Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 47 דקות, MiniMiz3r כתב:

אותו לא יוצלח שיזכה בפטור מגיוס ימשיך להיות לא יוצלח כל חייו

אבל הנה, אותו לא יוצלח שזכה בפטור הוא שר הפנים שלנו.

זה לא יכול לעבוד ככה, שהטובים נדפקים והתחמנים ישחקו אותה לא יוצלחים ויזכו להתחיל את החיים לפני מי שעדיין לא למד לתחמן כמו ישראלי טוב.

לפני 47 דקות, MiniMiz3r כתב:

לא הבנתי מה הפואנטה בשאלה שלך? האם יש אחוז מסוים של אנשים שירצו לשרת גם אם לא תהיה חובה? כן, יש אחוז כזה. הוא רחוק (מאוד) מכמות האנשים שצריך כדי להחזיק את הצבא בכשירות ולכן זה לא רלוונטי

אני אומר, אם תהפוך את השירות ליותר אטרקטיבי, יהיו לך יותר אנשים שלא צריך להכריח אותם מאשר הבודדים שיש היום.

הרבה יותר אטרקטיבי לבן 18 לפרוס זחל בנגמש בגשם בבוץ של רמת הגולן כשמשלמים לו פי 5 מחבר שלו שלא התגייס ועובד בתחנת דלק כדי לממן שכר לימוד.

בנוגע לכמויות, אין לנו נתונים על כמה חיילים חסרי תועלת שלא תורמים לכשירות באמת יש בצבא וגם בחיים לא נדע את זה. הכל השערות.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

ככלל, עדיף להיות אחד שהצבא רוצה לגייס מאשר אחד שהצבא לא רוצה לגייס.

לא אמרת למה עדיף להיות אחד כזה.

לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

זה אינטרס שלי כאזרח במדינה שהצבא יתעסק במה שהוא אמור להתעסק ולא בשטויות כמו אוכל כשר גלאט או שירת נשים או אישורי עבודה לחיילים שאמא שלהם בכלא ואבא שלהם בקבר.

בזה אני מסכים איתך - צבא לא צריך להיות גננת, לא צריך להיות ביטוח לאומי ולא צריך להחזיק מנגנונים שלא קשורים להגנה על המדינה (לוכדי עריקים, מורים חיילים, גל"ץ, להקות צבאיות, עיתון במחנה ועוד).

אבל מודל גיוס חובה כופה על הצבא בדיוק את התפקידים האלה. אתה לא יכול לצפות מצה"ל לתפקד כמו צבא מקצועי בלי שיהיה אחד כזה. ואתה גם לא יכול לגייס אנשים סלקטיבית ולהגיד "למדת, השקעת, עכשיו מזל טוב - זכית לרוץ בג'בלאות/לנהוג בריאו/לתקן טלפונים".

או שיהיה צבא מקצועי שכיר שמתגמל אנשים על שירות, או שממשיך להיות גיוס חובה עם מנגנון כ"א מנופח שאני בספק אם עולה פחות מאשר להחזיק אנשי מקצוע בדיוק איפה שצריך, ולשלם להם מספיק כדי שירצו להישאר ולהביא חברים.

עוד דבר שאני מסכים איתך בו - צבא לא צריך להיות נטל, לשרת בצבא צריכה להיות זכות שלא מגיעה לכולם.

אבל אתה לא יכול להגדיר את זה עם גיוס חובה באיומי כלא ותנאי כלום.

אולי ככה היה בתש"ח, שאידאולוגיה לבד עבדה, היום הזמנים השתנו.

אנשים מעדיפים לחיות בשביל עצמם ולא למות בשביל המדינה, וכדי לקרוץ לאותם אנשים, צריך לגרום לכך שזה ישתלם להם.

ולא רק מבחינת משכורת, אלא זכויות סוציאליות. למשל ביטוח בריאות שמכסה ה-כל להם ולבני משפחותיהם, פטור ממס קניה לרכב חדש כל 3 שנים כל עוד הם בשירות פעיל, מימון לימודים גבוהים, מתן עדיפות בפרויקטי מחיר למשתכן/שכירות ארוכת טווח, ואפשר לחשוב על עוד דברים.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אני אומר, אם תהפוך את השירות ליותר אטרקטיבי, יהיו לך יותר אנשים שלא צריך להכריח אותם מאשר הבודדים שיש היום.

הרבה יותר אטרקטיבי לבן 18 לפרוס זחל בנגמש בגשם בבוץ של רמת הגולן כשמשלמים לו פי 5 מחבר שלו שלא התגייס ועובד בתחנת דלק כדי לממן שכר לימוד.

תסלח לי על הבוטות אבל אתה חי בסרט.
נסה למצוא רצף/טייח יהודי בן פחות מ-50. זה לא בעיה של שכר, רצף טוב מרוויח יותר טוב מבהייטק.

נסה למצוא שוטף כלים יהודי בתא, ואם אתה חושב שזה בעיה של שכר אז תלה מודעה עם טלפון ותציע 100 שקלים לשעה. אל תדאג למנוחתך אף אחד לא יתקשר.

הסיבה היחידה שיש מוטיבציה אצל צעירים להתגייס ליחידות קרביות היא שהם לא רוצים להיות שוטפי כלים (ע״ע משק ממטרות).

זה לא בגלל כסף, ועוד כסף לא ישנה את זה.

תבטל את גיוס החובה ולהיות חירנ״יק יהיה השוטף כלים החדש, כבר היום הם מעדיפים הייטק…

אנחנו לא ארהב עם אוכלוסיה של 300 מיליון שמספיק פרומיל כדי לאייש את הצבא בבט״ש, ויש מספיק היליביליס או אנשים שסבא של סבא רבא שלהם לחם במלחמת העצמאות והם תמיד מתגייסים.

אנחנו לא ארהב עם גבול מזרחי של אוקיינוס אטלנטי וגבול מערבי של אוקיינוס שקט, אם תפרוץ מלחמה במקרה הגרוע עושים גיוס חובה, מאמנים צבא מאפס ויוצאים לקרב, תמיד אפשר לתקן על הדרך (זה עבד להם במלחמת העולם השניה יופי).

אנחנו ישראל, מדינה ברוחב של כלום עם אנשים שבטוחים שזורחת להם השמש מהתחת וכל מקצוע שהוא קצת מלוכלך נפסל על הסף.

בהצלחה עם לשכנע צעירים לפרוס זחל בבוץ או לאייש עמדות שמירה בהר דוב בקור כלבים, כבר היום אין מספיק שריונרים, למה אתה חושב שיש פיילוט של חיילות?

אם אתה רוצה כיוון של מה יקרה תבדוק מה אחוז המשרתים במילואים ביחידות שדה. לא כאלה שרשומים בספרים אלה כאלה שאשכרה מגיעים…

תזכור שהם ממש לא מפסידים כסף, מקבלים מה שהם מקבלים מהמעסיק/עסק והם באים רק לשבועיים לא לכמה שנים.

כשעוד קראו לי נוכחתי לדעת מה קורה במילואים. באימון הראשון 50% לא באים/עושים בעיות ומקבלים פטור.

בכל אימון נחתכים עוד.

לדעתי פחות מ-2% מהאוכלוסיה עושים באמת מילואים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 12 דקות, farkash7 כתב:

הסיבה היחידה שיש מוטיבציה אצל צעירים להתגייס ליחידות קרביות היא שהם לא רוצים להיות שוטפי כלים (ע״ע משק ממטרות).

פעם אחרונה שבדקתי, הרבה יותר קשה להתקבל להיות מש"ק ממטרות מאשר לוחם.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני אישית מוצא את ההודעות הפוסט אפוקליפטיות על מה יקרה אם חלילה יהיה צבא מקצועי (אף אחד לא יתגייס וכו׳) כתמוהות למדי - הרי מדובר בהתעלמות מוחלטת מהמציאות: כבר כיום אפשר לא להתגייס... מי שהולך לגולני לא עושה את זה כי הכריחו אותו להלחם בגולני, אלא שילוב בין ״מורעלות״ צבאית + נורמות חברתיות. אם אתה מעדיף לספר שאתה עושה פיפי במכנסיים או חולם על רצח ילדים בשביל לראות קב״ן, אז תעשה את זה ותצא מהשירות. אני מניח שכולנו(?) מודעים לכך שזה לא סופר מסובך להתחמק משירות צבאי, בטח ובטח שירות ביחידות לוחמות.

אם ממקצעים את הצבא כך שהוא עדיין בנורמות החברתיות + מאוזן יותר מבחינת תמריצים, זה דווקא יכול לסייע לכל הסיטואציה. הרי זה לא שכשאתה מסיים תיכון יש לך באמת מושג מה תעשה עם החיים שלך, האינרציה הצה״לית די נוחה לרבים באוכלוסיה. 

לכן הבעיה העיקרית אינה שלא יהיה צבא, כאמור די טריוויאלי לדעת שיהיה צבא ויהיו חיילים. הבעיה העיקרית היא שיהיה קשה יותר לגייס את הקצה העליון של מציבת כח האדם, וכאן שילוב בין תמריצים ואינדוקטרינציה יכולים לסייע אבל אין לי ספק שצבא מקצועי יאבד את הרבה מה 1%ers.

לפני 20 דקות, farkash7 כתב:

תסלח לי על הבוטות אבל אתה חי בסרט.
נסה למצוא רצף/טייח יהודי בן פחות מ-50. זה לא בעיה של שכר, רצף טוב מרוויח יותר טוב מבהייטק.

נסה למצוא שוטף כלים יהודי בתא, ואם אתה חושב שזה בעיה של שכר אז תלה מודעה עם טלפון ותציע 100 שקלים לשעה. אל תדאג למנוחתך אף אחד לא יתקשר.

דווקא נראה לי שאתה החייב״סיונר כאן, גם כי אם תפרסם משרה ב100 ש״ח לשעה ברור שתקבל טלפונים, וגם כי כל הסיפור עם הרצף מצביע על כשל בהבנה של איך עובדים עסקים ושכר (בשביל להיות רצף שמרוויח כמו הייטקיסט, אם יש כזה בכלל, צריך הרבה מאוד נסיון - והדרך לנסיון רצופה (חה) בעבודה קשה).

וכאמור, בהינתן שכבר כעת אפשר לא להתגייס בקלות יחסית - ועדיין מוצאים מספיק צעירים שיתגייסו בזמן שהשירות ״חובה״ הוא פיקציה, אז ברור שכשהשירות יהיה עם תמריצים נורמליים יותר עדיין ״יצליחו״ למצוא מתגייסים. 

• רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, farkash7 כתב:

לדעתי אתה מגזים מאד.

טייח ורצף לא מרוויחים משכורות של הייטק.

שוטפי כלים לא מרוויחים 100 ש"ח בשעה.

בוא ננסה להישאר בגבולות ההיגיון.

אין יהודים במקצועות האלה כי ליהודים בישראל ב2022 יש אפשרויות אחרות להרוויח שכר דומה בפחות מאמץ. לסיני/פלסטיני שעובד בטייח/רצפות אין את האפשרויות האלה.

איזה אפשרויות יש לבן 18 להרוויח משכורות "של גדולים" מיד אחרי תיכון, חוץ מלמכור סמים?

אנשים מתאבדים על אופניים חשמליות במשלוחים של וולט כדי לעשות קצת כסף, אז עבודה אמיתית עם עתיד ותנאים ושכר יפה הם לא יקחו?

פורסם (נערך)

״צבא העם״ הוא פיקציה נכון,ֶ אבל הוא עדיין עושה את העבודה. יש מספיק צעירים טיפשים שמאמינים לאידיאל הזה ומתגייסים. גם אני הייתי כזה.

יש המון צעירים שרואים בג׳ובניק כמישהו ״נחות״. הם רוצים לעשות שירות משמעותי ביחס לג׳ובניק ומשקיעים מאמצים כדי להגיע ליחידות שדה, כולל היערכות לגיבושים.

אומנם עשיתי שירות קרבי לא כזה משמעותי, אבל ממה שחוויתי אני יכול לומר ששום סכום לא יהיה מספיק כדי לגרום לסחיבה של 40% משקל גוף במשך 72 שעות וסדר גודל של 35 ק״מ עם טיפוס של שני רכסי הרים ומעט מאוד שינה כי יש תרג״ד להיות ״שווה את זה״.

צעירים היום נמנעים ממקצועות הרבה יותר קלים תמורת סכומי כסף גבוהים מאוד רק בגלל נורמות/איך הם נתפסים בחברה. אני מאוד מאוד סקפטי שזה יעבוד ולא הייתי רוצה להשתתף בניסוי עפ כל הכבוד.

לגבי טייח/רצף. הטובים לא מרוויחים כמו בהייטק הם מרוויחים יותר. כנראה שהרבה זמן לא שיפצת מקלחת.

לגבי שוטפי כלים הם לא כי יש אריתראים. הצעתי לך לנסות למצוא יהודי שישטוף כלים במסעדה בתא. תציע 100 שקלים לשעה ותעדכן אפ מישהו הסכים.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

לגבי טייח/רצף. הטובים לא מרוויחים כמו בהייטק הם מרוויחים יותר. כנראה שהרבה זמן לא שיפצת מקלחת.

במקרה יש לי בין היתר עסק לשיפוצים, וברור לי עד כמה אתה רחוק מהמציאות - קצת כמו מי שמתפחלץ שהמבורגר במסעדה עולה 50 ש״ח כשבשר לחמניה וחסה עולים בסופר 10. 

כשתמדל פנימה את הyield, מרווח, בלת״מים, סקופ קריפ, ביטוחים (...) פתאום תגלה שלא מדובר בהייטקס. המציאות קצת יותר מורכבת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא יודע מה זה הטובים, על כל העבודות בשיפוץ של אמבטיה ב2020 שילמתי משהו כמו 45 אש"ח, וזיבי אם הרצף הסיני (שעשה עבודה פצצה במשך יותר משבוע) קיבל שמינית מהסכום הזה.

רוב היהודים לא יעבדו בזה כי יש להם אפשרויות אחרות להרוויח בעבודה פחות קשה פיזית.

אותו דבר עם שטיפת כלים.

אנשים "מפונקים" (זה לא באמת פינוק) מהסיבה הפשוטה שיש להם ברירה. 

כשהשתחררתי מהצבא הציעו לי לעבוד כפועל בניין, ב9000 שקל בחודש משהו כזה (בערך פי 3 מהמינימום אז) אבל בגלל שלא הייתי "רעב" לכסף, היה לי איפה לחיות וכיוון מה לעשות, הלכתי לגרבץ קצת בעבודת אבטחה ונרשמתי ללימודים.

אבל אם הנסיבות היו אחרות? 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

לא יודע מה קורה בארהב.

לא יודע כמה הרצף הסיני של slow הרוויח (דע לך שהם לא פראיירים כמו שאתה חושב…)

רצף סיני טוב בארץ כבר מבקש וגם מקבל 200 שקלים למטר, ואם אתה תראה באיזה קצב הם מרצפים תישמט לך הלסת כשתעשה את החישוב מה היומית שלו…

איפה איציק כשצריך אותו?

• אהבתי 1

פורסם
לפני 39 דקות, oryo כתב:

דווקא נראה לי שאתה החייב״סיונר כאן, גם כי אם תפרסם משרה ב100 ש״ח לשעה ברור שתקבל טלפונים,

רואים שאתה לא חי בארץ.

לא תמצא שוטף כלים או עובד בנין גם ב 130.

עובד כללי חסר כישורים (ילד בן 18 שהפסיק ללמוד בכיתה יא' ובדיוק קיבל פטור נפשי מהצבא) לא תמצא גם ב 38.

אנחנו קטנים מידי וצריכים צבא גדול מידי בשביל צבא מקצועי. אל תשכח שחלק לא קטן מהמורעלים הם כאלי כי יש גיןס חובה אז אם אני מתגייס אני הולך עד הסוף אבל אם הגיוס לא חובה אלך לתרום במקום אחר (ואני שומע את זה מהחברים של הבת שלי שכולם בצבא וחלק מהם חתומים הרבה שנים).

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

לא תמצא שוטף כלים או עובד בנין גם ב 130.

כל עניין השכר הזה הוא תוצאה של השוק, הרי אם תציע 1,000₪ לשעה גם יהודים יעבדו בזה, לא?

על סמך מה הם מקבלים 150₪ לשטוף כלים? על סמך הלקוחות המשלמים של המסעדות. כנל הרצפים… אנשים כנראה סבבה עם לשלם 3 מיליון על דירה ו 500 שקל במסעדה.. כמו שאוהבים להגיד פה למי שמתלונן - מה קשה פה? נתבג מלא..

פורסם

אתה יכול לשלם לעובד במאפייה 70 שקל לשעה רקשעם ה 70 שקל האלה הוא לא יוכל לקנות את הלחם שהוא מייצר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, MZN כתב:

על סמך מה הם מקבלים 150₪ לשטוף כלים?

אף אחד לא מקבל את הסכום הזה. יש אריתראי שעובד בשביל הרבה פחות.

הטענה הייתה שלא ימצאו יהודי שיעבוד בזה גם תמורת 100 שקל לשעה, וזה כדי להפריך את הטענה שבעבור הסכום הנכון תמצא מי שיפרק לך זחל ברמת הגולן בחורף בבוץ.

לגבי רצף אתה יכול גם למצוא מישהו שיעשה את זה תמורת 50 שקל למטר אני מניח.

סע לשטחים למחסום. תאסוף פועל תחזיר אותו בערב למחסום.

אם נפלת על אחד טוב מעולה.

אם נפלת על טמבל במקרה הטוב כל הקיר יהיה עקום, במקרה הרע יפול לך אריח על הראש.

מי שלוקח סיני תותח ומשלם לו 200 שקל למטר יודע שהוא יקבל עבודה ושקט. הוא לא יצטרך לערבב לו חומר. לא יצטרך לדאוג לשיפועים. לא יצטרך להגיד לו מה לעשות בקיצור והעבודה תתבצע לפי הזמנים. בנוסף הריצוף שלו שעלה אולי 300 שקל למטר יקבל את היחס המתאים ולא ילך ים חומר לפח.

חבל שאין לנו פה איזה קבלן או מנהל עבודה שיוכל להגיד אם המספרים שקיבלתי מחוברים למציאות. לכו תדעו אולי אני כותב שטויות.

• תוכן חדש...