Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

לדעתי אתה מגזים בצורה רצינית.

כל המדינות סביבנו אולי לא רוצות אותנו פה, מצד שני גם אנחנו היינו מעדיפים שהן לא היו פה, אז גם הן בסכנה קיומית? 

חצי עולם בערך רוצה לראות את ארה"ב נשרפת, היא בסכנה קיומית?

הטענה היא לא שצריך לבטל את הצבא, אלא שמודל של גיוס חובה לא מתאים למציאות הנוכחית.

גם השכנים שלנו, גם אנחנו וגם ארה"ב לא היו אם לא היה להם צבא מספיק חזק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 36 דקות, SlowRide כתב:

הטענה היא לא שצריך לבטל את הצבא, אלא שמודל של גיוס חובה לא מתאים למציאות הנוכחית

במבחן התוצאה הוא מתאים. 

למען הסר ספק, התוצאה היא שאתה יושב בנוחות בבית שלך ומתדיין בפורום באינטרנט על האם צריך או לא צריך גיוס חובה, כשברגעים אלו ממש יש חיילים שיושבים בעמדות שמירה על פסגת החרמון בצפון ובהר חריף בדרום, בטמפרטורות שרואות את האפס מלמטה. מי שחושב שצבא מקצועי יכול לעבוד בישראל פשוט לא מבין את גודל האתגרים שהצבא מתמודד איתם. 

פורסם
לפני 4 דקות, MiniMiz3r כתב:

כשברגעים אלו ממש יש חיילים שיושבים בעמדות שמירה על פסגת החרמון בצפון ובהר חריף בדרום

כשברגעים אלו ממש יש מישהו שדופק באנג באמצע שמירה באיזה חור נידח..

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 39 דקות, MiniMiz3r כתב:

במבחן התוצאה הוא מתאים. 

למען הסר ספק, התוצאה היא שאתה יושב בנוחות בבית שלך ומתדיין בפורום באינטרנט על האם צריך או לא צריך גיוס חובה, כשברגעים אלו ממש יש חיילים שיושבים בעמדות שמירה על פסגת החרמון בצפון ובהר חריף בדרום, בטמפרטורות שרואות את האפס מלמטה. מי שחושב שצבא מקצועי יכול לעבוד בישראל פשוט לא מבין את גודל האתגרים שהצבא מתמודד איתם. 

אפשר להגיד את זה על כל דבר.

במבחן התוצאה התחבורה הציבורית עובדת, אז אין מה לשפר בה.

כמה משקי ממטרות, שקמיסטים ופקידות שבאות כל יום לבסיס בפיאט 500 כדי להכין קפה ולצלם מסמכים יש על כל אחד ששומר עכשיו בחרמון ובהר חריף?

למה לא להפוך לזה ששומר עלינו 24/7 את השירות לאטרקטיבי ומתגמל יותר?

לפני 41 דקות, MiniMiz3r כתב:

במבחן התוצאה הוא מתאים. 

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ראשית, חלק נכבד מהסרת האיום הקיומי נובע מהיקף הצבא. יש חיל אוויר גדול, חילות יבשה יחסית גדולים, חיל ים קטן אבל מתוחכם.  אוייב שיריח חולשה עלול לשנות את גישתו ולהפוך תוקפני, ולישראל לא יהיה הזמן הדרוש לבנות כוח מאזן.

שנית, יש מסלולי הכשרה שמיועדים לכל מיני אוכלוסיות. למשל - אחץ הכלות שלי למדה בטכניון במסגרת המיועדת לבני הפריפריה (איני מצוי בהגדרה המגוייקת). המסגרת קשורה לעתודה, היא מלוייבת בסך 6 שנות שחרות (חובה וקבע, אבל השכר בקבע די סמלי).

שלישית - אין סתירה בין מסלול קצונה לבין לימודים אקדמיים. בביה"ס לרפואה למדו איתי טייסים, מ"פ'ים בשריון ןקציני שייטת. נכון, התחילו את הלימודים בגיל 25-30  לא הפריע לקריירה שלהם ברפואה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

גם השכנים שלנו, גם אנחנו וגם ארה"ב לא היו אם לא היה להם צבא מספיק חזק.

אני לא חושב שצבא חזק זה בהכרח גיוס חובה לכל אזרח. צבא יכול להיות חזק מאד גם בלי להחזיק בכח אנשים שאין מה לעשות איתם אז נותנים להם לצבוע אבנים ולהכין קפה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

כל המדינות סביבנו אולי לא רוצות אותנו פה, מצד שני גם אנחנו היינו מעדיפים שהן לא היו פה, אז גם הן בסכנה קיומית? 

אולי, רק אולי, אנחנו זה הboogeyman שלהם.

בין היתר בגלל שהם חושבים שיש משהו במפעל טקסטיל כלשהו (צחוקים איתם).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

כמה משקי ממטרות, שקמיסטים ופקידות שבאות כל יום לבסיס בפיאט 500 כדי להכין קפה ולצלם מסמכים יש על כל אחד ששומר עכשיו בחרמון ובהר חריף?

הרבה. זה לא רלוונטי.

אם לא היה גיוס חובה, לא היה מי שיבוא לפתוח את השקם ולא היה מי שיישב במוצב בחרמון (ומעבר לו) ובצוללות ובטייסות ובטנקים. והמעט שכן היו מגיעים אלו האנשים שעבורם הצבא היה האופציה הפחות גרועה.

אני מסכים שיש הרבה חיילים מיותרים בצבא שאפשר לוותר עליהם, והמודל הנכון ביותר הוא אכן לוותר עליהם. אבל לא על גיוס חובה. צריך לאפשר לצבא לבחור את מי הוא רוצה לגייס, ולא להמשיך להיות מוטציה של צבא-תנועת נוער-תחנת רדיו-ביטוח לאומי שהוא היום.

פורסם

המודל של גיוס,חובה הוא הרע במיעוטו. כבר היום עם מסלולי הפטור הנרחבים המוטיבציה לשירוות יורדת, וככל שתרחיב אותם היא תרד עוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, MiniMiz3r כתב:

אם לא היה גיוס חובה, לא היה מי שיבוא לפתוח את השקם ולא היה מי שיישב במוצב בחרמון (ומעבר לו) ובצוללות ובטייסות ובטנקים. והמעט שכן היו מגיעים אלו האנשים שעבורם הצבא היה האופציה הפחות גרועה

לדעתי זה לא נכון.

אין גיוס חובה לעורכי דין/ מהנדסים/ גננים/ רופאים/ שוטרים/ מלגזנים והנה לא חסר אנשים לאייש התפקידים האלה. 

מי שיש לו מוטיבציה לשמור על המדינה ולהילחם יתגייס לצבא גם בלי חוק גיוס חובה. מי שאין לו מוטיבציה לשרת בצבא, יש לו מוטיבציה ללמוד מקצוע ולהרוויח הרבה כסף בגיל יחסית צעיר והצבא יכול להציע לו את זה ולנצל את היכולות שלו, במקום לתת לו להעביר 3 שנים בללמוד איך לתחמן את המערכת ולהעסיק המון חובשים, רופאים וועדות רפואיות כדי לנסות לצאת מהתפקיד הנאחס שתקעו לו.

מי שאין לו מוטיבציה לא לזה ולא לזה, שילך להיות מוכר נעליים. למה הצבא צריך אותו בכלל?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

ככל שאני חושב על זה יותר - יותר ויותר מתבהר לי שצבא חובה מאוד דומה לקומוניזם: מקסים בתיאוריה ודי דפוק בפרקטיקה, מאוד מאוד דפוק בפרקטיקה של אוכלוסיה סופר הטרוגנית כאשר חלקים נרחבים בה לא מוכנים בכלל להיות זה לצד זה.

אלמנט ה״לא לצאת פראייר״ הוא בגדול הקו המנחה את הישראלים לדרוש שירות מלא, אבל הוא ילדותי ומטופש כי בטוח תצא פראייר - אין דרך אמיתית לאזן בין מי שמאייש 8/8 ביקורת גבולות באיו״ש, בין מי שמשרת ב8200 עם מסלול ישיר להייטקס, בין השק״מיסט שעושה 2-11 וכמובן בין בן הישיבה שלא עושה כלום.

אין, ולא תהיה.

זו הסיבה שקיימים מודלים שאמורים לאזן את זה, וככל שיטמיעו אותם כך יתרחק צבא החובה מהמהות שלו - כי אם נותנים ללוחמים הרבה יותר הטבות משקמיסטים, הפער בין צבא חובה וצבא מקצועי מתטשטש. אם מקבלים יותר כסף והטבות בגלל תרומה שונה, זה מתחיל להזכיר לכם משהו…? (רמז: קוראים לזה ״שכר״ וזה איך שכל הכלכלה בנויה)

אחת הבעיות המרכזיות בסוגיה הזו - כמו באלף סוגיות אחרות - היא שאנשים יוצאים מתוך אקסיומה ואז מנסים להבין מה מי מו. כשאנשים בטוחים שצבא מקצועי אומר שמחר רוצחים את כל המשפחה שלהם, אין באמת דיון על האם יש התכנות לצבא מקצועי, אף אחד לא רוצה משפחה מתה בסלון.

אז למי שמסוגל לנקות את הראש מאקסיומות, צריך להתחיל קודם ולפני הכל מהשאלות:

1. מה התפקיד של הצבא?

2. מה הצרכים?

התפקיד זה החלק הקל - להגן על המדינה. לא כור היתוך ולא נעליים, זה *אולי* היה נכון פעם כשישראל היתה מדינת מהגרים, זה בוודאי לא נכון כעת. הפכו את הצבא לאיזשהו גוף חינוכי, ומי שלא מבין למה זה דפוק מהיסוד לתת לגוף צבאי לחנך - ובכן, כנראה צריך עוד קצת חינוך :) 

הצרכים זה החלק היותר מסובך -

אין שום מציאות במסגרתה 100% מהאזרחים צריכים לשרת, מבחינת *צורך* מבצעי. אין.

מה שיש זו מציאות במסגרתה %x (נניח לצורך ההמחשה: 70% - בפועל כנראה הרבה פחות אבל ניחא) צריכים לשרת, והיתר צריכים לשרת רק בשביל שאותם 70% ירגישו שלא דפקו אותם, כי הרי הדבר הכי בסיסי בפירמידת הצרכים הישראלית היא ״לא לצאת פראייר״. אבל זה מטופש להחריד כי ברור שדפקו אותם היות ואותם יתר ישרתו (אם ישרתו) בתפקידים חסרי תכלית ותוחלת.

כל זה לפני שמתייחסים לשונות הפנימית בצבא: הרי גם בתוך אותם 70% שמשרתים יש חתיכת פער פסיכי, כאמור - 8200 ומג״בניק לא באמת מקבלים חווית שירות דומה, או כלים לאזרחות. ב8200 אתה יכול לשלם על השירות ולצאת מורווח, במג״ב.. ובכן, פחות.

במילים אחרות: זה לא שהצבא צריך גיוס חובה לכל האזרחים, אלא במסגרת בה מנסים לאלץ גיוס חובה האזרחים צריכים גיוס חובה לכל האזרחים בשביל להרגיש שלא דפקו אותם, אבל זו תחושה מזויפת שמתבססת או על בורות או על wishful thinking ותו לא.

לכן קודם ולפני הכל צריך להבין שבסופו של יום, לא משנה איך תנסו לערבב את זה, צבא חובה אינו יהיה שוויוני, ושוויון בנטל זה אחלה קרדום לחפור בו אבל שום דבר מעבר לזה, אין ולעולם לא יהיה שוויון בנטל בצבא חובה פרופר. מה שאולי יהיה (במדינה הומוגנית, לא בישראל מן הסתם) זו תחושת פסואודו-שוויון מזויפת למי שלא משקיע יותר מדי מחשבה ואוכל מספיק אינדוקטרינציה עם דגני הבוקר.

בהינתן שהצלחנו להפנים את האמת הפשוטה הזו (אין שוויון בנטל, אין ולא יהיה) - עכשיו אפשר לחזור לצרכי הצבא:

אם לא צריך את כולם - האם זה נכון לדרוש גיוס חובה ולקוות שהנקראים לשירות סבבה עם חוסר השוויון האינהרנטי ובזבוז המשאבים בשם העמדת הפנים הקולקטיבית שיש כאן שוויון?

או האם זה נכון לנסות לגייס בצורה מקצועית יותר, ולהשתמש בייעול המערכת עבור הקצאת משאבים מחודשת במסגרתה מיישרים את עקומת אי השוויון דרך הטבות למשרתים?

דמיינו לרגע שהמשרתים בצה״ל מקבלים הטבות מס גדולות לעשור הקרוב + חינוך חינם, כאשר הלא-משרתים מסבסדים את ההטבות האלו דרך מיסוי יתר + חינוך בתשלום (או כל מיני דרכים אחרות, יש מספיק). כל זה לפני שנכנסים להון העצום שייפתח ברגע שינסו לייעל את המערכת האולטרה-לא-יעילה שקוראים לה צה״ל, יחד עם ביטול כל אותם יחידות פרקינסון (ואם עדיין לא קראתם את המאמר המצוין של אורי כץ - תשקיעו כמה דקות).

לי אישית נשמע די טריוויאלי שהפתרון השני הוא הנכון יותר - כאשר השאלה המרכזית היא האם לצה״ל יש את היכולת לגייס את ההון האנושי הנדרש דרך שילוב בין חלוקת תקציב בהתאם לנטל + פטריוטיות של ילדים מורעלים. יש כל מיני דרכים לממן את זה שלא רק דרך ניהול תקציבי מחודש. כל הבטוחים שאף אחד לא ישרת קצת חיים בסרט, ילדים בני 18 הם די מורעלים מלכתחילה, אבל מעבר לזה, כשהם יודעים שהתואר באוניברסיטה הולך להיות חינם בזמן שחברים שלהם משלמים ֜40,000ש״ח לשנת לימוד - וואלה הדברים האלו נסכמים די מהר.

הדבר הכי ״בעייתי״ זה שכנראה יווצרו עיוותים סוציואקונומיים (עשירים ישרתו פחות), אבל כאן חוזרים לתפקיד הצבא: להגן על המדינה ולהרוג אויבים, לא להוות משרד שוויון-בכאילו שגם ככה לא עושה כלום כי גם היום ילדי עשירים יכולים לקבל פטור משירות / שירות סופר כיפי בלאו הכי, וכל הסיפור על שוויון הוא פיקציה שמצליחה להתל בהמונים. כשהצבא מגייס את כוווווולם אז ויטמין פי וקשקושי מכסות גורמים לכל מיני עיוותים - מה שמזכיר לי את העניין הבא:

אני ושני חברים קרובים שלי סיימנו את הטכניון בהצטיינות (אני סתם הצטיינות של הטמבלים, הם בהצטיינות יתרה בתואר כפול, אחד מהם שני במחזור ממוצע 98.6 שזה פסיכי לגמרי) - אתם יודעים מה עשינו בצבא? אני הייתי בחיל המים, אחר באב״כ, שלישי בקריה בתפקיד מטופש. מדינת ישראל בזבזה לנו את הזמן ולעצמה את המסים כי ״שוויון בנטל״ + יחסי פרופיל/קב״א (החבר מאב״כ? היה אמור להיות במודיעין, אבל הועבר רגע לפני הגיוס להנדסה כי הפרופיל היה גבוה מספיק וכנראה מקורבצ׳יק מקורבצ׳וקבר היה צריך לקחת לו את האלוקציה). עשיתי ׳חישוב גב מעטפה׳, בשנה ראשונה שלי באזרחות שילמתי מסים שעוברים את השכר הממוצע במשק - זה היה כ״כ יותר יעיל לכולם לאלקץ את המשאבים בצורה שאו מחלצת ממני פוטנציאל, או מחלצת ממני כסף, במקום לחלץ ממני עשירית פוטנציאל במשך שלוש שנים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

המודל של גיוס,חובה הוא הרע במיעוטו. כבר היום עם מסלולי הפטור הנרחבים המוטיבציה לשירוות יורדת, וככל שתרחיב אותם היא תרד עוד.

כי לגייס בני 18 באיומי כלא זה כלי העלאת מוטיבציה מהמם

לפני 3 שעות, oryo כתב:

אחת הבעיות המרכזיות בסוגיה הזו - כמו באלף סוגיות אחרות - היא שאנשים יוצאים מתוך אקסיומה ואז מנסים להבין מה מי מו. כשאנשים בטוחים שצבא מקצועי אומר שמחר רוצחים את כל המשפחה שלהם, אין באמת דיון על האם יש התכנות לצבא מקצועי, אף אחד לא רוצה משפחה מתה בסלון.

כי זה קיבעון מחשבתי שנבנה במשך דורות.

מזכיר לי אבא של חבר שהיה פעם מחליף רנו מגאן ברנו מגאן "כי הצבא לא יקנה רכב גרוע לסגני אלופים".

מחשבה נוספת - כאשר בתור ילד אתה גדל בבית שבור, ועובר התעללות פיזית ו/או רגשית, וצריך כל הזמן להיות עם הראש למטה כדי לא לעצבן את מי שמתעלל בך, אז גם אם בתור מבוגר אתה עובד קשה ובונה לעצמך חיים טובים, אתה עדיין חי בתחושה שפאק הכי קטן וכל מה שבנית יקרוס.

אז אולי זה נובע מPTSD קולקטיבי שנוצר פה. אני רואה את זה בשירשור על אוקראינה איפה שחלק מהאנשים מסבירים לך שאסור לנו לעצבן את פוטין כי סיבות, אולי הוא מזכיר להם את האבא השיכור והאלים. וגם הסברה הזאת שאם לא יהיה גיוס חובה, הכל יילך לעזאזל. כן, גם אם יש אנשים שאין מה לעשות איתם, או שהגיוס יעשה להם רק רע, עדיין לגייס כי ככה. כנ"ל אם יהיו ערבים בממשלה, אז הם בטח ימכרו את המדינה לנסראללה, רק תתן להם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, oryo כתב:

כל הבטוחים שאף אחד לא ישרת קצת חיים בסרט, ילדים בני 18 הם די מורעלים מלכתחילה, אבל מעבר לזה, כשהם יודעים שהתואר באוניברסיטה הולך להיות חינם בזמן שחברים שלהם משלמים ֜40,000ש״ח לשנת לימוד - וואלה הדברים האלו נסכמים די מהר.

אני מניח שזו הקצנה. אני לא בטוח שאף אחד לא ישרת. אנשים הולכים לשרת גם במשטרה, מכבי אש, שב"ס. יש גם בצהל אנשי קבע. במדינות אחרות יש אפילו צבאות פרטיים. אבל השאלה היא לא בינרית. השאלה היא האם מי שכן ישרת יצליח למלא את השורות ברמה מספקת, בטח ביחס למה שיש היום. ובתוך זה צריך לזכור שבזמן מלחמה הצבא הישראלי מסתמך לא רק על מי שנמצא בסדיר, אלא גם על מערך מילואים של מאות אלפי בני אדם. והמספרים לצערי כן חשובים במקרה של מלחמה בסקייל מלא מהסוג שיש עכשיו בין רוסיה ואוקראינה.

לפני 4 שעות, oryo כתב:

הדבר הכי ״בעייתי״ זה שכנראה יווצרו עיוותים סוציואקונומיים (עשירים ישרתו פחות), אבל כאן חוזרים לתפקיד הצבא:

לא הבנתי אם אתה מציע פשוט לאפשר להמשיך לגייס, או להפוך את הצבא למקצועי פרופר. 

אם הכוונה היא לאופציה ראשונה לדעתי זה יוביל לאסון די מהר, ואני ממליץ שוב לקרוא את הפרסומים של יגיל לוי בהקשר הזה. מעבר גם לבעיות שהוא מדבר עליהן במאמר המקשור או בספרים שלו, אפשר להסתכל על רוסיה כדי ללמוד איך נראה צבא שבצורה כמעט רשמית מבוסס על השכבות הכי עניות והכי פחות משכילות באוכלוסיה.  

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

אין גיוס חובה לעורכי דין/ מהנדסים/ גננים/ רופאים/ שוטרים/ מלגזנים והנה לא חסר אנשים לאייש התפקידים האלה. 

אני לא יודע באיזו מדינה אתה חי אבל במדינת ישראל יש מחסור קריטי במהנדסים, רופאים ושוטרים. ברמה של אם מנסים לרצוח אותך באמצע הרחוב אין לך מה להתקשר למשטרה, היא תגיע תוך חצי שעה במקרה הטוב כדי לשים דגלונים קטנים בכל מקום.

מי שיש לו מוטיבציה לשמור על המדינה ולהילחם יתגייס לצבא גם בלי חוק גיוס חובה.

לצערי אנחנו לא יכולים להחזיק צבא על סמך רצונם הטוב של המלש"בים בני ה-18.

מי שאין לו מוטיבציה לשרת בצבא, יש לו מוטיבציה ללמוד מקצוע ולהרוויח הרבה כסף בגיל יחסית צעיר והצבא יכול להציע לו את זה ולנצל את היכולות שלו, במקום לתת לו להעביר 3 שנים בללמוד איך לתחמן את המערכת ולהעסיק המון חובשים, רופאים וועדות רפואיות כדי לנסות לצאת מהתפקיד הנאחס שתקעו לו.

איזה מקצוע הוא ילמד בגולני או במג"ב או במשטרה הצבאית?

מי שאין לו מוטיבציה לא לזה ולא לזה, שילך להיות מוכר נעליים. למה הצבא צריך אותו בכלל?

כי בסופו של דבר צריך X חיילים כדי להחזיק את האופרציה שנקראת צה"ל בכשירות למלחמה (ובטח במלחמה). מוטיבציה היא לא פקטור פה. זה נחמד שיש אותה אבל היא לא רלוונטית. הצבא צריך לגייס אנשים לפי שילוב של צורך שלו וכישורים של המלש"ב, בגיוס חובה. הוא בהחלט צריך לרזות ולהשיל מעצמו תפקידים מיותרים של "צבא העם" ולהתעסק בעיקר שזה לחימה ותמיכה בלחימה. זה אומר שצריך לאפשר לצבא להיות בררן במי הוא מגייס, ולכל השאר אפשר להציע "חלף שירות" בדמות שירות לאומי או תשלום למדינה ושימשיכו בחייהם. זה יאפשר לשפר את התנאים של המשרתים, מבלי לפגוע בכשירות הצבא.

לפני 4 שעות, oryo כתב:

לי אישית נשמע די טריוויאלי שהפתרון השני הוא הנכון יותר - כאשר השאלה המרכזית היא האם לצה״ל יש את היכולת לגייס את ההון האנושי הנדרש דרך שילוב בין חלוקת תקציב בהתאם לנטל + פטריוטיות של ילדים מורעלים. יש כל מיני דרכים לממן את זה שלא רק דרך ניהול תקציבי מחודש. כל הבטוחים שאף אחד לא ישרת קצת חיים בסרט, ילדים בני 18 הם די מורעלים מלכתחילה, אבל מעבר לזה, כשהם יודעים שהתואר באוניברסיטה הולך להיות חינם בזמן שחברים שלהם משלמים ֜40,000ש״ח לשנת לימוד - וואלה הדברים האלו נסכמים די מהר.

להרבה אנשים נשמע די טריוויאלי שהעולם שטוח ושכדור הארץ הוא מרכז היקום והשמש סובבת סביבו. לא כל מה שנראה לך טריוויאלי הוא גם נכון. אנשים שמתלהבים מרעיון של צבא מקצועי שוכחים שמי שמנצח במלחמות זה מגויסי חובה ולא שכירי חרב.

לפני 4 שעות, oryo כתב:

אני ושני חברים קרובים שלי סיימנו את הטכניון בהצטיינות (אני סתם הצטיינות של הטמבלים, הם בהצטיינות יתרה בתואר כפול, אחד מהם שני במחזור ממוצע 98.6 שזה פסיכי לגמרי) - אתם יודעים מה עשינו בצבא? אני הייתי בחיל המים, אחר באב״כ, שלישי בקריה בתפקיד מטופש. מדינת ישראל בזבזה לנו את הזמן ולעצמה את המסים כי ״שוויון בנטל״ + יחסי פרופיל/קב״א (החבר מאב״כ? היה אמור להיות במודיעין, אבל הועבר רגע לפני הגיוס להנדסה כי הפרופיל היה גבוה מספיק וכנראה מקורבצ׳יק מקורבצ׳וקבר היה צריך לקחת לו את האלוקציה). עשיתי ׳חישוב גב מעטפה׳, בשנה ראשונה שלי באזרחות שילמתי מסים שעוברים את השכר הממוצע במשק - זה היה כ״כ יותר יעיל לכולם לאלקץ את המשאבים בצורה שאו מחלצת ממני פוטנציאל, או מחלצת ממני כסף, במקום לחלץ ממני עשירית פוטנציאל במשך שלוש שנים.

אני הכי אוהב את החישובי גב מעטפה האלה על כמה דפקו אותי וכמה אני מסכן. בשורה התחתונה ברור שגם אתה וגם שני חבריך לא הייתם מתגייסים בכלל לצבא בהנתן שאלו התפקידים שהיו מציעים לכם, מה שכמובן סותר את התזה ה"טריוויאלית" שלך על כמה מורעלים הם בני 18. ומכיוון שאנחנו רואים שיש גם בני 18 שרק עושים חישובי מפית איך להדפק פחות, ברור שהם לא היו מתגייסים לצבא מרצונם.

מכיוון שהצבא בסופו של יום צריך לאייש את התפקידים האלו, ושהוא לא יכול לסמוך על טוב ליבם של בני 18 מורעלים, יש בישראל גיוס חובה. מש"ל.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, MiniMiz3r כתב:

אני לא יודע באיזו מדינה אתה חי אבל במדינת ישראל יש מחסור קריטי במהנדסים, רופאים ושוטרים. ברמה של אם מנסים לרצוח אותך באמצע הרחוב אין לך מה להתקשר למשטרה, היא תגיע תוך חצי שעה במקרה הטוב כדי לשים דגלונים קטנים בכל מקום

אז אולי באמת נחייב גם אותם להתגייס...

אם המשטרה היתה מקום עבודה אטרקטיבי, לא היו חסרים שוטרים. פחות אנשים היו עוזבים את מקצוע הרפואה אם היו רואים בו עתיד והיו נותנים להם להתמחות. 

אתה לא באמת רוצה שהשוטר והרופא והחייל יהיו שם בלית ברירה. 

לפני 29 דקות, MiniMiz3r כתב:

מוטיבציה היא לא פקטור פה

אוקיי, נסכים שלא להסכים.

• תוכן חדש...