Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

ברור לי, אבל, אם אני יכול לתרום תרומה מינימלית לשינוי בחשיבה של קוראי השרשור (לא, אני לא מצפה מאושריקו להצביע מחר למרץ) שפוחדים שמחר השמאל עולה לשלטון ויחלק את ירושלים, דיינו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לדעתי במדיניות הביטחונית לא יהיה שום הבדל בין גנץ לנתניהו. ההבדל היחיד יהיה במדיניות הכלכלית, אולי, אם יהיה כסף לחלק.

האם זה טוב או רע כל אחד יחליט עבור עצמו.

פורסם

יחסכו מיליארדים רק על היעדר השחיתות (לכאורה וזה). מעבר לכך אני באמת בונה על זה שהם רוצים להביא לשינוי אמיתי לטובת המדינה (גם שינוי בטחוני). בכל מקרה, זאת התקוה האחרונה שלי בפוליטיקה המקומית. אם כחול לבן לא יושיעו, כל העסק מפסיק לעניין אותי ולעולם לא אלך לבחור עוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תגזים, בכל מערכת בחירות יש את המפלגה של "הטובים" שרוצים לשחרר אותנו ממפלגת השלטון. למרות שבתכלס זה הכל אותו הדבר רק עם פרצופים אחרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עד עכשיו בעשרים השנים האחרונות ניסיתי כמה וכמה מפלגות, מלבד יש עתיד אף אחד לא התכוון לעמוד בהבטחות בחירות שלהם (כולל את האבא של לפיד, טומי) וכשהם רצו לעבור לשלב הבא ביישום המצע, לאחר שנגמר עניין המינוס של עשרות מיליארדים בתקציב המדינה, ביבי העיף אותם מהממשלה. מה שהופך את ביבי למכשול, גם בגלל שה"שותפים הטבעיים" שלו הם לא ממש טבעיים. לדעתי דווקא כחול לבן וליכוד הם שותפים הרבה יותר טבעיים.

פורסם

אם המטרה של "כחול לבן" היא להחליף את נתניהו בלבד, אז אני מבין מדוע הם התכנסו יחד.

אני רק לא מבין כיצד זה אמור לעבוד פרלמנטרית.

יש לך שם חילוקי דעות על כל סוגיה בערך. אין שם יותר משני אנשים שמסכימים אחד עם השני.

פורסם

"השותפים הטבעיים" של ביבי הם החרדים. אין להם אספירציות להחליף אותו כראש ממשלה והם נותנים לו יד מאוד חופשית כל עוד הם מקבלים את ליטרת הבשר שלהם. החרדים תמכו בשלום, התנגדו לשלום, תמכו במבצעים צבאיים והתנגדו להם - הכל כרצון בעל המאה ותמורת שלמונים מלוא החופן.

הבחירות הפעם לא יהיו דומות למה שהיה בעבר, מאחר ויש כאן המון על הכף: מצד אחד את ביבי, שיש לו הכל להפסיד אם הוא לא זוכה. אם הוא זוכה ומקים קואליציה, זו תהיה קואליציה שבאמצעות חקיקה ומהפכה בדרג הפקידותי תכשיר בדיעבד את המעשים של נתניהו ותסתום את הגולל על החקירות.

אם הוא מפסיד, הוא יודע שהוא יגמור כמו אולמרט.

מצד שני, יש התגייסות שלא נראתה כמותה, לאורך ולרוחב, בשביל לשבור את רצף שלטון הליכוד. בנסיבות האלו, גם משפחת זאבים רעבים תדור בכפיפה אחת עם עדר כבשים.

נתניהו לא כזה ימני גדול. לפני עשור הוא לא היה מעלה על דעתו להכניס את בן גביר לכנסת תוך הטלת מלוא משקל הליכוד למשימה הזו. אבל כרגע הוא ילך עם כל אחד, לא משנה כמה מטורף והזוי, בשביל להקים קואליציה. כמובן שזה יעלה לו - יעלה לכולנו - כי בשביל להעביר את מה שהוא רוצה להעביר (שכמובן לא הוא יעביר ישירות אלא שליחיו כמו רגב, אמסלם וביתן) הוא ישלם כל מחיר פוליטי.

מצד שני, הכנופייה של גנץ מרגישה לי כמו אסון בהתהוות. ניסנקורן? שלושה גנרלים בארבעת המקומות הראשונים? כל הדעות על גנץ הן שמדובר במנהל רופס וחלש, והמהלך שלהם להכניס את ניסנקורן (שמיועד להיות שר אוצר) הוא בעצמו שחיתות שלטונית (מי שהיה יושב ראש ההסתדרות יעבור להיות זה שיושב מולה בקדנציה הבאה). זה גרוע בדיוק כמו שישימו באוצר את יצחק תשובה (למעשה, הייתי מעדיף את תשובה באוצר עשרות מונים).

אבל ניחא, אני בספק אם חוסן לישראל יחזיקו בשלטון קדנציה מלאה, אני בספק אם הם יצליחו להעביר איזשהו מהלך משמעותי וגם אם כן, יהיה ניתן לתקנו בקדנציה שאחרי. בעיקר זו נדמית לי כממשלת בזבוז זמן שתעשה מעט מאוד במהלך הקדנציה, בלי קברניט חזק בהגה.

והמהלכים שביבי מתכנן בשביל להמלט מהחקירות זו הסיבה שאין סיכוי לקואליציית מרכז של ביבי-חוסן לישראל, אפילו שלצופה מהצד זה נראה הרבה יותר טבעי מקואליציית "מדינת הלכה ואז גוג ומגוג" של ביבי והימין (ליכוד+בית יהודי+הכהניסטים+ימין חדש+חרדים) או קואליציית "פריצת מסגרת התקציב + בלוק חוסם עם האחים המוסלמים" של גנץ והשמאל. חד משמעית חוסן לישראל והליכוד הם שניהם סמני מרכז בצדדים שלהם והמרחק בין השתיים אינו גדול (אם רק לליכוד היה מצע ואם רק לגנץ היה איזשהו קו מנחה בערב הרב שהוא כינס).

את האמת? צר לי על ביבי. הוא עבר דמוניזציה והקצנה מקדנציה לקדנציה עד שהוא מתנהג כמו חתול שלכוד בפינה של אמבטיה חלקלקה רגע לפני שמגיע זרם המים. אפילו השחיתות שמיוחסת לו הייתה בעיקר בשביל לאזן את דעת הקהל ולא בשביל להכניס כסף לכיס. המדיניות הכלכלית והמדינית שלו מצויינת, כל אחת בדרכה. אבל הנסיבות דחפו אותו הרחק מהמרכז ולעבר מחוזות ימין ודת משיחיים וזה הרסני. יצר השימור העצמי שלו גורם לו לשרוף כל חלקה טובה, לדחוק החוצה כל פוליטיקאי איכותי, לפלג, ללכלך, לשסות בזה בזה ובסמלי השלטו ולהשמיד בשיטתיות את מערכות הבלמים והאיזונים שמביאות לנו מנהל תקין (מסורבל, אך תקין ובעיקר גדול מכל אדם בודד).

אגב, אני מרגיש שכחלון וליברמן מבינים את הדברים כמוני ולא ירצו לשבת בממשלת נתניהו שמעשיה אל מול מוסדות המדינה יהיו לדראון עולם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

יפה כתבת, אחרי העדרות של 500 עמודים מהשרשור.

אני לא מומחה לתקשורת, אבל אפשר לשאול גם למה נתניהו התקשה כל כך להתחבב על התקשורת במשך השנים.

מעבר לזה, לא משנה מה, כמה ולמה, הוא צריך ללכת. כי בשלב הזה, אם יש משהו אחד שהוא ומשפחתו משדרים, זה שהם פשוט לא מבינים שהמדינה זה לא הם. ואני אפילו לא נכנס כבר לזה שחלק מהמקורבים ביותר לביבי מואשמים בפרשיות יותר עקרוניות ומגעילות מסידור ויזה תמורת סיגרים לאיזה מיליארדר. לצערי, אני מסכים שהאלטרנטיבה היא פח. אבל גם זה חלק מהסנדרום. כשאין הגבלה למספר קדצניות, כשראש הממשלה חושב שהוא יהיה ה-מנהיג לנצח, אז הדבר הכי פחות מפתיע זה שדווקא במפלה שלו, המפלגה הכי גדולה וכו', אין דור המשך של ממש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ההתלבטות בין אבי ניסנקורן במשרד האוצר (שממילא היה שלו עם כחלון) לבין עוד ארבע שנים על שיסוי מחצית מן העם על ידי ראש הממשלה היא קשה ביותר.

אני לא מסוגל לשים בקלפי "ניסנקורן" ולא מסוגל לשים בקלפי "ביבי".

אצטרך לבחור בין האופציות הגרועות האחרות.

עם זאת, אני מודה שיו"ר ההסתדרות כשר האוצר זה תרחיש שמעורר בי פחד.

פורסם

לא רק לך יש בעיה עם זה:

http://rotter.net/forum/scoops1/535831.shtml

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
לא רק לך יש בעיה עם זה:

http://rotter.net/forum/scoops1/535831.shtml

אני מקווה שכך יהיה, שגנץ ייכנע לדעת הקהל (אם קיימת כזו) ולא ייתן ליו"ר ההסתדרות להיות שר האוצר. שייתן לו משרד שקר כלשהו כמו השר לעניינים אסטרטגיים או השר לשיוויון חברתי, שממילא חסר ערך.

התרחיש האולטימטיבי עבורי - ביבי נבחר אך נאלץ לפרוש בשל כתב האישום, כאשר אנשי הליכוד עצמם מדיחים אותו בשל כך שהתנועה לא יכולה לסבול רה"מ תחת כתב אישום. אני חושב שכוחו של רה"מ נחלש בפריימריז האחרונים.

פורסם

אני לא באמת רואה איך ניסנקורן מצליח להיות שר אוצר כשיש 3 רמטכלים שצריכים תפקיד בכיר לפניו, פלוס שותפים קואליציוניים. זה לא שגנץ מקים ממשלה בעצמו.

לדעתי, עם כל האקלקטיות של כחול-לבן שכל אחד יכול למצוא בה מישהו לשנוא, זה פיתרון עדיף מהותית על ראש ממשלה מושחת שמתעסק כמעט רק בהישרדות מול מערכת אכיפת החוק ומינוי השרים הכי לא מוצלחים שהוא יכול למצוא לכל תפקיד אפשרי. זה לא מצחיק כבר הרבה מאוד זמן, והולך ונהיה יותר ויותר מפחיד.

אל תשכחו שאנחנו לא בוחרים את נבחרת החלומות שלנו, אנחנו בוחרים את הבחירה הפחות גרועה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אני לא באמת רואה איך ניסנקורן מצליח להיות שר אוצר כשיש 3 רמטכלים שצריכים תפקיד בכיר לפניו, פלוס שותפים קואליציוניים. זה לא שגנץ מקים ממשלה בעצמו.

בקלות! קודם כל, שר אוצר זה בית קברות פוליטי (ע"ע כחלון).

דבר שני, מבחינת חלוקת תיקים - גנץ רה"מ, בוגי בטחון, לפיד חוץ, אשכנזי בטחון פנים\עניינים אסטרטגיים או מי יודע. ניסנקורן אוצר, אלא אם האוצר ילך לכחלון (פחות סביר) או לגבאי (יותר סביר) - עדיין זה משאיר את משרד הכלכלה פתוח, עדיין זה משאיר ועדת כספים וכו'.

פורסם

יש לך את גנץ (רה"מ), לפיד (כנראה שר חוץ) ויעלון שחייבים סידור עבודה בכיר.

אח"כ יש לפחות שותף קואליציוני בכיר אחד עם תיק בכיר (גבאי? ליכוד בלי ביבי? פורשי ליכוד? ימין חדש? כחלון קטן מדי כרגע לתפקיד), אז אין באמת שר בכיר לניסנקורן.

ברור שיש עוד תפקידים, אבל הוא גם יוכל להיות שר רווחה או משהו בסגנון.

אפילו אם ניסנקורן באוצר, זה כנראה פחות נורא מקואליציית ביבי-בנט-פרץ-סמוטריץ'-חרדים (עם רגב, ביטן ושאר הלקקנים ברקע).

שוב, חשוב מאוד לזכור, זו לא הצבעה על נבחרת חלומות. זו הצבעה על הנבחרת הפחות גרועה. ואני מאוד מסכים איתך שזו בעיקר הצבעה בעד שלטון החוק ונגד הסתה ופילוג. ע"ע תשדיר בית הקברות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...