Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 שעות, פינדר כתב:

כל הסיפור הזה של העלאת תקרת הפטור ממע״מ הוא חלק מכלכלת הבחירות של סמוטריץ׳ ולא יותר. זה משחק סכום אפס. כל שקל שיגרע מקופת המדינה בגלל הפטור הזה, יתווסף למס אחר שיגבה אחרי הבחירות (או שהפטור פשוט יבוטל) או יעלה את החוב של המדינה ושל כולנו.

ועל הדרך זה פשוט יפיל עוד כמה עסקים.

אין ספק שזה כלכלת בחירות, די נואשת יש לומר, אבל זה לא מה שיקריס בלעדית את העסקים הקטנים בישראל. זה צעד שהיו צריכים לעשות מזמן. פשוט למה שיעבדו עבור האזרח כשלא צריך?

לא זוכר מי כתב את זה פה כבר, פעם בכו על יבוא מקררים שזה יסגור את מפעלי הקרח, אחרי זה בכו על יבוא מכוניות, בכו על הקניונים שזה פוגע בחנויות הרחוב, עכשיו בוכים על ההזמנות מחו"ל שזה פוגע בחנויות המותגים בקניונים.

אם רוצים להיות חלק מהכלכלה העולמית ולהתקדם, זה מה שיש.

ברחוב המסחרי ליד הבית שלי, לפני 10 שנים היו לא מעט חנויות קטנות כאלה של בגדים, צעצועים, תיקים ודברים כאלה. היום רובן הפכו לבתי קפה, מעדניות, מאפיות מספרות ולק ג'ל. למה? כי אי אפשר להזמין תספורת וקרואסון עם אספרסו מעלי אקספרס. זה לא שהמסחר מת, הוא מתעדכן לפי הצורך.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

בסוף כל בעל עסק ש"נפגע" מהפטור הזה, הוא גם אדם פרטי שקונה לעצמו דברים באינטרנט. ככה שלרוב יוצא שכרך בהפסדך בתור בעל עסק. אני אישית כמו מגיבים קודמים - לא עושה את זה רק בגלל הפער במחיר אלא בעיקר בגלל הנוחות ובכלל האפשרות שיש לי לקנות מוצרים מסוימים שלרוב אין בארץ.

אם רשתות סטוק מתקיימות פה בארץ ויש להן זכות קיום אף על פי שהכל עולה פי 2 מאשר באינטרנט - אז גם עסקים קטנים ישרדו.

• מעניין 1
פורסם
לפני 29 דקות, waterman כתב:

לא זכורה לי תרעומת מצדך ומצד אחרים במהלך השנים, להיפך - לא מעטים ציינו כאן ניצול הפטור ע״ס 75 דולר כיתרון בו הם משתמשים לעיתים קרובות.

יתרון? לא ממש. 

למה אני קונה בחו"ל? מישהו פה יודע? מאד פשוט: את רוב הדברים שאני צריך, או שאי אפשר למצוא בארץ- אף אחד לא מביא אותם- או שהמחיר שלהם מחורפן על כל הראש, הרבה הרבה מעבר לאותם 18 אחוזי מע"מ.

הפטור הזה הוא סוג של "בונוס" ולא יותר, בהחלט לא גורם משמעותי. רוב הרכישות שלי מעלי הן של דברים קטנים שאני מאחד, לרוב המחיר של כל מוצר בודד הוא בין 10-20 ש"ח. פיצ'פקעס, חומרים, כלים קטנים. לא דברים משמעותיים.

כמו שציינו פה, 43 שקלים הפרש, זה לא מה שחסר לי בשביל להשלים למליון. אני יכול לחיות גם אם אצטרך לשלם מהכיס את הסכום המופרך הזה. 

לפני 29 דקות, waterman כתב:

מותר וצריך לבקר את מהלכי האוצר אך ממש לא חובה להתנגד להגיוניים מבינהם.

זה לא מהלך הגיוני. זה מהלך פופוליסטי נטו, שמגיע מהמקום הכי נמוך שיכול להיות (חנופה לבוחר). 

יש פה קצת היגיון, גרעין של. כן. כמו בכל דבר. אבל זה מהלך בעייתי מיותר מדי כיוונים. 

לפני 12 שעות, DareDevil כתב:

ביבי קיבל שוחד ו"מדינה בעייתית" הטתה חמישה פעמים את הבחירות.

https://beactive.co.il/project/85272

כן, תרמתי לו בהתרמה הזו וגם בעוד אחרת שהיתה לו..

הולי דאקינג שיט. 

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

זה לא מה שיקריס בלעדית את העסקים הקטנים בישראל. זה צעד שהיו צריכים לעשות מזמן. פשוט למה שיעבדו עבור האזרח כשלא צריך?

אני רק שאלה. 

מי ישלם על ההפסדים למדינה? ואיך?.

אתה מספיק תמים בשביל לחשוב שזה לא משהו שיגרום להעלאת יוקר המחיה פה לטווח הארוך? 

יש פה הרבה מגיבים שמסתכלים דרך החור של הגרוש. זו לא ראייה בריאה, כי לא רואים את כל התמונה ככה. 

כדי לפצות על המחסור בהכנסות הזה, יצטרכו לשנות את המיסוי במקום אחר. 

כל עוד הממשלה הזו קיימת אני לא סומך עליהם שידעו לעשות מהלך נכון ובריא.

אני מקווה שהממשלה הבאה תבחן את הפטור המוגדל ותראה כיצד ניתן לגרום לזה לעבוד בצורה הטובה ביותר, בלי לגרום לעוד נזקים בהמשך הדרך. 

לא זוכר מי כתב את זה פה כבר, פעם בכו על יבוא מקררים שזה יסגור את מפעלי הקרח,

הזכרת לי משהו. 

Odin promised the end of frost giants

מתי פעם אחרונה ראית מפעל של קרח? :lol:

אחרי זה בכו על יבוא מכוניות, בכו על הקניונים שזה פוגע בחנויות הרחוב, עכשיו בוכים על ההזמנות מחו"ל שזה פוגע בחנויות המותגים בקניונים.

אם רוצים להיות חלק מהכלכלה העולמית ולהתקדם, זה מה שיש.

עדיין בוכים... מכיוונים אחרים. 

ברחוב המסחרי ליד הבית שלי, לפני 10 שנים היו לא מעט חנויות קטנות כאלה של בגדים, צעצועים, תיקים ודברים כאלה. היום רובן הפכו לבתי קפה, מעדניות, מאפיות מספרות ולק ג'ל. למה? כי אי אפשר להזמין תספורת וקרואסון עם אספרסו מעלי אקספרס. זה לא שהמסחר מת, הוא מתעדכן לפי הצורך.

אתה גם צודק וגם טועה. 

אז כן, מה שהיה חנות קטנה של צעצועים זה היום בית קפה. סבבה, מקבל את הטיעון. 

זה אותו הבעלים???

או שהעצמאי הקטן שהייתה לו חנות צעצועים נאלץ לסגור את העסק ולמצוא פרנסה אחרת?

פה הבעייתיות. 

זה מעצבן, אבל כן, זו הבעייה של בעל העסק בגדול ובמלא הכנות- המדינה לא חייבת לו כלום. 

זו שיטואציה מורכבת. יש לי דיעות שמתנגשות קצת זו עם זו...

Just now, EliC25 כתב:

לא עושה את זה רק בגלל הפער במחיר אלא בעיקר בגלל הנוחות ובכלל האפשרות שיש לי לקנות מוצרים מסוימים שלרוב אין בארץ.

אם רשתות סטוק מתקיימות פה בארץ ויש להן זכות קיום אף על פי שהכל עולה פי 2 מאשר באינטרנט - אז גם עסקים קטנים ישרדו.

המחיר ברשתות הסטוק האלו, יותר קרוב לעלי מאשר לעסק קטן יעודי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, ברווז כתב:

מי ישלם על ההפסדים למדינה? ואיך?

כלומר לפי ההיגיון שלך הפחתת מיסים זה מדע בדיוני. לא יכול להיות שהמדינה תיקח ממך פחות כסף ובמקביל תבזבז פחות כסף.

מעבר לזה, גם אם יורידו ממקום אחד ויקחו ממקום אחר, מה ההבדל הגדול? זה כמו לשלם על מוצר 50$ ו- 50$ משלוח לעומת מוצר ב100$ אבל משלוח חינם...

לפני 10 דקות, ברווז כתב:

שהעצמאי הקטן שהייתה לו חנות צעצועים נאלץ לסגור את העסק ולמצוא פרנסה אחרת?

פה הבעייתיות

זה לא בעייתיות, זה החיים. כמו שמי שלמד קדרות בבצלאל יוצא לשוק העבודה ומגלה שמה לעשות, אין כזה ביקוש לכלי קרמיקה בעבודת יד.

העצמאי שהיתה לו חנות צעצועים ורואה שההכנסה שלו יורדת לא שונה מהשכיר שצריך ללמד את עצמו להתשמש בעבודה בתוכנות חדשות כי התחום שלו עובר שינויים. 

לפני 18 דקות, ברווז כתב:

גם שעון מקולקל צודק פעמיים ביום.

• אהבתי 2

פורסם

ההיגיון שלי אומר, כפי שכתב נהג הלילה, שהפטור צריך להיות בגובה עלות גבית המס, שאני מניח שכיום סנט בודד פלוס מינוס. לתת פטור? למוצרים שמגיעים ממדינות עימן יש הסכמי סחר עם סעיף מתאים.

@SlowRide יש הבדל בין אבולוציה של השוק לבין שינוי כללי המשחק באבחה אחת על ידי הרגולטור.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

להעלות את רף המס מ75 ל150 דולר זה לא שינוי כללי המשחק באבחה אחת כמו שהעלאת מס הבלו בכמה אחוזים זה לא. אל תשכח גם שהעלו את אחוז המע"מ בתחילת השנה.

אם היו אומרים משהו גרנדיוזי, כמו למשל פטור מיסים עד 1000 דולר, זה מהלך קיצוני שמפסיד למדינה כסף והופך המון עסקים מקומיים ללא רלווטיים. 

לפני 13 דקות, stx כתב:

זה נכון, אבל בפעם המיליון - הממשלה הזו זה לא שעון מקולקל, זה שעון עם אג'נדה.

כן, האג'נדה היא לנצח בבחירות ולשמור על השלטון. זה עדיין לא פוסל אוטומטית כל דבר שהם עושים. אני לא אתחיל להזמין עכשיו מיכלי אוויר מאיביי בשביל לנשום כי אני חולק את האויר עם הממשלה הזאת ותומכיה.

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

כלומר לפי ההיגיון שלך הפחתת מיסים זה מדע בדיוני. לא יכול להיות שהמדינה תיקח ממך פחות כסף ובמקביל תבזבז פחות כסף.

לא עם הממשלה הזו, לא. 

הצלחת להצחיק אותי, אתה מצפה מהממשלה הזו לבזבז פחות כסף? אתה חושב שיקחו משהו מהחרדים חס וחלילה בעזרת השם כדי לממן כלכלת בחירות או משהו? 

אתה חושב שיסגרו משרדי ממשלה מיותרים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה משנה אם זו הממשלה הזו או ממשלה אחרת לעניין הספציפי הזה?

ההנחה שלי, אם הם ינצחו בבחירות הם יורידו את זה מהר מאד חזרה ל75 כי כמו שאמרת, צריך להוציא מאיתנו עוד בשביל החברים שלהם.

עם המהלך בפני עצמו, אין לי בעיה. זה לא משהו שצריך להקים עליו קול צעקה כאילו זה מה שיקריס את הכלכלה. 

עם הממשלה, יש לי הרבה בעיות. למשל הבגידה של ראש הממשלה (בוא, זה שהעובדים שלו סוכנים של קטאר והוא לא יודע מזה זה בדיחה) זה משהו שצריך לצעוק מהגגות.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

זה עדיין לא פוסל אוטומטית כל דבר שהם עושים.

אה ברור, אני בעד הפטור - יש לי כבר מוצרים מחכים בעגלה

פורסם

מה זה משנה אם זו הממשלה הזו או ממשלה אחרת לעניין הספציפי הזה?

הממשלה הזו לא רואה את הטווח הארוך, או בכלל. 

הם רק רואים את השרידות של עצמם, והשוחד בחירות - אה, סליחה, כלכלת בחירות הזו, היא חלק מזה. 

ההנחה שלי, אם הם ינצחו בבחירות הם יורידו את זה מהר מאד חזרה ל75 כי כמו שאמרת, צריך להוציא מאיתנו עוד בשביל החברים שלהם.

יש מצב. בהחלט. 

מקווה שהם לא ינצחו שוב כי המדינה לא תוכל לעמוד בזה עוד הרבה. 

כלכלת בעזרת השם גם ניתן לתקן ולשנות בעזרת השם, אז העלאת הפטור תוכל להתברר כ"טעות" ואז יחליטו לתקן בעזרת השם וזהו, בא לציון בועל. 

עם המהלך בפני עצמו, אין לי בעיה. זה לא משהו שצריך להקים עליו קול צעקה כאילו זה מה שיקריס את הכלכלה. 

להקריס? בוא לא נגזים. 

אבל זה לא יעזור גם. 

עם הממשלה, יש לי הרבה בעיות. למשל הבגידה של ראש הממשלה (בוא, זה שהעובדים שלו סוכנים של קטאר והוא לא יודע מזה זה בדיחה) זה משהו שצריך לצעוק מהגגות.

ומי בדיוק אמור לשמוע? משטרת בנגביר?

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

למה אני קונה בחו"ל? מישהו פה יודע? מאד פשוט: את רוב הדברים שאני צריך, או שאי אפשר למצוא בארץ- אף אחד לא מביא אותם- או שהמחיר שלהם מחורפן על כל הראש, הרבה הרבה מעבר לאותם 18 אחוזי מע"מ.

ביזיון שאתה מעדיף להזמין אם יש לך אפשרות לתמוך בעסק ישראלי גם אם המחיר "מחורפן על כל הראש". בגללך עסקים נסגרו.

"הפטור הזה בזיוני אבל כשאני משתמש בו זה כי יקר לי מדי". זה בערך מה שרשמת.

לפני כשעה, ברווז כתב:

אני רק שאלה. 

מי ישלם על ההפסדים למדינה? ואיך?.

אתה מספיק תמים בשביל לחשוב שזה לא משהו שיגרום להעלאת יוקר המחיה פה לטווח הארוך? 

יש פה הרבה מגיבים שמסתכלים דרך החור של הגרוש. זו לא ראייה בריאה, כי לא רואים את כל התמונה ככה. 

כדי לפצות על המחסור בהכנסות הזה, יצטרכו לשנות את המיסוי במקום אחר. 

אני מקווה שהממשלה הבאה תבחן את הפטור המוגדל ותראה כיצד ניתן לגרום לזה לעבוד בצורה הטובה ביותר, בלי לגרום לעוד נזקים בהמשך הדרך. 

הציפייה שלי מכל ממשלה זה שתקצץ בהוצאות. זה ממשלה בריאה.

הבעיה זה שכולם זבל ורואים אותי בתור החשבון עו"ש שלהם.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הנקודה שזה לא יעזור משמעותית לטיפול ביוקר המחיה וזה גם לא יחמיר אותו. למה לבזבז על זה אנרגיה? רק כי הציע את זה מר כלכלה בעזרת השם?

יש סיבות חשובות יותר למה לא צריך להצביע לאנשים האלה שוב, וזה לא פטור ממע"מ על הזמנות ב150 דולר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 38 דקות, SlowRide כתב:

להעלות את רף המס מ75 ל150 דולר זה לא שינוי כללי המשחק באבחה אחת כמו שהעלאת מס הבלו בכמה אחוזים זה לא. אל תשכח גם שהעלו את אחוז המע"מ בתחילת השנה.

אם היו אומרים משהו גרנדיוזי, כמו למשל פטור מיסים עד 1000 דולר, זה מהלך קיצוני שמפסיד למדינה כסף והופך המון עסקים מקומיים ללא רלווטיים. 

לידע כללי, נכנסים למדינה היום כ 52 מיליון חבילות בשנה מתחת ל 75$. אם אתה מעלה את הפטור ואפילו לא מעלה את מספר החבילות אלא רק את השווי הממוצה שלהם ל 100 דולר אתה מדבר על הפסק הכנסות של המדינה רק ממע"מ (ואל תשכח שחבילה שעוברת את הרף משלם לא רק מעם אלא גם מכס וכל המיסים חלים גם על עלות המשלוח) כ 19 מיליארד שקל בשנה. זה סכום שיכול להספיק כדי להעלות את קצבאות הזקנה בכ 80% ולהציל מאות אלפי קשישים מחרפת רעב.

• מעניין 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה כמו הבדיחה של איפה הפרארי שלך.

אם עד עכשיו היה להם את הכסף הזה מחבילות, למה לא העלו את קצבת הזקנה ב80%?

לדעתי זה מגוחך להסתכל על הדברים האלה בצורה נקודתית בלי שאנחנו יודעים כמה כסף יש, כמה כסף נכנס וכמה כסף יוצא. הרי הם העלו את המע"מ ל18% בתחילת השנה, היו הרבה "גזרות" כמו למשל העלאת דמי בט"ל, הקפאת מדרגות המס, הפחתת יום הבראה, ובטח היו עוד "מתנות" כאלה.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...