+דלק, וגם הבעיה שאני מתכנן לעשות את זה כטיול לפני צבא (מתגייס בגיל 19, לימודי הנדסאי). אני אמצא את עצמי מסתדר לבד עם תח"צ (וכאן חשוב להדגיש: צריך יעד עם תח"צ מסודרת ויעילה) אבל כמובן שבשביל להסתדר ולעשות את הטיול בצורה היעילה ביותר צריך לתכנן. לא ממש אכפת לי ללון במלונות 2-3 כוכבים כיוון שהרמה שלהם ברב אירופה היא בסדר גמור. התקציב מלבד כרטיסי הטיסה הוא משהו כמו 1000 יורו, צריך להביא בחשבון לינה ואוכל, (לא רואה את עצמי מבזבז על שופינג, אולי מתנות קטנות). אם זה יקרה, זה יקרה בסביבות סוף אוגוסט.

המלצות? טענות? מענות? כרגע זה בגדר חלום אבל אני מתארגן על הכסף ואני מתכוון להכנס בזה ברב"ק.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה לי שהולנד תפורה עליך.

יש לך מצד אחד את אמסטרדם שהיא עיר עם חיי לילה ואוירה מיוחדת ומצד שני כפרים קטנים שחלקם נשארו כפרים וחלקם הפכו לישובים קטנים ומאוד יפים כמו זכאכן למשל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מצטרף להמלצה על הולנד.

יש שם אחלה תחבורה ציבורית, אמסטרדם עיר תיירותית טובה עבורך.

וכמו כן הקרבה למקומות כמו הכפרים זאחנזאן (או איך שלא כותבים, בקושי להגיד אני יודע :-D, למרות שאיפשהו השורשים שלי מגרמניה!), יכול להיות נחמד.

יש רכבת חשמלית מצוינת באמסטרדם, יעילה מאוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הדרישות שלך באמת תפורות על בנלוקס, במיוחד עם קו הרכבת החדש שעובר בין נמה"ת סחיפהול שבאמסטרדם (אחת הטיסות הזולות מישראל לאירופה) לבין בריסל. בדרך אפשר לעשות טיולי יום ולראות גם את רוטרדם, אנטוורפן והעיירות הסמוכות. אם אתה מתחת לגיל 26 ונוסע בשעות שפל תוכל להנות מתעריפים מוזלים. לחילופין יש גם רכבות ללונדון או פריז.

באזורים האלה אין בעיה להסתדר עם אנגלית בלבד, התחבורה הציבורית מאד אינטואיטיבית וברורה ובתי המלון לא יקרים במיוחד.

אתר הרכבת שמפעילה את הקווים הרלוונטיים: http://www.thalys.com/nl/en/destinations

פורסם
שאלה - זה באמת הגיוני לעשות טיול של שבוע עם 1000 יורו? (לא כולל טיסה).

אני מאמין שכן.

בהנחה שהוא לא הולך לאכול גורמה, ללון במלונות הכול כלול ולנסוע רק במוניות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אמנם עבר די הרבה זמן מאז שהייתי בחו"ל אבל לפי היגיון קצר - כמה חדר במלון סביר(לא דלוקס, כמו שהבחור אמר - 2/3 כוכבים - שיהיה מקום נעים לשהות בו) אמור לעלות? 100 יורו? או שממש הגזמתי? אם זה 100 יורו אז לשבוע זה יוצא בערך 600/700. כניסה לכל מיני מקומות תיירותיים תעלה כסף גם כן, תחבורה תעלה כסף גם כן, לאכול אפשר גם מקדונלד'ס אבל בסופו של דבר, לדעתי, בחישוב הכללי 1000 יורו זה ממש Tight budget. שוב, אולי אני טועה ובגדול, אבל זה ככה משלוף. בסכום הזה אולי אפשר באמת להתקיים אבל זה להיות לחוץ על כסף ולספור כל סנט.

פורסם

אם הוא יטוס לפני יולי ולא ילון כל ערב בסוויטה הנשיאותית של ההילטון, אלף יורו יכסו לו גם את הטיסה ואת המזכרות.

בסוף אוגוסט (עם עדיפות לתחילת ספטמבר) יהיה יקר יותר ב-20% אבל עדיין אמור להיכנס בתקציב עם רזרבה נדיבה.

חדר במלון באזור יעלה 30-40 יורו ללילה, מיטה באכסניית נוער (אחלה אופציה לבחור צעיר שנוסע לבד) תעלה חצי מזה.

פורסם

אין שום בעיה להיות במלונות פשוטים ב-50 יורו ללילה. ישראל קלקלה אתכם - מחירי המלונות בארץ גבוהים בלי שום פרופורציה לכלום.

טיול "איפשהו באירופה" זה טוב ויפה, אבל אירופה פאקינג גדולה :lol:

בהנחה ולא היית באירופה, הייתי מתמקד בערים הגדולות של המערב: וינה, מינכן, ברצלונה, פריז, אמסטרדם או לונדון (ויש עוד, זה סתם דוגמאות).

אם זה שבוע+, אפשר אולי לשלב שתי ערים. נניח מינכן ווינה, עם רכבת ביניהן (איזה 6 שעות), או יותר קרוב - לזלצבורג. אפשר גם פראג.

אפשר גם וינה ובודפשט - שתיהן מאוד מעניינות ומאוד שונות - אנשים, תרבות וכולי. הן גם די קרובות (3 שעות ברכבת). אפשר בכיף להעביר 3-4 ימים בכל אחת מהן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה רבה לכולם. let the preparations begin.

יש סיכוי שהתקציב יגדל מעט מעל 1000 יורו אם באמת מדובר בבעיה למרות שלא כל כך נראה לי שזה tight budjet.

מישהו היה בטיול יחיד? יכולים לספר חוויות, המלצות, הארות והערות לטיול כזה?

אפשר להנות ולנצל ימים שלמים גם כשאתה אוכל במקדולנדס לבד, נוסע ברכבת לבד, מבלה בעיר לבד? אני lone wolf כמו שאמרתי, באפשרותי להסתדר לבד אבל השאלה אם זה באמת שווה את זה. ואם זה באמת מנקה את הראש כמו שנראה לי עכשיו.

פורסם

במילה אחת - ברלין. זולה ועשירה באתרים. נחשבת גם לטובה בחיי לילה, אבל בכל לא התעניינתי. העיר כל כך עשירה שלא תחפש בכלל לצאת לעיירות שאותן הזכרת.

גם ההצעות האחרות שקיבלת מצויינות.

הייתי מוסיף גם את מדריד או ברצלונה (אישית אני מעדיף את מדריד) עם גיחות בתח"צ לערים סמוכות כגון טולדו או סגוביה (בסמוך למדריד, יש גם אתרים נפלאים בסמוך לברצלונה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
במילה אחת - ברלין. זולה ועשירה באתרים. נחשבת גם לטובה בחיי לילה, אבל בכל לא התעניינתי. העיר כל כך עשירה שלא תחפש בכלל לצאת לעיירות שאותן הזכרת.

גם ההצעות האחרות שקיבלת מצויינות.

הייתי מוסיף גם את מדריד או ברצלונה (אישית אני מעדיף את מדריד) עם גיחות בתח"צ לערים סמוכות כגון טולדו או סגוביה (בסמוך למדריד, יש גם אתרים נפלאים בסמוך לברצלונה).

נחשבת להכי טובה בעיניי רבים, גם בעיני.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
נחשבת להכי טובה בעיניי רבים, גם בעיני.

ואני מבין שאתה כבר ביקרת בכל שאר ערי אירופה... :rolleyes:

בסגוביה יש את מסעדות הבשר הכי טובות בחצי האי האיברי, כך שלחובבי הז'אנר ביקור שם בשילוב עם מדריד באמת יכול להיות רעיון טוב. עם זאת, באופן כללי ספרד היא מקום בעייתי למי שאינו דובר ספרדית ולכן גרמניה, בנלוקס וסקנדינביה הם החלקים הנוחים יותר של היבשת למטיילים שלא עשו הכנה מקדימה אצל חנוך רוזן.

פורסם
ואני מבין שאתה כבר ביקרת בכל שאר ערי אירופה... :rolleyes:

בסגוביה יש את מסעדות הבשר הכי טובות בחצי האי האיברי, כך שלחובבי הז'אנר ביקור שם בשילוב עם מדריד באמת יכול להיות רעיון טוב. עם זאת, באופן כללי ספרד היא מקום בעייתי למי שאינו דובר ספרדית ולכן גרמניה, בנלוקס וסקנדינביה הם החלקים הנוחים יותר של היבשת למטיילים שלא עשו הכנה מקדימה אצל חנוך רוזן.

בודפשט, וינה, זלצבורג, ברלין, אמסטרדם, ברצלונה, מדריד, אתונה, נאפה, בורגס - אני הכי אהבתי את ברלין.

צר לי אם זה לא מספק אותך, אני אקבע טיסה לשלל יעדים ברגע זה.

מה שכן, בודפשט זה יעד עם הרבה אופציות לבילויים ומסיבות. לא יודע לגבי הנופים, כל החופשה שלי הייתי לרוב בעיר.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

היי שי, טיילתי עם רכב ולחילופין בלי רכב בעיר גדולה.בטיולים מבוססי רכבת איני בקיא והיעד הוא עניין של טעם.

כשנוסעים יחד יש עם מי לחלוק חוויות, אך גם ללבד יש יתרונות.

באשר לתובנות, ישנו שיר באנגלית-הייתי בפריס היתי כאן ושם אך עדיין לא מצאתי את.. עצמי[אם מישו מכיר שם השיר שיציין בבקשה]

תקציבך דחוק אך מספיק, אבל, כדי שלא תבזבז המון זמן רק כדי לחסוך גרוש, שלא תהיה דחוק מדי וכדומה...קח יותר כסף או אשראי ממה שתכננת[למשל לווה מהורייך] והחזר את הכסף. כלומר- רזרבה רצוייה שלא בהכרח תנצל.

מאחר ואין לך חתימה: בזמנו, החלום שלי היה טיול אופניים בסקוטלנד- ארץ ירוקה זרועת טירות הרוסות ואגמים אך לא מתאימה לתחבורה צבורית כמדומני. עד שתגיע לשם ותאכל הגיס בטיול לבד, דע לך שפתגם סקוטי אומר"נאדתיו של אדם חביבים עליו"

שבס שלום.

• תוכן חדש...