Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

אתה לא באמת רוצה שהשוטר והרופא והחייל יהיו שם בלית ברירה.

אני מעדיף שוטר שבוז על פני שלא יהיו שוטרים בכלל. 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

מסכים עם אור, ודים והשאר.

גם ככה כבר היום מתגייסים פחות מ- 50%, חלקם גם נושרים בדרך. הרוב? הרוב עושים תפקידים מיותרים לגמרי פשוט כי מגייסים את כולם.

מעבר לאלה שעושים תפקידים מיותרים כמו לצבוע אבנים או להכין קפה גם לצבא יש מחלקות שלמות שהן פשוט לא התפקיד של הצבא כגון: חיל חינוך (יש משרד החינוך תודה רבה), רדיו צבאי (למה לצבא יש תחנת רדיו אזרחית מה הקשר?), שוטרים כחולים במדים (יש משטרה, ץגייסו עוד שוטרים ותשלמו להם משכורת), גדנ״ע? איזה בזבוז כוח אדם על שטיפת מוח לבני נוער, שיננית ורופאי שיניים? זה לא חירום מבצעי שלחו אותם לרופאים ושינניות בשוק הפרטי ממש אין צורך להחזיק אותם בצבא,  ועוד מלא תפקידים מיותרים. בזבוז כוח אדם על לחפש ולעצור אנשים שלא רוצים להתגייס.

אפילו הצבא כבר הבין את זה חלקית והתחיל לעשות מיקור חוץ למטבחים ולניקיון בחלק מהבסיסים, מתכנתים אזרחיים ביחידות טכנולוגיות ואפילו חברות חיצוניות שמפתחות מוצרים שלמים באינטגרציה עם מלאה עם היחידות.

אז אולי במקום לריב על למה לא ״דופקים״ את החרדים כמו שדופקים אותנו, ונבין שגם הצבא לא באמת רוצה אותם נשחרר אותם מהטמטום הזה ונמשיך בתהליך של קיצור שירות החובה כמו שעשו לפני כמה שנים. ונרחיב את צבא הקבע לפי הצורך (כן, משכורת תמורת עבודה ולא עבדות...).

גילוי נאות: הכותב שירת 5 שנים בצה״ל.

• אהבתי 2

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, MiniMiz3r כתב:

אני מעדיף שיהיה שוטר שמקבל שכר ותנאים הוגנים על פני שוטר שבוז שבמקרה הטוב לא עושה כלום ובמקרה הרע מחליט לעשות לימונדה מלימונים שקיבל, ולוקח שוחד או משתף פעולה עם עבריינים.

אופציה ב' זה שווה ערך לכך שלא יהיה שוטר בכלל, אם לא יותר גרוע.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, MiniMiz3r כתב:

זה די דומה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

המאבק עם החרדים על הגיוס לצבא הוא קרב אבוד.

אני חושב שדווקא החיילים החרדים שהתגייסו אסור יותר נזק מתועלת.

הצבא היה צריך להתאים את עצמו לדרישות המיוחדות, להפריד אותם מנשים, שחרר אותם אחרי תקופה קצרה לפי ההסדר ובסוף התועלת הייתה 0. פשוט פול גז בניוטראל. מי נפגע הכי הרבה מכל זה? החיילות החילוניות ואחרי זה החיילים החילוניים שצריכים לקבל את כל השטויות של הדתיים ( לדוגמא - איסור הכנסת טלפון סלולרי בערב שישי לחדר אוכל, ועוד כל מיני שטויות).

אבל......לא חושב שצריך לפתור אותם משירות כל שהוא.

אני כן חושב, שאדם שתורם הוא אדם שלא רק נותן אלא בעיקר מקבל.

יש מספיק מה לתרום בכל כך הרבה דברים שלא חייבים שכולם יתגייסו לצבא ( גם חילוניים).

לצבא צריך להתגייס מי שמתאים למסגרת. לא צריך להתאים את המסגרת לאדם.

אבל אם אדם החליט שזאת לא המסגרת המתאימה, שיבחר מבין כל המסגרות את המסגרת המתאימה לו ביותר ( ולא, תפילה בישיבה זאת לא תרומה עבור כולם למרות שהם מאמינים שתפילות מגנות על עם ישראל).

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

זה די דומה.

זה לא דומה בכלל. אני לא מכיר אנשים שיש להם מוטיבציה לעשות 8-8 בפילבוקס ליד ג'נין או לזווד נגמשים באיזה בסיס נידח ברמת הגולן. ועם זאת, היום הם עושים את זה, כי הם חייבים. ואם הם לא יעשו את זה כי הם חייבים, אף אחד לא יעשה את זה במקומם מתוך "מוטיבציה" כשאפשר ללכת לעבוד באלף ואחת עבודות שלא דורשות כישורים מיוחדים ולהרוויח יותר כסף ממה שהצבא יוכל לשלם (ובינינו גם אם הצבא ישלם פי 2 יותר אף אחד לא יילך לשם מרצונו). 

אי אפשר להחזיק צבא בסדר הגודל שישראל מחזיקה אם נסמוך על מוטיבציה וכוחות השוק. המצב היום לא יעיל ואפשר לשפר אותו על ידי ויתור על כח אדם בעל תועלת שולית שלילית, אבל לעולם לא נוכל לוותר על גיוס חובה לגמרי. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה לא מכיר אנשים ששירתו בצבא מרצון, וגם באים למילואים מרצון בכל פעם שקוראים להם? באמת? כולם מסכנים שלא הצליחו להתחמק?

יפה לך שאתה יודע לפסוק בצורה חד משמעית שבלי גיוס חובה לכולם לא יהיה לנו צבא.

מצד אחד אתה אומר שצריך לייעל את הצבא (ובצדק) ומצד שני זחייבים גיוס חובה. 

אז בעצם מה צריך לעשות? לגייס את כולם, לעשות מבדקים ומבחנים ולבחור את המתאימים ביותר? כלומר להעניש אנשים על זה שיש להם פוטנציאל?

פורסם

עוד כתבה נחמדה על יחסי חרדים והשאר בבית שמש. השיא זה סיפור על צדיקים מלפני 10 שנים שירקו על ילדה כי לא אהבו איך שהיא התלבשה. מזכיר גם את הסיפורים של ליאור פה מלפני כמה שנים על מה שהיה בעיר.עכשיו החרדים מנהלים מאבק על עוד שכונה, וצר לי על החילוניים או המסותריים שהלכו לגור שם. אין ולא יכול להיות עתיד משותף עם חולי הנפש החרדים. אין. מאחל לנו שגם כל הימניים על מלא מלא מאוד מלא יבינו את זה מתישהו ויצביעו בהתאם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, SlowRide כתב:

כלומר להעניש אנשים על זה שיש להם פוטנציאל?

אתה לא יודע איך זה עובד בצבא?

מי שטוב טובע, מי שמשקיע שוקע, מי שחרא צף.

ז"א יהיה למלש"ב אינטרס ליפול במבדקים האלה.

גילוי נאות - לי השירות הצבאי דווקא תרם. זה נכון שאם זה לא היה חובה, לא הייתי מתגייס, אבל מצד שני כן יצאתי מורווח מזה באיזושהי צורה - למדתי כישורים לחיים.

עשיתי שירות מלא 3 שנים + חודש חת"ק ואני ממשיך לעשות מילואים (עדיין)

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם לי הצבא תרם, אבל אם לא הייתי מתגייס אני חושב שהייתי היום במצב יותר טוב למרות שבתכלס זה הכל דיבורים באוויר.

פורסם

אי אפשר לדעת, יכול להיות שהייתי במצב יותר טוב, ויכול להיות שהייתי במצב פחות טוב.

לי הצבא כן עזר קצת לצאת מגטו רוסי שהתבשלתי בו אז.

אם לא הייתי מתגייס, אולי הייתי יוצא בדרך אחרת, אולי הייתי מתחיל לימודים גבוהים, אולי מקום עבודה שהיה מקדם אותי, ואולי הייתי עובד במכולת של בוריס ובסוף יום עבודה הייתי יושב עם בירה שלוש בעשר ודג מלוח ובוכה כמה ישראל חרא.

פורסם
Just now, vadim6385 כתב:

הייתי יושב עם בירה שלוש בעשר ודג מלוח ובוכה כמה ישראל חרא.

ככה בערך העברתי את השנתיים וחצי שלי בקבע

• מצחיק 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 שעות, MiniMiz3r כתב:

המצב היום לא יעיל ואפשר לשפר אותו על ידי ויתור על כח אדם בעל תועלת שולית שלילית, אבל לעולם לא נוכל לוותר על גיוס חובה לגמרי. 

מה שאתה מציע זה מה שגורם למה קוראים אותו היום quiet quitting - תעבוד יותר מהר ויעיל ותתוגמל בעוד עבודה.

מלש"ב עם נתונים טובים יזכה לעשות 8/8 בפילבוקס או לזווד נגמ"שים ולקבל על זה סכום עתק של 1800 שקל לחודש (או כמה שזה עכשיו), וחברו הלא יוצלח יזכה בפטור מגיוס.

מה שבעצם קורה במידה מסוימת גם היום. אנשים משתחררים על 21 או אי התאמה עם אפס השלכות. הנה, אחד מהם נהיה השר לבטחון פנים.

פורסם (נערך)
בתאריך 16.12.2022 בשעה 10:57, mikyl כתב:

איזה עוד מדינות מוצלחות נמצאות בסיכון קיומי? לא מדובר כאן על מודל כלכלי. 

מה זה סיכון קיומי? מה ההגדרה של זה?

====

@יבגניפ אני חושב שהגיע הזמן לכתוב את "10 אסקיומות השרשור הפוליטי", בפרט את אקסיומה #6 שמדברת על דיונים מחזוריים.

בטוח נעשה מזה קצת כסף לבירה 3 ב-10 ודג מלוח. המהדרין גם פוקדים את החוף ומשחקים שח-מט* 

*סיפור אמיתי :LOL:

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אתה לא מכיר אנשים ששירתו בצבא מרצון, וגם באים למילואים מרצון בכל פעם שקוראים להם? באמת? כולם מסכנים שלא הצליחו להתחמק?

אני מכיר יותר אנשים ששירתו בצבא כנגד רצונם ולא באים למילואים מאשר המקרה ההפוך. לא הבנתי מה הפואנטה בשאלה שלך? האם יש אחוז מסוים של אנשים שירצו לשרת גם אם לא תהיה חובה? כן, יש אחוז כזה. הוא רחוק (מאוד) מכמות האנשים שצריך כדי להחזיק את הצבא בכשירות ולכן זה לא רלוונטי.

יפה לך שאתה יודע לפסוק בצורה חד משמעית שבלי גיוס חובה לכולם לא יהיה לנו צבא.

מעולם לא כתבתי שצריך גיוס חובה לכולם. צריך גיוס חובה למינימום ההכרחי.

אז בעצם מה צריך לעשות? לגייס את כולם, לעשות מבדקים ומבחנים ולבחור את המתאימים ביותר? כלומר להעניש אנשים על זה שיש להם פוטנציאל?

מראש לא צריך לגייס את כולם. כן צריך למיין את כולם ולוותר על מי שהמערכת חושבת שיגרום לה יותר נזק מתועלת (חרדים, עבריינים, מקרי ת"ש קשים וכו').

זה לא "להעניש" אנשים שיש להם פוטנציאל יותר מכפי שגיוס החובה שהוא היום מעניש אותם. זו פשוט אופטימיזציה נדרשת של המערכת. זה אינטרס שלי כאזרח במדינה שהצבא יתעסק במה שהוא אמור להתעסק ולא בשטויות כמו אוכל כשר גלאט או שירת נשים או אישורי עבודה לחיילים שאמא שלהם בכלא ואבא שלהם בקבר. ככלל, עדיף להיות אחד שהצבא רוצה לגייס מאשר אחד שהצבא לא רוצה לגייס.

לפני כשעה, vadim6385 כתב:
לפני 5 שעות, MiniMiz3r כתב:

מה שאתה מציע זה מה שגורם למה קוראים אותו היום quiet quitting - תעבוד יותר מהר ויעיל ותתוגמל בעוד עבודה.

מלש"ב עם נתונים טובים יזכה לעשות 8/8 בפילבוקס או לזווד נגמ"שים ולקבל על זה סכום עתק של 1800 שקל לחודש (או כמה שזה עכשיו), וחברו הלא יוצלח יזכה בפטור מגיוס.

מה שאני מציע זה לאפטם את המערכת שתפסיק לבזבז משאבים על שטויות. כמו שאמרתי, עדיף להיות מישהו שהצבא רוצה מאשר מישהו שהצבא לא רוצה.

אותו לא יוצלח שיזכה בפטור מגיוס ימשיך להיות לא יוצלח כל חייו. 

• תוכן חדש...