Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 49 דקות, Aviv13467 כתב:

ולגבי הפטור ממע״מ עד 150$ שטוענים שפוגע בבעלי עסקים קטנים, שוב למה זו הבעיה שלי, של האזרח הפשוט שרוצה לחסוך?

בא בן אדם, לוקח הלוואה, מרים עסק ומתחיל למכור מוצרים. את רשות המיסים לא מעניין אם הוא מרוויח או לא, הוא חייב למכור במחיר שכולל מע״מ, לנהל חשבונות ולהעביר את המע״מ לקופת המדינה. מנגד יושב לו קונגלומרט אמריקאי או סיני ומוכר את אותו המוצר בלי מע״מ ובלי להכניס אגורה למדינה. זה נראה לך משחק הוגן?

לנהל כלכלה ומדיניות מיסוי זה עסק עדין של איזונים. מצד אחד אתה רוצה שהאזרחים יוכלו לחיות טוב ולא לקרוס תחת יוקר המחיה. מצד שני אתה רוצה שיהיה גיוון תעשייתי ומקצועי ואפשרויות פרנסה לכולם.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

בא בן אדם, לוקח הלוואה, מרים עסק ומתחיל למכור מוצרים. את רשות המיסים לא מעניין אם הוא מרוויח או לא, הוא חייב למכור במחיר שכולל מע״מ, לנהל חשבונות ולהעביר את המע״מ לקופת המדינה. מנגד יושב לו קונגלומרט אמריקאי או סיני ומוכר את אותו המוצר בלי מע״מ ובלי להכניס אגורה למדינה. זה נראה לך משחק הוגן?

זה לא הוגן ומצד שני החיים לא הוגנים

אני לא חושב שזה אמור להיות שיקול. בסופו של יום עדיין יהיה המון מוצרים שאנשים ימשיכו לקנות בארץ, זה לא שתוכל לקנות עכשיו מקרר או מטבח קומפלט עם הפטור מ150$

זה ישרת אנשים שרוצים לקנות לעצמם איזה בגד של מותג, אולי מברגה והשיט הרגיל שאנשים קונים מאליאקספרס ממילא הרבה פחות מ75$

אפשר לטעון גם טענה דומה על שוק הייבוא המקביל, הם מצליחים לייבא את אותו המוצר עם הרבה פחות עלויות נלוות מאשר היבואן הרשמי

למה לא אוסרים את זה? הרי הם פוגעים ביבואן הרשמי, הוא מפסיד כסף בגלל אותם אנשים שאין להם את ההוצאות שלו

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם

לא ולא.

אתה מסתכל על הארנק של אביב13467. אם תסתכל על הארנק של אביב13477 שסוחר בנרתיקים לטלפונים תראה תמונה אחרת: הוא משחק במגרש שבו יש מע״מ. הסיני במגרש בו אין מע״מ. כלומר אבי13477 משחק בעליה כשהסיני משחק בירידה. וגם אתה נפגע. אתה חושב שהמדינה לא תצטרך מקור חלופי לכסף? בוודאי שכן. אז יטילו עליך מס אחר.

שוק היבוא המקביל זה סיפור שונה לגמרי. הרכב שהם מייבאים ממוסה באופן זהה לרכב המיובא ביבוא רשמי. אז נכון שעל יבואן רשמי מוטלות דרישות נוספות - בעיקר בתחום הריקולים - אבל גם אלה מתנקזים, בסופו של דבר, ליצרן. ומן הסתם ההתחייבויות האלה מתומחרות כשאתה רוכש אצלו רכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם הקונגלומרט משלם מיסים במדינה שלו.

זה לא עניין של משחק לא הוגן. מי שנותן את התמורה הכי טובה ללקוח מנצח. 

לקחת סיכון, הקמת עסק. זה חלק מהסיכון, שהעסק לא יצליח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כל הסיפור הזה של העלאת תקרת הפטור ממע״מ הוא חלק מכלכלת הבחירות של סמוטריץ׳ ולא יותר. זה משחק סכום אפס. כל שקל שיגרע מקופת המדינה בגלל הפטור הזה, יתווסף למס אחר שיגבה אחרי הבחירות (או שהפטור פשוט יבוטל) או יעלה את החוב של המדינה ושל כולנו.

ועל הדרך זה פשוט יפיל עוד כמה עסקים.

• אהבתי 3
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, sperial כתב:

לא ולא.

אתה מסתכל על הארנק של אביב13467. אם תסתכל על הארנק של אביב13477 שסוחר בנרתיקים לטלפונים תראה תמונה אחרת: הוא משחק במגרש שבו יש מע״מ. הסיני במגרש בו אין מע״מ. כלומר אבי13477 משחק בעליה כשהסיני משחק בירידה. וגם אתה נפגע. אתה חושב שהמדינה לא תצטרך מקור חלופי לכסף? בוודאי שכן. אז יטילו עליך מס אחר.

שוק היבוא המקביל זה סיפור שונה לגמרי. הרכב שהם מייבאים ממוסה באופן זהה לרכב המיובא ביבוא רשמי. אז נכון שעל יבואן רשמי מוטלות דרישות נוספות - בעיקר בתחום הריקולים - אבל גם אלה מתנקזים, בסופו של דבר, ליצרן. ומן הסתם ההתחייבויות האלה מתומחרות כשאתה רוכש אצלו רכב.

לפני 6 דקות, פינדר כתב:

כל הסיפור הזה של העלאת תקרת הפטור ממע״מ הוא חלק מכלכלת הבחירות של סמוטריץ׳ ולא יותר. זה משחק סכום אפס. כל שקל שיגרע מקופת המדינה בגלל הפטור הזה, יתווסף למס אחר שיגבה אחרי הבחירות (או שהפטור פשוט יבוטל) או יעלה את החוב של המדינה ושל כולנו.

ועל הדרך זה פשוט יפיל עוד כמה עסקים.

יש המון דרכים יפות להכניס כסף לקופת המדינה, אה בעצם, להחזיר את הכסף בחזרה לקופת המדינה ולא לתת אותו לציבור מסוים ללא תמורה.

המדינה צריכה לפעול לטובת האזרח ואם כבר על הפרק ההפסדים לקופת המדינה צריך להסתכל על מקומות אחרים בהם באמת המדינה זורקת כסף לפח

ואשתף שהייתי בעל עסק שמוכר מוצרים, שילמתי המון מע״מ למדינה ואני עדיין חושב שזה מהלך מצויין

יש אתגרים בכל עסק, ואם הפחד של בעלי העסקים הוא שאנשים יפסיקו לקנות מהם ויפנו לחו״ל אז שיתנו תמריצים אחרים לקנות אצלם, למשל אחריות טובה שכמעט בלתי אפשרי לממש על מוצרים מחול

חייב להפסיק עם הגישה הסוציאליסטית הזאת, זה בדיוק כמו שאטען שאסור להפסיק לשלם לחרדים כסף כדי שילכו לישיבות, איך הם יתפרנסו אם הם לא עובדים?

לא בעיה שלי, בעיה שלהם

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם

והנה התקשורת הגיעה למה שאני כבר הרבה זמן כותב פה.. ביבי קיבל שוחד ו"מדינה בעייתית" הטתה חמישה פעמים את הבחירות.

אם יש לכם אופציה לתרום כמה שקלים בודדים, אני אשמח מאוד. אם אין לכם כסף מיותר אשמח אם תפיצו את הלינק שנמצא פה למטה עם משפחה וחברים.

https://beactive.co.il/project/85272

כן, תרמתי לו בהתרמה הזו וגם בעוד אחרת שהיתה לו..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Aviv13467 כתב:

יש אתגרים בכל עסק, ואם הפחד של בעלי העסקים הוא שאנשים יפסיקו לקנות מהם ויפנו לחו״ל אז שיתנו תמריצים אחרים לקנות אצלם, למשל אחריות טובה שכמעט בלתי אפשרי לממש על מוצרים מחול

אבל גם יש תחרות לא הוגנת והמדינה ממשיכה לייצר תחרות לא הוגנת. בסופו של דבר הבסיס לכל עסק זה וודאות, לדעת שאלו חוקי המשחק וזה המגרש וכאן, המדינה משנה את חוקי המשחק כל הזמן ולא בשכל רב. כבר אמרתי, ה- $150 זה ממש אם אין לחם תאכלו עוגות, אתם תהיו מרוצים מעוד חולצה שרכשתם ואנחנו נמשיך להיות לא יעילים, לזבזבז כספים, לגנוב כספים ליהודה ושומרון, לחלק לחרדים שלא עובדים, לגרום לכם להשתעבד לדירה ל-30-40 שנה, להתגייס ולהילחם, לשלם המון על כל מה שקשור ברכב.... 

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

ומוכר את אותו המוצר בלי מע״מ ובלי להכניס אגורה למדינה. זה נראה לך משחק הוגן?

אחד, לא, זה לא הוגן.

ושתיים,

אף אחד לא באמת קונה משהו מחו״ל בגלל שזה בלי מע״מ. כל ה׳יתרון׳ שקיבל הקונגולמרט הסיני/אמריקאי הוא במקסימום 43 שקלים - שזה מע״מ על 75$,  ומזה תוריד עלויות משלוח. כל מוצר שיהיה זמין ב ksp וזה יהיה בהפרש כזה, אני אזמין משם ולא בגלל פטריוטיות.

אתה קונה מחו״ל כי זה או יותר זול משמעותית או כי זה יותר נוח - נכנס לאתר שאתה בדר״כ יודע כבר מה יש בו, מזמין מהמרפסת ושוכח מזה  עד שזה מגיע.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 2 דקות, stx כתב:

אתה קונה מחו״ל כי זה או יותר זול משמעותית או כי זה יותר נוח

אכן, לנוחות יש כאן חלק משמעות מאוד, סתם לדוגמה הייתי צריך מטר של חוט דייג לאיזה משהו (או כל חוט דק וחזק) אז במקום להניע את הרכב ולנסוע לאיזו חנות או להזמין בדואר בעלות פי 3 מהמוצר עצמו, רכשתי מעלי בכמה שקלים וזה יגיע עד לנקודת החלוקה הקרובה לביתי.  בתכלס גם זה סוג של משחק לא הוגן כי מדינת סין משלמת חלק מעלות המשלוח ואנחנו, כתושבי המדינה, משלמים על עיקר המשלוח באמצעות ההסכמים בין חברות הדואר העולמיות, לחנות ישראלית אין את הלוקסוס הזה. 

פורסם
לפני 12 דקות, madmaxx כתב:

אבל גם יש תחרות לא הוגנת והמדינה ממשיכה לייצר תחרות לא הוגנת. בסופו של דבר הבסיס לכל עסק זה וודאות, לדעת שאלו חוקי המשחק וזה המגרש וכאן, המדינה משנה את חוקי המשחק כל הזמן ולא בשכל רב. כבר אמרתי, ה- $150 זה ממש אם אין לחם תאכלו עוגות, אתם תהיו מרוצים מעוד חולצה שרכשתם ואנחנו נמשיך להיות לא יעילים, לזבזבז כספים, לגנוב כספים ליהודה ושומרון, לחלק לחרדים שלא עובדים, לגרום לכם להשתעבד לדירה ל-30-40 שנה, להתגייס ולהילחם, לשלם המון על כל מה שקשור ברכב.... 

אם לא להיכנס לכל הפרטים של הטוב והרע, ואני בטוח שיש רשימה מכובדת לשני הצדדים

מה שמעצבן אותי, היא שהסיבות של אותם אנשים, מדוע צעד כזה או אחר הוא לא טוב, הוא בגלל טובתם האישית ולא טובת כלל האזרחים

נתקלתי בזה לא מעט בכתבות/תגובות בפייסבוק של בעלי מקצוע בסגנון של ובמה אני אמור לעבוד עכשיו? מי יפצה אותי על הכסף שאני מפסיד? 

שוב, לא בעיה שלי לא מעניין אותי. כמו בכל דבר יש סיכונים והחיים לא הוגנים והאנשים האלו צריכים להסתדר. אני יכול לכתוב פה שעות על כמות הדברים הלא הוגנים שקרו לי בחיים, זה לא מעניין אף אחד.

פורסם
לפני 52 דקות, Aviv13467 כתב:

אני יכול לכתוב פה שעות על כמות הדברים הלא הוגנים שקרו לי בחיים, זה לא מעניין אף אחד.

בדיוק באתי לכתוב את זה.. חחח

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 8 שעות, Aviv13467 כתב:

שוב, לא בעיה שלי לא מעניין אותי.

זה העניין - ההסתכלות שלך היא צרה וקצרת טווח. אפילו לא טורח לנסות להבין איך זה פוגע במדינה וכיצד הנזק יחזור אליך כבומרנג.

• רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

זה העניין - ההסתכלות שלך היא צרה וקצרת טווח. אפילו לא טורח לנסות להבין איך זה פוגע במדינה וכיצד הנזק יחזור אליך כבומרנג.

לא, ההסתכלות שלך צרה וקצרת טווח.

מאז אושר הפטור ע״ס 75 דולר בשנת 2011, עלה המדד בארה״ב בכ-45% = שחיקה משמעותית בכח הקנייה.

במקביל , שער הדולר ירד מכ-3.6 ל-3.2. שקלול שני אלה נותן פקטור הכפלה של כ-1.6 או שווה ערך ל-120 דולר במחירי היום בהשוואה לשנת 2021.

שים לב שלא התייחסתי לאינפלציה בישראל בתקופה האמורה (רמז, כ-20%).

מכאן אפשר להסיק שבסך הכל מבחינת כח קנייה, מדובר על סוג של יישור קו לערכי הפטור הקודם.

לא זכורה לי תרעומת מצדך ומצד אחרים במהלך השנים, להיפך - לא מעטים ציינו כאן ניצול הפטור ע״ס 75 דולר כיתרון בו הם משתמשים לעיתים קרובות.

מותר וצריך לבקר את מהלכי האוצר אך ממש לא חובה להתנגד להגיוניים מבינהם.

• אהבתי 3
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

גובה הפטור נגזר לא מכוח הקנייה אלא מעלות הגבייה.

מטרת הפטור היא לא לאפשר לך להתחמק ממיסים ולפגוע בקופת המדינה אלא למקסם את ההכנסה נטו של המדינה. זו גם הסיבה שברוב המדינות המערביות הפטור הולך ומצטמצם עד עכדי ביטול מוחלט.

אם כבר ככל שמערכות המיחשוב והאוטומציה משתכללות הפטור צריך לקטון.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...