Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

רואים שאתה לא חי בארץ.

לא תמצא שוטף כלים או עובד בנין גם ב 130

נו באמת, תוך שלוש דקות באינטרנט ניתן לראות שכל המודעות לשוטפי כלים מפורסמות באזור ה 40 ש"ח לשעה, מעצם זה שיש מודעות ותחלופה אז הן מתמלאות, והטענה הרצינית שעולה כאן היא שאם תציע פי 2.5-3 מהשכר המקובל במשק לא תצליח לאייש משרה? 

זו הטענה? אשכרה? 

סלח לי, לא שוכנעתי. ותתפלא אבל לא צריך לגור בישראל בשביל לבדוק טענות כ"כ בסיסיות... יש גוגל ופייסבוק גם מעבר לאטלנטי 

אני מבין שאנחנו ישראלים אז מתווכחים לשם הוויכוח וכו', אז בזמן שאני מבין איך אפשר לטעון שבלי צבא מקצועי צה"ל מתפרק מחרתיים (כי לא ניתן להוכיח אחרת, צריך טענות וטיעונים קצת מורכבים בשביל דיון) - באמת שאני לא מבין איך אתם מתחפרים בעמדה כ"כ מופרכת. מזל שלאף אחד לא אכפת מהאינטגריטי בוויכוחים באינטרנטים 😅

(אני כן חושב שלכל אחד צריך להיות קצת אכפת מהאינטגריטי שלו אבל אני כנראה רובוט מדי) 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
Just now, oryo כתב:

נו באמת, תוך שלוש דקות באינטרנט ניתן לראות שכל המודעות לשוטפי כלים מפורסמות באזור ה 40 ש"ח לשעה, מעצם זה שיש מודעות ותחלופה אז הן מתמלאות, והטענה הרצינית שעולה כאן היא שאם תציע פי 2.5-3 מהשכר המקובל במשק לא תצליח לאייש משרה? 

זו הטענה? אשכרה? 

סלח לי, לא שוכנעתי. ותתפלא אבל לא צריך לגור בישראל בשביל לבדוק טענות כ"כ בסיסיות... יש גוגל ופייסבוק גם מעבר לאטלנטי 

אני מבין שאנחנו ישראלים אז מתווכחים לשם הוויכוח וכו', אז בזמן שאני מבין איך אפשר לטעון שבלי צבא מקצועי צה"ל מתפרק מחרתיים (כי לא ניתן להוכיח אחרת, צריך טענות וטיעונים קצת מורכבים בשביל דיון) - באמת שאני לא מבין איך אתם מתחפרים בעמדה כ"כ מופרכת. מזל שלאף אחד לא אכפת מהאינטגריטי בוויכוחים באינטרנטים 😅

(אני כן חושב שלכל אחד צריך להיות קצת אכפת מהאינטגריטי שלו אבל אני כנראה רובוט מדי) 

אני מעסיק עובדים והמצב היום שגם ב 42 פשוט אין עובדים כלליים. חברות כוח אדם לא מצליחות לגייס.

המצב כל כך קשה שחלק מהייצור הוצאתי לחו"ל לא בגלל עלויות אלא בגלל כ"א ואני לא היחיד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

מודעות דרושים זה המדד שלך? שכח מהם. מודעות דרושים אפשר לפרסם אבל אף אחד לא אומר שתמצא.

תשאל את ״נהג לילה״ כמה מודעות דרושים הוא פירסם בלי שהן יניבו כלום ושום דבר.

אף אחד לא בא לעבוד בשכר הזה תבדוק אותי.

תתקשר לכל מסעדה בתא ותשאל אותם אם השוטף כלים שלהם יהודי.

אחרי שהם יגידו לך ״לא״ תשאל אותם כמה האריתראי מרוויח. הימור שלי יותר מ-40.

אל תאכל את הלוקש שהם יגידו לך שהוא גם טבח של הסלטים. הוא שוטף כלים שעושה סלטים כשיש לו זמן.

אם ממש תרצה אני אבדוק לך מחר בשביל הספורט כמה מרוויח שוטף כלים אריתראי בתא כיום.

מלצרים עוד תמצא ישראלים, אבל גם שם המצב על הפנים. בפעם האחרונה שישבתי בתא במסעדה והזמנתי פסטה עם זוקיני המלצר הגאון הביא לי צלחת זוקיני. כששאלתי אותו איפה הפסטה הוא אמר שזה פסטה… הבחור לא ידע להבדיל בין פסטה לזוקיני.

דיברתי אחרי זה עם המנהל שהוא חבר על זה. סתם שידע שהצוות לא חד נגיד את זה ככה. התשובה שלו הפתיע אותי: ״כן אני יודע, אני אוסף אותם מהטיילת ונותן להם מדים, אין לי מלצרים״…

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

עד כדי כך המצב גרוע?

מנושא לנושא - הצעת מחליטים תוך 90 יום להקמת עיר חרדית. 

100 אלף שקל לרכישת דירת יד שניה למי שהשר יבחר לנכון לחלק לו. לא הגרלה ולא נעליים, זה לאן המיסים שלנו הולכים. מילא הגרלה דירות..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

עוד לפני הקורונה המצב לא משהו בעבודות מסוג זה אך לאחר הקורונה, עשרות אלפי צעירים מצאו שלל דרכים להכניס כסף בנתיב השחור. 

פורסם
לפני 55 דקות, farkash7 כתב:

מודעות דרושים זה המדד שלך? שכח מהם. מודעות דרושים אפשר לפרסם אבל אף אחד לא אומר שתמצא

במחילה פרקש, אבל תחלופת מודעות דרושים (מודעות שפורסמו וירדו / אויישו) זה מדד יותר טוב מ"פרקש אמר לי בקארספורום".

כמו כן אני מזכיר לך שאתה מדבר על שכר של פי 2.5 מהמודעות, ונהגוס מדבר על פי 3. 

לפני 55 דקות, Night Driver כתב:

אני מעסיק עובדים והמצב היום שגם ב 42 פשוט אין עובדים כלליים

אף אחד לא טען משהו לגבי השכר הכללי ה"ממוצע" או "נורמלי", כן עלו טענות על שכר בפקטור ~משולש ועליהן (בלבד) הגבתי.

תפרסם משרות לעובד כללי ב100 ש"ח שכר שעתי (17,600 לחודש משרה מלאה, כן?) ותחזור לעדכן אותנו האם זה בלתי אפשרי לאייש... אנחנו יכולים להפסיק עם הצחוקים ולהודות שהתשובה ידועה מראש או שאנחנו עדיין מעמידים פנים שלא?

בחיאת, לפחות שניים מתוך שלושתנו עברו את גיל 30, WHAT ARE WE DOING WITH OUR LIVES???

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
בתאריך 16.12.2022 בשעה 19:52, SlowRide כתב:

לדעתי אתה מגזים בצורה רצינית.

כל המדינות סביבנו אולי לא רוצות אותנו פה, מצד שני גם אנחנו היינו מעדיפים שהן לא היו פה, אז גם הן בסכנה קיומית? 

חצי עולם בערך רוצה לראות את ארה"ב נשרפת, היא בסכנה קיומית?

חצי עולם לא גובל עם ארה"ב ובישראל לא חיים 330 מיליון איש. תקציב הביטחון של מדינת ישראל הוא קצת פחות מ-800 מיליארד דולר. תשווה גודל ועוצמתה הכלכלית של ארה"ב עם מדינות שגובלות בה. והאים אותם מדינות עדיין רוצות לראות אמריקה נשרפת. אותי לא כל כך מדאיג מה חושבים על ישראל בפקיסטן או אינדונזיה. 

בתאריך 16.12.2022 בשעה 21:49, SlowRide כתב:

אני לא חושב שצבא חזק זה בהכרח גיוס חובה לכל אזרח. צבא יכול להיות חזק מאד גם בלי להחזיק בכח אנשים שאין מה לעשות איתם אז נותנים להם לצבוע אבנים ולהכין קפה.

אומנם לא שירתי בקריה, אבל אף פעם לא צבעתי אבנים וקפה הכנתי רק לי וחברים. כן, הייתה פקידה פלוגתית. אבל זה לא היה תפקידה העיקרי. אתה חושב שבצבא ארה"ב אין תפקדים דומים?   

לפני 5 שעות, Gosser1860 כתב:

מה זה סיכון קיומי? מה ההגדרה של זה?

====

כאשר דבר יחידי שמפריד בינך ובין הים זה צה"ל קיים סיכון קיומי.

פורסם
לפני 6 שעות, oryo כתב:

אף אחד לא טען משהו לגבי השכר הכללי ה"ממוצע" או "נורמלי", כן עלו טענות על שכר בפקטור ~משולש ועליהן (בלבד) הגבתי.

תפרסם משרות לעובד כללי ב100 ש"ח שכר שעתי (17,600 לחודש משרה מלאה, כן?) ותחזור לעדכן אותנו האם זה בלתי אפשרי לאייש... אנחנו יכולים להפסיק עם הצחוקים ולהודות שהתשובה ידועה מראש או שאנחנו עדיין מעמידים פנים שלא?

אתה מתעלם רק מהעובדה שיש עלות שמעליה אתה או מפסיק לייצר או שההשקעה בטכנולוגיה שתחליף את העובד הופכת לכדאית.

הנקודה היא שאנשים היום לא צריכים לעבוד כדי להתקיים. המחסור בכוח אדם קיים בכל הרמות ובכל התפקידים. אתה מחפש אנשים ואתה לא מגיע בכלל לדבר על השכר כי פשוט לא מגיעים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 10 דקות, oryo כתב:

לכן הבעיה העיקרית אינה שלא יהיה צבא, כאמור די טריוויאלי לדעת שיהיה צבא ויהיו חיילים.

מבריק. בעצם הטיעון שלך הוא "יש חוק, אבל יש אנשים שעוברים עליו או עוקפים אותו לכן ברור שאם נבטל את החוק זה לא יגדיל את כמות האנשים שעוברים עליו". אבל למה לעצור בחוק הגיוס? בוא נרחיב את זה לגניבה, אונס ורצח ונראה אם אתה צודק. הרי זה די טריוויאלי שאנשים יפעלו בהתאם לחוק גם כשהם חסינים מפני ההשלכות, נכון?

אני מודה שגם הנסיון שלך להתווכח על שכר עובדים עם אנשים שמעסיקים עובדים וחיים את השוק הוא קצת מגוחך...

לפני 12 שעות, SlowRide כתב:
לפני 13 שעות, MiniMiz3r כתב:

אני אומר, אם תהפוך את השירות ליותר אטרקטיבי, יהיו לך יותר אנשים שלא צריך להכריח אותם מאשר הבודדים שיש היום.

הרבה יותר אטרקטיבי לבן 18 לפרוס זחל בנגמש בגשם בבוץ של רמת הגולן כשמשלמים לו פי 5 מחבר שלו שלא התגייס ועובד בתחנת דלק כדי לממן שכר לימוד.

בנוגע לכמויות, אין לנו נתונים על כמה חיילים חסרי תועלת שלא תורמים לכשירות באמת יש בצבא וגם בחיים לא נדע את זה. הכל השערות.

כדי לשלם פי 5 לבן 18 לפרוס זחל, אתה תצטרך לשלם לו בערך 40,000 ש"ח, נטו. בהצלחה. אני מניח שאנחנו לא מדברים על מודל "צבא מקצועי" שעולה פי עשרה מהמודל הקיים, נכון?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, oryo כתב:

כבר כיום אפשר לא להתגייס..

אני עדיין לא מצליח להבין אם אתה מציע צבא מקצועי לחלוטין או שצהל פשוט יבחר את מי שבא לו.

אפשר היום לא להתגייס אבל עדיין יש לך 50% בערך שבוחרים או מחויבים לעשות את זה, ומתגייסים. נראה שאתה מניח פה שאנשים מתגייסים בגלל מוטיבציה. אבל בפועל הצבא מלא באנשים שהתגייסו כי זה החוק, כי הם לא היו הולכים לקבן רק כדי להשתחרר (זה גם צעד שלא כולם מוכנים לעשות) וכו'. וכמובן שלידם יש איזו שכבה של מגויסים עם מוטיבציה, שבפועל אנחנו לא יודעים למה היתה מתורגמת אם לא היה גיוס חובה. ובשורה התחתונה כל שינוי רשמי בשיטת הגיוס בארץ הוא הימור שאף אחד לא יודע מה תהייה ההשפעה שלו.

לפני 11 שעות, oryo כתב:

אם ממקצעים את הצבא כך שהוא עדיין בנורמות החברתיות + מאוזן יותר מבחינת תמריצים, זה דווקא יכול לסייע לכל הסיטואציה. הרי זה לא שכשאתה מסיים תיכון יש לך באמת מושג מה תעשה עם החיים שלך, האינרציה הצה״לית די נוחה לרבים באוכלוסיה. 

אפשר להתווכח כמה הצבא בנורמות החברתיות כבר היום. אני לא יודע ואני לא יודע אם מישהו יודע, חוץ מאולי מחקרים שמכוונים לשם וכבר המלצתי עליהם. אבל אני חושב שהצד השני של הרעיון שלך הוא לגיטמציה הרבה יותר ברורה דווקא לא להתגייס אצל אוכלוסיות שונות ומשונות שהיום כן שולחות את הילדים שלהן לצבא. כי זה הופך לעוד מקצוע בשירות המדינה. וההילה הפטריוטית שעוד יש לזה היום עלולה להשחק לחלוטין.

לפני 11 שעות, oryo כתב:

לכן הבעיה העיקרית אינה שלא יהיה צבא, כאמור די טריוויאלי לדעת שיהיה צבא ויהיו חיילים. הבעיה העיקרית היא שיהיה קשה יותר לגייס את הקצה העליון של מציבת כח האדם,

זה לא הקצה העליון. זה עלול להיות כל מה שנמצא מעל העשירונים התחתונים באוכלוסיה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 50 דקות, MiniMiz3r כתב:

כדי לשלם פי 5 לבן 18 לפרוס זחל, אתה תצטרך לשלם לו בערך 40,000 ש"ח, נטו

איך בדיוק? משרה חלקית בתחנת דלק זה 8 אש"ח? למה לא אמרו לי את זה עד היום?!

לפני 7 שעות, mikyl כתב:

אותי לא כל כך מדאיג מה חושבים על ישראל בפקיסטן או אינדונזיה

ואיראן כן?

לפני 7 שעות, mikyl כתב:

אומנם לא שירתי בקריה, אבל אף פעם לא צבעתי אבנים וקפה הכנתי רק לי וחברים. כן, הייתה פקידה פלוגתית. אבל זה לא היה תפקידה העיקרי. אתה חושב שבצבא ארה"ב אין תפקדים דומים?

גם אני לא שירתתי בקריה אבל אני רואה כל בוקר חיילות נוסעות לשלישות ברמת גן באאודי a1 ופיאט 500 שכנראה קיבלו במתנה מההורים לגיוס ובמילואים האחרונים שעשיתי, התפקיד שלי הסתכם בלנשום ולזכור להוסיף מים למיחם של פינת הקפה במשך שבוע שלם.

לפני 7 שעות, mikyl כתב:

תקציב הביטחון של מדינת ישראל הוא קצת פחות מ-800 מיליארד דולר.

כמה מזה יוצא באמת על צרכי ביטחון? אנחנו לא נדע לעולם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

גם אני לא שירתתי בקריה אבל אני רואה כל בוקר חיילות נוסעות לשלישות ברמת גן באאודי a1 ופיאט 500 שכנראה קיבלו במתנה מההורים לגיוס ובמילואים האחרונים שעשיתי, התפקיד שלי הסתכם בלנשום ולזכור להוסיף מים למיחם של פינת הקפה במשך שבוע שלם.

במערכת שבנוייה לחירום תמיד אתה תראה אנשים כביכול מיותרים בזמן שגרה.

יש כמובן גם הרבה אבטלה סמוייה אבל כשרתה מסתכל מבחוץ אתה לא יכול להעריך איזה אחוז זה ואם הוא סביר.

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בגלל זה הדיון הזה חסר פואנטה, אי אפשר לדעת באמת אם זה בטל בשישים או בזבוז לא אחראי של כספי מיסים. לי זה מרגיש כמו האחרון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

איך בדיוק? משרה חלקית בתחנת דלק זה 8 אש"ח? למה לא אמרו לי את זה עד היום?!

למה חלקית? יש משמרות ולילות וסופש, בהחלט אפשר להגיע לשכר סבבה. כמה חשבת מרוויח עובד ביילו? 2000 שקל? 

• תוכן חדש...