Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, Gosser1860 כתב:

טרנספר כנראה שלא. הגירה/בריחה של אוכלוסיה אולי, תלוי באיזה סדר גודל של מלחמה תיפתח כאן. 

כדי לספח ולוותר על ישובים צריך פרטנר בצד השני, כי אתה לא עושה את זה באיזה שהוא ריק ואף צד ג' (או"ם?) לא יבוא לאכוף החלטות שישראל תחליט עם עצמה. אלא אם אתה בוחר בגבולות שאושרו באו"ם, ואני מניח שלא כי אתה מדבר על גושי התיישבות שהתווספו מאז. 

עוד לפני שאתייחס ל"ושיעשו בשטח שלהם מה שבא להם" בשביל השלב הראשון צריך להגיע להסכמות בין הצדדים, וכרגע, בשני הצדדים אף אחד לא מוכן להניע תהליך כזה. 

הצד השני לא עושה רושם שיחתור להגיע להסכמות בעתיד הנראה לעין, לכן היוזמה צריכה להגיע מאיתנו והיא לדעתי כן תצטרך להיות חד צדדית, הלכה למעשה לקבוע עובדות בשטח. זה בעייתי לא רק בשל היעדר פרטנר, אלא גם בשל היעדר אומץ ורצון להסדר קבע של הצד שלנו גם כן. כולם מפחדים מהיום שאחרי, וכולם מפחדים מאחריות. לכן גם המהלכים החד צדדיים שעשינו שהיו מבורכים ברמת העיקרון (היציאה מלבנון והיציאה מעזה) בוצעו באופן מחפיר.

• רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

נניח לרגע שיש מנהיגות עם מספיק מנדטים עם רוח גבית להגיע להסדר קבע בצורה של ניתוק מוחלט וקביעת עובדות בשטח וכל זאת ללא פרטנר בצד השני. 

איך אתה מדמיין את ההנהגה בצד השני ביום שאחרי? מה עם מאות אלפי התושבים שם שכלכלתם תלויה בישראל? מה עם הגורמים הפאנטיים/קיצוניים שרק מחכים לתפוס שליטה בכוח (ע"ע עזה)?

בלי מנהיגות חזקה בצד השני, לעניות דעתי, כל צעד חד צדדי שלנו יחזור אלינו חזרה בצורה עגומה. כל עוד האוכלוסיות של שני הצדדים לא מוכנות/רוצות להתחיל לבנות אמון אני לא חושב שתיהיה התקדמות גדולה. בנוסף יש כבר כמה דורות שגדלו לתוך המציאות "סטאטוס קוו" הזו, שלא בדיוק מבינים איך המצב הנוכחי בעצם פוגע בשני הצדדים לטווח הארוך.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 2 דקות, Gosser1860 כתב:

איך אתה מדמיין את ההנהגה בצד השני ביום שאחרי? מה עם מאות אלפי התושבים שם שכלכלתם תלויה בישראל? מה עם הגורמים הפאנטיים/קיצוניים שרק מחכים לתפוס שליטה בכוח (ע"ע עזה)?

נניח שיש לך אפשרות וחמאס נעלם. אתה רוצה לחזור לשלוט על עזה כדי לדאוג שלא יקום חמאס חדש? ברור שלא.

אם ככה מה אכפת לך מהפלסטינאים או מהעבודה שלהם או מהמנהיגים שלהם.

הם לא מעניינים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

הם לא מעניינים.

בתיאוריה, אולי. מן הסתם שיש פחד מעוד מדינת טרור שכנה שתקום עקב וואקום מנהיגותי שנובע מאוכלוסיה שאין בכוחה לבחור/להיבחר לשלטון נורמאלי.

ולא, להגיד "אבל אמרנו שאתם מדינה עצמאית, אז אם תפגעו בנו מותר עכשיו להילחם בכם על מלא בחזקת מלא" לא באמת תופס. יש פה איזה פער וכדי לגשר עליו יש צורך בהרבה גורמים שלאו דווקא רוצים את השינוי הזה.

בעיניי פתרון אזורי או במילים אחרות חלוקת האחריות הוא כיוון נכון אבל יותר מהכל שינוי התפיסה של השכנים שלנו שהעתיד שלהם תלוי רק בהם ומעבר מפליטות אל עבר עם עצמאי/הגדרה כלשהי יכולים לתת כיוון אל עבר פתרון ארוך טווח.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 3 שעות, RK כתב:

תחכים אותנו, זאת ללא ספק תגובה בעלת תוכן רב וחכמה שופעת. הניסוח המעודן והלא מתנשא, יחד עם התוכן הרב והפירוט המירבי שבפוסט שלך בכלל ממש עוזרים להעביר את הנקודה שרצית להעביר.

Give us more, oh wise one.

היינו כבר באוסלו ובהתנתקות, שמענו את הסיפורים. שטויות במיץ.

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, Gosser1860 כתב:

מן הסתם שיש פחד מעוד מדינת טרור שכנה שתקום עקב וואקום מנהיגותי שנובע מאוכלוסיה שאין בכוחה לבחור/להיבחר לשלטון נורמאלי.

מדינת טרור זה בערך מה שכבר יש שם. אז מה זה משנה בעצם? 
מי שבאמת רוצה לחיות ולעבוד בלי לשלוח את הילדים שלו להיות שהידים או שיברח משם או שיתקומם.

לפני 11 שעות, m3x7r3m3 כתב:

זו היתממות לחלוטין, רק בסבב הזה ההתנהגות הייתה שונה לפני הפיגוע בת"א (ולאחר בני ברק) ואחריו.

לא מבין ושואל שוב, איזה מחיר התל אביבים חייבים שתושבי ראשל"צ או בת ים כבר שילמו?

האש הייתה שם לפני, והחמצן הוא הערבים, שאם אין להם בן גביר, אז הם ממציאים.

כל היופי שהם לא צריכים לעבוד קשה ולהמציא בזכותו ושכמותו.

ולכן אתה משום מה, חושב שאם בן גביר לא יהיה, אז יהיה פחות טרור.

בגדול כן, אני חושב שאם תהיה פחות הסתה בשני הצדדים, יהיה פחות טרור. אחרי הכל בנגביר בשבילם זה כמו יוסף אלבאז בשבילנו.

וזה ידידי, נקרא להוריד את הראש ולעשות קולות של שטיח. אתה פשוט עוד לא מבין שאתה נמצא על הסקאלה בדרך לשם.

עכשיו יש סקאלות פתאום? חשבתי שכל דבר אחר חוץ מלדפוק ראש בקיר בכל הכח זה להוריד את הראש ולעשות קולות של שטיח. 

לא, אם כבר אז בוא נהרוג את השקר הזה.

בזה חידשת לי. באמת דבר בזוי וצריך לעצור את זה.

מה הקשר בין מספר 2 לריבונות? אתה לא מחרבן בעבודה? אז אתה הריבון בעבודה?

נתאר את זה בצורה יותר ברורה שתבין, הוא שתה 2 ליטר צבע מאכל כחול לפני, וחירבן על הכיפה בצורת מגן דוד.

לצעוק שאתה בעל הבית זה הרבה יותר ריבונות משתי הדוגמאות הללו

איך לחרבן עליהם = לתקוע אצבע בעין עוזר לנו במשהו נגד טרור, או איך זה ריבונות, רק אתה יודע. 

אם לח"כ יהודי שעולה להר הבית, או הנפת דגל ישראל בעיר העתיקה (חס וחלילה בהר הבית), אתה קורא פרובוקציה שמעודדת את הטרוריסטים לבצע פעולות טרור, אז איך תצדיק זריקת משפחה של מחבל לסוריה?!

יהודי שעולה להתפלל בהר הבית זו לא פרובוקציה וזה קורה כל יום. לעלות לשם ולהתראיין ולצעוק בתקשורת שאתה בעל הבית, זה כן. 
לזרוק משפחה של מחבל לסוריה זו ענישה מרתיעה ו(אני מקווה) אפקטיבית נגד מעשי טרור. ללכת להר הבית ולצעוק בתקשורת שאתה בעל הבית זה לא. 
חוץ מזה, איזו מדינה מערבית הלכה ראש בקיר עם ארגון טרור דתי וכתוצאה מכך הוא הובס?

לפני 8 שעות, avargel כתב:

רוצה לנחש איזה ילד יחזור בשלום מהניסוי?

בדרך כלל הצועקים והמקשקשים האלה הם הכי פחדנים ומסכנים ולא מסוגלים לעשות בידיים שלהם את ה"עבודה השחורה", הם צריכים איזה אידיוט שימושי שיקשיב להם וידפק במקומם אז לדעתי שני הילדים יצאו משם בחיים.

לפני 9 שעות, m3x7r3m3 כתב:

תראה איזה שטח עצום, והכי טוב, שגם ככה כבר יש להם 80%-90% מהאזרחים שמגדירים את עצמם פלשתינאים.

הם אומרים עלינו אותו הדבר, תעלו לאוניות ותחזרו לארצות המוצא שלכם.

הוא מתייחס בהערצה דיי גדולה לפעולות של הרב כהנא בנושא העלאת יהודי בריה"מ.

שוב, זה הכל תלוי מה אתה מגדיר "יהודי". לא הייתי רוצה להיות יהודי נרדף בברית המועצות שמבקש לעלות לישראל ואומרים לו שאחרי בירור יהדות מעמיק  שהוא לא מספיק יהודי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 57 דקות, nev כתב:

היינו כבר באוסלו ובהתנתקות, שמענו את הסיפורים. שטויות במיץ.

אתה חוזר על מנטרות ומתעלם ממה שאני כתבתי. אוסלו וההתנתקות בוצעו באופן שאינו הולם בדיוק בגלל היעדר תגובה הולמת להפרות לאחר המעשה. זה האלמנט החסר במשוואה ולזה בדיוק לא היה אומץ לאף ממשלה עד עתה. מחכה לראשונה שיהיה לה.

אבל היי, כתבת "שטויות במיץ", אז זה בוודאי מוסיף לרצינות דבריך.

לפני שעה, Gosser1860 כתב:

נניח לרגע שיש מנהיגות עם מספיק מנדטים עם רוח גבית להגיע להסדר קבע בצורה של ניתוק מוחלט וקביעת עובדות בשטח וכל זאת ללא פרטנר בצד השני. 

בלי מנהיגות חזקה בצד השני, לעניות דעתי, כל צעד חד צדדי שלנו יחזור אלינו חזרה בצורה עגומה. כל עוד האוכלוסיות של שני הצדדים לא מוכנות/רוצות להתחיל לבנות אמון אני לא חושב שתיהיה התקדמות גדולה. בנוסף יש כבר כמה דורות שגדלו לתוך המציאות "סטאטוס קוו" הזו, שלא בדיוק מבינים איך המצב הנוכחי בעצם פוגע בשני הצדדים לטווח הארוך.

הצד השני לא מעניין. תן להם התראה של זמן מספק להתארגנות על תשתיות חלופיות ולעבודה. זה לא מהיום למחר, זה כמה חודשים/שנים, אבל הגיע הזמן להתנתק גם מזה, גם ככה הם חייבים כסף שלעולם לא ישלמו. איך יחיו, מה יעשו, איפה יעבדו, יהפוך להיות עניינם בלבד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, RK כתב:

הצד השני לא מעניין. תן להם התראה של זמן מספק להתארגנות על תשתיות חלופיות ולעבודה. זה לא מהיום למחר, זה כמה חודשים/שנים, אבל הגיע הזמן להתנתק גם מזה, גם ככה הם חייבים כסף שלעולם לא ישלמו. איך יחיו, מה יעשו, איפה יעבדו, יהפוך להיות עניינם בלבד.

בוא נניח התנתקת מהם אחרי שנה של הכנות, הכל טוב ויפה.

פתאום ירי רקטי ו2 מטוסים בנתבג נפגעו (נקל עליך, נפגעו על הקרקע ריקים).

מה אז? 

במילים אחרות, נתת להם מה שרצו, איפה אתה מסמן קו אדום שממנו אתה אומר שאתה לא זז ואם צריך יוצא למלחמת קיום.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, RK כתב:

אתה חוזר על מנטרות ומתעלם ממה שאני כתבתי. אוסלו וההתנתקות בוצעו באופן שאינו הולם בדיוק בגלל היעדר תגובה הולמת להפרות לאחר המעשה. זה האלמנט החסר במשוואה ולזה בדיוק לא היה אומץ לאף ממשלה עד עתה. מחכה לראשונה שיהיה לה.

אבל היי, כתבת "שטויות במיץ", אז זה בוודאי מוסיף לרצינות דבריך.

.

אני חוזר על מנטרות? אתה חוזר כמעט מילה במילה על הלוקשים שמכרו לנו. כרגע התוצאה היא טילים בתל אביב, לא רוצה לחשוב מה התוצאה של עוד כניעה תהיה. 

פורסם

הבעיה שלכם היא מה שאתם תופסים ככניעה. מבחינתכם ההתנתקות הייתה כניעה, לא זה שנתתם להם להתעצם ולירות טילים.

כלומר אתם רוצים לחזור למצב שאתם שולטים על עזה?

רגע עזוב את עזה מה עם לבנון? רוצים לחזור לשלוט גם שם?

ההבדל בין התנתקות מהם באיוש למצב עכשיו הוא לא עצום. ההבדל העיקרי הוא מעצם ההכרזה וסימון גבול. מספחים מה שניתן ומשאירים אותם עפ השאר.

יש אנשים שלא מוכנים לזה, כל מני משיחיים שמדברים על העידר בטחון וטרנספר לירדן.

הם רק לא מבינים שזה לא יקרה ושמדינה פלסטינאית בירדן עם גבול יבשתי עם עיראק-איראן מסוכנת פי כמה.

מה יהיה קו אדום מבחינתי? כל אירוע פחעי שיכוון לפה.

זה נכון גם לעזה אגב, מבחינתי אפשר להגיב בירי ארטילרי על עזה בעקבות כל שיגור מעזה.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

בוא נניח התנתקת מהם אחרי שנה של הכנות, הכל טוב ויפה.

פתאום ירי רקטי ו2 מטוסים בנתבג נפגעו (נקל עליך, נפגעו על הקרקע ריקים).

מה אז? 

במילים אחרות, נתת להם מה שרצו, איפה אתה מסמן קו אדום שממנו אתה אומר שאתה לא זז ואם צריך יוצא למלחמת קיום.

איפה אני מסמן קו אדום? בכל הפרה קלה באשר היא. יצא פח"ע? תגובה מאסיבית. לא הפצצת שטחים ריקים, הפצצת מפקדות בפועל. שיגור? כנ"ל. ירי? כנ"ל. כל הפרה, תגובה. וכמו שפרקש כתב, זה תקף גם לעזה. כל פיפס, תציב ממול סוללה ורק תקפיד להסיע לה תחמושת. רק כך.

ובניגוד למה שאתה ממשיך לדבוק בו, אני לא נותן להם מה שהם רוצים. אני נותן להם מה שאני רוצה. הם רוצים שנשחה בים, אני פחות זורם על הקונספט. אני רוצה גבול קשיח איתם שיאפשר לי תגובות הולמות להפרות מבלי שאני אחראי להם לפי חוק בינלאומי. אני לא רוצה לממן להם תשתיות (ולדרוש תשלום בכאילו, שאף פעם לא אקבל), לא רוצה להיות אחראי למעברי הסחורות שלהם, לא רוצה להעסיק עובדים שלהם, לא רוצה איתם כלום. לעזאזל, שאר מדינות ערב, בשר מבשרם, סולדות מהם, למה אני צריך אותם?

• רעיון טוב! 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

לא רוצה להיות אחראי למעברי הסחורות שלהם

אז מורידים את המצור על עזה ולא שמים אחד על איוש.

לפני כשעה, RK כתב:

לא רוצה להעסיק עובדים שלהם

דווקא פה נראה שאתה לא כזה צודק. כאילו *אתה* אולי לא רוצה, אבל ענף הבניה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא צריכה להיות מניעה להעסיק עובדים משם, לפי מה ששמעתי שגם בדרום קוריאה מעסיקים אנשים מהצפון. 

ואם המגבלות הבטחוניות יותר מדי מסובכות אז שילכו לעזאזל, יש מספיק סינים בעולם שירצו לבוא לעבוד פה בבניין.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

יש אנשים שלא מוכנים לזה, כל מני משיחיים שמדברים על העידר בטחון וטרנספר לירדן.

יאפ.

הסיבה היחידה להקמת ישובים ביו"ש ובעזה אי פעם היא דתית. וזה מתועד עוד מימי שמעון פרס שנזכרתם בו כאן לאחרונה.

הם לא מנעו נסיגה מעזה. הם לא מנעו אינטיפדה שניה ויציאה של מחבלים מתאבים לכאן. 

גם מי שלא חושב שריך או אפשר לעשות היום התנתקות כלשהי מיו"ש צריך להבין שיש פער בין נוכחות צבאית שם, לבין בניה של עוד ועוד מאחזים שם.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 49 דקות, SlowRide כתב:

לא צריכה להיות מניעה להעסיק עובדים משם, לפי מה ששמעתי שגם בדרום קוריאה מעסיקים אנשים מהצפון. 

ואם המגבלות הבטחוניות יותר מדי מסובכות אז שילכו לעזאזל, יש מספיק סינים בעולם שירצו לבוא לעבוד פה בבניין.

1- צפון קוריאה יורה למוות במי שמנסה לברוח לדרום, אז איך בדיוק? אלו שכן בורחים מתקבלים בדרום קוריאה באהדה, אבל ממש לא מדובר בכמויות או אפילו מספרים משמעותיים....

2- ראית את המצב של הבניינים בסין שנבנו סה"כ לפני 10-12 שנה? להעסיק פועלים סינים זה כנראה בסדר, אבל הפיקוח יצטרך להיות דרג א'.

• תוכן חדש...