Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, EliC25 כתב:

אני לא מדבר על המתדלק רק.

אני מדבר על אנשים שעובדים סביבנו בשוטף. בסופר, במוסך, כן, גם בבתי החולים, גם הסייעת שעובדת פה בגן ליד הבית שלי ועצרו אותה כי תמכה בטבח.

במקרה הטוב - הם שותקים. במקרה הרע - הם תומכים, ובמקרה הגרוע - הם מצטרפים אקטיבית.

לא רואים גינויים, חוץ ממנסור

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
פורסם
לפני 16 דקות, gadik6 כתב:

הוא אומנם כותב ספרים מעניינים וכנראה בן אדם משכיל, אבל נראה שגם הוא קצת לא מחובר למציאות. 

למשל, הוא מדבר על "אפשרות לשלום". עם מי בדיוק?   עם מחבלים שרוצחים נשים ועורפים ראשים לתינוקות, או עם אוכלוסיה שברובה שונאת אותנו שנאה עזה, כי שוטפים להם את המח מגיל צעיר, ושמתעללת בשבויי מלחמה בתור בידור, כולל הנשים והילדים?

אף אחד לא רוצה לשמוע את זה, אבל אי אפשר להגיע לשלום עם תושבי הרצועה. הפתרון היחיד לסכסוך הזה זה או השמדה או טרנספר של אחד הצדדים.

וזה מביא אותי לשאלה - מה עושים עם עזה?

יש לנו גיבוי בין לאומי חסר תקדים, מספיק חיילים כדי לכבוש מדינה בינונית באירופה וסט יכולות עצום. 

גם אם נניח שכיבוש הרצועה בכניסה קרקעית ייקח עד כשבועיים, ונתעלם לשניה מהחטופים שמוחזקים שם, מה הלאה?

טיפול במנהרות ובעזה תחתית, איתור יסודי והשמדת מחבלים ולוגיסטיקה ראשונית לאספקת מים ומזון לתושבי עזה, כל זה עלול לקחת חודשים. ואז צריך לדאוג להעביר את השלטון לרשות הפלשתינית או לכח בינלאומי, כאשר הם צריכים לנהל אוכלוסיה עויינת של קרוב ל-2 מיליון.

יש עוד הצעות?

כמו שכתבתי קודם, חייבים לגרום להם לשלם בשטח. 

לתת לתושבים זמן להתפנות מהעיר עזה, לשטח, ולהעביר את הגבול דרומה. 

זה יקנה לנו זמן, אבל כמובן לא פותר את הבעיה המהותית. 

לדעתי בלי סדר עולמי חדש שיקבע על ידי המעצמות בטוב או ברע ויכלול חלוקה מחדש של השטח - אין פתרון. 

אני אגב מוכן להחליף את מדינת ישראל בשטח גדול פי 50 נניח + מיליון דולר למשפחה. 

מניח שמשפחה עזתית תסתפק בהרבה פחות, רק שאף מדינה שפויה לא תקלוט אליה את החיות האלו ולא תסכים שתקום לידה מדינה כזאת. 

• אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, gadik6 כתב:

גם אם נניח שכיבוש הרצועה בכניסה קרקעית ייקח עד כשבועיים, ונתעלם לשניה מהחטופים שמוחזקים שם, מה הלאה

אתה מאוד אופטימי  אם לא רוצים להקריב חיילים בעזה, כיבוש הרצועה הוא תהליך של חודשים.

ואז צריך לדאוג להעביר את השלטון לרשות הפלשתינית או לכח בינלאומי, כאשר הם צריכים לנהל אוכלוסיה עויינת של קרוב ל-2 מיליון.

יש עוד הצעות

יש כמה תרחישים אפשריים:

1. לחסל את הנהגת חמאס ולהחליש את כוחו ולהשאיר את הרצועה במלחמת אזרחים מתמדת(אם נכבוש את הרצועה כל הקרעים בחברה העזתית סביר להניח יצופו) כמו לבנון לפני כמה עשורים ועירק אחרי האמריקאים

, כאשר כל פעם קבוצה מתחזקת יותר מידי צה"ל נכנס ומחליש אותה. כאשר ימאס לעזתים ממלחמת האזרחים ובהנתן ואחת הקבוצות תהיה פתח"ית בתפיסתה, הרשות אולי תסכים להכנס כגואלי הרצועה.

2. הכנסת כח שיטור בינלאומי בגיבוי ארה"ב וישראל. זה הפתרון הכי גרוע עבורנו. כוחות שיטור כאלה לא באמת עוסקים בלחימה בטרור, כך שתחת המטריה הבינלאומית שתגביל את פעולות צה"ל יכולה לגדול מפלצת אפילו גדולה יותר, אלא אם העזתים יחליטו שהם שוחטים את הכח הבינלאומי ואז תהיה לנו לגיטמציה לכניסה נוספת.

3. הפתרון הכי אופטימי. הרשות מוכנה לקחת את הרצועה. לרשות יש חשבון ארוך עם החמאס והם ישמחו לסגור איתם את החשבון. בשביל שזה יקרה, הרשות תרצה המון כסף. הכסף יכול להיות כחלק מעסקת חבילה עם הסעודים שיקבלו מהאמריקאים תמורת ברית הגנה מהאמריקאים והעשרת אורניום.

4. אנחנו שולטים ברצועה. כל עוד נצליח להוציא את רוב הנשק מהרצועה ומצד אחד נדע לשמור מרחק ולהכנס מידי פעם לפעולות ממוקדות נגד אירגוני טרור לפני שהם מצליחים לפתח יכולות.

למשל, הוא מדבר על "אפשרות לשלום". עם מי בדיוק?   עם מחבלים שרוצחים נשים ועורפים ראשים לתינוקות, או עם אוכלוסיה שברובה שונאת אותנו שנאה עזה, כי שוטפים להם את המח מגיל צעיר, ושמתעללת בשבויי מלחמה בתור בידור, כולל הנשים והילדים

גם המצרים והירדנים לא ממש אוהבים אותנו. בהנתן וניתן למצוא מנהיג בעל אינטרס אישי לשלוט ברצועה בכח הזרועה שלא נותן דין וחשבון לחוקים בינלאומיים, אין בעיה לעשות שלום. אם חלק מהתמיכה הישראלית בו יהיה שינוי הנרטיב הפלסטיני הפנימי יש לזה סיכוי להצליח. אבל בשביל זה צריך סיוע כלכלי מתמיד.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

או שאולי כדאי לחסל סופית את הבעיה הפלסטינית במקום לתת להם עוד צ'אנסים לחסל אותנו

אחר כך לטפל ברשות אבל זה צריך להיות בצורה אחרת ממה שנעשה עד עכשיו.

חמאס=אשף=פתח=הג'יהאד 

אגב פייק ניוז האמירה של סמוטריץ על שחמאס זה נכס. זה הוצא מהקשרו. אתם בטח יודעים שמבחינתו אין הבדל בין עבאס לסינואר

עריכה אחרונה על ידי עדי-אל
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, pl7410 כתב:

סליחה על התבוסתנות אבל בתור נכה 100% אני בעיקר מעמסה פה. 

למישהו יש נסיון עם למצוא טיסה לחו"ל לימים הקרובים? (בוסטון כיוון כללי) 

תודה 

חלילה.

המארג החברתי, בעיקר בתור יהודים, הוא אחד המרכיבים של החוסן שלנו.

אנא הישאר. לא רוצה להזכיר לך איזה אויב שלנו היה גם אויב של הנכים.

אין בעיה לצאת להתאוורר כמובן. בוסטון אחלה כיוון. יש אלעל ישיר במטוסי דרימליינר. גם אמירייטס לנ.י. עם קונקשן בדובאי באותם המחירים לערך.

סבתא שלי מארה”ב (בריאה מתפקדת ונוהגת תודה לאל) הזמינה אותי להגיע ליום ההולדת שלה ה-98. אמרתי לה כי אני עמוס כעת ובלאגן פה ואני אגיע ליום ההולדת 100 בלי נדר.

רוצה הוכחה כמה שהעם הזה נפלא? 3.5 ימים לתחילת המבצע ואין כאן דיבורים על רילוקיישן כלל, משהו פופולרי למדי בפורום הזה....

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, עדי-אל כתב:

או שאולי כדאי לחסל סופית את הבעיה הפלסטינית במקום לתת להם עוד צ'אנסים לחסל אותנו

אחר כך לטפל ברשות אבל זה צריך להיות בצורה אחרת ממה שנעשה עד עכשיו.

חמאס=אשף=פתח=הג'יהאד 

לחסל את הפלסטינים לא ניתן בלי לחסל את עצמנו בזירה הבינלאומית והיום יותר מתמיד ניתן להבין כמה זה קריטי להשרדות מדינת ישראל, למרות שיש גורמים בימין ששנים מפמפמים לנו שאנחנו חזקים ומי צריךאת האמריקאים ואת הקהילה הבנלאומית שלהם.

הפתח הוא אירגון פרגמטי מהחמאס והוא יודע שיש לו הרבה יותר מה להפסיד בעימות עם ישראל, שכן הוא אירגון לאומי שמנסה לשלוט על אוכלוסיה דתית פנטית. הדבר דומה לסיסי במצרים עם האחים המוסלמים, אסד בסוריה מול הסונים ומלך ירדן מול האוכלוסיה הפלסטינית בירדן. מאחר וביבי חושש מההכרה הבינלאומית ברשות הוא ניסה להחליש אותה ולחזק את החמאס  הדתי במקומה שאין לו לגיטמציה בינלאומית. כמובן שהכל התפוצץ לו בפרצוף כי לא ניתן באמת לנהל ארגון פנטי.

אם נדע לתעל את הצרכים של הרשות והפחד שלהם מהחמאס לטובתנו ולא נחליש אותם, בהחלט יש עם מי לעבוד בדומה למשטרים אחרים באיזור

פורסם

משהו שאני לא מפסיק לחשוב עליו בימים האחרונים.

איך לעזאזאל גורמים ל1500 צעירים מאומנים ללכת למשימת התאבדות ודאית.

זה טירוף.

• מעניין 1
פורסם

חינוך מגיל 0 להסתה ורצח.

1500 זה מה שנכנס, יש לך עוד X שינסו ואולי יצליחו להכנס בהמשך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, עדי-אל כתב:

אגב פייק ניוז האמירה של סמוטריץ על שחמאס זה נכס. זה הוצא מהקשרו. אתם בטח יודעים שמבחינתו אין הבדל בין עבאס לסינואר

ממש לא פייק ניוז. הוא אמר בפירוש שנח יותר למדינת ישראל הנהגה חמאסית ללא גיבוי בינלאומי לעומת הרשות שיש לה גיבוי בינלאומי.

פורסם

אני לא יודע אם יצא לכם לראות את סרטוני הזוועות מהטבח.

אם לא יצא לכם, פייר אל תראו.

זה דברים שצורבים את הנפש ואני חושב שישארו לי פלאשבקיים מהם עוד הרבה זמן.

אני לא יודע אם בשואה היו זוועות כאלה, ואם כן.חמאס נותנים להם פייט לא רע בכלל.

(הנאצים "הצליחו" יותר כי היו מדינה שולטת עם כוח וכסף וזמן)

בשנים הבאות לא יהיה צורך לקחת את בני הנוער לפולין.

יהיה אפשרי לקחת אותם לגבול הדרום. 

נכון, זה שלב אחר בתקומת עם ישראל.

אבל זה יהיה שלב אקטואלי יותר. 

שידע כל תלמיד. כל חייל. כל אזרח במדינה מהם האויבים שלנו. למה הם מסוגלים וכמה חשוב לשמור על הבית.

• אהבתי 4
  • מבאס 1

.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Uri-G כתב:

לחסל את הפלסטינים לא ניתן בלי לחסל את עצמנו בזירה הבינלאומית והיום יותר מתמיד ניתן להבין כמה זה קריטי להשרדות מדינת ישראל, למרות שיש גורמים בימין ששנים מפמפמים לנו שאנחנו חזקים ומי צריךאת האמריקאים ואת הקהילה הבנלאומית שלהם.

הפתח הוא אירגון פרגמטי מהחמאס והוא יודע שיש לו הרבה יותר מה להפסיד בעימות עם ישראל, שכן הוא אירגון לאומי שמנסה לשלוט על אוכלוסיה דתית פנטית. הדבר דומה לסיסי במצרים עם האחים המוסלמים, אסד בסוריה מול הסונים ומלך ירדן מול האוכלוסיה הפלסטינית בירדן. מאחר וביבי חושש מההכרה הבינלאומית ברשות הוא ניסה להחליש אותה ולחזק את החמאס  הדתי במקומה שאין לו לגיטמציה בינלאומית.

אם נדע לתעל את הצרכים של הרשות והפחד שלהם מהחמאס לטובתנו ולא נחליש אותם, בהחלט יש עם מי לעבוד בדומה למשטרים אחרים באיזור

זאת ההזדמנות הכי טובה שיש לנו.

צריך לזכור שבלי הלחץ האמריקאי לעשות הסכמי שלום ויתורים לא היינו מגיעים למצב הזה. 

כל הסיפור הזה של פתח ארגון פרגמטי אלו סיפורי מעשיות. מי שפתח את האנטיפדה השניה זה הפתח. בראשם עמד איזה רוצח קטן בשם יאסר ערפאת ועכשיו עומד איזה מכחיש שואה. הפרגמטיות זה בסך הכל שיטה של איזה דרך עדיפה לחסל את ישראל. 

ואגב גם מצרים וירדן סוריה רוצים לחסל אותנו. הדוגמא משבת מראה לנו רק טעימה ממה שהם רוצים לעשות לנו. אם הם היו מצליחים במשימה במלחמת השחרור או יום כיפור מה שקרה עכשיו היה קורה אז לכל מי שהיה בזמנו .

נראה לי עיקר המחלוקת ביננו היא: אני טוען שכל מי מסביבנו. דרום צפון מזרח ומרכז רוצה לעשות בגדול את מה שחמאס עשה בקטן, אתה לא חושב ככה. אני טועה?

עריכה אחרונה על ידי עדי-אל
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...