Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 25 דקות, taranta כתב:

תגידו, לאף אחד אין כאן עבודה? חזרתי עכשיו וראיתי איזה 17 התראות על תגובות לדברים שלי מהבוקר ובינתיים עברו איזה 8 נושאים...

לא שמעת על ישיבות זום?

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 10 שעות, taranta כתב:

לא מצליחים לאגור כזו כמות של נשקים,

דבר איתי אחרי שתגלה שיש כמות מטורפת של נשקים בתוך הארץ וביו"ש שהוברחו דרך ירדן..

לפני 10 שעות, taranta כתב:

ב7.10 היו מספיקות 8 דקות כדי שזה יראה אחרת. אירוע חמור מאוד אבל אחרת לחלוטין.

בתור מי שהיה בשביעי, זה לא הספיק בכלל (וליישוב שלי היה בערך חצי שעה-שעה להתכונן). היית צריך התראה שקטה מוקדמת של לפחות שעתיים שלושה לפני. וגם אז היו לך בעיות כלשהן באזור הנובה והמסיבה הקטנה של יובל רביע ז"ל (פייסדאק).

תגבור בחולית/סופה/ניר יצחק ופיתחת שלום, וגם אז צריך להביא עוד איזה גדוד או שניים (באזור 500 איש) וגם אז צריך שיהיו עוד כוחות בסטנד ביי מעבר למועצה..

לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

אני רואה את זה אחרת.
היינו צריכים לספח את צפון רצועת עזה ולהכריז עליה כשטח ישראלי, ולהקים שם ישובים ארעיים כבר עכשיו.
המטרה היא לא להתנחל, המטרה היא עונש. הערבים מבינים הכי טוב כשלוקחים להם שטח. זה העונש הכי טוב שיכולנו לעשות.
את צפון הרצועה די ניקינו מאזרחים ומי שנשאר עם עוד כמה הפצצות היה עוזב. מכאן רק צריך לקבל החלטה ולספח שטח נקי מאוכלוסיה.

שיזכרו תמיד מה קרה להם כשהם עשו את מה שהם עשו, אם יעשו שוב ניקח להם עוד חתיכה.

ומתי נדע שובע?

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, taranta כתב:

תגידו, לאף אחד אין כאן עבודה? חזרתי עכשיו וראיתי איזה 17 התראות על תגובות לדברים שלי מהבוקר ובינתיים עברו איזה 8 נושאים...

מקנא?

זאת פעם ראשונה שנתקלת בפורום באינטרנט?

כולם עובדים לפי התנאים שאתה עובד בהם?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 58 דקות, DareDevil כתב:

בתור מי שהיה בשביעי, זה לא הספיק בכלל (וליישוב שלי היה בערך חצי שעה-שעה להתכונן). היית צריך התראה שקטה מוקדמת של לפחות שעתיים שלושה לפני. וגם אז היו לך בעיות כלשהן באזור הנובה והמסיבה הקטנה של יובל רביע ז"ל (פייסדאק).

תגבור בחולית/סופה/ניר יצחק ופיתחת שלום, וגם אז צריך להביא עוד איזה גדוד או שניים (באזור 500 איש) וגם אז צריך שיהיו עוד כוחות בסטנד ביי מעבר למועצה..

אתה לא צה"ל. כאמור - אמרתי שהיה אירוע חמור אבל נראה אחרת. 

יש הבדל עצום בין פלוגת חי"ר מוכנה על גדר המוצב\מחסום עם מאג"ים, מטולים ואחרי כמה דקות מק"חים ומקלר"ים לחיילים שנתפסים בבוקסרים.

ברגע שקו ההגנה לא נפרץ במלואו אפשר לייצב אותו וליצור מתקפת נגד. עיקר הבעיה היתה שהאוגדה נכבשה ושדרת הפיקוד נקטעה. אם זה לא היה קורה הל היה נראה אחרת. חמור, אבל אחרת.

8 שעות וכבר היו מחכים כמה צק"גים ואפילו צק"חים על הגדר + מסק"קרים שהיו עושים מהמחבלים קציצות.

לפני 3 דקות, David32 כתב:

מקנא?

זאת פעם ראשונה שנתקלת בפורום באינטרנט?

כולם עובדים לפי התנאים שאתה עובד בהם?

ממש ממש לא. תודה. אני מתנתק מרצון מהפורום בזמן הזה. 

פורסם
לפני שעה, taranta כתב:

IMG_9355.jpeg

• מצחיק 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

^ מהאהובים עלי. בכלל אהבתי מאוד XKCD בזמנו. עכשיו קצת פחות. מתרגלים להומור כנראה.

אבל לפחות היית מביא את הCROWDSTRIKE. אותו רעיון אבל טרי מהתנור.

עריכה אחרונה על ידי taranta
פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

זה כן נותן עומק אסטרטגי, שם את הצבא בין האזרחים לאוייב, זה קו הגנה שהרבה יותר קל להגן בו.
במקרה של הצפון זה אפילו בולט יותר. מדובר בטופוגרפיה מאוד בעייתית, אם תרצה "רמת הגולן" בגרסה הגלילית.
רוב השטח השולט בשליטתם. השטח עצמו בפנים מאוד בעייתי לכניסה ללחימה, שלל ואדיות, צמחיה, וכיפות.
כשצה"ל ישב שם חיזבאללה היה ארגון טרור מתוחכם אבל עם יכולות מאוד מוגבלות שהתבטאו בעיקר בצליפה ע"י נ"ט ומארבים/מטענים. 
הוא לא היה קרוב להיות איום אסטרטגי על מדינת ישראל כפי שהוא היום, היכולות והארסנל שלו היו שנות אור ממה שנהיה ממנו.
האזרחים מדי פעם חטפו מתקפות גראד, אבל לא מעבר, וחיל האוויר יכל להפציץ מה שבא לו שם בלי לחשוש שיורידו לו תחנות כוח או אסדות גז בישראל.

סבבה. "עומק אסטרטגי" זו טענה שנה מ"ניקח להם אדמה וככה הם לא יתעסקו איתנו".

ואני לא חושב שאפשר להסיק מסקנות על "מה היה קורה אם" מהשוואה בין כוחו של חיזבאללה ב1999 לכוחו היום. המון דברים השתנו מאז. איראן היא מעצמה איזורית. לא יודע אם היתה כזו ב-1999. אני מניח שלחיזבאללה תקציב ענק הרבה יותר ממה שהיה אז. יש להם חיילים עם ניסיון קרבי מסוריה ואולי גם ממלחמת לבנון השניה. ויש להם רקטות שמכסות בתיאוריה את כל ישראל - מה שאומר שגם אם היית מזיז אותם 50 קמ צפונה - הם עדיין היו יכולים להגיע לרוב השטח במרכז ישראל. 

וגם לפני 1999 הם הצליחו לראות מאות טילים על ישראל בימי "ענבי זעם". ובסופו של דבר, בוא נהייה כנים, הצליחו לגרום לנו לסגת. אחרי שנים שבמהלכן מה שצהל עשה, לפחות לפי מה שיצא לי לקרוא, היה בעיקר לשלוח חיילים מחור תחת מסוכן אחד לחור תחת מסוכן אחר, תוך תקווה שהם לא יפגעו בדרך. 

ואני שם את כל זה מאחורינו רגע: אין לך שום דרך לייצר עומק אסטרטגי מול עזה או יו"ש. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 44 דקות, יבגניפ כתב:

ואני שם את כל זה מאחורינו רגע: אין לך שום דרך לייצר עומק אסטרטגי מול עזה או יו"ש. 

בודאי שכן - בשטח שלהם. וזו תמצית הטענות הביטחוניות כאן. כאשר אתה שולט בשטח אתה זה שקובע מה יהיה.

אתה לא צריך 20 ק"מ הפרדה אם אתה נכנס למחבל באמצע הלילה ושולף אותו מהמיטה.

לגבי לבנון - קודם כל הגבול הנוכחי הוא פשוט הפקרות. אין לי מילה אחרת לזה. ביליתי מתחילת המלחמה לא מעט זמן על הגבול ומי שהחליט לסגת לקווים הנוכחיים הוא פשוט פושע. אין לי מילה אחרת לזה.

וכאמור - אין פתרונות קסם להכל, למרות שבלבנון רצועת בטחון רצינית תפחית המון מהאיומים. מה שבטוח - היא תמנע 7.10 נוסף. 

חמאס לקח את התכנית שלו מחיזבאללה. אם ה7.10 היה מתחיל בצפון (או בכל הגזרות ביחד..) זה היה אסון פי כמה וכמה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 דקות, taranta כתב:

אם ה7.10 היה מתחיל בצפון (או בכל הגזרות ביחד..) זה היה אסון פי כמה וכמה.

בזה יש לנו הסכמה.

לפעמים אני אומר חבל שלא היה כך, לא רק שאנחנו היינו מקבלים וואחד כאפה אבל גם חלק מהאנשים שמאשימים את החטופים במצב, אולי היו מבינים את הסיטואציה.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 19 דקות, taranta כתב:

בודאי שכן - בשטח שלהם. וזו תמצית הטענות הביטחוניות כאן. כאשר אתה שולט בשטח אתה זה שקובע מה יהיה.

לא, זו לא תמצית הטענות הבטחוניות כאן, כי הועלו כאן 3-4 טענות שונות

פעם זה כדי להעניש כי הם מפחדים מאובדן אדמה. פעם זה כי הם מבינים רק כח. פעם זה כי צריך עומק אסטרטגי. ופעם זה כי צריך לשלוט בשטח למנוע פיגועים. וזה האמת די מתיש לנסות לנהל דיון, כשאנשים מדלגים מטענה לטענה בלי לשים לב שזה מה שהם עושים (לא אישי נגדך).

עם הטענה האחרונה לא התווכחתי. אמרתי שזו טענה הגיונית לחלוטין. מעבר לזה שבקונסטלציה הנוכחית היא תביא לאפרטהיד על מלא. 

ועומק אסטרטגי זו עוד פיקציה. רצועת הבטחון בלבנון לא קיימת כי ישראל לא יכולה לתחזק אחת כזו. גם אם זה הדבר הנכון, נניח, מבחינה צבאית, כדי להבטיח שקט לתושבי הצפון ושלא יהיה 7.10. וגם בלי לפלוש לגליל, חיזבאללה מכסה את כל ישראל ברקטות.

המציאות מדכאת. אבל לצערי אנחנו לא חיים במעצמה. בסך הכל מדינת חסות קטנה של ארה"ב. שלא באמת יכולה לבד לתת פייט למעצמות איזוריות עוינות מהסוג של איראן והשלוחות שלה. ולא באמת יכולה לתכנן מדיניות ארוכת טווח שמבוססת על עליונות צבאית.

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הדגשתי שמדובר על טענה בטחונית. לקחת אדמה זה אידאולוגי\פוליטי. אולי זה גם משפיע על הבטחון אבל זה לא טיעון שבא מהעולם הזה.

לגבי עומק אסטרטגי - אם יש משהו שה7.10 הוכיח זה התנפצות כל פיקציות ה"עומק המודיעיני", "מצלמות" ושאר השקרים שלימדו אותנו.

"קו המגע לעולם יפרץ". זו אמת אסטרטגית שלא זזה מילימטר. השאלה איפה אתה רוצה לעשות את הקרב לאחר שנפרץ - בבינת ג'בל או במטולה?

לפני 18 דקות, DareDevil כתב:

בזה יש לנו הסכמה.

לפעמים אני אומר חבל שלא היה כך, לא רק שאנחנו היינו מקבלים וואחד כאפה אבל גם חלק מהאנשים שמאשימים את החטופים במצב, אולי היו מבינים את הסיטואציה.

תאמין לי שאתה ואף אחד אחר לא היה רוצה שזה יתחיל בצפון. אין לך מושג (כנראה) איזו קטסטרופה זו היתה.

לגבי החטופים - אני באופן אישי מתנגד מאוד לעסקה מהסוג המוצע. זה לא אומר שאני מאשים את החטופים (למה שמישהו יאשים מי שנחטף מביתו, לא הבנתי?), אלא שעסקה כזו היא פשוט התאבדות לאומית בעיני.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 57 דקות, taranta כתב:

לגבי לבנון - קודם כל הגבול הנוכחי הוא פשוט הפקרות. אין לי מילה אחרת לזה. ביליתי מתחילת המלחמה לא מעט זמן על הגבול ומי שהחליט לסגת לקווים הנוכחיים הוא פשוט פושע. אין לי מילה אחרת לזה.

תלונות לאנגלים ולצרפתים שחילקו אתה השלל לפני 100 שנה (ועוד קצת).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, mikyl כתב:

ומה עם החרדים? מה עם 64 מנדטים? איזה מדינה יהודית? מדינת יהודה של בן גביר/סמוטריץ' ולוין/רוטמן? סוג של איראן יהודית? או מדינת ישראל דמוקרטית וליברלית?

מדינה יהודית ליברלית. מין יצור כזה שבו אתה מקבל את זה שלא כולם חושבים אותו דבר. תעמוד לך הזכות לשכנע אחרים שיש לך דרך טובה יותר לנהל את המדינה, וכל ארבע שנים ייערכו בה בחירות כדי לבחון אם הרוב השתכנע או חושב שאתה חי בסרט.

• אהבתי 2
פורסם

אנשים (ושרים) מדברים פה (ובעולם) על התיישבות בדרום לבנון ובעזה כאילו זה דבר פשוט וקל. אני רק תוהה איזה תמיכה נקבל בעולם אחרי מעשה כזה. 

ועוד משהו - המושג "עסקה מופקרת" נהגה ע"י בן גביר. בהתחלה הבנתי שהוא מתכוון לעסקה בה נשחרר יותר מדי מחבלים, או בכירים מדי או שנאפשר לחמאס להמשיך לשלוט. אחרי הרבה ידיעות על תנאי עסקאות הבנתי ש"עסקה מופקרת"  היא כל עסקה בה חמאס יקבל תמורה כלשהי להחזרת חטופים.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...