Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, vadim6385 כתב:

אם קשה למצוא עובד, כי צריך עובד עם כישורים וניסיון ספציפיים, אתה תשלם לו בהתאם. זה כוחות השוק

נו, אבל קשה למצוא עובד, מה זה משנה למה.

וואלה, אענה לך ביותר פירוט מהבית.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

עניתי על זה עם דוגמאות שלא ממקצועות מנוהלים על ידי המדינה או משהו. 

גם אם אף אחד לא ירצה לעבוד יותר בקווי קופות או סידור מדפים או ניהול מחסנים המשכורות לא יעלו. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

גם אם אף אחד לא ירצה לעבוד יותר בקווי קופות או סידור מדפים או ניהול מחסנים המשכורות לא יעלו. 

וואלה?

אז מה יקרה בתרחיש שאתה מתאר, העסקים התלויים בפונקציות האלו יעדיפו לפשוט רגל מאשר להגיע לשיווי משקל חדש..?

אני לא מבין איך אתה מנתח את הסיטואציה, הרי ברור(?) שזה שגוי מהיסוד.

אם העסק שלי צריך מנהל מחסנים, ואף אחד לא מעוניין לעבוד כמנהל מחסנים, אז או שאני משפר תנאים עד שאני מוצא כזה, או שאני מפרק/ממרקט מחדש את המשרה, או שאני מבטל אותה לחלוטין. אם אני יכול לבטל אותה לחלוטין כנראה שהיא לא היתה דרושה מלכתחילה (==התייעלות) ובסה״כ יצא משהו טוב מהסיטואציה.

אם אנחנו מניחים שאי אפשר לבטל את המשרה (נניח: קופאית בתחום בו אין קופות אוטומטיות), אז ברור(?) שאני אשפר תנאים עד שאמצא עובד.

מה שאתה מתעלם ממנו זה שעובדתית, המשרות האלו הן מציעות מינימום והן נמצאות באיוש, מה שאומר שהשכר עדיין מספיק אטרקטיבי בשביל איוש המשרה. זה טריוויאלי לטעון שאם המשרה לא ברת ביטול/ייעול, ואם בלתי אפשרי לאייש אותה, אז משפרים תנאים עד שהיא מאויישת. לא צריך תואר בכלכלה בשביל זה 🙂

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אתם קצת מתעלמים מקיומם של עובדים זרים והוצאה למיקור חוץ..

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

בלי קפיטליזם אין כסף לרווחה.

בלי מנגנוני רווחה המצב שלך בתור עובד פשוט יהיה מאוד עגום.

הרווחה הייתה כדי להחליף את הסוציאליזם לא את הקפיטליזם. חידוד.

לפני 13 דקות, Gosser1860 כתב:

ו..? אתה מפנה משרות עם פריון נמוך לשווקים בהם זה משתלם עבור משרות בפריון יותר גבוה (כנראה, כי לעובדים יש אופציות בשכר גבוה יותר והם לא מוכנים לעבוד באותו שכר).

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, oryo כתב:

אני לא מבין איך אתה מנתח את הסיטואציה, הרי ברור(?) שזה שגוי מהיסוד.

מהכירות מהמציאות. אנשים מאוד קרובים אלי עובדים במקומות שבהם יש מחסור בעובדים במשך חודשים, כי אף אחד לא רוצה לעבוד שם, כי המשכורות נמוכות. זה לא גורם למעסיק להעלות את המשכורת. ויש גם תחלופה כל הזמן. כמה העסק נדפק מזה אני לא יודע.

לפני 56 דקות, oryo כתב:

אם אנחנו מניחים שאי אפשר לבטל את המשרה (נניח: קופאית בתחום בו אין קופות אוטומטיות), אז ברור(?) שאני אשפר תנאים עד שאמצא עובד.

למה זה ברור? האופציה שאתה מפספס היא שאתה צריך איקס מנהלי מחסנים, אבל אתה מצליח לגייס איקס חלקי 5. 

לפני 56 דקות, oryo כתב:

מה שאתה מתעלם ממנו זה שעובדתית, המשרות האלו הן מציעות מינימום והן נמצאות באיוש, מה שאומר שהשכר עדיין מספיק אטרקטיבי בשביל איוש המשרה. זה טריוויאלי לטעון שאם המשרה לא ברת ביטול/ייעול, ואם בלתי אפשרי לאייש אותה, אז משפרים תנאים עד שהיא מאויישת. לא צריך תואר בכלכלה בשביל זה 🙂

זה לא נכון עובדתית. יש מחסור של אלפי ולפעמים גם עשרות אלפי עובדים בענפים שונים. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ומתפקדים בחוסר.

עכשו אין מאבטחים לרכבת אז יש תחנות שלא פותחים ומכשירי שיקוף שלא עובדים.

אין מורים אז אפשר לדחוף 40 ילדים לכיתה.

אין נהגי אוטובוס אז נחכה לקו הבא 40 דקות בתקווה שיגיע.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

צריך למסגר את ההודעה של פאלו.

-------------------------------------

לפני 5 שעות, wa11a כתב:

נהגים? תלוי איזה אין מה לעשות יש פה עניין של חלופות.

אילו חלופות? שמשהו לא יסע - זאת החלופה.

לפני 5 שעות, wa11a כתב:

היום נהגי אוטובוס לא מרוויחים הרבה לא כי אין ביקוש אלא כי השכר שלהם נקבע מלמעלה

סימוכין?

דווקא פה: מקלקליסט רשום אחרת. או שאתה רוצה להתלונן שהסיבסוד שהממשלה נותנת לא מספיק כדי להעלות את השכר (הגם ככה גבוה) עוד יותר?

יאללה עזוב, חסרים נהגי משאיות. הם אינם מתוקצבים דרך המדינה. איך? גם פה אין שוק חופשי?

לפני שעתיים, oryo כתב:

אם העסק שלי צריך מנהל מחסנים, ואף אחד לא מעוניין לעבוד כמנהל מחסנים, אז או שאני משפר תנאים עד שאני מוצא כזה

אבל זה הבסיס של הטענה מלפני כמה עמודים - זה לא קורה, יש עדיין מחסור. לכן המסקנה היא שמשהו "ברור שזה ככה" היא לא נכונה.

איך אתה מתווכח עם מבחן התוצאה? מחסור בעובדים.

קופאיות - מורידים קופות, שמים קופות שירות עצמי שגונבים בהם בידיעה שגונבים בהם. (הערת צד: אני חולה על קופות שירות עצמי ואני לא גנב. אבל גונבים בהם).

אין מספיק נהגי קטר/ בודקים/ בקרי רכבת - מורידים את כמות הנסיעות. באמת. זה מה שקורה.

אין מספיק נהגי אוטובוס - פחות קווים פועלים ובתדירות נמוכה יותר.

אין מספיק פועלים במפעל, אז מקצרים משמרות (כי יש חוקי עבודה נורמליים שאוסרים לנצל עובדים, וטוב שיש אותם).

אבל אם שוק חופשי / היצע ביקוש - זה לא היה אמור לקרות.

לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

עובדים זרים הם *לא* זולים, בכלל לא זולים.

הוצאה למיקור חוץ.... חשבתי שהבנו כבר שהטרנד הזה בתהליכים של ביטול. בטח הוצאה לסין.

לפני שעתיים, wa11a כתב:

אתה מפנה משרות עם פריון נמוך לשווקים בהם זה משתלם עבור משרות בפריון יותר גבוה

מה שלום נהג האוטובוס הבנגלדשי והמוכרת בסופר המניימרית? הכול טוב?

לא הכול אפשר לייצא, לא הכול רצוי לייצא.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

זה לא נכון עובדתית. יש מחסור של אלפי ולפעמים גם עשרות אלפי עובדים בענפים שונים. 

ולכן הטענה שלי הייתה שאו שסיסמאת הקסם "שוק חופשי ביקוש והיצע" לא עובדת, או שאנחנו כחברה במצב שהוא אינו בר קיימא. (או שכולם משקרים).

אגב, רוצה להזכיר שהשכר הממוצע הוא קצת מעל 10K, ככה שאם אתם מרוויחים מעל 10K אתם במצב טוב ובתנאים טובים.

עריכה אחרונה על ידי David32
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

הבעיה שאתה רוצה שיהיו לך נהגי אוטובוס,מורים וגננות גם בתל אביב.

ולחיות מ10 ברוטו בתוך תל אביב זה קשה.

מעניין אם יש חוסר בכל המדינה או רק באיזורים מסוימים.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 25 דקות, David32 כתב:

להעלות את השכר (הגם ככה גבוה) עוד יותר?

8500 נקראה אצלך גבוה? 47/50 ש"ח לשעה? אתה חי בארץ?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

יש עוד אחת פסימית. לאנשים אין מוח והדבר היחיד שהם רואים לנגד עיניהם זה ערבים/שמאלנים/אשכנזים. הכבוד לביבי שטיפח את ההמון הטיפש הזה במשך השנים.

הם לא מצליחים לעשות 1+1 פשוט ולחשוב 5 שנים קדימה אפילו.

כשמציגים להם במה ובמי הם בחרו הם פשוט טומנים את הראש באדמה.

גם אחרי שהנציגים שלהם ישרפו פה הכל הם עדיין יטמנו את הראש באדמה ויאשימו את כולם פרט לעצמם.

השיח הזה הוא אחת הסיבות הבולטות למה השמאל פשוט נכשל. כדי לשווק את עצמך, קודם כל צריך לדבר בגובה העיניים. כן כן, גם לטיפשים.

לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

למה זה ברור? האופציה שאתה מפספס היא שאתה צריך איקס מנהלי מחסנים, אבל אתה מצליח לגייס איקס חלקי 5. 

לפני 3 שעות, oryo כתב:

מה זה אומר ״צריך״? 

אם העסק מתפקד עם x/5 מנהלי מחסנים לאורך תקופת זמן ארוכה, אז כנראה הוא לא כ-ז-ה צריך פי 5 אנשים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעה, Potato כתב:

ומתפקדים בחוסר.

עכשו אין מאבטחים לרכבת אז יש תחנות שלא פותחים ומכשירי שיקוף שלא עובדים.

אין מורים אז אפשר לדחוף 40 ילדים לכיתה.

אין נהגי אוטובוס אז נחכה לקו הבא 40 דקות בתקווה שיגיע.

וכל התחומים האלה לא מתמודדים עם ביקוש והיצע בדרך הסטנדרטית כי הם ממשלתיים. יפה הוכחת שקפיטליזם לא עובד.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 7 דקות, oryo כתב:

מה זה אומר ״צריך״? 

אם העסק מתפקד עם x/5 מנהלי מחסנים לאורך תקופת זמן ארוכה, אז כנראה הוא לא כ-ז-ה צריך פי 5 אנשים.

יש מתפקד ויש מתפקד.

אני גם מתפקד עם 16 עובדי ייצור ועדיין חסרים לי עוד 5. 

אז זה עולה לי בהזמנות שאני לא מקבל (מתאימים את הביקוש בעזרת המחיר) ודברים שעצרתי פיתוח.  מתפקד אבל צולע.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...