Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

זה לא שהמסחר מת, הוא מתעדכן לפי הצורך.

מוזמן לראות איך נראים high streets בבריטניה בשנים האחרונות ולחשוב מחדש על ההצהרה הזאת.

• אהבתי 2
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

זה כמו הבדיחה של איפה הפרארי שלך.

אם עד עכשיו היה להם את הכסף הזה מחבילות, למה לא העלו את קצבת הזקנה ב80%?

לדעתי זה מגוחך להסתכל על הדברים האלה בצורה נקודתית בלי שאנחנו יודעים כמה כסף יש, כמה כסף נכנס וכמה כסף יוצא. הרי הם העלו את המע"מ ל18% בתחילת השנה, היו הרבה "גזרות" כמו למשל העלאת דמי בט"ל, הקפאת מדרגות המס, הפחתת יום הבראה, ובטח היו עוד "מתנות" כאלה.

אין קשר לבדיחה כי לא מדובר על תחסוך 30 שנה כדי לקנות משהו אלא על חלופה מיידית. זה כמו תעבור מיס לפרי טיוי ותוכל לעשות מנוי לנטפליקס.

קצבאות הזקנה הן רק דוגמא. אתה יכול גם להוריד חזרה את המע"מ ל 17% למרות שתבוא בטח בטענות שגונבים לך אחוז שלם מההנחה שהפטור נותן לך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל אין לזה כמעט משמעות, משחקים עם הצורה שבה יוציאו ממך את הכסף. זה הכל. אין פה מהלך משמעותי שיגרום לנזק מהותי או להפך. התלונות זה כי זה מגיע מגרנדמייזר.

לפני 11 דקות, garicho כתב:

מוזמן לראות איך נראים high streets בבריטניה בשנים האחרונות ולחשוב מחדש על ההצהרה הזאת.

הרחובות המסחריים בהודו שוקקים. זה קשור באיזשהו צורה לנושא?

אם בריטניה הרגה את המסחר ברחוב, מה זה קשור אלינו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

בל אין לזה כמעט משמעות, משחקים עם הצורה שבה יוציאו ממך את הכסף. זה הכל. אין פה מהלך משמעותי שיגרום לנזק מהותי או להפך. התלונות זה כי זה מגיע מגרנדמייזר.

בולשיט.

יש נזק עקיף שעולה מיליארדים.

לשיטתך צריך לקחת 90% מס ולתת פטור ליבוא אישי עד 300$.

פורסם
Just now, SlowRide כתב:

אם בריטניה הרגה את המסחר ברחוב, מה זה קשור אלינו?

כי אופי הכלכלה שלך דומה הרבה יותר לבריטניה מאשר להודו, והנסיבות שהובילו למותו של רחוב המסחר הבריטי דומות עד זהות לאלו שמתרחשות עכשיו בישראל. 

https://www.cnbc.com/amp/2025/07/16/britain-was-once-known-as-a-nation-of-shopkeepers-now-not-so-much-cnbc-uk-exchange.html

מוזמן לקרוא ולהבין שלא לעולם חוסן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עד 150 דולר פטור זה לא מה שיקריס את חנויות הרחוב בישראל. מעבר לזה, זה שדברים משתנים זה לא אוטומטית רע. אם יש פחות צורך בחנויות פיזיות זה משהו רע? לא עדיף שהנדל"ן הזה ינוצל למשהו אחר?

לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

בולשיט.

יש נזק עקיף שעולה מיליארדים.

לשיטתך צריך לקחת 90% מס ולתת פטור ליבוא אישי עד 300$.

ממש לא. אני פשוט לא חושב שיש מה להתרעם על זה ששר האוצר משחק בכלכלת בחירות וזורק לך פירורים אחרי שהעלה מיסים מכל מיני כיוונים שונים בתחילת השנה.

נזק עקיף שעולה מיליארדים זאת הצהרה חסרת פרופורציות שלא ברור מאיפה היא באה. בוא נסגור את האפשרות ליבוא אישי בכלל כדי שלא נפגע בעסקים ישראליים...

פורסם
לפני 41 דקות, יובל .מ. כתב:

ביזיון שאתה מעדיף להזמין אם יש לך אפשרות לתמוך בעסק ישראלי גם אם המחיר "מחורפן על כל הראש". בגללך עסקים נסגרו.

ברוב המוחלט של המקרים? לא, עסק ישראלי לא מביא את המוצרים שאני צורך. 

"הפטור הזה בזיוני אבל כשאני משתמש בו זה כי יקר לי מדי". זה בערך מה שרשמת.

הבנת הנקרא שלך, קצת בעייתית. 

נתחיל מזה שלא כתבתי שזה פטור בזיוני. בשום מקום. 

אני גם לא חושב ככה. 

אני חושב, שבתכנון נכון, יש לו מקום, מחד. מאידך, לעומת זאת, הוא לא יעזור כמעט בשום צורה ודרך להוריד את יוקר המחיה. 

אגב. הנה דוגמא למוצר שמחירו משוגע ולכן אעדיף להזמין מחו"ל- בדקת כמה עולים מגנטים בארץ? 

הנה השוואה צד מול צד. ממש אתמול הזמנתי 20 יחידות ב-24.22 ש"ח. 

בארץ, הייתי צריך לשלם 98 ש"ח עבור 10 יחידות. 

1.21 ש"ח ליחידה מול 9.8 ש"ח ליחידה. 

image.thumb.png.f6104a8e07fc712b805e3f5854242d02.png

עכשיו תקפצו כולם "כן אבל זה לא אותה איכות". 

האיכות של מה שהזמנתי היא בדיוק האיכות שאני צריך. והיא לא ממש זמינה בארץ, אין כל כך "באמצע"- או זבל או איכות גבוהה מדי במחיר גבוה מדי. 

ברכש, קוראים לזה "האיכות הנדרשת". 

יש איכות נמוכה יותר, שזמינה גם בהום סנטר. זה כבר זבלי מדי ולא יעיל למטרה שאני צריך. 

זה עולה רק סביב 6 שקלים ליחידה, מארז של 2 יחידות. 

אני רוצה להבהיר נקודה. 

אם הייתי זקוק למגנטים לפי מפרט, לפי חישובים שבוצעו, לפרוייקט רציני, מה שנקרא "דרישות ואילוצים"- יש מצב טוב שהייתי הולך דווקא על אלו מהארץ, מאחר ואני צריך עמידה במפרט. המחיר פחות משחק תפקיד במקרים של עמידה במפרט מבחינתי. 

הציפייה שלי מכל ממשלה זה שתקצץ בהוצאות. זה ממשלה בריאה.

הבעיה זה שכולם זבל ורואים אותי בתור החשבון עו"ש שלהם.

אל תצפה לכלום, ככה לא תתאכזב. 

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 47 דקות, Night Driver כתב:

לידע כללי, נכנסים למדינה היום כ 52 מיליון חבילות בשנה מתחת ל 75$. אם אתה מעלה את הפטור ואפילו לא מעלה את מספר החבילות אלא רק את השווי הממוצה שלהם ל 100 דולר אתה מדבר על הפסק הכנסות של המדינה רק ממע"מ (ואל תשכח שחבילה שעוברת את הרף משלם לא רק מעם אלא גם מכס וכל המיסים חלים גם על עלות המשלוח) כ 19 מיליארד שקל בשנה. זה סכום שיכול להספיק כדי להעלות את קצבאות הזקנה בכ 80% ולהציל מאות אלפי קשישים מחרפת רעב.

לא יודע איך עשית את המתמטיקה

רק על הדלתא בין 75 ל100 או על כל ה100?

פורסם
לפני 12 דקות, EliC25 כתב:

לא יודע איך עשית את המתמטיקה

רק על הדלתא בין 75 ל100 או על כל ה100?

חשבון פשוט. ממוצע 100$ לחבילה וכפול חבילות.

פורסם
לפני 26 דקות, ברווז כתב:

ברוב המוחלט של המקרים? לא, עסק ישראלי לא מביא את המוצרים שאני צורך. 

הבנת הנקרא שלך, קצת בעייתית. 

נתחיל מזה שלא כתבתי שזה פטור בזיוני. בשום מקום. 

אני גם לא חושב ככה. 

אני חושב, שבתכנון נכון, יש לו מקום, מחד. מאידך, לעומת זאת, הוא לא יעזור כמעט בשום צורה ודרך להוריד את יוקר המחיה. 

אגב. הנה דוגמא למוצר שמחירו משוגע ולכן אעדיף להזמין מחו"ל- בדקת כמה עולים מגנטים בארץ? 

הנה השוואה צד מול צד. ממש אתמול הזמנתי 20 יחידות ב-24.22 ש"ח. 

בארץ, הייתי צריך לשלם 98 ש"ח עבור 10 יחידות. 

1.21 ש"ח ליחידה מול 9.8 ש"ח ליחידה. 

image.thumb.png.f6104a8e07fc712b805e3f5854242d02.png

עכשיו תקפצו כולם "כן אבל זה לא אותה איכות". 

האיכות של מה שהזמנתי היא בדיוק האיכות שאני צריך. והיא לא ממש זמינה בארץ, אין כל כך "באמצע"- או זבל או איכות גבוהה מדי במחיר גבוה מדי. 

ברכש, קוראים לזה "האיכות הנדרשת". 

יש איכות נמוכה יותר, שזמינה גם בהום סנטר. זה כבר זבלי מדי ולא יעיל למטרה שאני צריך. 

זה עולה רק סביב 6 שקלים ליחידה, מארז של 2 יחידות. 

אני רוצה להבהיר נקודה. 

אם הייתי זקוק למגנטים לפי מפרט, לפי חישובים שבוצעו, לפרוייקט רציני, מה שנקרא "דרישות ואילוצים"- יש מצב טוב שהייתי הולך דווקא על אלו מהארץ, מאחר ואני צריך עמידה במפרט. המחיר פחות משחק תפקיד במקרים של עמידה במפרט מבחינתי. 

אל תצפה לכלום, ככה לא תתאכזב. 

אבל אתה שוב עושה פה אפליה בין מקרים, שלא בצדק.

כל אדם רשאי לרכוש מה שהוא רוצה. מבחינתך, כאיש טכני לפי המקרה שציינת/הפוסטים שלך, מרבית הרכש מתבטא בציוד טכני.

מבחינת איזה פאשניסטה, הרכש הוא בחולצות ושמלות משיין.

מבחינת מישהו שמתאמן בחדר כושר, הוא יזמין תוספי תזונה מאייהרב.

אתה משווה מגנט ב1.21 למגנט ב10, הם משווים אבקת חלבון ב140 לאבקת חלבון ב300.

פורסם

מחירי הסחורות בארץ הם מהמופקעים בעולם, אני עד היום ניצלתי היטב את הפטור והזמנתי מוצרים כמו משחות שינים , ויטמינים , קוסמטיקה ועוד מאתרים שונים בחו"ל , זו דרך אחת אשר ניתן בשימוש נכון להוריד בצורה כזו ואו אחרת את עלות המחיה פה בארץ.

לפני כשבוע רכשתי לבת הזוג שלי לעבודתה מחשב נייד  , נדרש מחשב חזק כיוון שהוא אמור להריץ אוטוקאד ותוכנות3D, בדקנו מחירים פה בארץ... קיבלתי חום כאשר קיבלנו הצעות של החל מ 10K ומעלה , איך אמר לי אחד המוכרים, רק הכרטיס של NVIDIA 5700TI עולה 4000 שקל...

בקיצור , רכשתי מכשיר בארה"ב של אייסר במפרט סוף הדרך בעלות של 1600 דולר ואו 5170 ש"ח...

יש להרוויח ויש לרצוח את הלקוח הישראלי במחירים מופרכים .

הבעיה העיקרית היא מחסור בתחרות בשוק הישראלי , יבואנים בלעדים אשר מכתיבים מחירים ואבוי למי שיחרוג מהשורה...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@3n הזמנת מחשב מארה״ב או הבאת במזוודה? כי אם הזמנת אתה תשלם מיסים לפי החוק. אין תלונות, לפחות מבחינת מימון מדינת ישראל.

בצד השני - אחד הבנים שלי קנה השבוע מחשב, אחד אחר קנה טלפון. המכשירים נרכשו באילת - אז מדינת ישראל ויתרה על המיסים (כדי לקדם, למשל, תיירות), אבל הסוחרים הישראליים לא נפגעו.

העניין אינו שאין מקום להפחתת מיסים. זה עניין של קונטקסט. והקונטקסט כרגע הוא של הגדלת גירעון ועליית מיסים אחרים. אז העלאת סף המס על יבוא אישי נראה, איך להגיד בעדינות, מנותק מהמציאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא חושב שמישהו פה לא מבין שזה כלכלת בחירות.

רק שזה לכשעצמו לא עניין משמעותי שיעשה פה שינויים מרחיקי לכת ויגרום לנזק של מיליארדים...

פורסם
לפני 21 דקות, 3n כתב:

מחירי הסחורות בארץ הם מהמופקעים בעולם, אני עד היום ניצלתי היטב את הפטור והזמנתי מוצרים כמו משחות שינים , ויטמינים , קוסמטיקה ועוד מאתרים שונים בחו"ל , זו דרך אחת אשר ניתן בשימוש נכון להוריד בצורה כזו ואו אחרת את עלות המחיה פה בארץ.

לפני כשבוע רכשתי לבת הזוג שלי לעבודתה מחשב נייד  , נדרש מחשב חזק כיוון שהוא אמור להריץ אוטוקאד ותוכנות3D, בדקנו מחירים פה בארץ... קיבלתי חום כאשר קיבלנו הצעות של החל מ 10K ומעלה , איך אמר לי אחד המוכרים, רק הכרטיס של NVIDIA 5700TI עולה 4000 שקל...

בקיצור , רכשתי מכשיר בארה"ב של אייסר במפרט סוף הדרך בעלות של 1600 דולר ואו 5170 ש"ח...

יש להרוויח ויש לרצוח את הלקוח הישראלי במחירים מופרכים .

הבעיה העיקרית היא מחסור בתחרות בשוק הישראלי , יבואנים בלעדים אשר מכתיבים מחירים ואבוי למי שיחרוג מהשורה...

קני מוצר, שילמת מיסים כמו כל יבואן אחר ואין פה שום בעיה.

הבעיה מתחילה כשאתה קונה מחו"ל משהו ב 300 שקל וטוען שבעל החנות גנב כי הוא מוכר ב 350.

פורסם
לפני 25 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל אתה שוב עושה פה אפליה בין מקרים, שלא בצדק.

כל אדם רשאי לרכוש מה שהוא רוצה. מבחינתך, כאיש טכני לפי המקרה שציינת/הפוסטים שלך, מרבית הרכש מתבטא בציוד טכני.

זה נכון וחצי, אם לא ושלושת-רבעי. 

אין לי כל כך רכישות אחרות מחו"ל. אני לא בקיא במחירי מוצרים אחרים כל כך. זה מה שאני נוהג לרכוש ולצרוך, ואין לי יותר מדי מידע על דברים אחרים. אני יכול רק לנחש. 

לפני 25 דקות, יובל .מ. כתב:

מבחינת איזה פאשניסטה, הרכש הוא בחולצות ושמלות משיין.

מבחינת מישהו שמתאמן בחדר כושר, הוא יזמין תוספי תזונה מאייהרב.

אתה משווה מגנט ב1.21 למגנט ב10, הם משווים אבקת חלבון ב140 לאבקת חלבון ב300.

אותה אבקת חלבון? אותו מותג ואותו מוצר אחד לאחד? 

שמע, הם צודקים. 

אמרתי כבר קודם- יש לי פה הרבה דיעות, שחלקן מנוגדות ומתנגשות.

אם מישהו יכול לרכוש את אותה אבקת חלבון בחצי מחיר, צרכנות נכונה ונבונה מכתיבה שהוא חייב ללכת על זה. 

אם מישהו יכול למכור את האבקת חלבון הזו, בארץ, במחיר הגבוה הזה, בהצלחה לו (בלי ציניות, זכותו- וגם יש לו עלויות נוספות שלא גלויות ללקוחות). 

ואם מישהו חושב שזה יעזור להילחם ביוקר המחיה, הוא טועה וחצי, כי מדובר על מוצר מותרות ולא על מוצר צריכה בסיסי. 

הנקודה שאני כל הזמן חוזר אליה בהקשר הזה- "יופי סמוטי, עכשיו תעשה את זה למחירים של המוצרים בסופר, פטור ממע"מ נחוץ שם הרבה יותר מאשר ברכישות מחו"ל".

רגע. 

בעצם. 

למה לא לבטל לחלוטין את הפטור ממע"מ מעל 150$ מחו"ל, אבל להחיל אותו על עד 150$ בסופר?

[כן. גם זה פופוליסטי. אבל לפחות יתחיל להוביל שינוי כלשהו]

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...