Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 32 דקות, farkash7 כתב:

זה מספר לא מעניין. ממש ממש לא מעניין. אין לנו שמץ של מושג אם זה "נמוך" או לא.
לצורך העניין אם בשוק הפרטי אותו שופט יכול להרוויח 100K בחודש כי הוא היה יכול להיות שותף בכיר אז זה נמוך או לא?
אם הוא יכל להרוויח את אותו שכר בשוק הפרטי ולעבוד חצי מהשעות זה נמוך או לא?

בקיצור בלי קונטקסט כל מה שרשמת לא מעניין.

אם ואם ואם. אם שופטים היו יכולים להרוויח בחוץ פי 2 ולעבוד חצי מהשעות, אז כנראה שחלקם הגדול היה עושה את זה.

תחסוך ממני את הסיפורים על אלטרואיזם, שליחות ושאר מעשיות.

לפני 40 דקות, RK כתב:

הם לא יושבים רגל על רגל. אבל בית זונות זה לא. זאת עבודה שבה אתה כל הזמן נתון לביקורת, עומס תיקים מטורף, לוחות זמנים, ועל הדרך אתה כמעט תמיד נפרד מהמעגל החברתי שהיה לך לפני המינוי. לגבי ללא לילות/סופ"שים - אין לך מושג כמה החלטות פתאום קופצות לי באפליקציה בשעות לא שעות.

אף אחד לא אמר שזה בית זונות או שהעבודה לא קשה. עם זאת, רוב השכירים במשק עם שכר דומה (אולי פרט לתפקידים מסוימים בחברות ממשלתיות או חברות עם "ועדי עובדים") נדרשים לזמינות גם אחרי שעות העבודה, לעומס גבוה, עמידה בלוחות זמנים ועוד.

כלומר, שופטים הם לא "מיוחדים" או נדרשים לאיזה מאמץ עילאי, ביחס לשכר שהם מקבלים.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

שים לב איך הקו שלך פתאום השתנה. מזלזול מוחלט, להשוואה לאחרים ברמת שכר דומה. 

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, RK כתב:

שים לב איך הקו שלך פתאום השתנה. מזלזול מוחלט, להשוואה לאחרים ברמת שכר דומה. 

זה הרגל אצלכם לנסות לעוות כל דבר שהצד השני אומר?

מזכיר לי מקרה - מתחיל את התגובה שלי ב"בוקר טוב", עורך הדין של הנתבעת בתגובה "ברצוני למחות על סגנונו המתלהם של התובע".

הנה, זאת התגובה הראשונה שלי בנושא (השוואה לאחרים ברמת שכר דומה. איפה הזלזול המוחלט)?

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

עם שכר ברוטו ממוצע של כ-53 אלף ש"ח לשופטי בית משפט השלום, "נמוך" הוא בטוח לא.

ולא יודע על סמך מה אתה קובע שיש עליהם עומס או סטופר.

כמה ערעורים מתקבלים בשנה בממוצע, וכמה מהם "פוגעים" במוניטין?

מהידע הצנוע שלי, שופטים לא עובדים יותר מרופאים או מהנדסים בהייטק למשל.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, flytomars כתב:

אולי קצת מאוחר לשאול, אבל זכור לי שהיה רשום פה בשרשיר שהעבירו 3 גדודים לאיו"ש כדי לאבטח את סוכות. האם זה אכן היה או שמדובר בפייק?

מישהו?

פורסם (נערך)

ככה בדיוק אנשים טובים בורחים ממערכות ציבוריות - שירות ציבורי, צהל (למשל המפ מילואים שלי היה כמעט חצי רגל להיכנס למסלול מפ בקבע, רק שנשבר לו, בחור ומהנדס מבריק), גם במשפטים זה ככה.

במשטרה זה מזמן ככה.

ברגע שגם המשכורת חרא באופן יחסי למה שיכולת להרוויח במקום אחר, וברגע שאתה מרגיש שמתעמרים בכך, פה מתחילה הנטישה.

הילדים שלי קוראים לחדר מורים "חדר מורות". באתי לתקן אותם, אבל רבאק, אין חיה כזאת מורים גברים. זה בין 70 עד 90 מורות נשים. אז זה חדר מורות.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

איפה הזלזול המוחלט

בדברים שבמרכאות וברוח הפוסט.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, flytomars כתב:

מישהו?

קראתי על חיילים שהקפיצו אותם לאיוש ובשבת הקפיצו אותם לעזה.

לא יודע אם הם סדכ רגיל של אוגדת עזה.

זה יכול להיות כוחות שהקפיצו מאימונים גם.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 שעות, יבגניפ כתב:

רק רוצה להגיד שאני רואה את אולמרט בועל את עמית סגל עכשיו ב"פגוש את העיתונות" ונהנה מכל רגע.

אשמח ללינק, אם יש. זה מה שמצאתי אבל זה הaftermath.

במחשבה שניה, תוהה אם יש טעם... סגל ממשיך בקו של ללכת להתנתקות, אי אפשר להתייחס ברצינות לטמטום הזה, כל אדם בוחר נק׳ זמן שרירותית במרחב והולך אליה, מה עם כל מה שקרה בין לבין!? מה עם ביקורת על רה״מ בו הוא עצמו תומך שלא ביצע שום דבר ממה שהוא, לכאורה, חושב שצריך לבצע (כמו כניסה מחדש לרצועה, או התיישבות שם וכו׳).

איזה עולב.

מזכיר לי אירוע שקפץ לי בפייסבוק:

image.thumb.png.6188e1cfdeba2e0926292aa6856e3465.png

ציטוט

לכולנו ברור שהאחראים לטרגדיה הגדולה ביותר של מדינת ישראל אינם אלו אשר הנהיגו אותנו וקיבלו החלטות בעשורים האחרונים, אלא דווקא ראש ממשלה שנרצח לפני 28 שנה. לאחר אירוע הסיאנס של רבין ננסה להעלות גם את שרון שיקח אחריות על ההתנתקות ואת הרצל על זה שבכלל רצה לבוא לפה. אם ישאר זמן נעלה גם את משה רבנו ואולי גם את הדו-חיים הזה שהחליט לפני כמה מאות מיליוני שנים לעלות מהים לחוף וממנו התפתחו בני האדם. בואו בהמוניכם. באירוע יוגש כיבוד קל וסיגריות גולף. 

מבוסס על אנשים אמיתיים, חלקם ״עיתונאים״

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 5 דקות, oryo כתב:

אשמח ללינק, אם יש. זה מה שמצאתי אבל זה הaftermath.

בבקשה

לפני 5 דקות, oryo כתב:

במחשבה שניה, תוהה אם יש טעם... סגל ממשיך בקו של ללכת להתנתקות,

סגל חלאה. אחד מהאנשים שאני חושב שאני הכי מתעב בציבוריות הישראלית. רוכב על אותו הטיקט המופרך שכל המשיחיים רוכבים עליו, כאילו הדבר הכי חשוב להם בעולם זה בטחון ישראל, ובעצם זה מכתיב את תפיסת העולם שלהם, ובגלל זה הם נגד ויתורים והסדרים. ואז מגיע ראיון כזה, שבו הוא נשאל מה היתה דעתו על אוסלו ללא פיגועים אחרי, והוא מסביר שהוא איש ארץ ישראל השלמה, לא מאמין שיש לעשות פשרות לא משנה מי נמצא בצד השני - ערבים, שבדים, או איטלקים, וכן, הוא מבין שזה לא הדבר הכי חשוב לעם ישראל, אז מחכים להזדמנות, כמו שחיכו מ-1948 עד 1967.

וזה, לצערי, חלק עצום מהסיפור והתחושה שלי שאין עתיד למדינה הזו.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, KipodYam כתב:

קראתי על חיילים שהקפיצו אותם לאיוש ובשבת הקפיצו אותם לעזה.

לא יודע אם הם סדכ רגיל של אוגדת עזה.

זה יכול להיות כוחות שהקפיצו מאימונים גם.

אימון בשבת?

פורסם
לפני 7 דקות, flytomars כתב:

אימון בשבת?

האימון עצמו לא היה בשבת, אלא מסביב (אם זה המקרה באמת).

יש מקרים שרוצים להתחיל תרגיל בראשון על הבוקר או אפילו במוצש אז כולם סוגרים שבת גדודית, ככה לא צריך לחכות שיחזרו.

יכול להיות ששיחקו איתם בכוננויות.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תחילת תחקיר (עיתונאי), אני באמצע וזה מעניין (ונוראי)

https://www.ynet.co.il/news/article/yokra13636031

ההדגשות שלי:

ציטוט

ביולי האחרון, כאשר הקואליציה התעקשה להעביר את החוק לצמצום עילת הסבירות, שלח הרמטכ"ל הרצי הלוי, בצעד נואש וחריג, את ראש אמ"ן אהרון חליוה וראש אגף המבצעים עודד בסיוק לכנסת, כדי שיזהירו את השרים כי לשינויים במערכת המשפט יש השפעה מז'ורית, שלילית, על כשירות הצבא למלחמה. רק קומץ שרים ניאותו להיפגש אז עם אלופי המטכ"ל, והחוק, כידוע, עבר. שני אנשי מערכת הביטחון אומרים השבוע כי גם ראש הממשלה עצמו סירב לקבל לשיחה את אחד מראשי הצבא, שהגיע אליו ביום הצבעה עם מידע חשוב. חוכמת הבדיעבד? אולי. אבל חקירה רצינית של המחדל תהיה חייבת לעסוק גם בשאלה עד כמה המשבר הפוליטי, שחילחל לצבא, השפיע על מה שקרה ב־7 באוקטובר.   

בתקופה שקדמה למתקפה, התמקדו ההתרעות של קהילת המודיעין בסכנה החמורה שעלתה מההתנגשויות ההולכות ותוכפות בין מתנחלים לפלסטינים באיו”ש. קהילת המודיעין כלל לא הייתה מודעת למתרחש בעזה, ומיקדה את מרב הקשב שלה לגבעות השומרון. ייתכן שגם זו תוצאה של תרגיל של חמאס, שביקש להעצים את כמות המודיעין שזרמה מכיוון איו”ש.

ובכל זאת, היה גורם פוליטי אחד שכן זיהה סכנה. בערב יום הכיפורים צילם יו"ר האופוזיציה, יאיר לפיד, סרטון ובו הצהרה לתקשורת. "אנחנו מתקרבים קרבה מסוכנת לעימות אלים רב־זירתי", אמר. "לפי דיווחי מערכת הביטחון מספר ההתרעות ביהודה ושומרון חסר תקדים. גם האירועים האחרונים ליד הגדר בעזה הם בדיוק הסוג שהוביל בעבר לסבבי לחימה". לדברי גורם בסביבת לפיד, הנאום היה אמור להסתיים במסר שלפיו התעלמות מסימני האזהרה תיגמר במאות הרוגים. המשפט הוסר לבסוף, לבקשת יועציו של לפיד, שחששו שהוא מגזים ועלול להבהיל את הציבור. 

"זה לא נכון שלא הייתה התרעה, היו המון התרעות, רק שלא הייתה הערכה נכונה לגבי מה הן אומרות", אומר אותו גורם בסביבת לפיד. "היו סימנים בוהקים שישראל מרכזת יותר מדי כוחות ביהודה ושומרון, ולא נותנת קשב לעזה". לדבריו, לפיד ביסס את הערכתו על חומר מודיעיני מסווג ברמה גבוהה, כולל מידע מודיעיני גולמי (ללא פרשנות), וגלוי למעטים, ובהם ראש הממשלה, יו"ר ועדת חוץ וביטחון ויו"ר האופוזיציה. "פעם בשבוע לפיד מקדיש זמן לקרוא את החומר הזה, והוא זיהה בפנים את מה שזיהה. לפיד הרגיש שקורה פה משהו ושאנחנו שבויים בקונספציה שחמאס מורתע, מה שפשוט לא היה נכון. מה שהוא ראה זה מסה קריטית של התרעות, שברור שתוביל לפיצוץ". ומעבר לסרטון, מה לפיד עשה עם זה? אותו גורם מסרב לאשר או להכחיש, האם בשיחות התדרוך החודשיות בין לפיד לראש הממשלה והמזכיר הצבאי, עלה החשש מפני מתקפה מצד חמאס.

בזמן שחלף מאז המתקפה, הועלו טענות לפיהן גם גורמי חוץ ניסו להזהיר את ישראל. על פי דיווח של סמדר פרי ב"ידיעות אחרונות", כעשרה ימים לפני המתקפה מסר שר המודיעין המצרי, עבאס כאמל, לישראל כי "משהו חריג, מבצע אימתני" מתבשל בעזה. לשכת ראש הממשלה מכחישה בתוקף כי שיחה כזו התקיימה.

אבל ייתכן שמישהו כן קיבל התרעה. בראיון שהעניק מייקל מקאול, יו"ר ועדת החוץ בבית הנבחרים האמריקאי לרשת פוקס, אמר כי, "אנחנו יודעים שמצרים הזהירה את הישראלים שלושה ימים לפני כן שאירוע שכזה יכול לקרות", אך סירב לפרט. בלשכת נתניהו הכחישו גם את הדיווח הזה. ועדת החקירה העתידית תהיה חייבת להכריע בשאלה האם הועברה התרעה ממצרים – ואם כן, למי הגיעה.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • מעניין 1

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 4 דקות, oryo כתב:

תחילת תחקיר (עיתונאי), אני באמצע וזה מעניין (ונוראי)

https://www.ynet.co.il/news/article/yokra13636031

holy fucking shit זה יותר גדול ממה שאני אפילו חשבתי ואני רק בפסקאות הראשונות של הכתבה.

B14 - מפלסים יצא באוקטובר 2022, לא יודע למה זה יצא לו ככה שרשם יוני 2023

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

בבקשה

סגל חלאה. אחד מהאנשים שאני חושב שאני הכי מתעב בציבוריות הישראלית. רוכב על אותו הטיקט המופרך שכל המשיחיים רוכבים עליו, כאילו הדבר הכי חשוב להם בעולם זה בטחון ישראל, ובעצם זה מכתיב את תפיסת העולם שלהם, ובגלל זה הם נגד ויתורים והסדרים. ואז מגיע ראיון כזה, שבו הוא נשאל מה היתה דעתו על אוסלו ללא פיגועים אחרי, והוא מסביר שהוא איש ארץ ישראל השלמה, לא מאמין שיש לעשות פשרות לא משנה מי נמצא בצד השני - ערבים, שבדים, או איטלקים, וכן, הוא מבין שזה לא הדבר הכי חשוב לעם ישראל, אז מחכים להזדמנות, כמו שחיכו מ-1948 עד 1967.

וזה, לצערי, חלק עצום מהסיפור והתחושה שלי שאין עתיד למדינה הזו.

הטיעונים שלו כרגע חזקים ויאריכו ימים אפילו פחות מזקיקי השיער בבלורית שלו...

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם (נערך)

עוד חלק:

ציטוט

מי שעוד לא עודכן במודיעין הוא מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, שלא נכח בשיחת הוועידה הבהולה. בשגרה, מחזיק חיל האוויר רק שני מסוקי אפאצ'י בכוננות להתערבות מהירה בגזרה (שניהם אכן הוקפצו, והשתתפו בקרבות הבלימה). לו היה מעודכן, ייתכן שהיה בר מורה לעוד כלי טיס להיערך מבעוד מועד למתקפה. השאלה מה היה קורה אם בבוקר שבת היו בשמי העוטף היו עוד כמה מסוקי קרב, תישאר תיאורטית לתמיד. 

אני יודע על עוד מס׳ מסוקים שזוודו וטייסים שהגיעו לבסיס והיו מוכנים לפעולה, הכל קרה על אוטומט, והם מעולם לא קיבלו א׳ להמריא. חוזר: טייסים ומסק״רים מבצעיים על הקרקע ב0730, תחמוש מלא סרבל מרוצ׳רץ׳, שעתידים להשאר מקורקעים בזמן שהטייסת משתוללת מכעס. אני לא יודע מי חסם את זה ולמה, אני לרגע לא טוען שהיה כאן זדון, אבל הסיפור הזה פסיכי. פסיכי לחלוטין. גם בלי אנשי קרקע, מסק״רים מסוגלים לזהות טנדרים חמושים ומכת האש שלהם באזור היתה יכולה לשנות ניידות של כוחות קרקעיים של חמאס.

אני ממש, ממש מקווה שהדבר הזה יחקר ומסקנות ייושמו. אני לא יודע מה היה שם, אולי היה איזה מודיעין משוכלל על יכולות אנטי-אוויר חריגות, אבל בהינתן ה fuckup המודיעיני הכללי יש הסבר הרבה יותר פשוט (וסביר) בעיני: בלאגן מערכתי ופיקודי במפקדה, בשר תותחים בקרקע.

עריכה אחרונה על ידי oryo

• תוכן חדש...