Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, David32 כתב:

המערכת בישראל לא עובדת ככה.

איך בדיוק היא עובדת בעצם? (שאלה רטורית)

ראש המפלגה שהצליח לחבר בין מספר מפלגות והגיש את הממשלה המוצעת לנשיא?

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

כן. יותר נכון ראש המפלגה שרוב ח"כים מיוצגים על ידי נציגי המפלגות המליצו עליו. כך בנט נהיה ראש הממשלה.

פורסם

בואו לא נשכח שברמת העיקרון, המנדט קודם כל מוענק ע"י הנשיא למפלגה הגדולה ביותר. משם, ראש המפלגה הגדולה יכול להצהיר "עלה בידי" או "לא עלה בידי". במידה והצהיר "לא עלה בידי", המנדט להקמת ממשלה מועבר למישהו אחר עפ"י ממליצים וכדומה.

קיימת גם אפשרות שהמנדט יועבר ישירות לראש מפלגה שאינה המפלגה הגדולה אם מספר הממליצים גדול מספיק והסיכוי שלו להקמת ממשלה הוא הגדול ביותר.

את הטענות ש "בנט גנב את הבחירות" מעולם לא הבנתי.

המנדט היה אצל נתניהו. הוא נכשל (שוב), המנדט עבר ללפיד.

לפיד ובנט הגיעו להסכם- והוקמה ממשלה. איך בנט בדיוק "גנב את הבחירות"? הממשלה הוקמה כממשלת רוטציה (והסכם הרוטציה גם בסוף התקיים, בניגוד לממשלת רוטציה תחת מישהו מסוים....)

בזכותו המלאה של ראש הממשלה לקבוע הסכם רוטציה (ובזכותו של כל אחד להציב את זה כתנאי לניסה לממשלה. האם אני אוהב את זה? לא ממש, אבל זו לא גניבה בשום מצב)

בסופו של דבר בנט גם היה ראש ממשלה פרגמטי מאוד שלפחות מהזמן הקצר בתפקיד, נראה ששם את טובת המדינה והאינטרס הציבורי מעל האינטרס האישי והאמונות האישיות שלו.

איזו החמצה אדירה הייתה הנפילה של הממשלה הזו. פאשלה של בנט שלא שם לב איזו חדלת אישים יושבת אצלו במפלגה.

• אהבתי 5
פורסם

מישהו יכול להסביר לי למה דווקא בשיא המתיחות הביטחונית שחוותה ישראל מאז מאי 1967 רוצה נתניהו להחליף את שר הביטחון, שהוא בערך השר היחיד שמתפקד בממשלה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, mikyl כתב:

כן. יותר נכון ראש המפלגה שרוב ח"כים מיוצגים על ידי נציגי המפלגות המליצו עליו. כך בנט נהיה ראש הממשלה.

לא ראש המפלגה אלא חבר הכנסת.

אם זה ביה המפלגה הגדולה ליבני היתה ראש ממשלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 27 דקות, sperial כתב:

מישהו יכול להסביר לי למה דווקא בשיא המתיחות הביטחונית שחוותה ישראל מאז מאי 1967 רוצה נתניהו להחליף את שר הביטחון, שהוא בערך השר היחיד שמתפקד בממשלה?

יש משהו חדש כאן? כל מי שלא מיישר קו מצא עצמו בחוץ עם ביבי. זו הסיבה שאני חושב שלאחר המלחמה כל חברי הממשלה הזו צריכים להיות סגורים בבית ומנודים מהחברה. 

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 5 שעות, Pika007 כתב:

פאשלה של בנט שלא שם לב איזו חדלת אישים יושבת אצלו במפלגה

היא באה אליו לבד בלי רשות?

לטעמי הוא ידע מה יש לו ביד עוד לפני שהוא צירף אותה 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

ענית לעצמך. הוא יוצא דופן מכל הכלומניקים, לא בא בטוב בעין.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ובינתיים חקירה חדשה סביב משרד החוץ והנפקה לא חוקית של דרכונים דיפלומטיים, כולל לצעיר בטלן אחד, שאנחנו מממנים לו אבטחה, והוריו הקמצנים הגניבו אותו לארץ כדי לא לשלם.

מניח שבקרוב נשמע שזה כמו ה"חמגשיות", שמנסים להפיל ראש ממשלה חזק מהימין ועוד שלל הסברים אחרים למה החוק לא מחייב, לכאורה כמובן, את משפחת המלוכה והעבדים שלהם.

זה העיקר, יובל ושות, זה מה שהם עושים, זה השלטון מבחינתם. ולכן אין דרך אמיתית לנהל היום דיון על ההוצאות שלהם ובתקופתם. וכברירת מחדל צריך להתייחס לכל שקל שהמדינה מוציאה על משהו שקשור אליהם בספקנות בריאה.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 8 שעות, DareDevil כתב:

מצטער מודה בטעות שלי. דיברת על המפלגה הכי גדולה שהיא זו שצריכה לקבל את המנדט להקים ממשלה אבל גם פה החוק לא אומר שום דבר על מפלגה גדולה.

ואני לא יודע על איזה סעיף אתה מדבר כשאתה אומר שכיפפו את החוק ככה שמספיק 60 מנדטים במקום 61 רק כי זה בנט.

אתה מתבלבל עם משתמש אחר. ודברתי על זה שבהצבעה על הקמת הממשלה היו 60 בעד ולא 61.

לפני 6 שעות, Pika007 כתב:

את הטענות ש "בנט גנב את הבחירות" מעולם לא הבנתי.

כי זה בערך כמו שתבחר במר"ץ והם יקימו מפלגה שתשען על בן גביר ותספח את יהודה ושומרון.

חבר הכנסת הוא הנציג של הריבון - העם. כאן הוא עשה 180 מעלות ממה שהבוחרים שלו רצו. לא סתם זרקו אותו לכל הרוחות.

וזה מעבר לביזיון של "ראש ממשלה" שפחות מ10% מקולות הבחורים וגם מתוכם 90% לא היו מצביעים לו אם היו יודעים מה הוא מתכנן לעשות (כפי שהוכח בבחירות אח"כ).

הכי הזוי לי היציאות על שיקלי. אני לא מסכים איתו בהמון דברים אבל הוא היחיד מכל המפלגה הזו שנשאר ישר מלכתחילה ולא נכנס לממשלה ההיא. הוא חטף על זה אש בזמן שאתרגו את כולם אבל נשאר נאמן.

סילמן (או בעלה ליתר דיוק) לעומתו עשתה הכל בציניות גמורה - נכנסה לממשלה כדי לקבל תפקיד, קפצה מהספינה הטובעת לקבל תפקיד בממשלה הבאה ועוד מציגה את עצמה כישרת כפיים.

המצחיק הוא שאתרגו אותה מפה עד אחרי הודעה חדשה (זוכרים את התקיפה שלא היתה?) עד הרגע שבו היא עזבה ומאז הפכה לאוייבת ציבור מסויים מספר 1.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, taranta כתב:

כי זה בערך כמו שתבחר במר"ץ והם יקימו מפלגה שתשען על בן גביר ותספח את יהודה ושומרון.

חבר הכנסת הוא הנציג של הריבון - העם. כאן הוא עשה 180 מעלות ממה שהבוחרים שלו רצו. לא סתם זרקו אותו לכל הרוחות.

את זה עושים כל ראשי הממשלה. רק מזכיר לך שביבי שהבטיח ימין מלא ישב עם העבודה, אחר כך אמר מפורשות שבן גביר לא יהיה בממשלתו ומינה אותו לשר בכיר, ממשלות האחדות למיניהן ועוד.

ראש ממשלה הוא לא נבחר ציבור אלא ממונה על ידי נבחרי הציבור ורוב נבחרי הציבור רצו אותו.

וזה מעבר לביזיון של "ראש ממשלה" שפחות מ10% מקולות הבחורים וגם מתוכם 90% לא היו מצביעים לו אם היו יודעים מה הוא מתכנן לעשות (כפי שהוכח בבחירות אח"כ).

הוא לא התמודד בבחירות שלאחר מכן.

הכי הזוי לי היציאות על שיקלי. אני לא מסכים איתו בהמון דברים אבל הוא היחיד מכל המפלגה הזו שנשאר ישר מלכתחילה ולא נכנס לממשלה ההיא. הוא חטף על זה אש בזמן שאתרגו את כולם אבל נשאר נאמן.

איןבעיה עם זה שלא נכנס אלא עם זה שהיה צריך להחזיר את המנדט למפלגה ולא לגנוב אותו.

• אהבתי 1

פורסם

מעולם לא היה חבר כנסת שבגד במצביעיו יותר מבנט. שרון צמוד במקום שני.

התפלפלות מעניינת. אז "נבחרי הציבור" שהוא ביניהם בגדו במצביעים שלהם. יותר טוב?

בנט לא התמודד בבחירות שאחריהן כי הסקרים האופטימיים ניבאו לו בערך מנדט ורבע.

"להחזיר את המנדט למפלגה" - פשוט הזיה. הוא היחיד שנשאר נאמן לרצון הבוחרים בו והוא זה שצריך להחזיר את המנדט? כל שאר הגנבים שם היו צריכים לשים את המפתחות וללכת. וזה בעתם מה שהציבור שלהם עשה להם בבחירות הבאות.

פורסם
לפני 3 דקות, taranta כתב:

מעולם לא היה חבר כנסת שבגד במצביעיו יותר מבנט.

לא יודע.

אני מכיר אחד שהבטיח למצביעים שלו שאם הם לא יצביעו עבורו, יגיעו אליהם חמאסניקים על טויטות.

• אהבתי 4
  • מצחיק 4
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

לא יודע.

אני מכיר אחד שהבטיח למצביעים שלו שאם הם לא יצביעו עבורו, יגיעו אליהם חמאסניקים על טויטות.

ובאמת הגיעו אל מי שלא הצביע עבורו.

לפני 8 דקות, taranta כתב:

מעולם לא היה חבר כנסת שבגד במצביעיו יותר מבנט. שרון צמוד במקום שני.

התפלפלות מעניינת. אז "נבחרי הציבור" שהוא ביניהם בגדו במצביעים שלהם. יותר טוב?

בנט לא התמודד בבחירות שאחריהן כי הסקרים האופטימיים ניבאו לו בערך מנדט ורבע.

במה הוא בגד?

הנהיג מדיניות ימין יותר ממשלת הימין על מלא הנוכחית אז הבגידה היא שביבי לא היה ראש ממשלה?

הוא קיבל קולות כדי להיות ימין ממלכתי שכובד בשביל האזרח ואת זה בדיוק הוא עשה.

לפני 8 דקות, taranta כתב:

"להחזיר את המנדט למפלגה" - פשוט הזיה. הוא היחיד שנשאר נאמן לרצון הבוחרים בו והוא זה שצריך להחזיר את המנדט? כל שאר הגנבים שם היו צריכים לשים את המפתחות וללכת. וזה בעתם מה שהציבור שלהם עשה להם בבחירות הבאות.

במה הוא נשאר נאמן לרצון הבוחרים?
בפינוי העוטף והצפון?
בפטור גורף מגיוס ליקירי השלטון?
בהפסקת הטיפול בירי הרקטות ובלוני התבערה מהרצועה?
בהקמת אוהלי חיזבאללה בשטח המדינה?

בכל אלה בנט טיפל ושיקלי לא.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני אזכיר לך משהו קטן - יש (בגדול) שני מחנות בישראל שמחולקים בצורה גסה לימין ושמאל.

זה שמישהו מהמחנה הנגדי שלך עושה את המדיניות שלך זה אומר שהוא בוגד במצביעיו המעוניינים במדיניות שלהם. 

לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

ובאמת הגיעו אל מי שלא הצביע עבורו.

במה הוא בגד?

הנהיג מדיניות ימין יותר ממשלת הימין על מלא הנוכחית אז הבגידה היא שביבי לא היה ראש ממשלה?

הוא קיבל קולות כדי להיות ימין ממלכתי שכובד בשביל האזרח ואת זה בדיוק הוא עשה.

במה הוא נשאר נאמן לרצון הבוחרים?
בפינוי העוטף והצפון?
בפטור גורף מגיוס ליקירי השלטון?
בהפסקת הטיפול בירי הרקטות ובלוני התבערה מהרצועה?
בהקמת אוהלי חיזבאללה בשטח המדינה?

בכל אלה בנט טיפל ושיקלי לא.

נראה לי אנחנו חיים בעולמות מקבילים. בנט לא "טיפל" בכלום. הוא היה בובה עלובה שמשכו לה בחוטים בממשלה הכושלת ביותר ב50 השנה האחרונות.

https://news.walla.co.il/item/3683248

דעתכם על הכתבה?

• רעיון גרוע 10
  • מצחיק 1
  • תוכן חדש...