Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 31 דקות, יבגניפ כתב:

בכיתי מהתרגשות.

אני יודע שאני אומר את זה על הרבה דברים, אבל ביום שתאהבו את עצמכם יותר ממה שאתם אוהבים את הזקפה הלאומית שעושה לכם כל סמל סטטוס מיותר ותחושה שאתם חיים באימפריה - החיים יהיו הרבה יותר טובים לכולנו (פספסתי אם בכתבה התייחסו לזה שהמטוס גם שימש כדי להגניב בניגוד לחוק את ילדז בחזרה לישראל).

כמו שרשמתי לדוד - לא רלוונטי לטענה שלך, אד הומינם קלאסי וכמו שרשמת לי לא מזמן, "בריחה מהטענה".

גם לגבי הילד ז דיברנו.

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 13 דקות, Renaultrap כתב:

או מנהיגים אחראיים שימחלו על כבודם העצמי, יכירו בתוצאות הבחירות ויקחו חלק בקואליציה ציונית שפויה שלא מתבססת על מפלגות מיעוט סקטוריאליות גם אם לא עלה בידם לאייש את משרד ראש הממשלה.

אם אתה מדבר על המפלדגות הציוניות השפויות הוא לא הרוב אז שיצטארף הוא אליהם גם אם לא עלה בידו להיות ראש ממשלה. במקום זה בחר לשרוף את המדינה ואתה בוחר לבוא בטעמנות לאלה שפחדו שישרוף את המדינה וסירבו להיות עלה תאנה.

אתה מאשים את האישה המוכה במכות שחטפה כי לא ניגבה לבבעלה את התחת.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 46 דקות, יובל .מ. כתב:

איזו טענה?

שזה לא סמל סטטוס וזה לא מראה כלום. 

אני לא טענתי שהעלות של המטוס היא מוגזמת, ולא שום דבר בנושא. גם לא על הנחיצות שלו.

מה שכן אמרתי שזה לא סכום כזה גדול ושכול מדינת חור תחת יכולה להרשות לעצמה מטוס נשיאותי.

לפני 45 דקות, MostlyWicked כתב:

איך זה שתמיד כשמוכיחים שאתם טועים הדבר היחיד שאתם יכולים לענות זה איזה בולשיט סרקסטי שלא קשור בשום צורה לגופו של עניין ובדרך כלל מערב את ביבי ו/או משפחתו...

מי זה אתם ובמה טעיתי?

מה בולשיט סרקסטי בזה ששילמת על סופש יומהולדת? לא שילמת?

ומה נתת לזה לייק יובל?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

מי זה אתם ובמה טעיתי?

מה בולשיט סרקסטי בזה ששילמת על סופש יומהולדת? לא שילמת?

נושא השיחה הוא המטוס, העלויות שלו, ההתנגדות לשימוש בו (למרות שהוא כבר מבצעי) וכו׳. במקום לדבר לגופו של עניין התחלת לבלבל את המוח על ילדז, מה הוא קשור עכשיו למטוס כנף ציון?

פורסם
לפני 4 דקות, David32 כתב:

שזה לא סמל סטטוס וזה לא מראה כלום. 

אני לא טענתי שהעלות של המטוס היא מוגזמת, ולא שום דבר בנושא. גם לא על הנחיצות שלו.

מה שכן אמרתי שזה לא סכום כזה גדול ושכול מדינת חור תחת יכולה להרשות לעצמה מטוס נשיאותי.

בגלל זה תייגתי את יבגני, הוא התנגד לזה בצורה נחרצת כאילו זאת הבעיה היחידה שלנו בחיים.

לפני 5 דקות, David32 כתב:

ומה נתת לזה לייק יובל?

כי הוא צודק.

כל מה שציטטתי מוכיח שהעלויות של הטיסה במטוס הרשמי הרבה יותר זולות מחכירת מטוס אל על. עזוב את יאיר בצד, זה לא העניין.

כשיאיר לפיד טייל ברחבי העולם הוא יכל לטוס במטוס הזה בכיף ולחסוך כסף למדינה (ועל הדרך להיראות טוב כמו שהוא רוצה), אבל הוא רצה לפרק את המטוס כדי להגיד "הנה אני לא כמו ביבי".

פורסם
לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

כל מה שציטטתי מוכיח שהעלויות של הטיסה במטוס הרשמי הרבה יותר זולות מחכירת מטוס אל על. עזוב את יאיר בצד, זה לא העניין.

כשבוחנים עלויות של שימוש במשהו מבחינת השכרה מול רכישה, בודקים את כל העלויות על פני תקופה, ולא רק את העלויות של שימוש בנקודת זמן, כי לבעלות יש עלויות גם כשהנכס לא בשימוש. ולכן:

"ליאל ציין בדיון כי אמנם השוואת העלויות אינה משקללת את הרכיב הקבוע באחזקת מטוס כנף ציון (900 אלף שקל בחודש), וכן את עלות רכישתו והסבתו (588 מיליון שקל). בה בעת, ליאל ניסה לרמוז כי נתוני הכדאיות הכלכלית בפועל שונים מהפער שעליו הצביע דו"ח מבקר המדינה – שם נטען לעלות טיסה ממוצעת של 5.2 מיליון שקל ב"כנף ציון", לעומת עלות של 2.5 מיליון שקל בחכירת מטוס אזרחי."

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, יובל .מ. כתב:

כל מה שציטטתי מוכיח שהעלויות של הטיסה במטוס הרשמי הרבה יותר זולות מחכירת מטוס אל על.

כשיאיר לפיד טייל ברחבי העולם הוא יכל לטוס במטוס הזה בכיף ולחסוך כסף למדינה (ועל הדרך להיראות טוב כמו שהוא רוצה), אבל הוא רצה לפרק את המטוס כדי להגיד "הנה אני לא כמו ביבי".

אתה משווה את זה לחכירת מטוס שלם ולא לטיסה מסחרים כמו שלפיד לקח.

מעוב רלזה זה ממש לא נכון להשוות עלות טיסה לעלות חכירת מטוס אלא לבדוק עלויות כוללות לשנה למשל מול עלויות חכירה. המטוס הזה עולה הרבה גם על הקרקע (תחזוקה, צוותים, חניה ועלות ההון). לי אין מושג כמה הדברים האלה עולים אבל אני יודע שההשוואה פשוט לא נכונה.

עריכה" BARRY הקדים אותי.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, Renaultrap כתב:

בנט הוא לא דוגמה טובה. הוא גם בגד בבוחריו וגם הגיע למשרה הרמה עם מעט מאד תמיכה ציבורית בגלל אווירה ציבורית רעילה שמבוססת על שנאה.

בגדול ראש ממשלה מגיע מהמפלגה הגדולה ביותר עם סדר גודל של מיליון מצביעים ויממש במידה רבה את הפלטפורמה בעזרתה קיבל את תמיכת הציבור כך שדרך הפעולה שלו תהיה טובת הממשלה וטובת המדינה כפי שרואה אותה הציבור ששלח אותו לעבוד.

בנט שילם מחיר פוליטי על זה שהוא העדיף את טובת המדינה ולא להמשיך בסבבי בחירות אינסופיים וכל הרפש הנלווה להם. בגד בבוחריו זה מאד ציני להגיד, במיוחד כשזה בא מבית היוצר של זה שבוגד בבוחריו באופן שיטתי עד שהם כבר חושבים שזה גשמי ברכה.

אין שום כלל שאומר שראש ממשלה צריך להיות מהמפלגה הגדולה ביותר. חוץ מזה שהוא ניסה ונכשל. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 25 דקות, BarryG כתב:

כשבוחנים עלויות של שימוש במשהו מבחינת השכרה מול רכישה, בודקים את כל העלויות על פני תקופה, ולא רק את העלויות של שימוש בנקודת זמן, כי לבעלות יש עלויות גם כשהנכס לא בשימוש. ולכן:

"ליאל ציין בדיון כי אמנם השוואת העלויות אינה משקללת את הרכיב הקבוע באחזקת מטוס כנף ציון (900 אלף שקל בחודש), וכן את עלות רכישתו והסבתו (588 מיליון שקל). בה בעת, ליאל ניסה לרמוז כי נתוני הכדאיות הכלכלית בפועל שונים מהפער שעליו הצביע דו"ח מבקר המדינה – שם נטען לעלות טיסה ממוצעת של 5.2 מיליון שקל ב"כנף ציון", לעומת עלות של 2.5 מיליון שקל בחכירת מטוס אזרחי."

ככל שהזמן עובר עלות הרכישה מתחלקת ליותר ויותר טיסות.

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

לדבריו, בטיסה האחרונה לארה"ב המדינה חסכה ביותר מחצי את עלויות הטיסה. עוד אמר כי גם כעת לקחו הצעת מחיר מאל על כי חששו שמא לא יוכלו לטוס עם המטוס והצעת המחיר הייתה 980,000 וזה עוד בלי נסיעה לפלורידה. במטוס כנף ציון לעומת זאת העלות הייתה 447 אלף ש"ח ובגלל הנסיעה שהתווספה לפלורידה הסתכמה בסה"כ ב-520 אלף ש"ח. 

המספרים חסרי משמעות כי אנחנו לא יודעים מה כולל המספר שציינו. דרך אגב, המספרים האלו הם בדולרים ולא בשקלים. ויש עוד משהו קטן כזה, 750 מיליון שקל עלות המטוס כך שאם המטוס יישרת 20 שנה צריך להוסיף לכל שנה עוד כ-37 מיליון שקל. 

פורסם
לפני 35 דקות, יובל .מ. כתב:

ככל שהזמן עובר עלות הרכישה מתחלקת ליותר ויותר טיסות.

מספיק לראות את עלויות האחזקה כדי לראות שצריך 2 טיסות בחודש כדי שהעלות מול השכרה תהיה זהה, בלי להזכיר בכלל עלויות רכישה שכמו שציינו מעלי, הן הרבה יתר משמעותיות מהעלויות השוטפות גם בחלוקה ל- 20 שנות הפעילות הצפויות.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

כי הוא צודק.

הוא טועה כי הוא לקח איזו דעה שלא קשורה אלי, הדביק אותה עלי, והחליט שאני מבלבל את המוח כשאני מדבר על זה שהוא שילם על זה שביבי הלך לחגוג ליאיר יום הולדת.

נכון, אין שום קשר למטוס כזה או אחר, גם לא טענתי. פשוט הבאת ציטוט שרשום בו את הסכום. 

אשכרה החלטתם שאני מברבר את המוח, משהו על לפיד, לא כזה הבנתי לאן הלכתם. רק כי הראו לכם שהוא לקח וביזבז 73K שקלים *שלכם* על היום הולדת של הבן שלו. וזה ישר גרר מכם תגובה כזאת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
Just now, David32 כתב:

73K

image.png.388d96cc4bd13931c932cdd806a6ad1d.png

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה באף מקום כולל התקשורת בישראל לא מפרסמים את הזוועות שקורות בבנגלדש?

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

למה באף מקום כולל התקשורת בישראל לא מפרסמים את הזוועות שקורות בבנגלדש?

אם אתה שואל על התקשורת בישראל זה כי אין שם יהודים.

ואם אתה שואל על התקשורת העולמית זה כי אין שם יהודים.

• אהבתי 4
  • תוכן חדש...