Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעון מים מזייף או נזילה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכל העונים (גם בפרטי).

אני אגיע הביתה ואתחיל לעשות את הבדיקות שרשמתם פה ואסגור ברזים אחד אחד כדי לנסות ולאתר אם יש איזושהי נזילה סמויה.

נראה לי הזוי שבהנחה שהצריכה שלנו אמורה להיות בסביבות 25 קוב לחודשיים, לאן נעלמו 10 קוב?

מדובר בלפחות 10,000 ליטרים של מים בתקופה של חודשיים. איפה המים? הייתי יכול לבנות בריכת שחייה עם כל המים האלה...

ספיריאל - מהי בדיוק בדיקת נפילת לחץ? איך היא מתבצעת?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא שרברב - אבל ריאתי מה עשו השרברבים כשהיתה לי בעית רטיבות: חיברו מד לחץ במקום ראשי המקלחת, פתחו את הברז, כולל הראשי, ובהמשך סגרו את הברז הראשי והמתינו. אם הלחץ היה יורד הרי שהדבר היה מעיד על נזילה באותו צינור.

ד"א - במקרה שלי מקור הרטיבות אותר רק לאחר כחודשיים של סבל: סדק דק מאד בצינור ביוב פלסטי שמנקז 10 קומות מעלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם 25 קוב לחודשיים זה המון מים לזוג.

אנחנו צורכים בסביבות 14-18 קוב לחודשיים.

10000 ליטר לחודשיים זה 7 ליטר לשעה. 116 מ"ל לדקה.

זה הרבה מאוד מים.

החשודים המיידיים לדעתי הם האסלות.

סגור את ברזי ההזנה של האסלות ותראה אם השעון ממשיך להסתובב.

אם נמצאה האסלה הסוררת אז בד"כ זה סיפור של החלפת גומיה שעולה כמה גרושים.

אבל ייתכן שעדיף יהיה להביא אינסטלטור שיתן קבלה ולקבל החזר חלקי מתאגיד המים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

עדכון משמח:

לאחר שעקבתי אחר השלבים והעצות של חברי הפורום השונים, הבנתי כי הבעיה היא באחת מהניאגרות בשירותים.

ככל הנראה ישנה נזילה קטנה וכמעט בלתי נראית שבעקבותיה נכנסים כל הזמן מים לניאגרה.

כרגע הברז של השירותים נסגר והשעון מים לא זז יותר. אני אמשיך לעקוב אך נראה שהסאגה נגמרה במהירות בזכותכם.

כנראה שאביא בעל מקצוע שיחליף לי את כל המנגנון בניאגרה, יתן לי קבלה ואחריה אגש לתאגיד המים ואבקש זיכוי חלקי על הנזילה.

פורסם

כמו כן, בדקתי שאין נזילה קטנה בשירותים מהניאגרה או משהו בסגנון וגם אין.

:roll:

פורסם

א - קשה מאוד לאתר נזילה קטנה בניאגרה לכן מומלץ לסגור את הניל בלילה ולבדוק.

ב - אני בודק נזילה בדרך כזו, סוגר את הידית של השעון הראשי ממתין כ 2-3 דק' ופותח את הידית.

אם הפרפר במונה מסתובב מהר מס' סיבובים סימן שיש נזילה כי הצינור שנוזל התרוקן.

ג - תעשה את הבדיקה הזו עם צרכנים חשודים.

פורסם

WIL, אכן אתמול בדקתי שאין נזילה בשירותים בצורה הבאה:

ייבשתי עם נייר טואלט את האזור ולאחר מכן שמתי ריבוע אחד של נייר על דופן השירותים. מכיוון שהנייר לא נרטב במיידי, הנחתי כי אין נזילה.

איתרתי את הנזילה עקב כך שכאשר התקרבתי לניאגרה המדוברת שמעתי רעש קטן מאוד של מים. כמו לאחר הורדת המים באסלה והתמלאות הניארגה מחדש רק חלש בהרבה.

כאשר הרמתי את מכסה המכל, הרעש היה גדול במעט יותר וכאשר הרמתי ידנית את המצוף הרעש נפסק.

בעקבות כך סגרתי את הברז של השירותים וניגשתי לשעון המים הראשי ושם ראיתי כי הוא הפסיק להסתובב ולכן אני מניח שהנזילה היא מהניאגרה.

לפני שאלך לישון אני אבדוק את המספר בשעון ובבוקר אראה האם הוא התקדם.

כרגע ברז השירותים סגור ולכן אם תהיה התקדמות של השעון אדע שהבעיה לא נפתרה. אם לא תהיה התקדמות אדע בוודאות שהנזילה מקורה בניאגרה.

בכל מקרה, תודה לך ולכל העוזרים.

פורסם

שים לב שלעיתים הבעיה לא בגומיה שבתחתית הפעמון, אלא דווקא בדיאפרגמה של הברז שמחובר למצוף. הוא ממלא וממלא עד שהמים מגיעים לפתח העודפים. מאחר ויכול לקחת לזה הרבה זמן לקרות לא רואים רטיבות באסלה מייד לאחר שהמיכל התמלא, אלא לוקח יותר זמן.

פורסם
עדכון משמח:

לאחר שעקבתי אחר השלבים והעצות של חברי הפורום השונים, הבנתי כי הבעיה היא באחת מהניאגרות בשירותים.

ככל הנראה ישנה נזילה קטנה וכמעט בלתי נראית שבעקבותיה נכנסים כל הזמן מים לניאגרה.

כרגע הברז של השירותים נסגר והשעון מים לא זז יותר. אני אמשיך לעקוב אך נראה שהסאגה נגמרה במהירות בזכותכם.

כנראה שאביא בעל מקצוע שיחליף לי את כל המנגנון בניאגרה, יתן לי קבלה ואחריה אגש לתאגיד המים ואבקש זיכוי חלקי על הנזילה.

1. הצריכה שלכם היסטרית. אצלנו (5 נפשות) בחודשי החורף (אין השקייה לגינה) הלכו 13 קוב בחודש, כולל מקלחות לכולם מדי יום (אנחנו משפחה נקיה :roll: ) כאשר הג'וניור גונב גם אמבטיות לא פעם. בקיץ זה קצת יותר, אולי בגלל שהכלב כבר לא מוצא שלוליות לשתות מהן ומשתתף בחגיגה...

2. תאגיד המים לא יזכה אותך אפילו על בקבוק של ליטר וחצי. לא מעניין אותם שיש לך נזילה בצנרת הפרטית שלך (די בצדק, למען האמת).

3. זו עבודה של 10 דקות בלחץ. שקול אם לא כדאי להתעסק עם זה לבד.

ולשאלת ראש הממשלה:

לא הצלחתי להבין לאן הולכים "עודפי המים" עליהם דיבר אביב?

להבנתי, מתחת למנגנון של הניאגרה יש את גומיית האטימה, כאשר לוחצים על הידית/לחצן, המנגנון מתרומם ואיתו הגומיה, אז המים יורדים מכח הכבידה לאסלה עצמה.

גם "יציאת" המים נעשית דרך הפתח אחורי אשר משתמש בחוק הכלים השלובים וכאשר מגיעים מים מלמעלה - כל מה שבאסלה נדחק החוצה.

אייל גם כתב שנייר הטואלט נשאר יבש, כלומר המים לא מגיעים לאסלה עצמה.

אז היכן המעבר הנסתר הזה - דרכו לכאורה יוצאים העודפים?

פורסם

שמר, ישנו זיכוי יחסי.

התאגיד יוצא מנקודת הנחה שהצריכה שלך הייתה אותה הצריכה שנה הקודמת ועל העודף הצרכן ישלם רק את העלות השולית לקוב מים.

כלומר, אם הצריכה היתה לצורך העניין 36 קוב, ובשנה שעברה הצריכה עמדה על 25 קוב, הצרכן ישלם על 25 קוב בתעריף רגיל + 11 קוב בתעריף של העלות השולית (7.6 ש"ח).

http://www.mei-ashkelon.co.il/water-bill05.htm

פורסם

שמר לשאלתך- אתה מבין שבמקרה ויש מילוי עודף המים לא ישפכו מהניאגרה, אלא יש פתח דרכו הם ימצאו את דרכם לאסלה. במקרה כזה הפתח הראשי בתחתית הפעמון נשאר סגור ואטום, המים שעברו את גובה "הקו האדום" נכנסים לפתח שנמצא בראש עמוד המצוף (שהוא עצמו חלול) ועוברים דרכו בתוך העמוד ומשם לכיוון האסלה. גומית האטימה הראשית מקיפה עיגול שאינו מלא, אלא בעל חללים שמאפשרים למים לעבור במקרה כזה ישירות לצינור היציאה.

פורסם

תאגיד המים מזכה בדרך כלל אחרי נזילה את המחיר שהם גובים עבור ביוב.

הצריכה מחושבת לפי כמות מים נצרכת וגם על השימוש בצינור הביוב שהמים עוברים ביציאה לכיוון השפד"ן.

במקרה של נזילה מבחינתם המים נספגו בקרקע אז הם מועילים בטובם לזכות אתך על הביוב וזאת לאחר המצאת חשבונית בגין תיקון הנזילה.

פורסם

שמר לשאלתך- אתה מבין שבמקרה ויש מילוי עודף המים לא ישפכו מהניאגרה, אלא יש פתח דרכו הם ימצאו את דרכם לאסלה. במקרה כזה הפתח הראשי בתחתית הפעמון נשאר סגור ואטום, המים שעברו את גובה "הקו האדום" נכנסים לפתח שנמצא בראש עמוד המצוף (שהוא עצמו חלול) ועוברים דרכו בתוך העמוד ומשם לכיוון האסלה. גומית האטימה הראשית מקיפה עיגול שאינו מלא, אלא בעל חללים שמאפשרים למים לעבור במקרה כזה ישירות לצינור היציאה.

כן, זה אני יודע, אבל לא מה ששאלתי (בהחלט ייתכן שהבעיה אצלי בניסוח השאלה).

הבחור כתב שני דברים:

1. הוא שם נייר טואלט יבש על האסלה, היא נשארה במצב זה.

2. הנזילה שהייתה לו הייתה בברז המופעל ע"י המצוף, כלומר היו אמורים להיווצר לו עודפי מים שיעברו למטה בכדי למנוע גלישה, בדיוק בדרך שתיארת.

מה שאני מנסה להבין - לאן המים עוברים? אם אכן יש גלישה לפתח העודפים, המים היו אמורים לרדת לאסלה ולהרטיב את הנייר או לחילופין היית רואה נזילה באסלה (מה שקורה הרבה בשירותים ציבוריים ללא תחזוקה, שם בבירור רואים סימני מים/חלודה על האסלה עצמה).

פורסם
שלומות!

לפני כארבעה חודשים עברתי דירה לבית מגורים משותף (6 דיירים). הבית עצמו בן כשבע שנים.

בפעם הראשונה שקיבלנו חשבון מים תקופת החשבון היתה חלקית (כחודש וחצי) והצריכה היתה 25 קוב.

אמנם זה היה נראה לי גבוה יחסית לעובדה שאנחנו רק 2 אנשים בבית שמתקלחים מקלחות קצרות של כחמש דקות פעמיים ביום (כל אחד).

השבוע קיבלנו את החשבון המלא הראשון לתקופה של חודשיים והצריכה הפרטית היתה 36 קוב (פה חשדתי!)

אתמול שאלתי את השכן מה היתה הצריכה שלהם וקיבלתי תשובה שהצריכה שלהם היתה 25 קוב (כאשר כל אחד מבני המשפחה מתקלח פעם ביום).

ירדנו לשעון מים של הדירה שלי וראינו כי הוא מסתובב לו לאיטו למרות שאין כל צרכן מים פתוח בבית.

עלינו לגג לבדוק שאין נזילה מהדוד או מהקולטים ואכן אין.

כמו כן, בדקתי שאין נזילה קטנה בשירותים מהניאגרה או משהו בסגנון וגם אין.

השכנים מלמטה לא התלוננו על איזושהי רטיבות ובבית שלי אין לי כל רטיבות על הקירות (צבענו את הקירות כשנכנסנו לדירה וגם אז לא היתה רטיבות).

לפני שהלכתי לישון בלילה, בדקתי מה הצריכה בשעון שהראה על 811.4 בבוקר כשהתעוררתי הצריכה היתה 811.6 כלומר 0.2 קוב נצרכו בלילה מבלי שבאמת היתה צריכה בפועל (למעט 3 פעמים הורדת מים בשירותים).

איך אפשר לדעת האם מדובר בנזילה או בשעון מים שמזייף?

תודה לעוזרים מראש.

בהחלט המים אמורים להרטיב את הנייר.

אבל אם מבצעים את הבדיקה מייד אחרי שהודחה האסלה לא תגלה את הנזילה כי היא מתחילה רק כשהמים עוברים את גובה ה"קו האדום" ומתחילים לנזול דרך העמוד החלול, וזה קורה רק כמה דקות אחרי ההדחה, קצב המילוי לקראת הסוף הוא אפסי (במקום להיות ממש אפס במצב תקין)

• תוכן חדש...