Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, oryo כתב:

מה זה אומר ״צריך״? 

אם העסק מתפקד עם x/5 מנהלי מחסנים לאורך תקופת זמן ארוכה, אז כנראה הוא לא כ-ז-ה צריך פי 5 אנשים.

רק לצורך הדוגמא עבדתי שנים בארגוני rnd שלא הצליחו לגייס מהנדסים. מעבר לכל דבר אחר היו בררנים מדי. האם אפשר להסיק מזה או מאיך שהארגון בחר להתמודד עם הקושי לגייס שלא היו צריכים עוד מהנדסים? לא. שילמו מחיר במקומות אחרים - צמיחה איטית יותר, שחיקה של העובדים הקיימים וכו'.

אני לא יודע איך כל עסק מחליט על מצבת עובדים נדרשת, אבל זה שוב מכלול של משתנים שאי אפשר להשלים בתשובות פשטניות של "היצע וביקוש" ו"כוחות שוק". ניתוח ברמה של "אם לא אין ביקוש למשרה אז מעלים את השכר או מבטלים" לא מתאר את כל עולם האפשרויות. לפעמים פשוט נתקעים באמצע וסוחטים את העובדים הקיימים עד המקסימום האפשרי. כי לפעמים, בטח כשמדובר בעובדים באזורי שכר המינימום, מבחינת העסק גם לזה אין משמעות. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 36 דקות, mikyl כתב:

8500 נקראה אצלך גבוה? 47/50 ש"ח לשעה? אתה חי בארץ?

קודם כול, לא, אני לא חי בארץ ולא מסתיר זאת.

ששמתי לינק, התבססתי על מה שרשום בו:

ציטוט

כי החל מה-1 ביוני היא תעדכן את שכר נהגיה, כך שיחל ב-47 שקל לשעה ויגיע עד ל-50.5 שקל לשעה בהתאם לדרגות הוותק. לפי החברה, המשכורת הממוצעת לנהג תעמוד על מעל 17 אלף שקל בחודש – זו מבוססת בין היתר על שעות נוספות, תמריצים ומענקים שונים.

גם על חברה אחרת רשום 45-50.

נכון, יש איזכור לשכר ממוצע של 8500, אולי זה רק בסיס?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 58 דקות, David32 כתב:

צריך למסגר את ההודעה של פאלו.

-------------------------------------

אילו חלופות? שמשהו לא יסע - זאת החלופה.

סימוכין?

דווקא פה: מקלקליסט רשום אחרת. או שאתה רוצה להתלונן שהסיבסוד שהממשלה נותנת לא מספיק כדי להעלות את השכר (הגם ככה גבוה) עוד יותר?

צריך? תלוי מה רוצים. אם רוצים יותר נהגי אוטובוס אז כן! צריך להעלות להם את השכר עד שיהיו מספיק אנשים שהחלופה הזו משתלמת להם.
יאללה עזוב, חסרים נהגי משאיות. הם אינם מתוקצבים דרך המדינה. איך? גם פה אין שוק חופשי?

יש לך הוכחה שחסרים נהגי משאיות? עובדתית משלוחים מתבצעים ואני לא רואה חוסרים בגלל חוסר בנהגי משאיות. אם זה היה ככה השכר שלהם היה עולה והיית משלם יותר בגלל עלויות השינוע.

אבל זה הבסיס של הטענה מלפני כמה עמודים - זה לא קורה, יש עדיין מחסור. לכן המסקנה היא שמשהו "ברור שזה ככה" היא לא נכונה.

איך אתה מתווכח עם מבחן התוצאה? מחסור בעובדים.

קופאיות - מורידים קופות, שמים קופות שירות עצמי שגונבים בהם בידיעה שגונבים בהם. (הערת צד: אני חולה על קופות שירות עצמי ואני לא גנב. אבל גונבים בהם).

נו? זה בדיוק מוכיח את זה. לקופאיות יותר משתלם למצוא עבודה אחרת על פני השכר שמציעים להן. לסופר יותר משתלם לעבור לקופות אוטומטיות על פני העלות. זה מעולה.

אין מספיק נהגי קטר/ בודקים/ בקרי רכבת - מורידים את כמות הנסיעות. באמת. זה מה שקורה.

שיעלו את השכר, לא יחסרו.

אין מספיק נהגי אוטובוס - פחות קווים פועלים ובתדירות נמוכה יותר.

אפילו בכתבה ששלחת יש טענה כלפי המדינה. המדינה קובעת את הקווים ואת הסבסוד. משמע המדינה קובעת כמה אפשר לשלם לנהג כי היא קובעת את כמות ההכנסות.

אין מספיק פועלים במפעל, אז מקצרים משמרות (כי יש חוקי עבודה נורמליים שאוסרים לנצל עובדים, וטוב שיש אותם).

אבל אם שוק חופשי / היצע ביקוש - זה לא היה אמור לקרות.

עובדים זרים הם *לא* זולים, בכלל לא זולים.

הוצאה למיקור חוץ.... חשבתי שהבנו כבר שהטרנד הזה בתהליכים של ביטול. בטח הוצאה לסין.

מה שלום נהג האוטובוס הבנגלדשי והמוכרת בסופר המניימרית? הכול טוב?

לא הכול אפשר לייצא, לא הכול רצוי לייצא.

ולכן הטענה שלי הייתה שאו שסיסמאת הקסם "שוק חופשי ביקוש והיצע" לא עובדת, או שאנחנו כחברה במצב שהוא אינו בר קיימא. (או שכולם משקרים).

אגב, רוצה להזכיר שהשכר הממוצע הוא קצת מעל 10K, ככה שאם אתם מרוויחים מעל 10K אתם במצב טוב ובתנאים טובים.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 20 דקות, oryo כתב:

אם העסק מתפקד עם x/5 מנהלי מחסנים לאורך תקופת זמן ארוכה, אז כנראה הוא לא כ-ז-ה צריך פי 5 אנשים.

מה עם תפטר איזה 3-4 מהעובדים שלך? ואולי גם תצמצם את כמות הטלפונים/מיילים שאתה יכול להוציא? אולי גם אתה תתקיים פשוט לא כ-ז-ה טוב?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 21 דקות, wa11a כתב:

וכל התחומים האלה לא מתמודדים עם ביקוש והיצע בדרך הסטנדרטית כי הם ממשלתיים. יפה הוכחת שקפיטליזם לא עובד.

לא הוכחתי כלום כי לא טענתי טענה.

הלבשת על מה שאמרתי טענה משלך שלדעתי לא רלוונטית.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 14 דקות, wa11a כתב:

יש לך הוכחה שחסרים נהגי משאיות? עובדתית משלוחים מתבצעים ואני לא רואה חוסרים בגלל חוסר בנהגי משאיות.

בראבו. 

פה סגרת לי את כול האופציות להמשך הדיון.

מתבצעים משלוחים אז אין חוסר.

נהג לילה עדיין בעל עסק ולכן אין חוסר.

יש קופה אחת פתוחה אז אין חוסר.

יש 40 ילדים בכיתה פר מורה - אין חוסר.

מזכיר טיעונים לגבי הקורונה.

לפני 17 דקות, wa11a כתב:

נו? זה בדיוק מוכיח את זה. לקופאיות יותר משתלם למצוא עבודה אחרת על פני השכר שמציעים להן. לסופר יותר משתלם לעבור לקופות אוטומטיות על פני העלות. זה מעולה.

זה בדיוק מוכיח שיש מחסור.

אם מעדיפים לתת לסחורה להיגנב...

לפני 16 דקות, wa11a כתב:

משמע המדינה קובעת כמה אפשר לשלם לנהג כי היא קובעת את כמות ההכנסות.

איך זה עובד עם הטיעון שלך מלפני זה לגבי התחבורה הציבורית הפרטית?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 דקות, David32 כתב:

איך זה עובד עם הטיעון שלך מלפני זה לגבי התחבורה הציבורית הפרטית?

*אם* היא הייתה פרטית. המדינה הפריטה את ההפעלה אבל לא את המימון והניהול.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אם אנחנו מסכימים שתחצ הוא לא ריווחי.

ושעם הסיבסוד שיש עכשיו יש מחסור בנהגים.

איך הפרטה תפתור את הבעיה?

יותר מזה, אפילו אתה לא מאמין שהיא יכולה להתקיים בלי המדינה, כי אתה אומר:

לפני 9 שעות, wa11a כתב:

יש אנשים עניים שהתחבורה תהיה יקרה להם? תנו להם כסף

== סיבסוד. == מימון.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 28 דקות, wa11a כתב:

*אם* היא הייתה פרטית. המדינה הפריטה את ההפעלה אבל לא את המימון והניהול.

אם היא הייתה פרטית,רובה לא הייתה קיימת.

הטענות שלך לא מחזיקות...אפשר לחיות בלי רגל,זה לא הופך את החיים לאופטימליים.

פורסם

שאלה למומחים: בכמה מקומות בעולם יש תחבורה ציבורית בבעלות פרטית לחלוטין, איך זה עובד וממה הם עושים כסף?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני לא חושב שיש מדינה בעולם שהתחבורה הציבורית שלה מופרטת לגמרי ומתנהלת בתנאי שוק חופשי.

הכי קרוב לזה הייתה תקופת הברונים השודדים שהקימו את קווי הרכבת וקווי אוניות באמריקה.

מצד אחד הם באמת סללו רכבות ותרמו להתיישבות באמריקה אבל מצד שני זה היה על חשבון מהגרים שעבדו כמו הפועלים בקטאר ועל חשבון הציבור שנאלץ להשתמש בקווים של חברות מונופוליסטיות.

לגבי מחסור בקופאים בסופרפארם. כאמור אין מחסור בקופאים. יש מחסור בקופאים שרוצים לעבוד בשכר מינימום. אני בטוח שאם סופר-פארם ישלמו ארבעים אלף לחודש, יעמדו מבקשי עבודה בתור לעבוד שם.

יש איזון בין כמה החברה מוכנה ויכולה לשלם ועדיין להיות רווחית. יכול להיות שיש יותר מדי סניפים והפתרון יהיה לסגור סניפים, לפתוח קופות אוטומטיות, לאפשר הזמנת משלוחים וכו'..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

הערה: ממש לא מומחה.

אין באמת כזה דבר. כמעט בכל העולם התחבורה הציבורית מסובסדת באופן כזה או אחר. יש מקומות בהם התחבורה הבין עירונית לא מסובסדת, ואז היא קיימת או לא קיימת בהתאם לביקושים. זה אומר שכפרים ועיירות קטנות נשארים בלי תחבורה ציבורית. בערים זה בדרך כלל מסובסד על ידי הערים עצמן, בהתאם ליכולת הכלכלית שלהן. שמעתי שבהונג קונג התחבורה הציבורית בתוך העיר היא גם פרטית לחלוטין, אבל לא וידאתי עם זה נכון. בכל מקרה הונג קונג וערים דומות הן יוצאות דופן בגלל צפיפות לק״מ כ״כ גבוהה ועלות מאוד יקרה להחזיק רכב, מה שבתורו גורם גם לאנשים עשירים להשתמש בתחבורה ציבורית.

וזאת הבעיה העיקרית בארץ. בגלל שאנשים עשירים ומבוססים לא נוסעים באוטובוסים, כל היחס לתח״צ באוטובוסים הוא מדרג ז׳. אם היו נוסעים מבוססים כן משתמשים בהם, הייתם רואים איך האיכות והשירות היו משתפרים.

עריכה אחרונה על ידי garicho
עידכון שאני לא מומחה.
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

החוויה שלי מהרכבת היא דיי חיובית.

אוטובוס עירוני זה סבל,הנהגים ברובם שוכחים שהם היחידים שיושבים במושב נוח והתוצאה היא שאני כמעט תמיד מגיע עייף ולפעמים עם כאב ראש.

עדיף לעמוד באותו פקק בדיוק עם האוטו.

עריכה אחרונה על ידי Potato

פורסם
לפני 5 דקות, David32 כתב:

עדיף שיהיה נת"צ, אבל נראה לי שאם אתחיל גם עם זה עכשיו יהפכו אותי פה למגה-סמולן

אתה לא צריך שיהפכו אותך לאחד כזה,הגעת ככה מהניילונים :)

• תוכן חדש...