Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

כשמציגים להם במה ובמי הם בחרו הם פשוט טומנים את הראש באדמה.

גם אחרי שהנציגים שלהם ישרפו פה הכל הם עדיין יטמנו את הראש באדמה ויאשימו את כולם פרט לעצמם.

כאתה לא אשם ולא אחראי לכלום, החיים שלך מה זה קלים.

ז"א החיים שלך בזבל, אבל אין לך מה להתאמץ כדי לשפר אותם, שום דבר לא תלוי בך גם ככה, אז החיים שלך קלים ופשוטים, אתה מקבל תשובות מוכנות להכל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
בתאריך 18.12.2022 בשעה 12:28, eladns כתב:

בפעם הרביעית בשש שנים: קרן המטבע תלווה מיליארדי דולרים למצרים

הקרן תספק חבילת סיוע של 3 מיליארד דולר והודיעה שמימון נוסף של 14 מיליארד דולר בדרך. זאת בניסיון להחיות את הכלכלה המצרית, שחייבת כעת יותר מ-52 מיליארד דולר למוסדות שונים, כמעט מחצית מהם לקרן המטבע

https://www.ynet.co.il/economy/article/skar4h2uj

-שאני אומר לכם שווה להיות מדינת רווחה, תגידו אמן.

יצאתם עליי שאי אפשר שכולם לא יעבדו.

הנה.

עוזרים.

אתם ישר הא, אם לא יעבדו כולם המדינה תקרוס ויהיה רעב עולמי.

יוון עשתה את זה לפנינו ומצריים עושה את זה כרגע.

מה הטלפון של קרן המטבע?

אני לא רוצה את הרמת חיים במצריים תודה רבה.

יש שם עוני מחפיר שאתה לא תופס בכלל.

בתאריך 18.12.2022 בשעה 13:25, David32 כתב:

כנל רכבת או טכנאי

כנל נהג קטר

כנל נהג אוטובוס

כנל

כנל 

כנל אלפי משרות פתוחות שיש בהם צורך אמיתי בעובדים, שתנאי העבודה שם *סבבה* ועדיין לא מאויישים ובמחסור קריטי.

אתה חייב להבין ש״סבבה״ זה יחסי ולא אבסולוטי. וזה משתנה עם הזמן.

אז בגלל צמיחת הכלכלה בישראל ומגוון האופציות שכר שהיה נחשב שכר גבוה לפני עשור עם תנאים שהיו נחשבים סבבה היום זה כבר שכר נמוך ותנאים לא נוחים. מה לעשות זה בדיוק קפיטליזם, יש תחרות על עובדים ולכן המצב שלהם משתפר עם הזמן (יש תקופות שיורד ויש תקופות שעולה אבל לאורך זמן בד״כ עולה).

בתאריך 18.12.2022 בשעה 14:29, David32 כתב:

מעולה, זאת התאוריה.

למה עדיין יש מחסור? לא מעלים משכורות? ולמה לא מעלים, כי אחרת זה לא משתלם?

אם בסוף התשובה שלך היא "כן" אז:

א. המערכת שלך לא עובדת.

ב. או, אם אתה עדיין טוען שהמערכת עובדת: החברה כפי שאנחנו מכירים כעת אינה ברת קיימא. בכלל. ברוב התחומים שלה.

המערכת עובדת מעולה.

בסוף לכל אחד מאיתנו יש ״משאבים״ מסויימים נקרא להם כסף. ולכל אחד מאיתנו יש רצונות ין אם למוצרים ובין אם לשירותים.

אתה בעצם טוען שאם המשאים שלי לא מספיקים לכל הרצונות אז המערכת לא עובדת אבל זו לא מטרת המערכת. המערכת מאזנת בין הרצונות למשאבים כך שמה שרוצים יותר מקצים לו משאבים ומה שרוצים פחות לא מתכנס.

אז כן, לפעמים מקצועות מסויימים מתים כי הם לא מתכנסים מבחינת סדר עדיפויות והביקוש להם יותר בתנאים הנוכחיים. יש מקצועות חדשים שעולים בזכות זה (נגיד דוגמא הכי פשוטה זה כל המאמני כושא פילאטיס וכו שלפני 20-30 שנה בקושי היו קיימים). ועם הזמן או שצרכים מסויימים ימותו כי הם לא מפיק חשובים או שיצליחו להוריד את המחיר שלהם ע״יי התייעלות ומיכון (התייעלות טכנולוגית בעצם).

זה אגב הכוח שדוחף להתייעלות טכנולוגית ולא טכנולוגית.

אז כן המערכת עובדת גם אם אתה לא אוהב את התוצאות כי אתה לא האדם היחיד בעולם.

בתאריך 18.12.2022 בשעה 17:25, David32 כתב:

אוקיי, זאת אפשרות ג' : כולם משקרים - אין מחסור בכוח עבודה. 

תמיד יהיה קיים מחסור איפהשהוא. בהמשך לציטוט הקודם שלי. על זה זה בנוי. אתה חושב שצורך מסויים חשוב יותר? אתה צריך לשים שם יותר כסף אין מה לעשות.

אתה יודע איפה יש מחסור בישראל? באנשים שיסחבו לך את התיק כשאתה יוצא לטיול בטבע, כמו במדינות עולם שלישי שאתה זורק לו כמה שקלין והוא סוחב לך את הציוד.

כמובן שהקצנתי את הטענה שלך רק שתבין, הרי זה לא שאתה לא יכול למצוא מישהו שיעשה את זה, פשוט בהינתן החלופות שלו תצטרך לשלם לו המון כסף שאתה מעדיף להוציא על צרכים אחרים. ושוב, המערכת עובדת מעולה לא הוכחת כלום חוץ מזה שאתה לא מבין את המטרה שלה.

בתאריך 18.12.2022 בשעה 21:48, Pika007 כתב:

ברוטו. 24 נטו זה שכר עתק (42+ בברוטו)

יותר כמו 47-8 אם מפרישים קה״ש מלאה ופנסיה מלאה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
בתאריך 19.12.2022 בשעה 09:51, פינדר כתב:

היצע וביקוש עובד יופי, אבל במקום בקנה מידה מקומי עכשיו זה עולמי.

הגלובליזציה מצד אחד מאפשרת לנו לקנות מוצרים במחירים מגוחכים (בהשוואה לעשורים הקודמים) אבל מצד שני גורמת לפועל בסין להתחרות על מקום העבודה של פועל מאשקלון.

יכולים לאהוב את זה או לא, אבל זה עובד כמו שעון.

לגבי נהגי קטר, אוטובוסים, מורים וכו'. מדובר במקצועות שבהם השכר חסום. שכר מורים נקבע על ידי המדינה. שכר נהגים חסום מעצם זה שהתחבורה מסובסדת ומחר נסיעה נקבע על ידי המדינה. אז אין פה תחרות אמיתית על העובדים שתיישר את השכר עם ההיצע.

אני לא כלכלן ולא יודע מה הפתרונות המוצלחים למצב הזה.

הפתרון פשוט, תיארת את הבעיה. הפתרון הוא לפתוח גם את התחומים האלה לתחרות גדולה יותר.

נתחיל מהפדוט- תחבורה ציבורית. אם כולה הייתה פרטית וכל אחד יכל פתוח קו אם יש ביקוש ולגבות מחיר מתאים היה איזון. יש אנשים עניים שהתחבורה תהיה יקרה להם? תנו להם כסף, אותו דבר לגבי דיור ציבורי, יש אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם מקום מגורים? תנו להם כסף במקום לתת להם לחכות בתור ואז שישכנו אותם בדירה במקום שקבעו להם בלי יכולת גמישות גם אם זה לא בדיוק מתאים להם ולא משרת את האינטרסים שלהם מבחינת התקדמות בחיים.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 7 דקות, wa11a כתב:

אם כולה הייתה פרטית וכל אחד יכל פתוח קו אם יש ביקוש ולגבות מחיר מתאים היה איזון

אם כולה הייתה פרטית וכל אחד היה יכול לפתוח קו איפה שרוצה, היו פותחים רק את הקווים הרווחיים.

לפני 19 דקות, wa11a כתב:

יש אנשים עניים שהתחבורה תהיה יקרה להם? תנו להם כסף, אותו דבר לגבי דיור ציבורי, יש אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם מקום מגורים? תנו להם כסף במקום לתת להם לחכות בתור ואז שישכנו אותם בדירה במקום שקבעו להם בלי יכולת גמישות גם אם זה לא בדיוק מתאים להם ולא משרת את האינטרסים שלהם מבחינת התקדמות בחיים.

אוקיי, תרחיש הבא - אין לי כסף ואני רוצה דירה במגדלי יו, כי זה סופר יקדם אותי בחיים.

משלמי מיסים צריכים לממן לי אותה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם אתה לוקח שתי שיטות מנוגדות - קומוניזם טהור מול קפיטליזם טהור, אף אחת מהם לא עובדת לטובת הכלל.

החוכמה היא לשלב בין קפיטליזם לסוציאליזם.

פורסם
לפני 40 דקות, vadim6385 כתב:

אוקיי, תרחיש הבא - אין לי כסף ואני רוצה דירה במגדלי יו, כי זה סופר יקדם אותי בחיים.

משלמי מיסים צריכים לממן לי אותה?

אתה לא הבנת את דבריי. התכוונתי מי שהחלטנו שברף מסויים ואנחנו מסייעים לו בדיור. משמע אלה שהיום מקבלים דיור ציבורי (אפשר להתווכח על הפרמטרים זו לא הייתה הנקודה שלי).

לפני 38 דקות, David32 כתב:

תחבורה ציבורית אינה ריווחית. מי יפתח קווים לא ריווחיים? מי ישקיע בתשתיות?

אני אמרתי לא להשקיע בתשתיות? אמרתי שלא תהיה השקעה ממשלתית? רק אמרתי לפתוח מקטעים מסויימים לתחרות לא אמרתי מאיפה יגיע הכסף. תקרא מה כתבתי.

וגם קווים לא רווחיים, האדם הפרטי הוא לא היחיד שמשתתף במשוואה הזו של ההיצע והביקוש, יש גם ביקוש ממשלתי שחלקו לאו דווקא נעשה בגלל תועלת כלכלית או אישית נטו.

לפני 37 דקות, vadim6385 כתב:

החוכמה היא לשלב בין קפיטליזם לסוציאליזם.

לקפיטליזם ו״רווחה״. שני דברים שונים.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

תשמע, אתה מדבר על איזו התייעלות טכנולוגית ומקצועות לא דרושים, תוך התעלמות מהדוגמאות שרשמתי.

נהגים מיותרים? מורים מיותרים? כול מיני אחים - מיותרים? 

בעצם יוצא שבכול הסיפור שלך יש תחום אחד שהוא לא מיותר, וכול השאר הולכים נאחוי. 

לפני שעה, wa11a כתב:

מה לעשות זה בדיוק קפיטליזם, יש תחרות על עובדים ולכן המצב שלהם משתפר עם הזמן

שורה לפני זה תיארת ירידה במצב של העובדים כי המצב של עובדים אחרים השתפר, ואחר כך אתה מוסיף שאלה שמצבם ירד (כי קראת לו 'יחסי') צריכים ללכת נאחוי כי לא מגיע להם לפי הקפיטליזם שלך.

חוץ מזה, רק מזכיר שקפיטליזם לא נועד להטיב עם העובדים.

מצחיק שאני נתתי דוגמאות לדברים שכולם משתמשים בהם והם נחוצים לתפקוד החברה שלנו, והדוגמא שלך זה מישהו שסוחב לך תיקים בטיולים בטבע...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 10 דקות, David32 כתב:

תשמע, אתה מדבר על איזו התייעלות טכנולוגית ומקצועות לא דרושים, תוך התעלמות מהדוגמאות שרשמתי.

נהגים מיותרים? מורים מיותרים? כול מיני אחים - מיותרים? 

בעצם יוצא שבכול הסיפור שלך יש תחום אחד שהוא לא מיותר, וכול השאר הולכים נאחוי. 

ממש לא, פשוט ההבדל הוא שהמקצועות שציינת לא פועלים לפי כוחות השוק ומנוהלים מלמעלה. במצב נורמלי אחים היו מקבלים יותר כסף, מורים? הטובים היו מקבלים יותר כסף את הגרועים היה אפשר באמת לפטר...), נהגים? תלוי איזה אין מה לעשות יש פה עניין של חלופות. היום נהגי אוטובוס לא מרוויחים הרבה לא כי אין ביקוש אלא כי השכר שלהם נקבע מלמעלה וכנראה ש״הממשלה״ אפרופו לא לעבוד בצורה של שוק חופשי החליטה בצורה שרירותית לגמרי שזה לא שווה יותר מ-x שקל.

לפני 14 דקות, David32 כתב:

שורה לפני זה תיארת ירידה במצב של העובדים כי המצב של עובדים אחרים השתפר, ואחר כך אתה מוסיף שאלה שמצבם ירד (כי קראת לו 'יחסי') צריכים ללכת נאחוי כי לא מגיע להם לפי הקפיטליזם שלך.

חוץ מזה, רק מזכיר שקפיטליזם לא נועד להטיב עם העובדים.

מה? תיארתי מצב הפוך לגמרי, תקרא שוב. זה לא משחק סכום אפס.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני כשעה, wa11a כתב:

ממש לא, פשוט ההבדל הוא שהמקצועות שציינת לא פועלים לפי כוחות השוק ומנוהלים מלמעלה. במצב נורמלי אחים היו מקבלים יותר כסף, מורים? הטובים היו מקבלים יותר כסף את הגרועים היה אפשר באמת לפטר...), נהגים? תלוי איזה אין מה לעשות יש פה עניין של חלופות. היום נהגי אוטובוס לא מרוויחים הרבה לא כי אין ביקוש אלא כי השכר שלהם נקבע מלמעלה וכנראה ש״הממשלה״ אפרופו לא לעבוד בצורה של שוק חופשי החליטה בצורה שרירותית לגמרי שזה לא שווה יותר מ-x שקל.

עובדים ברשתות פארם וסופרים. כיאה לעלה חדש, רוב בני המשפחה שלי, קרובים ורחוקים, עבדו מתישהו או עובדים ברשתות שונות ומשונות.

בכל מקום בערך תמיד חסרים עובדים והחברות מתקשות לגייס. אף אחד לא רוצה לעבוד בזה.

בכל מקום ששמעתי עליו ממשיכים לשלם את המינימום שהחוק מאפשר.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הם משלמים שכר מינימום כי אז אם יקרה מצב כאשר הם משלמים לפי "כוחות השוק", שמישהו ירצה להקים ועד עובדים אז המצב יהיה שהם ידרשו יותר כסף בשביל לעשות פחות. אז עדיף להם לשלם את המינימום הנדרש.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, wa11a כתב:

לקפיטליזם ו״רווחה״. שני דברים שונים.

בלי קפיטליזם אין כסף לרווחה.

בלי מנגנוני רווחה המצב שלך בתור עובד פשוט יהיה מאוד עגום.

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 15.12.2022 בשעה 17:21, DareDevil כתב:

זה משנה כי?

קצת באיחור, אבל היה לי גמר להתכונן אליו...

זה משנה כי עד שלא תגור תקופה בארץ זרה לא תבין מה זה להיות זר ועד כמה מי ומה שאתה קשור למקום שאתה גר בו ולאנשים שמסביבך.

ישבתי פעם עם בעלים של חברה שהחברה שעבדתי בה השקיעה בה (ואחרי זה נפרדה ממנה ומכרה לה חברה אחרת... בקיצור, הרבה התעסקויות ומשאים ומתנים). גבר רוסי, גיל העמידה, נקרא לו איגור (כי זה השם שלו). איגור סיפר לי כמה הוא חלם על ישראל ומה זה היה בשבילו להיות יהודי ברוסיה ומה היה החג הכי חשוב בקהילה שלו (שמחת תורה) ואיך הקגב היה עוקב אחריהם וכו׳.

ואיך בארץ זה בכלל לא מה שהוא חשב, ושאפילו הבן הטינאייג׳ר שלו, כשהוא מתעצבן עליו, קורא לו ״רוסי״...

ואיך אבא שלי, בגיל 84, שעלה לארץ בגיל 15, עדיין קופץ (סוגשל) בכל גול וכל ניצחון של ארגנטינה, מספר איך לקח אליפות בתי הספר בתור שוער עם הביצפר שלו, ורואים שהוא רוצה להיות בבואנוס איירס עכשיו (מי לא... אבל אחרת). זה לא משנה שכל החיים הבוגרים שלו בארץ, באיזשהו מקום פנימי, הוא ארגנטינאי.

סבא שלי היה אומר: בגיל שלוש אתה יודע מי זה הבן אדם.

ובאותה מידה, יש דברים שהופכים אותך לאותך, שהם קשורים למקום שבו גדלת ולעולם לא תוכל לנתק אותם.

אז להגיד שתהגר זה קל, בפועל, זה תהליך נפשי לא קל בכלל.

• אהבתי 6

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 9 דקות, DareDevil כתב:

הם משלמים שכר מינימום כי אז אם יקרה מצב כאשר הם משלמים לפי "כוחות השוק", שמישהו ירצה להקים ועד עובדים אז המצב יהיה שהם ידרשו יותר כסף בשביל לעשות פחות. אז עדיף להם לשלם את המינימום הנדרש.

לא הבנתי את ההסבר, אבל קרובי משפחה שלי עבדו שנים בקואופ וגם שילמו את המינימום למרות שהיה ועד.

בכל מקרה כדי לחסוך את הויכוח הפרטני על למה עובדי רשתות פארם או מזון מקבלים מינימום, אחזור על מה שכתבתי לפני כמה ימים:

״כוחות שוק״ ו״הצע וביקוש״ הפכו לסוג של מושגי קסם שמשתמשים בהם או במשיכת כתפיים או כשפשוט מתקשים ללספק הסבר מעמיק. קצת כמו ״קל לראות ש״ במבחנים במתמטיקה למי שנתקל בזה.

אני לא אומר שזה לא מושגים אמיתיים או משהו. אני אומר שהשימוש הפופוליסטי בהם הוא כנראה תוצר לוואי של פופולריזציה של הכלכלה בציבור הרחב והפיכתם של כלכלנים מסוימים לעוד שכבה של גורואים לעיניי הכל. ומכיוון שבדרך כלל זה נעשה במדיומים כמו פייסבוק, זה מן הסתם עובר תקצירים, הקלות וצמצומים ומשתמשים בזה כמו שמשתמשים בזה.

לא מנסה לרדת על אף אחד פה. אני לא כלכלן. אבל נראה לי שמעבר לזה שכלכלה זה לא מדע מדויק, לפעמים נראה שאין דבר שכלכלנים שונאים יותר מכלכלנים אחרים וכו׳, המודלים התאורטים שמשמשים כדי לתת מענה לבעיות פרטניות הם פשוט מורכבים יותר ומכילים יותר משתנים. 

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 28 דקות, DareDevil כתב:

הם משלמים מינימום כי:

א) יש שכר מינימום קבוע בחוק ואי אפשר לשלם פחות. אם היה אפשר לשלם פחות, היו משלמים פחות.

ב) השכר הוא פונקציה של עד כמה קשה להחליף את העובד. אם העובד עוזב ואתה מוצא אחד ומכשיר אותו תוך 5 דקות, בלי צורך בהשכלה או כישורים מיוחדים מצד אותו עובד, משלמים שכר מינימום. אם קשה למצוא עובד, כי צריך עובד עם כישורים וניסיון ספציפיים, אתה תשלם לו בהתאם. זה כוחות השוק.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...