Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא פעם ולא פעמיים קראתי כאן שירשורים עם רמות שונות של שיפוץ כמובן בהשקעה של סכומים שונים בשיפוץ.

בעברי כאשר הייתה לי אלפא ספרינט (גיל 17-18) לפני כ 6 שנים הכרתי בחור אשר עזר לי לא פעם עם חלקים לרכב וטיפל לא פעם ברכב שלי, לבחור הייתה אלפא ספרינט כמו שלי אך משופצת ויפייפיה, הייתה לה בעיה של 2 טסטים לא משולמים ורק לאחר מכן הרשיונות הוקפאו, הבחור כל פעם דיבר על החזרת הרכב לכביש ועל כמה שהוא אוהב אותו, הרכב היה כמעט גמור, היה המון חלקי ספייר, 2 רכבים לחלקים וכל מה שהיה חסר ברכב היה במחסן. הרכב היה עם צבע חדש יפייפה, שחור אשר בשמש נוטה לסגול, עבר ריפוד של כל הפנים ברמה גבוה ועוד ועוד.

לעניינינו אנו, הרכב עבר פחחות וצבע לטענת הבעלים ברמה מאוד גבוה, אני זכתי לראות את התהליך בתמונות, ריתוכים, טיפול בנק' רגישות ברכב וכו', כמו כן הרכב החליף צבע והצבע המקורי אם אינני טועה היה צהוב. הרכב עמד כל השנים ובעצם עומד עד היום, אני בנתיים מכרתי את הספרינט שלי, החלפתי כמה וכמה רכבים, כמובן שתמיד נשארה פינה חמה לרכב כי זה היה רכב ראשון והוא בהחלט היה מהנה. הספרינט של הבחור נעלמה באיזשהו שלב מעיניי, עברתי דירה וכו' עד שלא מזמן היא צצה שוב במקום אחר, נראה שהיא לא הוחזרה לכביש מאז, היה לחי כמה דק' אחרי העבודה והיא עמדה ממש מרחק הליכה קצר אז הלכתי להציץ עליה, חשכו עיניי! הצבע כולו בפיצוצים, נראה הצבע הצהוב מתחת ככל הנראה, הצבע פשוט מתקלף מעצמו, החלו ניפוחים של חלודה קשה במקומות הרגישים (תא מטען, מסביב לשמשה בחלקה התחתון, בכנפיים האחוריות ועוד ועוד), מצב הרכב בכללי כ''כ הדרדר שזה לא יאמן! עברו רק 6 שנים!

הבחור ניסה למכור אותה פעם או פעמיים במהלך התקופה של ה 6 שנים אך ביקש מחיר גבוה מדי לרכב במצב הזה לעומת המשופצות היפהפיות שנמכרו. בסופו של דבר המסקנות הם שכדאי מאוד להשקיע בשיפוץ רכב הולם, הפחחות שהוא ביצע נשמעה על רמה אך כעבור 6 שנים ניתן לראות שכנראה והעבודה הייתה לא משהו בכלל, חיצונית הרכב היה נראה טוב כמה שנים טובות אך היום לדעתי מצבו יותר גרוע בהרבה ממה שהיה לפני השיפוץ כי לא טיפלו בדברים מהיסוד. עוד מסקנה, עדיף למכור את הרכב כל עוד מצבו סביר במחיר הכי גבוה שניתן מאשר להזניח אותו לרמה כזאת ואז גם להתקע בלי שיציעו עליו אפילו 5 אלף.

אני חושב שגורל הרכב הספציפי נחרץ אך עדיין מקווה שמתישהו יוחזר לכביש ויזכה לשיפוץ ראוי.

כתבתי את זה סתם כדי לשתף!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יכול להיות שהעמדת הרכב חשוף לתנאי מזג אויר קשים עשתה את שלה, זה תלוי גם באיכות הייצור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פיצוצים בצבע = בדר"כ שימוש רב בחומר אשר פחות גמיש ואלסטי מן המתכת ונסדק בחימום קירור שוב ושוב (יום חם ולילה קר).

משכנתא זה קל

פורסם

אם רואים כעת סימנים לצבע הקודם הצהוב, אז בודאות ניתן לדעת שלא נעשתה עבודת הכנה יסודית.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם
ואנשים מתחלים להיות יפה נפש שמערים על יצירות הפיסול בבונדו שיש פה לפעמים

אם מפסלים בידיעה ומשלמים בהתאם אז אין בעיה.

כאן כנראה שהבחור חשב שהוא משלם על דלוקס וקיבל פיסול.

פורסם

לא ממש מבין את המילים " שיפוץ ברמה ". כדאי להתרגל לעובדה ששיפוץ מתכת לעולם לא יגיע לרמה של ייצור הרכב במקור מהסיבות הבאות:

* בתהליך יצור הרכב (ולאחר הריתוך ) מבוצע ציפוי אלקטרוליטי - אין בישראל מתקן שמסוגל לעשות זאת !

* פעולת ריתוך חושפת פלדות לחלודה (ובהמשך לרקבון ) - חלק מעבודות הריתוך מתבצע על קורות או דפנות כפולות. במקרה כזה

מיגון וגימור אזור הריתוך מתבצע רק במשטחים החיצוניים....עם חלוף השנים הריקבון מתחיל מבפנים...

* "מרק הפחחים" שהשימוש בו מאפשר שיחזור מעולה בהבט אסטטי הוא אסון מבחינת השפעתו על המתכת ( החומר עשוי אגרגטים

הוא לא גמיש וחמור מכל סופח מיים! )

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
ואנשים מתחלים להיות יפה נפש שמערים על יצירות הפיסול בבונדו שיש פה לפעמים

קובי לרוב אנשים מבינים עניין רק כשהם חווים משהו על בשרם, עכשיו בינינו הרכב הזה עבר פחחות וצבע לפני כ 10 שנים, עד לפני כמה שנים עוד היה נראה מצויין! בדרך כלל ב 10 שנים הרכב כבר מחליף בעלים פעם אחת לפחות אם לא יותר ואז נוצר מצב שאו שמגיע בעלים שמשפץ ברמה באמת גבוה ודואג לשמר את הרכב לטווח ארוך או שמגיע אחד שמשפץ ברמה סבירה מינוס ואז או שהבעלים הבא וזה שאחריו גם משפצים ושוב הכל תלוי ברמה. במידה ומישהו יקנה עכשיו את הספרינט הזאת ויעשה משהו בסיסי ולא יסודי הרכב באיזשהו שלב ככל הנראה יגיע לסף התפוררות, עוד 20 שנה? 40 שנה? כנראה שאין לדעת.

כמובן שיש הבדל בין זה שאתה יודע מה אתה עושה, זה מתאים לך למחיר, אתה מודע למוצר המוגמר ופשוט לא אכפת לך כ''כ וזה בעצם מה שאתה מחפש או שבמקרה ואתה לא כ''כ מבין אז אתה מגיע ומציעים לך ב 6 אלף ש''ח רכב חדש כמו שהיה ביום יצורו ואתה מאמין לזה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
פיצוצים בצבע = בדר"כ שימוש רב בחומר אשר פחות גמיש ואלסטי מן המתכת ונסדק בחימום קירור שוב ושוב (יום חם ולילה קר).

ממש לא נכון, חומר פחחים פחות גמיש ואלסטי ממתכת?! :roll:

חומר פחחים סופח מים ומתנפח, לרוב גם בארץ שמים חומר פחחים על מתכת חשופה, שילוב מנצח.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• תוכן חדש...