Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מקווה שכך יהיה, שגנץ ייכנע לדעת הקהל (אם קיימת כזו) ולא ייתן ליו"ר ההסתדרות להיות שר האוצר. שייתן לו משרד שקר כלשהו כמו השר לעניינים אסטרטגיים או השר לשיוויון חברתי, שממילא חסר ערך.

התרחיש האולטימטיבי עבורי - ביבי נבחר אך נאלץ לפרוש בשל כתב האישום, כאשר אנשי הליכוד עצמם מדיחים אותו בשל כך שהתנועה לא יכולה לסבול רה"מ תחת כתב אישום. אני חושב שכוחו של רה"מ נחלש בפריימריז האחרונים.

הערכה גסה שמי שנאמן לליכוד/ביבי ימשיך להצביע לו. העם מכור לביבי ולתנועת הליכוד, אין אפס.

מבחינתם אין שום מנהיג שיכול להחליף אותו.

אולי הצהרה של היועמ"ש לפני הבחירות תזיז משהו בדעת הקהל אבל אני ממש בספק.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
הערכה גסה שמי שנאמן לליכוד/ביבי ימשיך להצביע לו. העם מכור לביבי ולתנועת הליכוד, אין אפס.

מבחינתם אין שום מנהיג שיכול להחליף אותו.

אולי הצהרה של היועמ"ש לפני הבחירות תזיז משהו בדעת הקהל אבל אני ממש בספק.

לא יודע אם העם מכור לליכוד. הוא יציב על 30 מנדטים שזהו כוחו. יש עוד 90 מנדטים לחלוקה. רוב העם אינו בוחר בליכוד.

אפילו אם ניסנקורן באוצר, זה כנראה פחות נורא מקואליציית ביבי-בנט-פרץ-סמוטריץ'-חרדים (עם רגב, ביטן ושאר הלקקנים ברקע).

שניהם נוראיים.

ראשית, חשוב לזכור - חרדים בכל מקרה יהיו בממשלה. אין קואליציה בלעדיהם. אינני מאמין שהרשימה המשותפת, בל"ד ותע"ל יתמכו בגנץ מהאופוזיציה. לפיכך החרדים יהיו בכל מקרה.

ניסנקורן במשרד האוצר למעשה זו הצהרה ששביתות בנמלים זה בסדר גמור, להשבית את נתב"ג ב-1 ביולי זה בסדר גמור, לחלק כסף לכל מי שרוצה זה בסדר גמור וכך הלאה. מדובר בגורם שאין לו שום אינטרס לשמור על מדיניות פיסקלית סבירה.

מאידך אני מקווה שבמקרה זה הפקידות באוצר היא זו שתכתיב את סדר היום. מצד שני, מנכ"ל משרד האוצר היוצא לא בדיוק היה שומר סף של כספי משלם המיסים, אז לך תדע.

גם אם ניסנקורן לא יקבל את משרד האוצר, הוא יכול לקבל את משרד הכלכלה (לשעבר משרד התמ"ת). זו אחריות רצינית ביותר. שם למשל הוא יכול להסתדר עם מכון התקנים להפסיק לקבל תקינה אירופאית ולחייב כל יבואן בתקן ישראלי, להגדיל את כוח האדם במכון התקנים, לדחוף להגדלת מכסי יבוא וכדומה.

חשוב לזכור, המצב תמיד יכול להיות יותר גרוע. יכול להיות שישימו במשרד האוצר מישהו שאומר ש-"תמיד יש כסף, 220 מיליארד שקל!".

דיכאון אמיתי. אנחנו בוחרים בין פופליזם משמאל, לימין שמצלם קמפיין בחירות על רקע בית קברות, שהוא פופוליסטי ובזבזן בעצמו.

נוסף על כך, זה לא אמור להפתיע אותנו שהאנשים הגרועים ביותר הולכים להיות פוליטיקאים. מי ירצה להיות בביוב הזה מלבד גנרלים וכל מיני אנשים שהסתדרו שם למשך 30 שנה?

עריכה אחרונה על ידי Cassano
פורסם (נערך)

ראשית, חשוב לזכור - חרדים בכל מקרה יהיו בממשלה. אין קואליציה בלעדיהם. אינני מאמין שהרשימה המשותפת, בל"ד ותע"ל יתמכו בגנץ מהאופוזיציה. לפיכך החרדים יהיו בכל מקרה.

זה כמעט נכון, אבל המציאות עלולה לעלות על כל דמיון. בתרחיש לא בלתי סביר, יכולים להיות שינויים משמעותיים של הרגע האחרון בגלל כתב האישום נגד ביבי, או שהוא עלול לפרוש אחרי הבחירות ואז קואליציית ליכוד + גנץ היא לא בלתי אפשרית. אפשר גם לדמיין פיצול בליכוד אחרי הבחירות בגלל שביבי נאחז בקרנות המזבח למרות כתב אישום, ועוד כמה תרחישים יותר או פחות מעניינים.

ניסנקורן במשרד האוצר למעשה זו הצהרה ששביתות בנמלים זה בסדר גמור, להשבית את נתב"ג ב-1 ביולי זה בסדר גמור, לחלק כסף לכל מי שרוצה זה בסדר גמור וכך הלאה. מדובר בגורם שאין לו שום אינטרס לשמור על מדיניות פיסקלית סבירה

לכאורה אתה צודק, אבל מצד אחד, שר לא יכול לעשות מה שהוא רוצה, רחוק מזה, ומצד שני גם ליברמן (לנצח את החמאס תוך 48 שעות) היה שר ביטחון ועובדה, החמאס עדיין שם. אני לא מכיר את ניסנקורן, אבל מהמעט שראיתי הוא הרבה יותר אופורטוניסט מאידאולוג. שלי יחימוביץ' באוצר מדאיגה אותי הרבה יותר.

נוסף על כך, זה לא אמור להפתיע אותנו שהאנשים הגרועים ביותר הולכים להיות פוליטיקאים. מי ירצה להיות בביוב הזה מלבד גנרלים וכל מיני אנשים שהסתדרו שם למשך 30 שנה?

אני חושב שהרבה פוליטיקאים נכנסים עם אידאולוגיה ורצון אמיתי לשנות ולעשות טוב. חלקם פורשים די מהר וחלקם משתנים עם הזמן. כמו במלחמה, ברגע שהנורמות מסביבך שונות ממה שאתה מכיר בדברים הכי בסיסיים, קשה מאוד לא להיגרר לנורמלי החדש. ומי שנשאר נאמן לעצמו, נתקע על משבצת הבני בגין או דב חנין.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
זה כמעט נכון, אבל המציאות עלולה לעלות על כל דמיון. בתרחיש לא בלתי סביר, יכולים להיות שינויים משמעותיים של הרגע האחרון בגלל כתב האישום נגד ביבי, או שהוא עלול לפרוש אחרי הבחירות ואז קואליציית ליכוד + גנץ היא לא בלתי אפשרית. אפשר גם לדמיין פיצול בליכוד אחרי הבחירות בגלל שביביב נאחז בקרנות המזבח למרות כתב אישום, ועוד כמה תרחישים יותר או פחות מעניינים.

בהחלט, זה יכול לקרות. אך אם זה לא קורה, ככל הנראה זה אומר שהחרדים בפנים.

לכאורה אתה צודק, אבל מצד אחד, שר לא יכול לעשות מה שהוא רוצה, רחוק מזה, ומצד שני גם ליברמן (לנצח את החמאס תוך 48 שעות) היה שר ביטחון ועובדה, החמאס עדיין שם. אני לא מכיר את ניסנקורן, אבל מהמעט שראיתי הוא הרבה יותר אופורטוניסט מאידאולוג. שלי יחימוביץ' באוצר מדאיגה אותי הרבה יותר.

אפילו ניסנקורן עצמו אמר זאת, שהוא יצטרך להיות קצת יותר ממלכתי במשרד האוצר. אבל לכל הפחות הוא יתקע כל רפורמה משמעותית שצריכה להיות בישראל. מצד שני, לא עשו שום רפורמה כזו גם כשהליכוד היה בשלטון, אז לא יהיה הבדל :-).

פורסם
אפילו ניסנקורן עצמו אמר זאת, שהוא יצטרך להיות קצת יותר ממלכתי במשרד האוצר. אבל לכל הפחות הוא יתקע כל רפורמה משמעותית שצריכה להיות בישראל. מצד שני, לא עשו שום רפורמה כזו גם כשהליכוד היה בשלטון, אז לא יהיה הבדל :-).

רק מזכיר, שרה"מ הראשון שחתם על הסכם שלום עם מדינה ערבית, החזיר שטח ופינה יישובים היה מנחם בגין. אולי ניסנקורן עוד עלול להפתיע (כי הרבה יותר קל לעשות רפורמה כשיש לך את תמיכת העובדים).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
רק מזכיר, שרה"מ הראשון שחתם על הסכם שלום עם מדינה ערבית, החזיר שטח ופינה יישובים היה מנחם בגין. אולי ניסנקורן עוד עלול להפתיע (כי הרבה יותר קל לעשות רפורמה כשיש לך את תמיכת העובדים).

בהחלט החדרת בי אופטימיות. אולי אתה צודק.

פורסם

אני חייב לדעת איך כולכם בטוחים שניסנקורן יהיה שר האוצר? זזכור לי שקראתי שהוא יהיה במשרד הכלכלה והתעשיה.

הוא חמישי ברשימה, צריך לחלק תיקים בכירים גם לשותפי קואליציה, לא רק לכחול לבן.

פורסם
אני חייב לדעת איך כולכם בטוחים שניסנקורן יהיה שר האוצר? זזכור לי שקראתי שהוא יהיה במשרד הכלכלה והתעשיה.

הוא חמישי ברשימה, צריך לחלק תיקים בכירים גם לשותפי קואליציה, לא רק לכחול לבן.

לשם הוא שואף.

בהחלט ייתכן שיהיה במשרד הכלכלה.

גרוע יותר מהסגן של כחלון, שישב שם בקדנציה האחרונה, הוא לא יהיה.

האמת שלדעתי השר הכי חסר ערך שהיה כאן זה יואב גלנט בתור שר השיכון.

פורסם

אגב, אני מרגיש שכחלון וליברמן מבינים את הדברים כמוני ולא ירצו לשבת בממשלת נתניהו שמעשיה אל מול מוסדות המדינה יהיו לדראון עולם.

אולי פיספסת, אבל כחלון כבר הודיע שיתמוך בביבי.

פורסם

האמת שלדעתי השר הכי חסר ערך שהיה כאן זה יואב גלנט בתור שר השיכון.

גם שקרן ועבריין.

לא שזה אי פעם עצר מישהו בפוליטיקה הישראלית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ניסנקורן במשרד האוצר למעשה זו הצהרה ששביתות בנמלים זה בסדר גמור, להשבית את נתב"ג ב-1 ביולי זה בסדר גמור, לחלק כסף לכל מי שרוצה זה בסדר גמור וכך הלאה. מדובר בגורם שאין לו שום אינטרס לשמור על מדיניות פיסקלית סבירה.

מאידך אני מקווה שבמקרה זה הפקידות באוצר היא זו שתכתיב את סדר היום. מצד שני, מנכ"ל משרד האוצר היוצא לא בדיוק היה שומר סף של כספי משלם המיסים, אז לך תדע.

גם אם ניסנקורן לא יקבל את משרד האוצר, הוא יכול לקבל את משרד הכלכלה (לשעבר משרד התמ"ת). זו אחריות רצינית ביותר. שם למשל הוא יכול להסתדר עם מכון התקנים להפסיק לקבל תקינה אירופאית ולחייב כל יבואן בתקן ישראלי, להגדיל את כוח האדם במכון התקנים, לדחוף להגדלת מכסי יבוא וכדומה.

חשוב לזכור, המצב תמיד יכול להיות יותר גרוע. יכול להיות שישימו במשרד האוצר מישהו שאומר ש-"תמיד יש כסף, 220 מיליארד שקל!".

לכל מטבע יש שני צדדים.

כשאתה שם אדם כמו ניסנקורן באוצר אתה גם אומר שהעובד הוא לא עבד וגם לו יש זכויות וגם המנקה הוא בן אדם.

גם במשרד התמ"ת מצד אחד אולי הוא יחסום יבוא אבל מהצד השני יגן על הייצור המקומי. אל תשכח שרוב האוכלוסייה הם לא אנשי היי טק ולא אנשים משכילים וגם הם צריכים להתפרנס בכבוד.

לכל מטבע יש שני צדדים ואין דרך מושלמת לכולם. אם אתה חזק ברור שהקפיטליזם התחרותי יתאים לך יותר אבל אם אתה חלש תרצה את הסוציאליזם של ניסנקורן (שלא בטוח שהוא יהיה כזה. בסך הכל הוא עסקן שהתקדם לתפקיד שאותו הוא צריך למלא. יכול להיות שבאוצר/תמ"ת הוא יתנהג אחרת לחלוטין בדיוק כמו שאם מנכ"ל משרד הבריאות מחר ילך לנהל את דובק הוא ימכור סיגריות ולא יילחם בזה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לכל מטבע יש שני צדדים.

כשאתה שם אדם כמו ניסנקורן באוצר אתה גם אומר שהעובד הוא לא עבד וגם לו יש זכויות וגם המנקה הוא בן אדם.

גם במשרד התמ"ת מצד אחד אולי הוא יחסום יבוא אבל מהצד השני יגן על הייצור המקומי. אל תשכח שרוב האוכלוסייה הם לא אנשי היי טק ולא אנשים משכילים וגם הם צריכים להתפרנס בכבוד.

לכל מטבע יש שני צדדים ואין דרך מושלמת לכולם. אם אתה חזק ברור שהקפיטליזם התחרותי יתאים לך יותר אבל אם אתה חלש תרצה את הסוציאליזם של ניסנקורן (שלא בטוח שהוא יהיה כזה. בסך הכל הוא עסקן שהתקדם לתפקיד שאותו הוא צריך למלא. יכול להיות שבאוצר/תמ"ת הוא יתנהג אחרת לחלוטין בדיוק כמו שאם מנכ"ל משרד הבריאות מחר ילך לנהל את דובק הוא ימכור סיגריות ולא יילחם בזה).

גם היום העובד אינו עבד, איננו זקוקים ליו"ר ההסתדרות במשרד האוצר כדי לזכור זאת. לשמחתנו איננו חיים בסוף המאה ה-19. אני בהחלט מודע לכך שהתנועות הסוציאליסטיות של לפני מאה שנה הן שהביאו אותנו למצב בו לעובדים יש זכויות, ללא ספק. ועם זאת, האם השבתת נתב"ג ב-1 ביולי תורמת לעובדים החלשים ביותר? השבתת נמלי הים ועיצומים בהם, שמונעת יבוא, תורמת לחלשים ביותר?

אני חושב שהמציאות מאז שנות ה-80, מתי שהחל היבוא המאסיבי לישראל, הראתה היטב שהגדלת היבוא לישראל לא הגדילה את האבטלה אלא בדיוק להיפך. מחקרים רבים מראים שהגדלת היבוא מגדילה את היצוא.

צריך לזכור שהאינטרס הישראלי הוא לשמר את התעשייה התחרותית בארץ, הרי ודאי אינך מסכים שאנחנו היינו צריכים לשמר את כל התעשייה המקומית שהייתה כאן, לא? היו כאן תעשיות רבות שלא היה להן מקום, לרבות "סוסיתא", "אתא" ואחרות.

כלכלה חופשית היא הדרך לשפר את מצבם של החלשים. ודאי אינך מסכים שמכס של 230% על בשר בקר, מגן על החלשים ביותר.

פורסם

בישראל, לצערנו, אין כמעט חברי כנסת קפיטליסטים. חברי הכנסת נעים בין סוציאליסטים לפופוליסטים. מעטים בציבור הרחב מבינים את הנזק האדיר שגורמת ההסתדרות למשק ובטוחים שניסקורן דואג לכך "שהעובד הוא לא עבד וגם לו יש זכויות וגם המנקה הוא בן אדם" - אין דבר רחוק יותר מהאמת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

אכן.

אנשים לא זוכרים שההסתדרות היא זו שיצרה את מעמד עובדי הקבלן במגזר הציבורי.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תוכן חדש...