Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לפני שעשו את הרפורמה בכשרות, כל מי שרצה להיות כשר היה חייב ללכת לרבנות. מי שרוצה כשרות אלטרנטיבית ותולה שלט "כשר" על העסק נקנס. זה מונופול מסריח בחסות המדינה. 

ומה עם זה המשגיחים מכריחים את העסקים לקנות חומרי גלם מחברים שלהם למרות שיש חלופות זולות יותר (וכשרות כמובן)?
וזה שמקבלים משכורת חודשית על זה שהם מופיעים ל5 דקות בשבוע בעסק ולא עושים כלום?

ואם לא תשלם אתה פתאום לא כשר, למרות שהכל מתנהל אותו הדבר עם ובלי המשגיח.

זה התנהלות של מאפיה, בחסות המדינה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

חבר שלי (בית קפה) קיבל קנס בגלל המילה "כשר" ולא תלה שלט אפילו, בסוף התפריט היה כתוב משהו כמו "אין לנו תעודת כשרות אך אנחנו מנהלים מטבח חלבי וכל המוצרים שאנחנו קונים הם כשרים" וקיבל קנס כי המילה כשר שייכת לרבנות או איזה שיט דומה

• אהבתי 5
  • רעיון גרוע 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 38 דקות, Mech Morphix כתב:

חבר שלי (בית קפה) קיבל קנס בגלל המילה "כשר" ולא תלה שלט אפילו, בסוף התפריט היה כתוב משהו כמו "אין לנו תעודת כשרות אך אנחנו מנהלים מטבח חלבי וכל המוצרים שאנחנו קונים הם כשרים" וקיבל קנס כי המילה כשר שייכת לרבנות או איזה שיט דומה

פעם נכנסתי לרמי לוי, וביקשתי במעדניה גבינה בולגרית מסויימת - לדעתי פיראוס של תנובה, אבל אני לא זוכר בדיוק.
הגברת הנחמדה שעומדת שם בלי להתבלבל, הציעה לי גבינה אחרת שהיא "במבצע",  
היא אמרה שזאת גבינה טובה וכולם לוקחים אותה, שהתחלתי לברר איזה גבינה ? מי שמיצר אותה?
מאיפה מביאים אותה.. אז היא התחילה לגמגם (היא באמת לא ידעה כלום), בסוף היא הסכימה להראות לי את הקופסא של הגבינה.
זאת לא הייתה גבינה כלל,  זה היה משהו שמעובד משומן צמחי.

ואיך זה קשור?  כי יש ברגע שיש מוסכמות כלשהן בחברה אז כל מי שמנסה להתחכם זאת הטעייה.
לא מבין על מי ניסה החבר שלך לעבוד? 
חלק מהאוכלוסייה לא מעניין אותם בכלל כשרות , אז כנראה עליהם הוא לא ניסה לעבוד.
חלק מהאוכלוסייה רוצה לאכול כשר ויבדוק האם יש בדיוק תעודת כשרות או לא.. כנראה על אלו הוא לא יצליח לעבוד.

אז את מי הוא ניסה להפיל בפח? את מי שרוצה לאכול כשר ומאמין למלצרית?
כאילו, נכנס לקוח שואל את המלצרית "כשר פה"  היא עונה כן.. הוא יושב ואז רואה בתפריט שזה בעצם לא כשר? 

דווקא הרפורמה החדשה כן טובה,  כי היא מפרקת מתוכן את המילה "כשר"  מעכשיו אין שום משמעות למילה כשר.
מי שמעניין אותו כשרות פשוט ישאל את המלצרית "תחת איזה פיקוח זה פה ?"
והחבר שלך נשאר באותו פלונטר.. הוא לא יכול לכתוב "כשר תחת השגחתי"  

הוא יצטרך לשלם למישהו על הפיקוח.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למה אתה יוצא מנק' הנחה שניסו להפיל מישהו בפח ושמלצר ינסה לחרטט לקוח בגלל כשרות?
בגלל שניסו למכור לך גבינה של טבעונים ברמי לוי?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)
לפני כשעה, korola כתב:

ואיך זה קשור?  כי יש ברגע שיש מוסכמות כלשהן בחברה אז כל מי שמנסה להתחכם זאת הטעייה.
לא מבין על מי ניסה החבר שלך לעבוד? 
חלק מהאוכלוסייה לא מעניין אותם בכלל כשרות , אז כנראה עליהם הוא לא ניסה לעבוד.
חלק מהאוכלוסייה רוצה לאכול כשר ויבדוק האם יש בדיוק תעודת כשרות או לא.. כנראה על אלו הוא לא יצליח לעבוד.

אז את מי הוא ניסה להפיל בפח? את מי שרוצה לאכול כשר ומאמין למלצרית?
כאילו, נכנס לקוח שואל את המלצרית "כשר פה"  היא עונה כן.. הוא יושב ואז רואה בתפריט שזה בעצם לא כשר?

איזו תגובה תוקפנית ולא קשורה. יש לי המון חברים שאין להם בעיה עם זה שהמקום בלי תעודה אבל כן מעדיפים שהמוצרים יהיו כשרים, או לא לאכול במקומות שמשתמשים במוצרים כמו פירות ים/בשר לבן. 

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

קורולה תנשום נשמה אף אחד לא ניסה לעבוד על אף אחד. יש מספיק חילוניים שומרי מסורת שיאכלו במקום בלי תעודה אבל לא במקום במערבב חלב ובשר למשל...

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

אני גם אוכל כשר ואין לי בעיה לאכול במקום כזה, אפשר לחשוב שבחו"ל לפני שעלינו ארצה גווענו ברעב כי לא היה כשרות בד"ץ...

בעקרון באכילת בשר הייתה בעיה ובשביל זה היה המקומות שקנינו שנישחטו בצורה כשרה או שההורים היה קונים את התרנגולים ולוקחים לשוחט.

לדברים אחרים כמו שוקולדים וכו' היה מידע מה בעייתי ומה לא בעייתי- גם בלי תעודה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם מה שהיה חשוב להם זה הכשרות ולא המונופול עליה, לא היו נותנים למשגיח לגרבץ בצד ולקבל משכורת מהעסק. היו מחייבים רותו לעבוד משרה מלאה באותו מקום ולהשגיח כל הזמן. אבל זה לא מה שמעניין, שליטה וכסף זה העניין.

• אהבתי 4

פורסם

התבלבלת. בחול היו "בד"צים" למינהם. בארץ יש רבנות. 

Just now, SlowRide כתב:

אם מה שהיה חשוב להם זה הכשרות ולא המונופול עליה, לא היו נותנים למשגיח לגרבץ בצד ולקבל משכורת מהעסק. היו מחייבים רותו לעבוד משרה מלאה באותו מקום ולהשגיח כל הזמן. אבל זה לא מה שמעניין, שליטה וכסף זה העניין.

עושים את זה - קוראים לזה מהדרין. 

פורסם
לפני 20 דקות, Mech Morphix כתב:

קורולה תנשום נשמה אף אחד לא ניסה לעבוד על אף אחד. יש מספיק חילוניים שומרי מסורת שיאכלו במקום בלי תעודה אבל לא במקום במערבב חלב ובשר למשל...

אז גם הרפורמה לא ממש עוזרת למקומות האלה.
מטרת הרפורמה היא לפתוח לתחרות את הפיקוח,  מקום שבכל מקרה רוצה לקנות מוצרים כשרים 

ולבשל לבד בלי פיקוח של אף גוף  גם הרפורמה לא עוזרת לו.  
והכל בסדר מי שרוצה לאכול בלי פיקוח שירגיש חופשי.
זה לא שונה בהרבה מלהכניס את האוטו למוסך מדרכה ולסמוך על בעל המקום שכל המוצרים אצלו "מקוריים" . 

אין לי שום בעיה עם מקומות שעובדים ללא תעודה,  הבעיה היא בהטעיה. 
כמו כל קרנות ההשקעה שמגבילות את כמות המשקיעים עד 35.. 
ורושמת ה"השקעה לפי חוקי הרשות לניירות ערך" ,  עשרות פעמים יצא לי להסביר לחברים שהמשפט הזה,
אומר שהם ללא פיקוח כלל..   אבל חופשי הם מטעים ורושמים משפטים שנותנים הרגשה כאילו יש פיקוח.
רוצה לעבוד בלי תעודה, כשרות , מורשה משרד התחבורה, פיקוח של הרשות לניירות ערך..
אין בעיה רק אל תתחיל לרשום מגילות שנותנות הרגשה שיש פיקוח, או שמאפשרות לעובדים לענות.
"כן אנחנו כשרים" , " כן כשר פה" ורק אם שואלים יש תעודה.. אז הם עונים "לא אבל כשר פה" 
אין לך מושג כמה מקומות כאלה יש. 

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/viewer.html?pdfurl=https%3A%2F%2Fwww.isa.gov.il%2FFinancial%2520Information%2FDocuments%2FMADRIH.pdf&clen=767146

לפני שעה, SlowRide כתב:

למה אתה יוצא מנק' הנחה שניסו להפיל מישהו בפח ושמלצר ינסה לחרטט לקוח בגלל כשרות?
בגלל שניסו למכור לך גבינה של טבעונים ברמי לוי?

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3036085,00.html

המקרה עם הגבינה לא היה ייחודי רק שלי ושל רמי לוי, זאת הייתה תופעה שבסוף סגרו את הפינה.
אני לא טוען שמערך הכשרות של הרבנות תקין ,  אתם יודעים שלמסעדות יש עוד גופי ביקורת נכון?
עוד איזה גוף ממשלתי כזה של משרד הבריאות.
וכל פעם שהוא יוצא למבצע אכיפה משום מה הוא מגלה כל כך הרבה ליקויים.  וזה לא קשור לדת 

• אהבתי 1
פורסם

ההערה בתפריט ליטרלי התחילה ב"אין לנו תעודת כשרות" אבל מה אני אגיד לך, אין ספק שכולם עובדים על כולם כי ניסו למכור לך גבינה מזויפת

• אהבתי 3

פורסם (נערך)
בתאריך 11.4.2022 בשעה 21:09, eladns כתב:

שמור שבת ותהנה. 

קרה לזה איך שאתה רוצה

יוגה יומית

ויפאסאנה

השלמת שינה של 28 שעות רצוף בשבוע

לשבת על מחצלת ולהירגע

תאמין לי זה עושה טוב לגוף בעולם המטורלל הזה.

תשחרר את שבת

ליבי ליבי על העובדים שמכריחים אותם לעבוד בשבת

אני מצטער אבל אתה מדבר שטויות והתגובות האטומות שלך מעידות שלא חווית את זה על בשרך

בתאריך 11.4.2022 בשעה 23:15, eladns כתב:

תיהיה עשיר- הכל ילך למס הכנסה

תיהיה עני- תקבל כרטיס טעון בכסף לקנות אוכל. תשלם 20% ארנונה. הילדים יהיו בויצו בסכום סימלי. בכל חוג של הילדים תקבל הנחה. תקבל כניסה לגן חיות בסבסוד של העיריה. תקבל כרטסיה לבריכה של נווה יעקב במחיר של 6 שקל לכניסה לאדם.ץ

תיהיה עני בכסף אבל תיהיה עשיר בהספק החיים ללמוד תורה,לראות את הילדים, להיות עם האישה.

איזהו העשיר? השמח בחלקו!

הכותב היה נותן שירות 3 שנים באוויס לכל החרדים של ישיבת מיר

ונהנה ללכת לבקר ולחיות עם ידידים מהעבר בבני ברק ומוקסם מהפשטות והשמחה שיש בדברים הקטנים

אני באמת לא מצליח להחליט אם אתה טרול או סתם חסר מושג איך העולם עובד - אבל ברור לך שכל הדברים האלו שאתה מקבל בחינם - עולים כסף - פשוט למישהו אחר?

אם החיים זרקו אותך למצב הזה, זה דבר אחד, אבל כאשר אתה ביודעין מכוון לשם - קוראים לזה טפיל

ציטוט

טפילות או פרזיטיזם הוא סוג יחסי גומלין בין אורגניזמים החיים בתוך / על יצור אחר המהווה "פונדקאי" (Host), וממנו משיגים מזון או חומרים אחרים החיוניים לקיומם התקין ולהתרבותם. לרוב הטפיל זוכה במזון, הגנה, מקום מחיה ואפילו יכולת להתרבות. עם זאת בניגוד ליחס הדדי בו הפונדקאי נהנה מתמורה או מסמוכנות בו הפונדקאי לא נהנה אך גם לא נפגע, בטפילות הטפיל פוגע בפונדקאי (אם כי לא הורגו) והפונדקי לרוב נלחם בו ישירות או בעקיפין

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם
לפני 1 דקה, Morningstar כתב:

אני מצטער אבל אתה מדבר שטויות והתגובות האטומות שלך מעידות שלא חווית את זה על בשרך

תגובה יפה,  האם ניתן לקשר אותה לשם המשתמש שבחרת?
יש קשר ל lucifer ?  

• אהבתי 1
פורסם
Just now, korola כתב:

תגובה יפה,  האם ניתן לקשר אותה לשם המשתמש שבחרת?
יש קשר ל lucifer ?  

כן. במקרה אני כן חוויתי את מה שהוא מתאר.

בעוונותי עד גיל 11 הייתי דתי, וגם כשחזרתי בשאלה - שאר המשפחה עוד היו דתיים, כלומר פרקטית שליש מהילדות שלי (תרום סמארטפונים) הייתי מבודד (כי גם גרתי מחוץ לעיר כמובן). שנים קריטיות מבחינה חברתית. לילד בן 12 אין כסף למונית ספיישל פעמיים בשבוע וגם לא היה סביר ללכת כ 10 ק"מ ברגל להתכנס עם שאר החברים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, Gavrik כתב:

הצל הוא פייק אחד גדול שמפרסם כל סיפור שהוא שומע עליו בלי לבדוק שום עובדה או לבצע בדיקת עובדות מינימלית. אין שום סיבה אפילו להתייחס למה שהוא מפרסם.
שקרים של ילד בן 4 אמינים יותר ממה שהצל מפרסם.

מזכיר לי פעם אחת הוא פירסם שרשת חברתית כלשהיא מוחקת לו עוקבים מדף שלו.

בדיקה מאוד קלה בsoical blade (אתר לנתונים סטיסטיים אודות יוצרי תוכן ברשתות חברתיות) הוכיח כי הסיפור שלו מצוץ מהאצבע.

הבנאדם נראה לי מחק את הפוסט או שהוא קבר את הפוסט עם המון פוסטים אחרים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...