Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפעם הרביעית בשש שנים: קרן המטבע תלווה מיליארדי דולרים למצרים

הקרן תספק חבילת סיוע של 3 מיליארד דולר והודיעה שמימון נוסף של 14 מיליארד דולר בדרך. זאת בניסיון להחיות את הכלכלה המצרית, שחייבת כעת יותר מ-52 מיליארד דולר למוסדות שונים, כמעט מחצית מהם לקרן המטבע

https://www.ynet.co.il/economy/article/skar4h2uj

-שאני אומר לכם שווה להיות מדינת רווחה, תגידו אמן.

יצאתם עליי שאי אפשר שכולם לא יעבדו.

הנה.

עוזרים.

אתם ישר הא, אם לא יעבדו כולם המדינה תקרוס ויהיה רעב עולמי.

יוון עשתה את זה לפנינו ומצריים עושה את זה כרגע.

מה הטלפון של קרן המטבע?

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

בוא תספר לנו במה אתה מאמין בענייני העסקת עובדים

אני מאמין שבישראל (אולי גם בעוד מקומות) יש מקצועות שצעירים לא ילכו לעבוד בהם נטו בגלל תדמית, ולא משנה מה השכר.

כשצעיר רואה מודעה של שוטף כלים הוא בכלל לא מסתכל על השכר, הוא חושב מה הוא יספר לדייט שלו בערב כשהיא תשאל אותו איפה הוא עובד.

כנל בניין.

תהפוך את הצבא למקצועי. סיכוי לא רע שתקבל את אותו הדבר.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

מי שיש לו ברירה, לא יילך לעבוד בכללי.

אז אותו מעמד ביניים-גבוה יתגייס גם אם יהיה צבא מקצועי.

אחרת אין לבני אותו מעמד לצאת מהצבא גם היום, ומשום מה הם לא עושים את זה. הם עדיין יתגייסו, אם לא בשביל שכר (שזה עדיין משמעותי גם בשביל בן מעמד ביניים-גבוה), אז בשביל הטבות והנטוורקינג, וכי אבא חינך שצריך לעשות צבא.

עניים יתגייס בגלל השכר, תנאים, ושוב, נטוורקינג.

מי שיש לו ברירה בין ל"גרבץ" בתחנת דלק גם במחצית המשכורת של טכנאי טנקים אבל לעשות 10% אחוז, לא ילך לצבא. בשביל מה? 

מי שעני מצד שני, מאוד אפשרי שייתגייס. וזה גם מה שקורה במדינות עם צבא מקצועי בלבד, אאל"ט.

אני לא יודע איזה סד"ג של שכר אתה חושב שיוכלו לשלם ואני לא יודע איזה נטוורקינג יווצר לטכנאי טנקים שהרי אין טנקים באזרחות. מה שכן קורה זה שאם אבא הלך לצבא או מכיר את הצבא כנראה גם הבן ילך. אבל לא בטוח שזה יחזיק לאורך שנים.

על עניים אין כל כך דיון.

יודע מה - אפשר לעשות מודל היברידי.

להשאיר גיוס חובה, אבל לעשות גיוס סלקטיבי, ולמתאימים לתת שכר הוגן, תנאים והטבות, ככה שמי שמתאים לגיוס, זוכה בשכר והטבות, מי שלא - בהצלחה ביילו.

זה בערך מה שקורה היום. בצורה קצת עקומה ובלי להגיד את זה בקול רם. מגוייסים איכותיים מאותרים לפני תחילת השירות ועוברים תהליכי מיון. אפילו האיתור היום לא סופר פעיל כי המגוייסים עצמם פונים לצבא כדי להתמיין בימי גיבוש ומבחנים כאלה ואחרים. המתאימים מגוייסים למקומות החזקים, חיה"א/מודיעין/יחידות מובחרות וכו'. השאר מדורגים בצורה כזו או אחרת והצבא מציב בד"כ לפי הדרישות/תקנים וכו'. כמובן שהתהליך לא יעיל ולא מיטבי וכו' וכו'.

גם התגמול וההטבות בסוף השירות הם בהתאם לרמת הסיכון. אמנם התנאים במהלך השירות לא תמיד תואמים לתפקיד.

אפשר לעשות הרבה יותר טוב ולשפר הן את המנגנון והן את התנאים למשרתים.

וכדי לממן את אותם ת"ש, לקצץ ביחידות מיותרות ואנשי קבע בתפקידי כלום. ככה שיהיה בדיוק את הכח אדם שצריך ואיפה שצריך

כולם רוצים צבא יעיל יותר, אני לא חושב שיש על זה ויכוח.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 49 דקות, eladns כתב:

בפעם הרביעית בשש שנים: קרן המטבע תלווה מיליארדי דולרים למצרים

הקרן תספק חבילת סיוע של 3 מיליארד דולר והודיעה שמימון נוסף של 14 מיליארד דולר בדרך. זאת בניסיון להחיות את הכלכלה המצרית, שחייבת כעת יותר מ-52 מיליארד דולר למוסדות שונים, כמעט מחצית מהם לקרן המטבע

https://www.ynet.co.il/economy/article/skar4h2uj

-שאני אומר לכם שווה להיות מדינת רווחה, תגידו אמן.

יצאתם עליי שאי אפשר שכולם לא יעבדו.

הנה.

עוזרים.

אתם ישר הא, אם לא יעבדו כולם המדינה תקרוס ויהיה רעב עולמי.

יוון עשתה את זה לפנינו ומצריים עושה את זה כרגע.

מה הטלפון של קרן המטבע?

חובות זה אף פעם לא כיף. כי ריבית וכאלה..

וכן למדינת ישראל יש חובות ולא נראה לי הגיוני שנגיע למצב שנצטרך לקבל הלוואות כאלו בשביל לממן נוחות של אנשים שחיים במדינה.

וכן אנחנו צריכים לשאוף לקפיטליזם טהור כלל הנדרש.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 30 דקות, farkash7 כתב:

כנל בניין.

כנל רכבת או טכנאי

כנל נהג קטר

כנל נהג אוטובוס

כנל

כנל 

כנל אלפי משרות פתוחות שיש בהם צורך אמיתי בעובדים, שתנאי העבודה שם *סבבה* ועדיין לא מאויישים ובמחסור קריטי.

אז כן סלואורייד, אם אתה אומר לי שהמערכת בנויה על זה שהיא מאזנת את עצמה מבחינת ביקוש והיצע עם משכורות ותנאים, ובסוף מסתבר שיש חוסר עצום בכוח עובד במשרות שבהן התנאים אובייקטיבית סבבה וגם השכר סבבה. אז וואלה, אני אומר שהמערכת לא עובדת.

אני יש לי את המקצוע שלי, אז לא אלך להיות נהג קטר או בקר רכבות (או איך שלא קוראים בעברית למקבילה של בקר טיסה). אבל בדקתי, השכר פה בהולנד והתנאים באמת טובים, ועדיין יש מחסור בכוח אדם. אז איך אתה מסביר את זה?

אולי אני לא מעודכן, אבל לי נראה שזה אפילו מקצוע שלא מביך להגיד שאתה עובד בו.

מכיוון שלא קרתה פה איזה העלמות מסתורית של 5% מהאוכלוסיה העובדת שפתאום יש מחסור כזה, נשאלת השאלה מה קורה בעיניין? או שהמערכת איזונים הזאת לא עובדת. או שכדי לשמור על רמת חיים כזאת, כמו שיש לנו (לעולם, לא ישראל או מדינה ספציפית) כרגע צריך יותר עובדים ממה שיש בעולם.

תבחר את האופציה שאתה מעדיף להאמין בה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

נוצר מצב ברוב מדינות המערב עם המערכות הסוציאליות שבתקופת הקורונה אנשים גילו שיש מספיק קצבאות שמאפשרות לא לעבוד או לעבוד חלקית/בשחור.

כשאתה שבע וחי טוב אין לך סיבה אמיתית להתאמץ (לא כולם דפוקים כמוני שקמים לעבודה כי זה לא רק פרנסה אלא תחביב).

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נכנסתי לתוספת אחרת, אבל יאללה נהג לילה:

אין יותר קצבאות שאפשר לא לעבוד ולחיות סביר.

אם עובדים בשחור אז יש עבודה שנעשת. משרה שנעשת בשחור היא משרה שאויישה, אין פה יש מאין.

התוספת המקורית שרציתי להוסיף לסלואורייד/וואדים:

שתבינו שאני באמת משוכנע לגמרי שהתנאים בעבודות שחסר בהם הם טובים. הייתי הולך בכיף לשבוע שבועיים של עבודה בתור עובד פס ייצור אצלינו. או בתור נהג אוטובוס, קטר, וואטאבר. התנאים באמת סבבה.

אני לא אעשה את זה כי הקו"ח שלי מוכיח יפה שהכישורים שלי הם אחרים והם גם נחוצים. אבל בתכלס? אלה עבודות ממש ממש לא רעות. ממש.

- By lifting money bags

פורסם

שאלה כללית למישהו שאולי למד פה כלכלה: מתייחסים להיצע וביקוש כהסבר כלכלתי אמיתי לתופעות בעולם? או שזה יותר ברמה של אינטואיציה שמעליה יש עוד 50 משתנים שונים?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

התנאים לא מספיק טובים פשוט כי אנשים מעדיפים לעשות משהו אחר במקום זה. 

יש דברים שאפשר להחליף את העובדים במכונות אז אין בעיה. איפה שאי אפשר, פשוט צריך לשלם יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

בוא תספר לנו במה אתה מאמין בענייני העסקת עובדים

עריכה: כתבתי ״היצע וביקוש״ אבל אולי הייתי צריך לכתוב ״כוחות השוק״ או ללכת עוד צעד אחורה. 

זה נראה בשנים האחרונות שיש יחס מאוד פשטני לתפיסות כלכליות אצל כולנו בערך, ואני לא יורד או מבקר כאן אף אחד.

אבל מסכים עם דויד. העולם יותר מורכב מזה, לא?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

התנאים לא מספיק טובים פשוט כי אנשים מעדיפים לעשות משהו אחר במקום זה. 

יש דברים שאפשר להחליף את העובדים במכונות אז אין בעיה. איפה שאי אפשר, פשוט צריך לשלם יותר.

מעולה, זאת התאוריה.

למה עדיין יש מחסור? לא מעלים משכורות? ולמה לא מעלים, כי אחרת זה לא משתלם?

אם בסוף התשובה שלך היא "כן" אז:

א. המערכת שלך לא עובדת.

ב. או, אם אתה עדיין טוען שהמערכת עובדת: החברה כפי שאנחנו מכירים כעת אינה ברת קיימא. בכלל. ברוב התחומים שלה.

תחליט איזו מהאפשרויות אתה מעדיף. או שיש לך עוד אפשרויות.

אגב מכונות - אוקיי, נעשה אוטומציה לנהגי קטר, וגם לשליטה ובקרה. אוטובוסים? חינוך? לא מדבר בכלל על ייצור שגם ככה נמצא בהתליכי אופטימיזציה אינסופיים, ועדיין מחוץ למפעל תלוי שלט "מחפשים עובדים".

אה גם ציינו פה את תחום המסעדנות, מה איתו?

אגב, מכיוון שאני בהולנד, ולהולנד יש צבא עלוב (סליחה) ועדיין הם מנסים לגייס עובדים בטירוף ואני כול הזמן נתקל בפרסומות של "בבקשה בואו לעבוד איתנו נשבעים שאנחנו סבבה". יש חטיבת שיריון אחת והיא בכלל משותפת עם הגרמנים. 

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה לא עובדת? עובדת מצויין. נהג לילה לא סגר את העסק שלו, פותחים מסעדות חדשות כל הזמן, יש מי שיעבוד בבניה - כל הזמן שוברים פה שיאים בהתחלות בניה.

מניח שאם הולנד תהיה במצב של מלחמה, יהיה גם מי שיתגייס לצבא. תיזהר שפוטין לא יקרא את ההודעה שלך ויפלוש גם לשם, אמור להיות קל מאד לפי מה שאתה אומר 😅

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

נהג לילה לא סגר את העסק שלו

אבל ביטל רכישה של מכונה והעביר את מה שהיתה אמורה לעשות לסין עד שזמינות העובדים תשתנה.

אנחנו כבר לא נמצאים בחיפוש פתרונות טכנולוגיים לאנשי מקצוע שנכחדו (כמו חרטים וכרסמים) אלא בחיפוש מקומות עם ידיים עובדות.

זה לא יותר זול (ולפעמים גם יותר יקר) אבל אין לנו ברירה ואני ממש לא לבד בזה.

פורסם
לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

מי שיש לו ברירה בין ל"גרבץ" בתחנת דלק גם במחצית המשכורת של טכנאי טנקים אבל לעשות 10% אחוז, לא ילך לצבא. בשביל מה? 

במקרה הזה גם אין סיבה שילך לעבוד בהייטק.

למה לעשות תואר ולהפעיל את הראש וזה, אם אפשר לשבת ביילו, לתת 10% מאמץ בשביל 30% שכר.

לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

אני לא יודע איזה סד"ג של שכר אתה חושב שיוכלו לשלם ואני לא יודע איזה נטוורקינג יווצר לטכנאי טנקים שהרי אין טנקים באזרחות

גם לא יודע איזה נטוורקינג יש לטכנאי תקשורת, אבל עצם העובדה שביחידת מילואים שלי כולם הייטקיסטים, אז יש לי מספיק הזדמנויות לנטוורקינג.

לפני כשעה, David32 כתב:

שתבינו שאני באמת משוכנע לגמרי שהתנאים בעבודות שחסר בהם הם טובים. הייתי הולך בכיף לשבוע שבועיים של עבודה בתור עובד פס ייצור אצלינו. או בתור נהג אוטובוס, קטר, וואטאבר. התנאים באמת סבבה.

מחפשים נהגי קטר בהולנד? איפה נרשמים?

זה כאילו חלום ילדות אולטימטיבי.

לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

מניח שאם הולנד תהיה במצב של מלחמה, יהיה גם מי שיתגייס לצבא. תיזהר שפוטין לא יקרא את ההודעה שלך ויפלוש גם לשם, אמור להיות קל מאד לפי מה שאתה אומר 😅

יש לו קצת דרך (פולין, גרמניה, אופציונלית דנמרק אם דרך הים) לעבור לפני שהוא מגיע להולנד.

בינתיים הוא די שבר את השיניים שלו על אוקראינה, אבל יש לזה שירשור אחר.

image.thumb.png.38e5a17afc7d00bd7e896f713ce32cdb.png

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 דקות, vadim6385 כתב:

מחפשים נהגי קטר בהולנד? איפה נרשמים?

זה כאילו חלום ילדות אולטימטיבי.

לרוב האנשים זה עובד כשהם מתבגרים. תחשוב לשבת כל היום בקבינה רק עם גז וברקס. אפילו הגה אין.

לפני 4 דקות, vadim6385 כתב:

בינתיים הוא די שבר את השיניים שלו על אוקראינה,

לאוקראינה יש צבא.

• תוכן חדש...