Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

אין לי מה להצביע לזהות כי זו מפלגה ילדותית כמו חדש או מקי, רק לצד השני. בכלליות כל הכאילו ליברטריאנים שאני נתקל בהם בפייסוש הישראלי הם.. לא יודע.. לא אנשים שאני מתרשם מהם יותר מדי, עם נטיה לא בריאה להקצין אמירות של כל מיני עומר מואבים ואמונה נאיבית כאילו "השוק יטפל" זה כזה נוסחת קסם שפשוט צריך לזרוק אותם כל פעם על דברים שונים והם מסתדרים. וקשה להתייחס לזה ברצינות מדי כמו שקשה להתייחס ברצינות למי שמפנה אותך לקרוא את מרקס ומסביר איך אנשים פשוט לא פרשו נכון את הגאונות שלו או משהו. כמובן, אני גם לא לגמרי מבין איך "ליברליזם" הפך פתאום בישראל למילה שמתאתר ימין מדיני ניצי, רצוי דתי

עזוב את הכאילו ליברטריאנים, תקרא את המצע, תגיד מה ילדותי בו.

או תצביע מה דתי שם, למעשה הפוך, כמה שיותר הורדה של החלטות דתיות לרמת הקהילה - בקהילה שלך כנראה יצביעו באופן גורף בעד תחב"צ בשבת, סופרים פתוחים בשבת וכו'. וזה בסדר, כי זו המטרה - שהקהילה תחליט מה מתאים לה, אתה לא מחליט לקהילה בבני ברק, והיא לא מחליטה בשבילך.

אני לא כל כך מכיר מקומות בעולם שהצליחו להפריט לחלוטין תחבורה ציבורית, למשל. יש מודלים שונים ומשונים שמאחורי חלקם מהם יש בסיס כלשהו. כן הייתי רוצה רשת תחבצ ברמת גוש דן, מתוך הנחה סבירה שאומנם החרדים מבני ברק יתבכיינו הרבה על אוטובוסים בשבת, אבל בסופו של דבר לא תהייה להם אלטרנטיבה אחרת, כמו שלבני הדודים שלהם מברוקלין אין והם עדיין איכשהו חיים בשלום באמריקה. אני גם לא בטוח ש"השוק יטפל" זה משהו שיפתור את משבר הדיור כאן לחלוטין, בלי לחפור יותר מדי. ובטח יש עוד דוגמאות.

אפשר להפריט תחב"צ, לא לחלוטין כיוון שזה עסק הפסדי, אבל בהחלט צריך לאפשר תחרות, ומצד שני להבין טוב איך המדינה מעבירה את הכספים ולפי איזה פרמטרים.

השוק לא יכול לטפל במשבר הדיור כאן, כי יש מונופול של המדינה על קרקעות.

וחוץ מזה, את הסלידה שלי מההרגל של החרדים לחיות על חשבוני אני מעדיף לפתור כמו שקורה עכשיו: בניתוק שלהם מהארנק שלי. לא ניסיון להפוך את ישראל למיני אמריקה, שבה אולי בהייטקס עדיין יחיו טוב, אבל שאר המדינה תהפוך לגטאות של מזריקים עם תוחלת של חתול רחוב.

*אהמ* ליברטריאניזם *אהמ*.

לפני 15 שעות, SlowRide כתב:

תראה לי בן אדם אחד שחי נטו לפי תפיסת העולם שלו בחברה. נזירים מתבודדים לא נחשבים.

עד הפיגוע בת"א השמאלנים לא באמת שילמו את המחיר של תפיסת העולם שלהם - לפחות בכמה שנים האחרונות (אולי מאז שרונה או משהו כזה).

ועובדתית, גם אחרי הפיגוע הזה - לפחות מפלגה אחת בתוך הקואליציה בכלל נגד להעניש את המחבלים כלכלית. לפחות 2-3 מפלגות נגד להעניש את המממנים של המחבלים כלכלית.

לא ברור מאיפה הקביעה המוזרה הזו.

מבחינתם אין הבדל בין יהודי שמצביע רע"ם ליהודי שמצביע לבנגביר. 

בוודאי שאין בעיניהם הבדל בין יהודי כזה או אחר, בלי תלות בכלל למי הוא מצביע, זו הפואנטה שלי, הם שונאים יהודים כי הם יהודים.

עכשיו אחרי המשפט הזה שכתבת - תסביר את ההיגיון שלך שאיכשהו בן גביר אשם בזה, אם גם יהודי שמצביע למשותפת הוא עדיין יהודי ומחבל עדיין יהרוג אותו.

אז למה לספק להם חומר לשקרים? הרי השקר הכי טוב הוא זה שיש בו קצת אמת.

מה הפאקינג הבדל בין שקר מוחלט חסר בסיס לחלוטין - שהערבים מאמינים בו באמונה שלמה, ובין שקר שיש בו קצת אמת - שהערבים מאמינים בו באמונה שלמה?

אין שום הבדל. אבל אתה לא מסוגל להתנתק מהרצון להוריד את הראש, לעשות קולות של שטיח ולקוות שזה ירגיע את המפלצת.

כי ממשלות קודמות בלי מר"צ ורע"מ עשו את זה.

היית דתי פעם לא? את הקונספט של קל וחומר מכיר?

אז אם ממשלה ללא מר"צ ורע"מ לא עשתה את זה, אז הציפייה שממשלה עם שתיהן כן תעשה את זה, היא ילדותית וטיפשית.

להפך, אם כבר אז ממשלה כזו תקל על המחבלים ועל שולחיהן, עובדה - ההלוואה / מענק לרשות הפלשתינית, וזה כשהממשלה הקודמת קיזזה את תשלומי המחבלים.

אז תסביר לי בבקשה, אם חברת כנסת מהקואליציה נגד הצעה שמחבלים לא יקבלו תשלומי ביטוח לאומי, מהמדינה שנגדה הם פועלים, איך קואליציה כזו כדבריך:

"צריך לפרסם תמונות איך מוציאים את המשפחות שלהם מהבתים ומעיפים אותם לסוריה."

בהקבלה, אתה מבקש ממישהו 100 שקל והוא אומר לך עוף לי מהעיניים לא רוצה לראות אותך, ואיכשהו אתה משכנע את עצמך שהוא ייתן לך חצי מיליון שקל.

למה? יש רק עוד 2 כאלה בכל הארץ.

כי יש יותר סיכוי שמישהו מאיתנו יחטוף קונפטי חוטים בישבן מאשר שייצא משהו שימושי מספונסרות כזו.

לפני 14 שעות, יבגניפ כתב:

אה וזה:

נניח שאני מפחד ללכת לחוסאן. כשהייתי בניו יורק לפני 15 שנה ביררתי 5 פעמים שהמסלול שלי לא עובר בשכונות פשע ולא הלכתי להארלם למרות שזה אזור די מתויר בסופו של דבר. אני מקווה שאתה מבין את האנלוגיה. ובכל מקרה אפשר להתווכח עד מחר על מה שאפשר לעשות יותר טוב במדינה כדי שכולנו נרגיש יותר בטוחים. אבל אבוי לנו שיש אזרחים יהודים במדינת היהודים שבאמת חיים עם איזה רגשת נחיתות שהמדינה נשלטת על ידי מי שלא רוצה בטובתם ומרגישים שהם מיעוט נרדף פה, גם מול כוחות הבטחון. קשה לתאר כמה זה מופרך באמת. 

אם תושב בית"ר עילית מפחד ללכת לחוסאן, אבל תושב חוסאן לא מפחד ללכת לבית"ר עילית, אז מי הנרדף?

עזוב מיעוט כי זה עובדתית לא נכון, אבל מי נרדף ומי לא?

או מצב הרבה יותר גרוע, ברמדאן (שנזכיר קורה השנה במקביל לפסח) ישנה פקודה לעצור אכיפה נגד בנייה לא חוקית במגזר הערבי, ומה לגבי מגזרים אחרים? שם צריך דווקא לתת עדיפות לאכיפה עכשיו:

מי המגזר הנרדף בארץ? זה שנמנעים מאכיפה כלפיו או זה שנותנים עדיפות לאכיפה כלפיו?

לפני 14 שעות, DareDevil כתב:

that one

שנים לא נסעתי דרך שם - כי לא הייתה לי סיבה, אבל אני לא חושב שהשער שם נסגר בשבתות, כן יש תמרור של אין כניסה ותחתיו הגבלה לשבתות ומועדים.

לפני כשעה, פינדר כתב:

אני משתדל לקרוא ולשמוע גם בערבית, עד כמה שהערבית המוגבלת שלי מספיקה.

אצל מנסור עבאס ספציפית, לא מצאתי סתירה בין הדברים שלו בערבית ובעברית.

שלא יהיה ספק, מנסור עבאס הוא ממש לא הפוליטיקאי שהייתי רוצה, דתי מוסלמי אדוק, אבל אני חושב שהוא עשה צעד אמיץ מאוד שהיה יכול לקדם איזה סוג של נורמליזציה ושילוב של האזרחים הערבים. לצערי יש לו מתנגדים רבים גם מהצד היהודי וגם מהצד הערבי.

מנסור עבאס הוא הגורם כנראה הכי פחות גרוע בחברה הערבית מבחינת נבחרי ציבור כרגע, הבעיה שהוא אחד, אפילו במפלגה שלו עצמו.

אבל גם הוא בעצמו עבר שינוי, יש שיאמרו סיבוב של 180 מעלות בשנה וחצי האחרונות, אני מאוד בעד, אבל שוב הוא לבד במפלגה שלו עצמו בנושא הזה.

וגם אז יש סימן שאלה לגבי המעשים מול דיבורים, ודיבורים של היום מול דיבורים מהעבר.

סתם לדוגמה, זה חבר מפלגה שלו:

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עזוב את הכאילו ליברטריאנים, תקרא את המצע, תגיד מה ילדותי בו.

זה דיון שהיה פה כבר לפני כמה שנים, נראה לי שפינדר או מישהו אחר פה התייחס למצע שלהם וכרגע אני לא מוצא אותו. 

לפני 31 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אפשר להפריט תחב"צ, לא לחלוטין כיוון שזה עסק הפסדי, אבל בהחלט צריך לאפשר תחרות, ומצד שני להבין טוב איך המדינה מעבירה את הכספים ולפי איזה פרמטרים.

השוק לא יכול לטפל במשבר הדיור כאן, כי יש מונופול של המדינה על קרקעות.

איך אתה יודע שאפשר? איפה זה הצליח בעולם? איזה מחקרים רציניים תומכים בזה (רצוי משהו שישלב כלכלנים ומתכנני ערים ותחבורה)? 

הדוגמאות הסבירות היחידות שאני מכיר הן מיפן, שם חלק ממפעילי התחבורה הציבורית זה חברות נדלן שמרוויחות משטחי משרדים ומסחר סביב התחנות. וגם שם באזורים שהם לא טוקיו חלק מהחברות מפסידות.

גם יש פה שאלות שונות. אחת היא מי מתכנן את הקווים. השניה היא מי מפעיל ואיך. 

..

איפה השוק טיפל במשבר דיור? אבל העניין הוא שזה אפילו לא העניין. שווקי דיור ותחבורה זה רק דוגמאות לפער עצום בין שיח של כלכלנים, לבין שיח של עוקבים שלהם שמתעלמים מהתוכן והמגבלות וחושבים ש"הפרטה" זו מילת קסם.

לפני 46 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם תושב בית"ר עילית מפחד ללכת לחוסאן, אבל תושב חוסאן לא מפחד ללכת לבית"ר עילית, אז מי הנרדף?

זו הסתכלות מאוד צרה ושטחית על המציאות. אני חוזר לאנלוגיה שלי. תושבי upper west side במנהטן הם לא נרדפים, למרות שאני בספק  כמה מהם הולכים לפרוג'קטס בהרלם ודי בטוח שהתנועה ההפוכה קיימת, וגם שם יש כנראה יותר סיכוי לפשע מכיוון אחד. ואני אפילו לא הולך להכנס לדיון מייגע על פערים אחרים שיש כאן, כמו גישה למשאבים, השתלטות על שטח ועוד, שאפשר לראות בהם אלימות ממוסדת. למרות שגם זה חלק מהסיפור. רמת החיים של כולנו גבוהה פי מיליון מרמת החיים של כל תושב חוסאן. בכל דבר. במצב שבו היינו נרדפים באמת (כלומר זרועות הבטחון בפרט והמדינה בכלל היו בשליטה שלהם) נראה לי שהמציאות היומיומית שלנו היתה נראית קצת שונה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

זה דיון שהיה פה כבר לפני כמה שנים, נראה לי שפינדר או מישהו אחר פה התייחס למצע שלהם וכרגע אני לא מוצא אותו. 

וואלה כבר לא זוכר מה כתבתי, בטח התייחסות לכל מיני סתירות.

בכלל הליברטריאנים תמיד מלאים בסתירות והחופש שלהם הוא תמיד על חשבון מישהו אחר.

אבל הנקודה העיקרית היא שאי אפשר להתייחס למצע של מפלגה במנותק מהמנהיגים שלה. בטח לא במפלגה קטנה שכולה סובבת סביב איש אחד. ולבחור בפייגלין זה לבחור בבן אדם שהוא בין השאר מכחיש קורונה ומתנגד חיסונים ורק זה לפני עצמו מהווה עבורי דגל אדום ענק, עוד לפי שהגענו לקיצוניות הימנית והדתית שלו.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, יבגניפ כתב:

בבקשה

איך אתה יודע שאפשר? איפה זה הצליח בעולם? איזה מחקרים רציניים תומכים בזה (רצוי משהו שישלב כלכלנים ומתכנני ערים ותחבורה)? 

הדוגמאות הסבירות היחידות שאני מכיר הן מיפן, שם חלק ממפעילי התחבורה הציבורית זה חברות נדלן שמרוויחות משטחי משרדים ומסחר סביב התחנות. וגם שם באזורים שהם לא טוקיו חלק מהחברות מפסידות.

גם יש פה שאלות שונות. אחת היא מי מתכנן את הקווים. השניה היא מי מפעיל ואיך. 

TFL ו-DB מתנהגים כמו חברות פרטיות למרות שהן לא כאלה.

כאן לצערנו אנחנו רואים איך רכבת ישראל מתנהגת, ולכן פורמט כמו בחו"ל לא יעבוד.

אז אם נרצה תחב"צ מתפקד כמו שצריך, נצטרך להמציא את הגלגל. כי להעתיק מחו"ל ניסינו וזה לא עובד.

איפה השוק טיפל במשבר דיור? אבל העניין הוא שזה אפילו לא העניין. שווקי דיור ותחבורה זה רק דוגמאות לפער עצום בין שיח של כלכלנים, לבין שיח של עוקבים שלהם שמתעלמים מהתוכן והמגבלות וחושבים ש"הפרטה" זו מילת קסם.

הפרטה יכולה לעזור בהרבה דברים, אבל צריך להבין מה הבעיה שאתה בא לפתור, ומה מפריע לך לפתור אותה.

שוק הדיור מופרט לחלוטין - מהשלב שהיזם זוכה בקרקע, המחסום העיקרי (המונופול) נמצא לפני כן.

זו הסתכלות מאוד צרה ושטחית על המציאות. אני חוזר לאנלוגיה שלי. תושבי upper west side במנהטן הם לא נרדפים, למרות שאני בספק  כמה מהם הולכים לפרוג'קטס בהרלם ודי בטוח שהתנועה ההפוכה קיימת, וגם שם יש כנראה יותר סיכוי לפשע מכיוון אחד. ואני אפילו לא הולך להכנס לדיון מייגע על פערים אחרים שיש כאן, כמו גישה למשאבים, השתלטות על שטח ועוד, שאפשר לראות בהם אלימות ממוסדת. למרות שגם זה חלק מהסיפור. רמת החיים של כולנו גבוהה פי מיליון מרמת החיים של כל תושב חוסאן. בכל דבר. במצב שבו היינו נרדפים באמת (כלומר זרועות הבטחון בפרט והמדינה בכלל היו בשליטה שלהם) נראה לי שהמציאות היומיומית שלנו היתה נראית קצת שונה.

צרה, שטחית, הכל תירוצים כדי שלא תצטרך להסתכל לאמת המרה בעיניים.

כמו כל אלה שכל פעם מזכירים - "צריך לא לשכוח שהערבי גם חי בבית שאולי יהרסו לו אותו מחר", אבל שוכחים לספר שהשטח לא שלו, לא קנה אותו אלא השתלט עליו, הבנייה ללא שום אישור, אין כמובן אישור איכלוס, וכמובן שאין תשלום ארנונה. אבל צריך לזכור שאולי יהרסו לו את הבית הלא חוקי שעלה לו את עלות הבנייה בלבד.

באותה אנלוגיה מסכנים מבריחי הסמים שמחר יכולים לתפוס את המכולה שלהם שבה הם מבריחים סמים, ואולי גם יחלטו להם את הרכבים שקנו בכספי סמים. צריך לזכור את זה.

יהודי במדינת היהודים, המקום היחיד עלי אדמות שבו יהודי אמור להיות מסוגל ללכת בכל ס"מ בו מבלי לפחד שיפגעו בו כי הוא יהודי, זה לא קורה.

זו באופן מילולי סיבת הקיום היחידה של מדינת ישראל.

תסתכל שוב על המסמך למעלה, לא השחירו מספיק טוב ואפשר לראות מה כתוב שם.

לפני 9 דקות, פינדר כתב:

אבל הנקודה העיקרית היא שאי אפשר להתייחס למצע של מפלגה במנותק מהמנהיגים שלה. בטח לא במפלגה קטנה שכולה סובבת סביב איש אחד. ולבחור בפייגלין זה לבחור בבן אדם שהוא בין השאר מכחיש קורונה ומתנגד חיסונים ורק זה לפני עצמו מהווה עבורי דגל אדום ענק, עוד לפי שהגענו לקיצוניות הימנית והדתית שלו.

ועשה מסאג' רגליים בשידור.

אני נותן את זהות כדוגמא למצע ליברטריאני.

תפילת יהודים בהר הבית מסתבר בעיניכם זה ימני קיצוני ודתי 🤷‍♂️

העיקר דמוקרטיה זה ערך עליון עבורכם - אבל לא ליהודים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 12 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל שוכחים לספר שהשטח לא שלו, לא קנה אותו אלא השתלט עליו, הבנייה ללא שום אישור, אין כמובן אישור איכלוס, וכמובן שאין תשלום ארנונה.

חלקית זה כי לא נותנים להם להרחיב יישובים ושיט כזה.

אבל אני לא יותר מדי בקיא בנושא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ועשה מסאג' רגליים בשידור.

מצדי שיעשה גם פוטג'וב בשידור, לא זו הבעיה שלי.

תקצר היריעה מלפרט את כל הבעיות שיש לי עם המצע שלו, ובגלל שהוא כבר לא רלוונטי כרגע, אין לי חשק להיכנס לזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

TFL ו-DB מתנהגים כמו חברות פרטיות למרות שהן לא כאלה.

tfl זה אח. זה שלא עשו כזה לגוש דן, זה הפספוס הכי גדול של הממשלה עד עכשיו לדעתי. אגב tfl המקורי על סף קריסה כלכלית אחרי הקורונה (והם עוד מתפנקים על הכנסות מאגרת גודש)

לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז אם נרצה תחב"צ מתפקד כמו שצריך, נצטרך להמציא את הגלגל. כי להעתיק מחו"ל ניסינו וזה לא עובד.

מההכירות הדלה שלי עם התחום, הבעיה העיקרית היא תכנון. אוטובוסים בתל אביב והסביבה עומדים בפקקים ולא משנה מי מהמפעיל כי יש מחסור בנתצים. אולי אם יהיה מטרו זה יהיה שונה. בפריפריה בכלל אין לזה התכנות.

לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הפרטה יכולה לעזור בהרבה דברים, אבל צריך להבין מה הבעיה שאתה בא לפתור, ומה מפריע לך לפתור אותה.

אני מסכים שהיא יכולה לעזור בהרבה דברים

לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

צרה, שטחית, הכל תירוצים כדי שלא תצטרך להסתכל לאמת המרה בעיניים.

אני חושש שצברים שחיים בסרט שבו יהודים הם מיעוט נרדף במדינת ישראל לא יודעים באמת מה זה אנטישמיות כי הם לא פגשו אותה בצורה ממוסדת. זו האמת שלי. 

אני לא אומר שאין כאן בעיות. לגזור מהן שאתה נרדף בישראל זה סתם. המשחקים האלו ב"למה לערבים מותר ככה וככה" זה גם סתם. בישראל אני מעדיף להיות יהודי תל אביבי מערבי אום אל פאחמי, או עוד יותר גרוע - מהכפר שהזכרת קודם. אם אתה לא - זה די מפתיע וחבל.

פורסם
לפני 7 דקות, David32 כתב:

חלקית זה כי לא נותנים להם להרחיב יישובים ושיט כזה.

אבל אני לא יותר מדי בקיא בנושא.

א. תירוצים לעבירות פליליות זה אף פעם לא טוב.

למה גנבת? כי הייתי צריך כסף, ולא מצאתי עבודה.

ב. לא נותנים להם להרחיב כי אין להם בכלל תוכניות מתאר מסודרות.

איך אתה יכול לעשות תוכניות הרחבה, אם התוכניות שעל הנייר הן תיאורטיות לחלוטין?

אתה מתכנן שכונה חדשה, ומגלה שאיפה שאתה תכננת שיהיה רחוב, מישהו כבר בנה בית.

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

מצדי שיעשה גם פוטג'וב בשידור, לא זו הבעיה שלי.

תקצר היריעה מלפרט את כל הבעיות שיש לי עם המצע שלו, ובגלל שהוא כבר לא רלוונטי כרגע, אין לי חשק להיכנס לזה.

יודע מה עזוב את כל השאר, נדבר רק על הרעיון שתכנון תחב"צ (כולל מסלולים, ימי ושעות פעילות) יהיו בשליטה של הרמה המוניציפלית.

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

tfl זה אח. זה שלא עשו כזה לגוש דן, זה הפספוס הכי גדול של הממשלה עד עכשיו לדעתי. אגב tfl המקורי על סף קריסה כלכלית אחרי הקורונה (והם עוד מתפנקים על הכנסות מאגרת גודש)

גם לא מעט חברות פרטיות חטפו חזק בקורונה, כולל כאלו שקרסו או על סף קריסה.

אני מדבר על ההתנהלות שלהם בזמנים תקינים.

רק ההבדל של מאיפה אתה קונה כרטיס Oyster לעומת כרטיס רב-קו חושף את ההבדלים.

לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

מההכירות הדלה שלי עם התחום, הבעיה העיקרית היא תכנון. אוטובוסים בתל אביב והסביבה עומדים בפקקים ולא משנה מי מהמפעיל כי יש מחסור בנתצים. אולי אם יהיה מטרו זה יהיה שונה. בפריפריה בכלל אין לזה התכנות.

בעיה מספר אחת זה תכנון מלמעלה, היום אם בפתח תקווה צריכים לתגבר את קו 66 (סתם זרקתי מספר) בין השעות 8-9 בבוקר, זה צריך לעלות לאישור של הממונה על התחבורה הציבורית במשרד התחבורה.

אתה מבין שזה יכול לקחת במקרה הטוב חודשים לקבל אישור כזה.

זה יוצר צוואר בקבוק שמונע אפשרות של התאמה של הצרכים במהירות סבירה.

אולי בת"א הקווים, התדירות שלהם וכו' מתאימה והבעיה העיקרית היא פקקים, אולי, לא מכיר.

מחוץ לת"א כמו בפריפריה הבעיה היא התכנון מלמעלה, לא בפתח תקווה, לא בראש העין, אין התאמה של הקווים והתדירות לצרכים.

במקרה הטוב עונים על מה שהיה צריך לפני שנתיים או שלוש.

לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

אני חושש שצברים שחיים בסרט שבו יהודים הם מיעוט נרדף במדינת ישראל לא יודעים באמת מה זה אנטישמיות כי הם לא פגשו אותה בצורה ממוסדת. זו האמת שלי. 

עובדתית יהודים הם לא מיעוט במדינת ישראל, מה שפוגם בטיעון שלך 🤷‍♂️

לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא אומר שאין כאן בעיות. לגזור מהן שאתה נרדף בישראל זה סתם. המשחקים האלו ב"למה לערבים מותר ככה וככה" זה גם סתם. בישראל אני מעדיף להיות יהודי תל אביבי מערבי אום אל פאחמי, או עוד יותר גרוע - מהכפר שהזכרת קודם. אם אתה לא - זה די מפתיע וחבל.

תאסוף שלל בעיות ותסכום אותן ומה שתקבל זה שאתה נרדף 😆

מה שאתה קורא לו משחקים, מה שמותר למגזר אחד ואסור למגזר אחר, זה בדיוק רדיפה.

מבטיח לך שיש יהודים שרוצים להתפלל בהר הבית, אבל אסור להם, למוסלמים מותר.

מבטיח לך שיש יהודים שרוצים לעלות להר הבית דרך עשרת השערים, ולא רק דרך שער המוגרבים, אבל אסור להם, למוסלמים מותר.

מבטיח לך שיש יהודים שרוצים ללכת לקצה העיר, לגדר שטח, ולהקים עליו בית, בלי לקנות את השטח, בלי לשלם דמי פיתוח, בלי לשלם ארנונה, בלי אדריכלות וטופס 4 וכו', אבל אסור להם, למוסלמים מותר.

מבטיח לך שיש יהודים שרוצים להחזיק נשק, גם אם הוא לא חוקי, אבל אסור להם, למוסלמים מותר.

מבטיח לך שיש יהודים שהיו רוצים לא להעביר רכב טסט בכלל, אבל אסור להם, למוסלמים מותר.

אני יכול להמשיך עוד ועוד ועוד, תגיד לי מתי תגיע למסקנה שיש אפליה ממוסדת נגד יהודים (= נרדף).

אגב לא מפתיע שלמרות כל זאת, אתה מעדיף להיות יהודי תל אביבי, אבל זה לא תורם לטענה שלך אפילו בטיפה. זה למרות, לא בגלל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 36 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ניסינו להעתיק מארה"ב, למרות שמבחינת אילוצי שטח/תוואי אנחנו הרבה יותר סינגפור/יפן. (יפן ממש גדולה, אבל מחולקת לאיזורים מבחינת תחב"צ וזה עובד שיגעון)

ישראל הייתה צריכה להיות מרושתת במסילות  ולהכיל מערכת מטרו גדולה בגוש דן+מערכת עילית או משהו סטייל המטרונית בירושלים.

אבל במקום זה ההתמקדות עד לפני 3-4 שנים בערך הייתה חזקה מאוד על כבישים, כבישים וכבישים. זה חטא שנגרר דורות, לא רק ממשלה אחת אחראית לזה.

פורסם

כי תכנון מלמעלה (שווה ערך ל-Department of Transportation הפדרלי) לא מתכנן נכון, וזה בד"כ קורה עם תכנון מלמעלה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 21 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני יכול להמשיך עוד ועוד ועוד, תגיד לי מתי תגיע למסקנה שיש אפליה ממוסדת נגד יהודים (= נרדף).

הזנחה וחוסר אכיפה שווה לאפליה ממוסדת נגד הקבוצה השניה?🤔

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

תסתכל על המכתב של משטרת ישראל למעלה, זה לא הזנחה, זה גם לא חוסר אכיפה, אלא במובהק הימנעות מאכיפה.

שכולנו יודעים שהימנעות מאכיפה אומרת שזה הסכמה בשתיקה לעבור על אותן עבירות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

רק ההבדל של מאיפה אתה קונה כרטיס Oyster לעומת כרטיס רב-קו חושף את ההבדלים.

לא קשור להפרטה אבל. אם עיריית תל אביב יחד עם רמת גן וגבעתיים ינהלו tftl זה גם יהיה יותר טוב מהמצב הקיים. ואוייסטר זה ללוזרים. נראה לי היום אפשר לעשות הכל דרך אשראי או טלפון 

לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בעיה מספר אחת זה תכנון מלמעלה

לא חושב, אני חושב שבעיה מספר אחת זה העדר נתצים והעובדה שאוטובוסים בהמון מקומות תקועים בפקק עם מכוניות. אחר כך העדר נהגים וקווים כפולים.

לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עובדתית יהודים הם לא מיעוט במדינת ישראל, מה שפוגם בטיעון שלך 🤷‍♂️

אז אתה חושב שיהודים הם רוב נרדף בישראל? עוד יותר עצוב. 

לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

המסקנה היחידה שאני מגיע אליה היא שאתה יותר סהרורי ממה שאי פעם חשבתי :) אבל זכותך להאמין במה שאתה רוצה כמובן.

כדי שלא תרגיש רע חלילה, אני לא חושב שאין בעיות של משילות בישראל בכלליות. ובכל זאת, כל הדוגמאות שלך לא הופכות אותך לנרדף. אתה יכול אולי להגיד שהריבונות שלך מול הערבים היום היא מוגבלת ובאופן כזה או אחר חלק מהם מתנהלים כאילו חיים באקס טריטוריה. מעבר לזה שזה נכון גם לגבי חלק מהמתנחלים וחלק מהחרדים זה לא מספיק בעייני כדי לטעון שאתה נרדף. ואם אתה באמת לא מבין את הפער האדיר בגישה שלך לכל דבר שאפשר לזהות אותו עם המדינה וברמת החיים שלך - צר לי.

פורסם
לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כי תכנון מלמעלה (שווה ערך ל-Department of Transportation הפדרלי) לא מתכנן נכון, וזה בד"כ קורה עם תכנון מלמעלה.

מספיק מדינות עשו את זה נכון, ורשת לאומית (כלומר, מסילות הרכבת הכבדה הארוכות לדוגמה) זה דבר שנעשה בתכנון מלמעלה, לא מיוניציפלי. 

אני בעד חיזוק השלטון המקומי כדי להוריד סרבול, אבל זה לא מקור כל הבעיות. 

אני חושב שהחלק הארי של הבעיות נובע משיטת המכרזים וההתעסקות של מזמין הפרויקט בפירוקו לתת פרויקטים. השיטה הנהוגה בהרבה מקומות בעולם היא להעלות מכרז לכל הפרויקט, ושהקבלן יבחר לעצמו קבלני משנה, לך כמזמין הפרויקט לא איכפת. איחור? קנס. אי עמידה בסטנדרטים שנקבעו? קנס. פינות מעוגלות? קנס.

הפלא ופלא, כשעושים את זה ככה ניתן לקבל את מה שהזמנת בזמן ופועל כמו שצריך. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

עד הפיגוע בת"א השמאלנים לא באמת שילמו את המחיר של תפיסת העולם שלהם - לפחות בכמה שנים האחרונות

איך המשפט הזה מסתדר עם

בוודאי שאין בעיניהם הבדל בין יהודי כזה או אחר, בלי תלות בכלל למי הוא מצביע, זו הפואנטה שלי, הם שונאים יהודים כי הם יהודים.

יש לשמאלנים פטור מפיגועים? 

מה זה "לא שילמו את המחיר"?

חוץ מזה, בתל אביב זה רק שמאלנים? באמת לא מבין אותך.

עכשיו אחרי המשפט הזה שכתבת - תסביר את ההיגיון שלך שאיכשהו בן גביר אשם בזה, אם גם יהודי שמצביע למשותפת הוא עדיין יהודי ומחבל עדיין יהרוג אותו.

קודם כל תראה לי איפה כתבתי שאם יהודי מצביע שמאל הוא מקבל חנינה מהמחבל...

התראת ספויילר, זה לא כתוב. יש לך נטיה לשייך לאנשים דעות מפגרות ואז להפריך אותן, אבל ככה לא באמת עובד דיאלוג ומה התועלת בלהתווכח עם עצמך?

מה הפאקינג הבדל בין שקר מוחלט חסר בסיס לחלוטין - שהערבים מאמינים בו באמונה שלמה, ובין שקר שיש בו קצת אמת - שהערבים מאמינים בו באמונה שלמה?

אתה לא חושב שיש פה עניין משמעותי של ניראות? אין שום הבדל בין פיגוע שנעשה בעקבות פרובוקציה מתועדת בתקשורת לבין "סתם" פיגוע כי ככה? 

את הקונספט של קל וחומר מכיר?

אז אם ממשלה ללא מר"צ ורע"מ לא עשתה את זה, אז הציפייה שממשלה עם שתיהן כן תעשה את זה, היא ילדותית וטיפשית

עוד פעם אתה מתווכח עם עצמך. איפה כתבתי שאני מצפה מהממשלה הזאת לזה? אני חושב שאף ממשלה אמיתית שתהיה פה לא תעשה את זה לצערנו, ולא משנה כמה אנשי "ימין" ישבו בה. אין פה קל וחומר כי התוצאה תהיה 0 בכל מקרה. ילדותי וטיפשי זה לחשוב שאנחנו איזו מעצמה שלא תלויה בכלום ויכולה לעשות מה שבא לה בלי שיהיו השלכות.

לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אבל אתה לא מסוגל להתנתק מהרצון להוריד את הראש, לעשות קולות של שטיח ולקוות שזה ירגיע את המפלצת

אם יש לך ברכב מערכת זיהוי הולכי רגל ובלימה אוטומטית, זה בסדר להאיץ לפני מעברי חצייה ובאזור בתי ספר?

לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

כי יש יותר סיכוי שמישהו מאיתנו יחטוף קונפטי חוטים בישבן מאשר שייצא משהו שימושי מספונסרות כזו

למה? כשמגרשים את המשפחה של המחבל, צריך להזכיר להם שבסוריה לא יהיה להם קונפטי חוטים כמו פה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...