Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

חלקית כי הוא לומד תוך כדי. זה בערך מה שהרוחתי כשעבדתי כסטודנט.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

כדי לשלם פי 5 לבן 18 לפרוס זחל, אתה תצטרך לשלם לו בערך 40,000 ש"ח, נטו. בהצלחה. אני מניח שאנחנו לא מדברים על מודל "צבא מקצועי" שעולה פי עשרה מהמודל הקיים, נכון?

לא צריך פי 5 או 40 אש"ח.

אני חושב שגם 15 אש"ח זה מעולה בשביל בן 18 בלי מקצוע ובלי ניסיון, פלוס הטבות נוספות שאפשר לתת לו במהלך השירות ובתום השירות.

וגם כל הסיפורים על תרומה למולדת עוברים הרבה יותר חלק בגרון כשהם מרופדים בשכר ובתנאים.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 1 דקה, vadim6385 כתב:

אני חושב שגם 15 אש"ח זה מעולה בשביל בן 18 בלי מקצוע ובלי ניסיון, פלוס הטבות נוספות שאפשר לתת לו במהלך השירות ובתום השירות.

א) מדובר על הכפלה פי עשר של רכיב השכר בתקציב

ב) למה שמישהו יילך לעשות 11-3 ברמת הגולן כשהוא יכול להרוויח 60% מהשכר תמורת 10% מהמאמץ? 

פורסם

אפילו הייתה כתבה לפני כמה חודשים שמסעדות באזור תל אביב לא מוצאות עובדים גם במעל 50 ש״ח לשעה ולא בשטיפת כלים.

לאנשים נפתחו כנראה אופציות נוספות ובשכר הזה עבור עבודה שלא מקדמת אותם לשום מקום הם לא יבואו. אישית יש לי במשפחה הקרובה 2 עם תפקיד פקידותי משרדי שמרוויחות יפה מעבר לסכום הזה (יפה מאוד). ללא שום השכלה. אז למה לקרוע תתחת בשביל פחות ובמשמרות?

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

אתה יכול לשלם לעובד במאפייה 70 שקל לשעה רקשעם ה 70 שקל האלה הוא לא יוכל לקנות את הלחם שהוא מייצר.

הלחם משובץ ביהלומים או משהו?

אבל אני מבין את הפואנטה. בת"א אולי באמת מאוד גבולי לחיות עם שכר כזה, אלא אם אתה גר עם חמישה שותפים בדירת שלושה חדרים, אבל בפריפריה רחוקה ואפילו קרובה (כמו פ"ת/ראש העין/הוד השרון) אפשר.

אבל בפריפריה אף אחד לא ישלם 70 ש"ח לשעה לעובד מאפיה, גם בת"א לא.

לפני 5 דקות, MiniMiz3r כתב:

א) מדובר על הכפלה פי עשר של רכיב השכר בתקציב

אני בטוח שיש מספיק מקומות שאפשר לגלח מהם בצה"ל כדי לשלם שכר הוגן לחיילים ולהישאר עם עודף.

יש מספיק יחידות מיותרות שאפשר לסגור אם מחזירים את צה"ל להיות צבא הגנה לישראל ולא צבא ביטוח לאומי/חינוך/תנאים לחרדים/רדיו/תזמורת, כאשר יגייסו רק את מי שצריך ורק לאן שצריך.

לפני 9 דקות, MiniMiz3r כתב:

למה שמישהו יילך לעשות 11-3 ברמת הגולן כשהוא יכול להרוויח 60% מהשכר תמורת 10% מהמאמץ?

אז תן לו שכר, תנאים ויחס, והוא יילך.

רוצה ללמוד תורה - תהנה, לימודים נעימים.

רוצה לאונן ולשחק במחשב כל היום - בחירה שלך, מדינה חופשית, רק אל תצפה לקבל תמורה על זה.

רוצה לעבוד בחנות בגדים בשביל 6 אש"ח - תפאדל.

רוצה ללמוד לתואר כבר בגיל 18 - לך על זה.

רוצה לעשות משהו משמעותי ולקבל תמורה הוגנת - אהלן וסהלן, אם אתה מתאים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

איזה תנאים ויחס.

בחייאט,

אפשר לשבת ביילו, לעשן סיגריות ולדבר עם בחורות.

או

לצאת בקור בגשם בבוץ להתחיל לתת מכות לחתיכת מתכת עם פטיש.

מה יותר כיף?

מוזמן להחליף את הקור והבוץ והגשם בחום וסופת חול.

זה חמוד שאתם עדיין מאמינים ב"כוחות השוק" בעינייני העסקת עובדים. איכשהו בכול מקום חסרים עובדים מכול הסוגים, גם בעבודות שהם לא מסריחות והשכר בהן סבבה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 15 דקות, David32 כתב:

זה חמוד שאתם עדיין מאמינים ב"כוחות השוק" בעינייני העסקת עובדים

בוא תספר לנו במה אתה מאמין בענייני העסקת עובדים

לפני 16 דקות, David32 כתב:

איכשהו בכול מקום חסרים עובדים מכול הסוגים, גם בעבודות שהם לא מסריחות והשכר בהן סבבה

כנראה שהתנאים, השכר והיחס בהן לא סבבה, אחרת לא היה חסר עובדים.

מה שמשותף בין כל המעסיקים שמתלוננים ש"צעירים לא רוצים לעבוד היום" זה שהם מצפים לשלם בוטנים, לתת יחס של סוחר עבדים מלואיזיאנה ולקבל מצטייני טכניון שיבואו לעבודה עם חיוך מאוזן לאוזן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

ואיראן כן?

בטוח. אירן היום זאת סיריה ולבנון. וטילי ארוכי תווך שמגיעים עד לתל אביב. לפני להתחיל לדבר על כל השאר. 

לפני כשעה, SlowRide כתב:

גם אני לא שירתתי בקריה אבל אני רואה כל בוקר חיילות נוסעות לשלישות ברמת גן באאודי a1 ופיאט 500 שכנראה קיבלו במתנה מההורים לגיוס ובמילואים האחרונים שעשיתי, התפקיד שלי הסתכם בלנשום ולזכור להוסיף מים למיחם של פינת הקפה במשך שבוע שלם.

אומנם שנים אחרונות במילואים עשיתי במקצוע, אבל לפני זה הייתי שמח אם פעם ב-3 שבועות הגעתי הביתה. יחידה שבה עבדתי אחר כך לא מסוגלת להעביר גיבוש בלי אנשי מילואים. ברור שבכל מבצע או מלחמונת קטנה הם שם מיום הראשון או לפני זה. אז יש ויש. לא נשכח שצבא סדיר אצלינו זה צבא בט"ש שגם אמור לספוג מכה ראשונה במקרה של מלחמה, אבל לא יותר מזה. על פי נתונים 2015 על 176000 סדירים/קבע ישנם 445000 מילואימניקים. הם אלה שהצילו אותנו ב-73. צבא סדיר לבד לא מסוגל לצאת למבצע מוגבל בלבנון/ג'נין/עזה בלי להיעזר באנשי מילואים. אפילו חיל אוויר המהולל בזמן מבצע בעזה נאלץ לגייס טייסי אל על שבאים מאירופה, עולים על F-16 ואחרי גיחה חוזרים לטוס בבואינג. מה יקרה במלחמה נגד צבאות ערב בו זמנית ב-3/4 חזיתות? זה לא כמו לרוץ אחרי פרטיזנים עם צנרת. וכל אנשי מילואים האלה חייבים להיות כשרים, זאת אומרת להתאמן. אחרת יהיה כמו ברוסיה היום. 

עד מילה אחד על איכות האנשים. רוב החברה האלה שהולכים ללמוד אחרי צבא לא יתגייסו לצבא שכיר. הם שם היום כי זאת עדיין נורמה, אחרת צה"ל יהפוך לסוג של משטרה. לפני כמה שנים נוכחתי בשיחה עם קצין מרינס. שאלנו למה הם שמים חיילים חשופים בצריח על האמרים. התשבה הייתה - אתם יודעים כמה מובטלים יש בטקסס? 

לפני כשעה, SlowRide כתב:

כמה מזה יוצא באמת על צרכי ביטחון? אנחנו לא נדע לעולם.

אני מניח שרוב. אבל זאת לא הנקודה. הנקודה שיש להם והם יכולים להרשות את זה לעצמם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 דקות, David32 כתב:

אפשר לשבת ביילו, לעשן סיגריות ולדבר עם בחורות.

לקבל שכר מינימום ולתת לחיים לעבור בלי לבנות לעצמך שום עתיד

לפני 23 דקות, David32 כתב:

או

לצאת בקור בגשם בבוץ להתחיל לתת מכות לחתיכת מתכת עם פטיש

ולקבל על זה שכר יפה מאד בגיל צעיר מאד, יחד עם עוד תנאים והטבות שעולים הרבה כסף ויתנו לך יתרון משמעותי בעתיד.

לפני 25 דקות, David32 כתב:

מה יותר כיף?

השאלה היא לא מה יותר כיף אלא מה יותר משתלם. וזה משתנה מאדם לאדם.

אם לאבא שלך יש חברה מצליחה ומלא כסף תשב ביילו תדבר עם בחורות ואבא ישלם לך על הלימודים ויתן לך עבודה בחברה שלו.

אבל אם ההורים שלך נאבקים לא להיכנס למינוס מידי חודש ואין להם יותר מדי אפשרות לתמוך בך אחרי התיכון, אתה טיפש אם אתה מעדיף את היילו.

לפני 30 דקות, David32 כתב:

זה חמוד שאתם עדיין מאמינים ב"כוחות השוק" בעינייני העסקת עובדים. איכשהו בכול מקום חסרים עובדים מכול הסוגים, גם בעבודות שהם לא מסריחות והשכר בהן סבבה.

אני מאמין בתמריצים חיוביים ושליליים. מעדיף חיוביים.

פורסם
לפני 14 שעות, oryo כתב:

אני אישית מוצא את ההודעות הפוסט אפוקליפטיות על מה יקרה אם חלילה יהיה צבא מקצועי (אף אחד לא יתגייס וכו׳) כתמוהות למדי - הרי מדובר בהתעלמות מוחלטת מהמציאות: כבר כיום אפשר לא להתגייס... מי שהולך לגולני לא עושה את זה כי הכריחו אותו להלחם בגולני, אלא שילוב בין ״מורעלות״ צבאית + נורמות חברתיות. אם אתה מעדיף לספר שאתה עושה פיפי במכנסיים או חולם על רצח ילדים בשביל לראות קב״ן, אז תעשה את זה ותצא מהשירות. אני מניח שכולנו(?) מודעים לכך שזה לא סופר מסובך להתחמק משירות צבאי, בטח ובטח שירות ביחידות לוחמות.

אם ממקצעים את הצבא כך שהוא עדיין בנורמות החברתיות + מאוזן יותר מבחינת תמריצים, זה דווקא יכול לסייע לכל הסיטואציה. הרי זה לא שכשאתה מסיים תיכון יש לך באמת מושג מה תעשה עם החיים שלך, האינרציה הצה״לית די נוחה לרבים באוכלוסיה. 

לכן הבעיה העיקרית אינה שלא יהיה צבא, כאמור די טריוויאלי לדעת שיהיה צבא ויהיו חיילים. הבעיה העיקרית היא שיהיה קשה יותר לגייס את הקצה העליון של מציבת כח האדם, וכאן שילוב בין תמריצים ואינדוקטרינציה יכולים לסייע אבל אין לי ספק שצבא מקצועי יאבד את הרבה מה 1%ers.

אפשר לא להתגייס אם אתה מהמגזר הנכון או עם מאמץ לא מבוטל. הצבא לא משחרר בקלות את כוח האדם האיכותי שיש לו במצבה (מעמד ביניים ומעלה בפרופיל גבוה).

הצבא באופן כללי לא מגייס ערבים (מקור), ויש סד"ג של 30% פטורים לגברים כאשר קצת יותר מחצי מהם זה "תורתו אומנותו". אצל הנשים יש קרוב ל-44% פטורים כאשר כמעט 36% הם על בסיס הצהרת דת (יש לציין שחלקן עושות שירות לאומי במקום, מקור). אז כן בערך 50% מתגייסים, אבל זה גם בערך מה שיש. רוב האוכלוסיה הזמינה לגיוס, מגיוסת במידה כזו או אחרת. 

זה לא הקצה העליון, זה הרבה יותר. בארה"ב עם הצבא המקצועי רוב המגוייסים הם עשירון 2-4 ובעיקר מי שמכיר את הצבא/מישהו מהמשפחה שירת (לא מוצא את המקור הספציפי, אבל הנה מקור שמדבר על מעמד ביניים ומטה).

בישראל של היום, דווקא המעמד ביניים-גבוה מציג אחוזי גיוס גבוהים במיוחד לתפקידים קרביים (מקור). האם זה יימשך כשיהיה צבא מקצועי? לא בטוח בכלל.

לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אז תן לו שכר, תנאים ויחס, והוא יילך.

מי שיש לו ברירה, לא יילך.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 24 דקות, vadim6385 כתב:

בוא תספר לנו במה אתה מאמין בענייני העסקת עובדים

שהתיאוריה הרווחת היום לא עובדת.

זה מה שאני מאמין בו.

לפני 25 דקות, vadim6385 כתב:

כנראה שהתנאים, השכר והיחס בהן לא סבבה, אחרת לא היה חסר עובדים.

בולשיט. זאת בדיוק הטענה שלי - אין באמת קורלציה אחרי נקודה מסויימת. אחרת לא היה מחסור בעובדים.

או.

או.

שאתה מסכים שהקורלציה הזאת מתחילה לפעול כשלא משתלם יותר להעסיק עובד. גם טענה. בסופו של דבר - זה לא עובד.

לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

השאלה היא לא מה יותר כיף אלא מה יותר משתלם. וזה משתנה מאדם לאדם.

לא, ל בן 18-19 ממוצע השאלה היא מה יותר כיף, אם השפעה בטווח ארוך הייתה פאקטור מרכזי במוח של ילדים בני 17-18-19-20 אז אנשים לא היו מתגייסים, ולא היו משלימים בגרויות (כי הם היו משקיעים בתיכון), ולא מתחילים לעשן, ולא מתחילים לשתות ו.. להמשיך?

אם "משתלם" היה פאקטור, הייתי מצתרף לתוכנית של תואר ראשון בטכניון בזמן לימודי התיכון שהציעו לי. אבל מה בחרתי במקום? יפה.

לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

אם לאבא שלך יש חברה מצליחה ומלא כסף תשב ביילו תדבר עם בחורות

אם לאבא שלי יש חברה מצליחה ומלא כסף, אבא שלי יקמבן אותי ואני לא אשב דקה ביילו. בחייאט..

לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

אבל אם ההורים שלך נאבקים לא להיכנס למינוס מידי חודש ואין להם יותר מדי אפשרות לתמוך בך אחרי התיכון, אתה טיפש אם אתה מעדיף את היילו.

והנה הגענו - צבא העניים. כמו בארהב או רוסיה. רק מי שעני ואין לו ברירה אחרת ילך לשם. רעיון מעולה.

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז לא כולם יתגייסו בגיל 18, ילכו לעשות כיף עד שיבינו שהחיים לא מסתכמים בזה ויתגייסו בגיל 20. לא רואה בזה בעיה.

אתה קורא לזה "צבא עניים", אבל זאת אחלה אפשרות לצאת מהעוני.

פורסם
לפני 11 דקות, Gosser1860 כתב:

מי שיש לו ברירה, לא יילך.

מי שיש לו ברירה, לא יילך לעבוד בכללי.

לפני 14 דקות, Gosser1860 כתב:

בישראל של היום, דווקא המעמד ביניים-גבוה מציג אחוזי גיוס גבוהים במיוחד לתפקידים קרביים (מקור). האם זה יימשך כשיהיה צבא מקצועי? לא בטוח בכלל

אז אותו מעמד ביניים-גבוה יתגייס גם אם יהיה צבא מקצועי.

אחרת אין לבני אותו מעמד לצאת מהצבא גם היום, ומשום מה הם לא עושים את זה. הם עדיין יתגייסו, אם לא בשביל שכר (שזה עדיין משמעותי גם בשביל בן מעמד ביניים-גבוה), אז בשביל הטבות והנטוורקינג, וכי אבא חינך שצריך לעשות צבא.

עניים יתגייס בגלל השכר, תנאים, ושוב, נטוורקינג.

יודע מה - אפשר לעשות מודל היברידי.

להשאיר גיוס חובה, אבל לעשות גיוס סלקטיבי, ולמתאימים לתת שכר הוגן, תנאים והטבות, ככה שמי שמתאים לגיוס, זוכה בשכר והטבות, מי שלא - בהצלחה ביילו.

וכדי לממן את אותם ת"ש, לקצץ ביחידות מיותרות ואנשי קבע בתפקידי כלום. ככה שיהיה בדיוק את הכח אדם שצריך ואיפה שצריך

לפני 26 דקות, David32 כתב:

שהתיאוריה הרווחת היום לא עובדת.

זה מה שאני מאמין בו

מה כן עובד לדעתך?

פורסם
לפני 26 דקות, vadim6385 כתב:

מה כן עובד לדעתך?

לא יודע, אחרת הייתי אומר, אני לא מפחד לרשום דעות פחות פופולאריות.

אבל התיאוריה הזאת לא עובדת.

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה לא עובדת? כי אנשים מחפשים עובדים?

• תוכן חדש...